تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حقّ نصيحت خواه اين است كه به راه صحيحى كه مى دانى مى پذيرد، راهنمائيش كنى و سخن در حدّ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826749144




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا در اسلام، کافرها نجس به حساب می آیند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



چرا در اسلام، کافرها نجس به حساب می آیند؟
هرگاه یک مسلمان با یک كافر، مانند برادران دينى خود معاشرت داشته باشد در اين صورت به حكم قانونِ «همرنگي» به رنگ آنان در مي‏ آيد.



به گزارش سرویس دینی جام نیوز،چرا در اسلام، کافرها نجس به حساب می آیند با اینکه برخی از آنها که از نظر نظافت و رعایت بهداشت از بعضى از مسلمانان بهترند؟

جواب:

از نظر اسلام معنای نجس با معنای کثیف و آلوده یکسان نیست؛ یعنی اینطور نیست که هر چیزی که نجس بود حتما کثیف هم هست و هر چیزی که نجس نبود حتما بهداشتی و تمییز باشد. به عنوان مثال ممکن است یک آبی از نظر اسلام نجس نباشد، اما این بدان معنا نیست که این آب، پاکیزه بوده و قابل نوشیدن هم باشد؛  به عبارت واضح تر باید دانست که اگر اسلام چیزی را نجس معرفی کرد دو احتمال در مورد آن وجود دارد: یک احتمال اینست که شاید بخاطر کثیف و غیر بهداشتی بودن آن چیز باشد و احتمال دیگر آنست که شاید بخاطر علّتی غیر از کثیف و آلوده بودن باشد.

و اما در مورد نجس بون کافر، باید گفت نجاستش از نوع دوم است؛ یعنی اسلام که کافر را نجس معرفی می کند به این دلیل نیست که او را غیر بهداشتی می داند؛ نه چنین نیست بلکه شاید علّت نجس بودن او یکی از امور زیر باشد:

 

* جلوگیری از تأثیر گذاری روحی و فکری کافر بر مسلمان

هرگاه یک مسلمان با یک كافر، مانند برادران دينى خود معاشرت داشته باشد در اين صورت به حكم قانونِ «همرنگي» به رنگ آنان در مي‏آيد. نتيجة اين معاشرتِ نزديك، اين مي‏شود كه رفتار و كردار كافران در روحية مسلمانان اثر بگذارد. البته اين مطلب تازگى ندارد؛ هميشه مصلِحين به افراد معمولى سفارش مى كنند كه از معاشرت با افراد منحرف، دورى كنند.(1)

 
ممکن است کسی اشکال کند و بگوید اینطور نیست که همیشه افراد کافر بر مسلمانان، تأثیر منفی بگذارد؛ شاید اگر مسلمانان با کافران، راحت ارتباط برقرار کنند نه تنها اثر منفی نگیرند بلکه بر آنها اثر مثبت هم بگذارند.

در جواب این اشکال باید گفت شکی نيست كه تأثير رفتار يك کافر كه برنامة زندگى او مطابق خواست‏هاى نفسانى است، سريع‏تر و نافذتر است؛ زيرا در زندگى او، اختلاط زن و مرد، رقص، شراب، قمار، برخى از اعمال منافى عفّت و اعمال نفسانی دیگر، بي‏اشكال است و مسلّما تأثير اين عوامل، سريع‏تر از تأثير رفتار مسلمان بر روى كافر است. البته ما منكر آن نيستيم كه گاهى ممكن است معاشرت يك مسلمان، روى افراد كافر اثر بگذارد، اما بدیهی است که تأثير اين نوع معاشرت‏ها، به مراتب كمتر از تأثير معاشرت كافر روى مسلمانان است.

 

شاید شخص دیگری  باز  اشکال  کند و بگوید اگر یک مسلمانی واقعا ايماني قوي و اطلاعات دینی وسیعی داشته باشد قطعا کافران در او اثر نمی گذارند و بنابراین دیگر نباید یک کافر برای او نجس باشد؛ پس این حکم اسلام برای همة افراد نبوده و فقط مختصّ مسلمانانی است که ايمان ضعيف يا اطلاعات دینی کمی دارند.

در جواب این اشکال نیز باید گفت نه! احكام اسلام جنبة خصوصى ندارد و براى اين كه حریم آن محفوظ بماند بايد عموميّت داشته و در مورد همة افراد باشد، چرا كه در غير اين صورت هركس به بهانة اينكه ايمان قوي و يا اطلاعات دينيِ زيادي دارد  با آنها معاشرت مى كند و به كلّى حريم قانون شكسته مى شود

* حکمت دوم: این حکم اسلام، مجازاتی است برای کافر

نجس شمردن کافر، مجازاتی برای اوست؛ چون کافر به خاطر كفر به خدا بزرگترين جرم را از نظر اسلام انجام داده است و در نتیجه سزاوار اين كيفر می باشد؛ چنانچه در مورد مسلمان های فاسقی که مرتّب مرتكب گناهان كبيره می-شوند (مانند شارب الخمر، دزد، زناكار و رباخوار) نيز در مقرّرات اسلامى محروميت هايى هست، مثل اينكه شهادت دادنشان قبول نمى شود و از مناصبى كه شرط آن عدالت است محروم  مى گردند.(2)

 


نکتة مهم:

در پایان باید به این مطلب توجه کرد که هر چند اسلام، کافر را نجس می داند اما این بدان معنی نیست که مسلمانان نمی توانند با آنها رابطه برقرار کنند؛ نه چنین نیست، زیرا اسلام روابط اقتصادى و تجارتى و امثال آن با كفّار را با شرايط معيّنى اجازه داده، امّا اجازه نداده كه رفيقِ سفره و كاسه شوند يعنى، هم خواسته از منافع آنها بهره مند گردند و هم از ضررهاى عقيدتى و اخلاقى آنان جلوگیری کرده باشد. آری مسلمانان می توانند حتی در برخي موارد خاصّ، با آنها بحث های دینی کرده و در صورت لزوم آنها را هدایت کنند.(3)

 

 

-------------------------------------------

(1)در سرزمین تبوک، ص 92

(2)به سوی آفریدگار، لطف الله گلپایگانی، سؤال 14

(3) به نقل از کتاب: پاسخ به شبهات دینی، حسین جمالی، ص



۲۸/۰۳/۱۳۹۴ - ۲۰:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن