تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836719878
پلورالیسم مکتبی است مقابل همه ادیان/ اهداف پنهان از طرح پلورالیسم
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتوگو با علیرضا قائمینیا؛
پلورالیسم مکتبی است مقابل همه ادیان/ اهداف پنهان از طرح پلورالیسم
شناسهٔ خبر: 2538948 چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵
دین و اندیشه > اندیشمندان
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی گفت: پلورالیسم نهتنها نمیتواند همه ادیان رابه یک چارچوب واحد برگرداند بلکه مکتبی مقابل همه ادیان است و به نظر میرسد که تنشهای اجتماعی را بیشتر می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از موضوعاتی که در حوزه اندیشه، از اواسط دههی هفتاد در برخی محافل فکری و شبهروشنفکری مطرح شد، موضوع «پلورالیسم» بود که به غلط، برخی آن را «مدارای مذهبی» معنا کردند. در حالیکه اندک تأملی در رفتار کشورهای غربی که خود را خاستگاه پلورالیسم و مدارای مذهبی میدانند، عکس این قضیه را نشان میدهد. رهبر انقلاب هم در یکی از دیدارهای خود به این موضوع اشاره کرده و فرمودند: «در داخل ایران، پلورالیسم، شکّاکیت، شک در مسلّمات و اوّلیات اعتقادی و تسامح و تساهل را ترویج میکنند؛ میگویند از عقایدتان بگذرید و نسبت به آنها تساهل و تسامح داشته باشید. اما این مربوط به داخل جامعه ایران و جوامع اسلامی است. وقتی بحث به جایی میرسد که خودشان آن را ارزشهای امریکایی و غربی خطاب میکنند، دیگر جای گفتگو نیست. مشابهسازی، یکسانسازی و جهانیسازی، اعتقادات مسلّمی است که دنیا باید در مقابل آنها کوچکترین اعتراضی نکند! در اینجا دیگر چهره دیکتاتوری به خود میگیرند.»در اینباره، با حجتالاسلام دکتر علیرضا قائمینیا، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و سردبیر مجله «ذهن» به گفتوگو نشستیم.
*در دهههای گذشته شاهد بودهایم که موضوع پلورالیسم دینی در سطوح نخبگانی و رسانهای مطرح شده است. اگر موافق باشید، در ابتدا یک مفهومشناسی اجمالی از پلورالیسم دینی داشته باشیم.منظور از پلورالیسم دینی، یک نوع مشروعیت قائل شدن برای همه ادیان یا همه فرقههای یک دین است. لذا پلورالیسم میتواند دروندینی باشد؛ یعنی شما قائل باشید که همه فرقههای درون دین مشروعیت دارند. همچنین میتواند بروندینی باشد؛ یعنی قائل به این باشیم که همهی ادیان مختلف مشروعیت دارند. خود پلورالیسم نیز میتواند به معنای حقانیت باشد؛ یعنی همه ادیان یا فرقهها حقاند که اصطلاحاً به آن، پلورالیسم حقی گفته میشود. همچنین ممکن است به معنای پلورالیسم نجاتی باشد؛ به این معنا که پیروان همه ادیان یا فرقهها به نجات نهایی میرسند و هر دینی میتواند انسان را به نجات برساند. لذا ما با دو نوع پلورالیسم دینی مواجهیم: یکی پلورالیسم دینی که ادعا میکند همه ادیان حقاند و دیگری پلورالیسم دینی که ادعا میکند همهی ادیان میتوانند به نجات برسانند.
* خاستگاه و پیشینه طرح این ایده در غرب و ایران چه بوده است؟از دهه هفتاد شمسی شاهد طرح پلورالیسم دینی در ایران بودهایم، اما در غرب حدود چند دهه قبل این مسئله بهصورت فرمول جدید مطرح شد و کسانی مانند جان هیک این ایده را مطرح کردند و دغدغهشان از ارائه این ایده، حل تعارضات اجتماعی و سیاسی بود. یعنی بهخاطر نزاعهای فرقهای و سیاسی که میان طرفداران ادیان مختلف شکل گرفته بود، آنها راهحل در جامعه مدرن را تجویز پلورالیسم میدانستند. لذا در غرب شروع کردند مبانی معرفتشناختی، فلسفی و دینی را متناسب با پلورالیسم مطرح کردند، مثل نظریه اختلاف قرائتها یا تجربه دینی و امثال اینها.اما در ایران بهخاطر شرایط اجتماعی و سیاسی ما، بهخصوص به این دلیل که یک نظام دینی در ایران حاکم شده بود، اکثراً مخالفان سمت قضیه پلورالیسم دینی رفتند و تلاش کردند با طرح این قضیه، یک نوع تفکیک دین از سیاست را مطرح کنند و عمده دغدغهشان مسئله سیاسی بود؛ برخلاف خود غرب که عمده دغدغهشان اجتماعی بود، نه سیاسی. در غرب، نزاعهای فرقهای تلفات زیادی داده بود و آنها راهحل را پلورالیسم میدانستند، ولی در ایران این مسئله بیشتر خاستگاه سیاسی داشت و بعداً میبینیم کسانی که بهنوعی ادعای دگراندیشی داشتند، از پلورالیسم دینی بهشدت دفاع کردند و تلاش نمودند آن را براساس مبانی اسلامی توجیه کنند و حتی از ادبیات فارسی و اشعار شعرای بزرگ نیز کمک گرفتند.
* قائلان به پلورالیسم دینی، چه مبانی فکریای برای مدعای خود مطرح میکنند؟اگر بخواهم در فضای غرب به مبانی پلورالیسم بپردازم، مفصل میشود و مجبورم بسنده کنم به آن مباحثی که در داخل کشور ما طرح شد. یک مسئله این بود که طرفداران این نگرش، مبنای دین را، تجربه دین قرار دادند و گفتند مبنای دین، احساسات و تجارب دینی است که در هر دینی وجود دارد و اینها اختصاص به اسلام ندارد. نکته بعدی «اختلاف فهمها» بود که بهعنوان مبنای دوم مطرح میشد. به این معنا که فهمهای متفاوتی از خود متن مقدس مثل قرآن یا سنت پدید میآید و این فهمها در جای خودشان، هرکدام صلاحیت معرفتشناختی دارند. آنها قائل به این بودند که ما در هر دینی تصویری از واقعیت الهی داریم و همه اینها مثل داستان «فیل و کوران» است. در واقع مدعی بودند انسانها میتوانند بهشکلهای مختلف، واقعیت متعالی را تجربه کنند و بفهمند و هرکدام از این فهمها در جای خودش، هم درست است و هم درست نیست؛ یعنی هیچکدام کل واقعیت الهی را نمیتواند به دست بدهد و هرکدام در جای خودش، بخشی از واقعیت الهی را ارائه میدهد. طرفداران این نگرش میگویند ادیان تصاویر مختلفی از واقعیت متعالی ارائه میدهند و شما نمیتوانید بحث کنید که یکی بر دیگری ترجیح دارد، بلکه هرکدام در جای خودش، اعتبار خاص خودش را دارد و آن واقعیت الهی بهصورت کامل، دستنیافتنی است.
بهعنوان نکته بعدی میتوانیم بهعنوان مثال به مبانی ارزشی آنها نگاه کنیم. آنها گفتهاند که ما با یک نوع تکثر ارزشی در جوامع مواجهیم و میتوانیم بگوییم که ارزشهای جوامع و فرهنگها متکثر هستند، هیچ ارزشی را نمیتوانیم بر ارزش دیگر ترجیح دهیم و از تکثر اخلاقی و ارزشی به تکثر ادیان میرسیم، چون ادیان برای خودشان یکسری ارزشهای نهایی را مطرح میکنند.
در ادامه آنها تلاش میکردند صورت موجهی به ادعاهای خود بدهند و از آیات و مسائلی که در خود اسلام وجود دارد، استفاده کنند. برای مثال، قضیه تکثر دستگاه اجتهاد را مطرح کردند و اینکه فتاوای مجتهدان متفاوت است یا به آیاتی از قبیل «لااکره فیالدین» تمسک کردند و گفتند که خود قرآن هم میگوید هیچ اکراه و اجباری در دین نیست؛ یعنی شما آزاد هستید انتخاب کنید. اینها عمدهترین مبانی پلورالیسم دینی هستند.
* قبل از اینکه بخواهیم پلورالیسم دینی را از منظر قرآن بررسی کنیم و ببینیم که واقعاً قرآن پلورالیسم دینی را قبول دارد یا نه، نیمنگاهی به مبانی پلورالیسم دینی که به آنها اشاره کردید، بیندازیم.پلورالیسم دینی مفری از نسبیتگرایی ندارد؛ یعنی هرکاری کند، در دام یک نوع نسبیتگرایی میافتد؛ نسبیتگرایی ارزشی یا نسبیتگرایی اخلاقی یا معرفتی. طبیعی است که نسبیتگرایی را نمیشود پذیرفت، زیرا اساس دین، قائم به این است که حقایق مطلقی وجود دارد و هر دینی، زبان حقایق مطلق است. اینطور نیست که بگویید هر دینی بخشی از واقعیت را ارائه میدهد. یک دین از توحید سخن میگوید و دیگری تثلیث را بیان میکند. اینها قابل جمع نیستند. بالأخره در عالم واقع، یا توحید میتواند وجود داشته باشد یا تثلیث. هر دو اینها با هم نمیتواند باشد. ما نمیتوانیم اینها را تحلیل یا تقریب بدهیم به تصاویری که از واقعیت داریم و بگوییم هریک از اینها بخشی از واقعیت را بیان میکنند.
* در واقع میفرمایید تمسک به شعر مولوی و قیاس به ماجرای «فیل و کوران» نادرست است.بله، اصلاً در خود داستان «فیل و کوران» مثنوی هم میبینیم که در نهایت مولوی میگوید اینها هرکدام در تاریکی، یک بخش از فیل را دیدند. بهتر بود اول شمع روشن میکردند تا حقیقت قضیه را ببینند. پس معلوم است یک تصویر روشنتر و واضحتری از واقعیت متعالی وجود دارد و از میان همه ادیان، یک دین واقعاً میتواند تصویر کامل مورد نظر را برای بشر ارائه دهد. از آن داستان نمیتوانیم نتیجه بگیریم که چنین تصویری وجود ندارد. این یک نوع بیراهه رفتن است.این نشان میدهد یک نوع تعمیم شتابزده در ادعاهایی که برخی از دگراندیشها مطرح میکنند وجود دارد؛ چراکه گوهر اسلام را یک نوع تجربه دینی میدانند. ما حتی وقتی به سیره پیامبر(ص) توجه میکنیم، میبینیم بهندرت از تجارب پیامبر(ص) صحبت شده است. یعنی این همه سیره راجعبه زندگانی حضرت نوشتهاند، ولی بهندرت در آنها میبینیم که به تجارب دینی پیامبر(ص) اشاره شده باشد. پیامبر هم اصلاً دعوت نکرده است که بیایید تجربیات من را داشته باشید، اما دعوت کرده است که عمل صالح داشته باشید، شرک نورزید، به خدا اعتقاد داشته باشید و... میبینیم که در اسلام، تجربه دینی و شهود همیشه در حاشیه بوده است و این مسائل نمیتوانند محوریت پیدا کنند.
به نظر من، ارزیابی دیگری که خود پلورالیسم دینی نیاز دارد این است که به فرض هم ما این نظریه را بپذیریم، آیا مشکل نزاعهای اجتماعی ما را حل میکند یا بیشتر به آنها دامن میزند؟ بر فرض که این مبانی را بپذیریم، در عمل میبینیم کسی براساس پلورالیسم دینی زندگی نمیکند. در جهان واقعی، نزاعها وجود دارند. این نزاعها را نمیشود اینگونه حل کرد که بگوییم همه درست هستید یا هیچکدام درست نیستید. این مسئله نزاع را تشدید میکند؛ یعنی پلورالیسم دینی نهتنها نزاعهای اجتماعی را نمیتواند حل کند، بلکه به یک معنا، مکتبی است مقابل همه ادیان. بهتر است اینطور بگویم که پلورالیسم نهتنها نمیتواند همه ادیان را به یک چارچوب واحد برگرداند، بلکه مکتبی مقابل همه ادیان است و به نظر میرسد که تنشهای اجتماعی را بیشتر خواهد کرد، چون در هر دینی به یک نوع تسامح و تساهل میرسد و هیچ دینی این مسئله را نمیپذیرد. هر دینی محدودهای دارد و میگوید خارج از این محدوده نمیتوانید به تسامح و تساهل قائل باشید. امروز کشورهای غربی ادعا میکنند که دارای پلورالیسم دینی هستند، اما در مقام عمل، مخالف پلورالیسم دینیاند؛ هم در جوامع خودشان و هم در مواجهه با جوامع اسلامی. در واقع براساس اعتقادات بنیادگرایی خودشان عمل میکنند.
* طبق آیات قرآن، این تنها اسلام است که دین حق است و انسان را به نجات میرساند، اما برخی منتقدان میگویند که این نوع نگاه، انحصارگرایی و بیاخلاقی است.یک بحث، بحث اعتقادی است که مثلاً فرض کنید تثلیث حق است یا توحید؟ اینجا مسئله اخلاقی نیست. ما میتوانیم با قاطعیت تمام بگوییم توحید حق است و تثلیث نادرست است. این کار را هیچکس نمیتواند متهم کند به بیاخلاقی. اما یک بار هم این است که مباحث اعتقادی، منجر به برخورد غیراخلاقی شود. این را هیچ دینی تجویز نمیکند. اگر به ادیان مختلف و فرقهها نگاه کنید، هیچ دین و فرقهای به غیر از وهابیت، بیاخلاقیها را تجویز نمیکند. وهابیت و داعش که از دل وهابیت بیرون آمده استثناست، وگرنه هیچ دین و فرقهای قتل و بیاحترامی را تجویز نمیکند. لذا مسئله در مورد پلورالیسم، مسئله اخلاقی، تعایش اجتماعی و همزیستی مسالمتآمیز نیست، چون همه ادیان به همنشینی مسالمتآمیز دعوت میکنند. این جنگهای فرقهای از دل دین بیرون نیامده است. اینها سوءاستفادههایی است که از ادیان میکنند تا اهدافشان را جلو ببرند. هر دینی به همزیستی مسالمتآمیز و اخلاق الهی و زندگی اجتماعی توأم با احترام دعوت میکند. اینها اصول کلی هر دینی است. ماجرای آن زن یهودی و امام علی(ع) معروف است. حضرت مراقب بودند آنها که اهل ذمه بودند، در جامعه اسلامی امنیت داشته باشند و با اخلاق با آنها رفتار شود.
* نکته دقیقی است، چون گاه بین مدارای مذهبی و پلورالیسم دینی خلط میشود. حتی اگر به نامه اخیر رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی دقت کنید، میبینید که آقا میگویند: «من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقی دیگری از اسلام را بپذیرید.» این به معنای پلورالیسم دینی نیست، بلکه اصرار دارد که تبیین و تعریف اسلام، تحمیلی نیست.بله و عین این ماجرا در نامه تاریخی امام به گورباچف نیز مشاهده میشد. امام در آن نامه بعد از ذکر قضایای مختلف، خطاب به گورباچف گفتند: «از شما میخواهم درباره اسلام بهصورت جدی تحقیق و تفحص کنید و این نه بهخاطر نیاز اسلام و مسلمین به شما، که به جهت ارزشهای والا و جهانشمول اسلام است که میتواند وسیله راحتی و نجات همه ملتها باشد و گره مشکلات اساسی بشریت را باز نماید.»
* در ابتدای مصاحبه گفتید که گاه طرح پلورالیسم دینی با انگیزههای سیاسی همراه بوده است. در صحنه عملی هم میبینیم که غربیها از یکسو وقتی وارد کشورهای اسلامی و یا مقولات اسلامی میشوند، میخواهند پلورالیسم دینی را وارد کنند، ولی وقتی وارد گزارههای فکری خودشان مانند جهانیسازی میشویم، مجالی برای خدشه وارد کردن در دیدگاهها باقی نمیگذارند. در واقع این ماجرا یک تناقض رفتاری در غرب را به ما نشان میدهد.این تناقض حلناشدنی است. یکی از مصادیقش همین اهانتهایی است که در کشورهای غربی به ساحت پیامبر میکنند. اینها میگویند طرفدار پلورالیسم هستیم و این نگرش را برای ترویج اخلاق و تسامح در جامعه پذیرفتهایم، اما عملاً بیاخلاقی را ترویج میدهند و فضای اهانتآمیزی نسبت به اسلام ایجاد میکنند. درحالیکه اسلام برای همه ادیان ارزش قائل است، چون خود را در ادامه همه ادیان میداند. اما آنها براساس رویکردهای افراطی مسیحی، اهانت میکنند.به نظر میرسد آنها جریانهای انحصارگرا و بنیادگرا در لباس مبدل هستند. براساس آنچه در غرب میبینیم، پلورالیسم یک بهانه و یک روپوش است که باطنش متفاوت است. بیشتر به یک ابزار سیاسی تبدیل شده است تا اینکه محتوای واقعی داشته باشد. در کشورهای غربی اینگونه عمل میکنند.
* با چه هدفی تلاش میشود پلورالیسم در کشورهایی مانند ایران ترویج شود؛ کما اینکه گاهی میبینیم برخی رسانهها، ابزار عملیاتی کردن ایده غرب در این زمینه میشوند.عمده هدف، سیاسی است و میخواهند حساسیت دینداران را نسبت به اعتقادات دینیشان از بین ببرند. بنابراین میگویند چرا مسئله پیامبر، اسلام و توحید را مطرح میکنید؟ با دیگران زندگی کنید. در واقع دین را کمرنگ میکنند. این پروژه دینزدایی است. به اعتقاد من، پلورالیسم دینی به یک معنا نتیجه سکولاریسم است؛ سکولاریسمی که ریا به خداست. گرچه ادعا میکنند که پلورالیسم دینی میخواهد در جامعه بشری به همه خدایان اجازه حیات بدهد، اما واقعیت این است که یک نوع پروژه خدازدایی است. اگر پلورالیسم دینی را بپذیرید، یعنی خدا از جوامع بشری غایب خواهد شد. به عبارت دقیقتر، خدایی که در پروتستان وجود دارد با خدایی که در ادیان دیگر وجود دارد فرق میکند. دین آدم مدرن، پروتستان است. روشنفکران ما میخواهند پروتستان را به همه ادیان تزریق کنند. خدای پروتستان مرده است. خدای آنها در جوامع بشری و سیاست، حیوحاضر نیست. «هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن» نیست. پلورالیسم نتیجه آن خدایی است که در پروتستان وجود دارد. به اعتقاد من، پلورالیسم دینی به یک معنا، تعبیری از مذهب پروتستان است و مأموریتش دینزدایی و خدازدایی است.
* اگر بخواهیم فضای اجتماعی و سیاسی خودمان را در عرصه داخلی و بینالمللی در نظر بگیریم، دل دادن به پلورالیسم چقدر میتواند به سازشکار شدن ما بینجامد؟قطعاً هدفش همین است. پلورالیسم در فضای سیاسی میخواهد بهنوعی ما را سازشکار کند. به این معنی که لازم نیست شما در مقابل دعوی دینی دیگران عکسالعمل نشان دهید و حتی بحث منطقی کنید، چون آنها دارند زندگی خودشان را میکنند و شما هم همینطور. این مسئله در واقع به فضای شخصی انسان میخزد. چرا تأکید دارم که دین، پروتستانی میشود؟ چون در پروتستان، دین یک حالت شخصی بین انسان و خدا دارد و به آن غار شخصی انسان محدود میشود. آنوقت هیچگاه نمیتوان ادعای دینی چیزی را پذیرفت. در واقع از این طریق، حساسیتزدایی میکنند.
البته این را هم بگویم که اگرچه تلاش میشود دوباره موضوع پلورالیسم در جامعه ما مطرح شود، اما مثل سالهای دهه هفتاد چنین مسائلی نمیتوانند قوت بگیرند، چون آگاهی جامعه بالا رفته است. آن موقع شکل جذابی داشت، اما به جایی نرسید. امروز دیگر با رشد فکری و فرهنگی جامعهی ایران، یقیناً چنین مسائلی به جایی نخواهند رسید. منبع: www.khamenei.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
برگزاری نشست گفتگوی اديان نقش مؤمنان برای مقابله با افراطگرايی
با حضور انديشمندان مدرسه عالی دينی هارتفورد برگزاری نشست گفتگوی اديان نقش مؤمنان برای مقابله با افراطگرايی شناسهٔ خبر 2533530 دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۶ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نشست گفتگوی اديان نقش مؤمنان برای مقابله بوقتی بالاتر از حریفان قرار دارم شکستناپذیرم اوسین بولت: یکی از هواداران نیمار هستم/از شکست برزیل مقابل آلمان
وقتی بالاتر از حریفان قرار دارم شکستناپذیرماوسین بولت یکی از هواداران نیمار هستم از شکست برزیل مقابل آلمان همه شوکه شدندقهرمان جهان در دوی سرعت اعتقاد دارد وقتی در سطحی بالاتر از حریفانش قرار دارد شکستناپذیر است به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت ریو 2016 اوسین بولت دروزیر نیرو در اجلاس شورای جهانی آب مطرح کرد قرار گرفتن آب در دستور کار اهداف توسعه پایدار
وزیر نیرو در اجلاس شورای جهانی آب مطرح کردقرار گرفتن آب در دستور کار اهداف توسعه پایداروزیر نیرو قرار گرفتن آب در دستور کار اهداف توسعه پایدار به عنوان هسته یا کانون اصلی توسعه در بیانیه وزرای هفتمین اجلاس شورای جهانی آب را نشان دقت و اعتبار این بیانیه عنوان کرد به گزارش خبرگزاراقبالی در تجمع اعتراضی دانشجویان مقابل مجلس مطرح کرد اعتراض به باخت در لوزان و بزرگنمایی در تهران/ عبور از خط
اقبالی در تجمع اعتراضی دانشجویان مقابل مجلس مطرح کرداعتراض به باخت در لوزان و بزرگنمایی در تهران عبور از خط قرمزهای نظام در مذاکراتیک فعال دانشجویی با بیان اینکه در مذاکرات لوزان از خط قرمزهای نظام عبور کردند گفت اعتراض ما به باخت در لوزان و بزرگنمایی در تهران است به گزارتسخیری: عالمان تمام ادیان برای از بینبردن افراط گراییها همکاری کنند
سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۵ مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام گفت افراط گرایی از هر دینی حتی هندوئیسم و بودائیسم هم به دور است و فطرت انسان واقعی هرگز با افراطیگری سازگاری ندارد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آیتالله تسخیری صبح امروتشریح فعالیتهای مركز گفت وگوی ادیان و تمدنها در جمع اساتیدآلمانی
تشریح فعالیتهای مركز گفت وگوی ادیان و تمدنها در جمع اساتیدآلمانی شناسهٔ خبر 2532245 یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۶ دین و اندیشه > اسلام در جهان رییس مركز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعد از ظهر امروز در جمع استادان رشتههای ایرانشناسی و زبان فاربعیدینژاد: ما در موضع برابر و احترام متقابل مذاکره میکنیم و اجازه نمیدهیم طرف مقابل با اسلحه پنهان و چکمه د
بعیدینژاد ما در موضع برابر و احترام متقابل مذاکره میکنیم و اجازه نمیدهیم طرف مقابل با اسلحه پنهان و چکمه در مذاکرات حاضر شود حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکره کننده و رئیس هیأت کارشناسی ایران در مذاکره با گروه ۱ ۵ بعدازظهر امروز دوشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران دهایدی هدسل: ادیان را متهم به تشكیل گروههای افراطگرا نكنیم
نقش مؤمنان برای مقابله با افراطگرايی ۴ هایدی هدسل ادیان را متهم به تشكیل گروههای افراطگرا نكنیم شناسهٔ خبر 2534390 سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۹ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها رئیس مدرسه عالی دینی هاتفورد آمریكا گفت هرگز نباید بگوئیم گروههای افراطگرا مسلمان ماجراي طرح جامع كاهش خطرپذيري پايتخت براي مقابله با 38 مخاطره شهري
اجراي طرح جامع كاهش خطرپذيري پايتخت براي مقابله با 38 مخاطره شهري اولين شبگردي خبرنگاران در سال جديد از سازمان مديريت بحران شهر تهران آغاز شد تا گوشزدي باشد هم براي اصحاب رسانهها و هم براي مسئولان كه در كشور حوادث خبر ميكنند ولي ما بيخبر هستيم نویسنده بيژن سورانيپيشرفت همه جانبه کشور یکی از اهداف مهم دولت/ جذب 2 هزار قاضی جدید
وزیر دادگستری در انزلی پيشرفت همه جانبه کشور یکی از اهداف مهم دولت جذب 2 هزار قاضی جدید دولت به فکر پيشرفت همه جانبه کشور است و نبايد منافع شخصي را به منافع کشور ترجيح داد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رشت وزير دادگستري که دیشب به نمايندگي از رييس جمهور به بندر انزلي رفتبرگزاری جشنواره صلح و وحدت ویژه کودکان و نوجوانان ادیان الهی
برگزاری جشنواره صلح و وحدت ویژه کودکان و نوجوانان ادیان الهی فرهنگ > دین و اندیشه - ایسنا نوشت جشنواره صلح و وحدت ویژه کودکان و نوجوانان ادیان الهی پس از استانهای آذربایجان غربی و فارس اواسط اردیبهشت ماه در استان یزد برگزار میشود محمدعلیدر کارگروه مبارزه با زمینخواری در کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد دستگاههای خدماترسان در مقابله با زمینخواری ب
در کارگروه مبارزه با زمینخواری در کهگیلویه و بویراحمد مطرح شددستگاههای خدماترسان در مقابله با زمینخواری به وظایف خود عمل نمیکنندمدیرکل دفتر فنی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت دستگاههای خدماترسان کهگیلویه و بویراحمد در مقابله با زمینخواری به وظایف ذاتی خود عمل نمیکننداستاندار قم مطرح کرد اهتمام همه اقشار به تکریم فرهنگیان و معلمان
استاندار قم مطرح کرداهتمام همه اقشار به تکریم فرهنگیان و معلماناستاندار قم گفت همه باید به قشر فرهنگی احترام بگذاریم و تکریم آنها واجب است و این افراد حق تربیتی بر گردن ما دارند و همه ما باید مقام این معلمان را عزیز بشماریم به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام محمدصادرئیس شبکه دامپزشکی نقده خبر داد اجرای طرح تشدید مقابله با بیماری هاری در نقده
رئیس شبکه دامپزشکی نقده خبر داداجرای طرح تشدید مقابله با بیماری هاری در نقدهرئیس شبکه دامپزشکی نقده از اجرای طرح تشدید مقابله با بیماری هاری در این شهرستان خبر داد محمد حسین حقیقتنیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت در راستای مهار بیماری هاابراهیمیترکمان: گفتوگوی ادیان کلید گذر از شرایط بحرانی نامناسب اخلاقی است
سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۵ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت همکاری و گفتوگوی ادیان میتواند کلیدی باشد برای گذر از شرایط بحرانی نامناسب اخلاقی که در جهان وجود دارد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ابوذر ابراهیمیترکمان در نشست گفتگویبازیکنان باید بدون هیچ استرسی در بازی مقابل النصر حاضر شوند عبدی: از تصمیم درخشان همه سورپرایز شدیم/ عوامل من
بازیکنان باید بدون هیچ استرسی در بازی مقابل النصر حاضر شوندعبدی از تصمیم درخشان همه سورپرایز شدیم عوامل منفی را باید از تیم دور کنیممربی تیم فوتبال پرسپولیس گفت تصمیمی که درخشان مبنی بر استعفایش گرفت همه ما را سورپرایز کرد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس حسین عبدی در خآیتالله یزدی: قرآن در راس همه دروس حوزه قرار گیرد
جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۵ رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شروع روند تکاملی تفسیر در حوزه گفت هنوز به وضع مطلوب نرسیدهایم و باید در همه دروس از جمله فقه قرآن در راس قرار گیرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم آیتالله محمد یزدی در گردهمایی استادا-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها