تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798197642




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟




امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.








 
 
 
 
  برترین ها: امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

238 - تاريخچه دست دادن به عنوان علامت دوستي و احترام

سكه دوران كوتاه حكومت بالبينوس Balbinus و شريك ، تاريخ دست دادن به نشانه ابراز دوستي و احترام را نشان مي دهد. در پشت سكه باليبينوس تصوير «دستي در دست فرد ديگر» را نشان مي دهد و به علامت دوستي و اتحاد دو كنسول آن زمان روم ، بالبينوس و پوپيه نوسPupienus ساخته شده است تا رومي ها مطمئن شوند كه ميان دو امپراتور شريك نفاق وجود ندارد. اين سكه ها در ژوئيه 238 ميلادي و سه هفته پيش از ترور بالبينوس در كاخ خود ضرب و رايج شده و از آن پس با توجه به اين سكه، دست دادن ( Hand Shake) با دست راست در قلمرو روم و سپس ساير نقاط جهان مرسوم شده و باقي مانده است.
   

7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

هر دو روي سکه بالبينوس


ترور همزمان باليبينوس امپراتور وقت با شريك حكومتش «پوپيه نوس» به دست افسران شورشي روم 29 ژوئيه 238 روي داد. تاريخدانان بعدا ابراز عقيده كرده اند كه هدف باليبينوس از نقش تصوير دست دادن در پشت سكه، اين بود كه نشان دهد با پوپيه نوس متحد و يگانه است.
   
در آن زمان، سناي روم دو نماينده (كنسول) را انتخاب مي كرد تا به اتفاق زمام امور اجرايي امپراتوري روم را به دست گيرند و انتخاب اين دو بايد هر سال تجديد مي شد.

1890 - روزي كه «وان گوک» خودكشي كرد

«وينسنت وان گو Vincent Van Gogh» نقاش هنرمند هلندي كه تابلو هاي او در حال حاضر هركدام دهها ميليون دلار خريد و فروش مي شود و يكي از آنها در يك حراج 82 ميليون به فروش رفت 29 جولاي 1890 در فرانسه خود كشي كرد. وي بسال 1853 در هلند به دنيا آمده بود.
   
خريد و فروش كارهاي هنري در فاميل وان گو ارثي بود و او نيز وارد همين پيشه شد. وي در دهه آخر عمر خود به كشيدن نقاشي پرداخت و در هلند و فرانسه دهها اثر بسيار جالب كشيد كه موفق شد تنها يكي از آنها را بفروشد! . او اواخر عمر با فقر كامل زندگي مي كرد.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟


وان گو اين پرتره را از خود كشيده و معلوم نيست كه چرا روي گوشش را پوشانده است


1900 - ترور پادشاه ايتاليا در عصر فعاليت آنارشيست ها

29 جولاي 1900 اومبرتو يکم humbert = Umberto پادشاه وقت ايتاليا ترور شد. وي 22 سال بر ايتاليا سلطنت کرده بود. اومبرتو برخلاف پدرش مردي محافظه کار و علاقه مند به تقويت ارتش و سياست خارجي بود و به همين سبب به آلمان نزديک شده بود. مورخان اورا بنيادگذار اتحاد مثلث مي دانند. اومبرتو که کوچکترين ناارامي را تحمل نمي کرد به ارتش دستور داده بود که تظاهرات نسبتا آرام 29 آگوست سال1898 کارگران در ميلان را زير آتش توپ قرار دهند که ضمن آن جمع کثيري کشته شدند. اومبرتو به دست گائتانو (آنژلو) برشچي Gaetano Bresci يک آنارشيست ايتاليايي ـ آمريکايي کشته شد . Bresci گفته بود که انتقام خون کارگران ميلان را گرفته است. دهه هاي آخر قرن نوزدهم و اول قرن بيستم را عصر ظهور عملي آنارشيسم نوشته اند و آنارشيست ها که عقيده به حکومت شوراها بر کشورها داشتند و حکومت فرد حتي انتخابي را رد مي کردند در آن چند دهه چندين رئيس دولت و رئيس کشور را در اروپا و آمريکا ترور کردند. پيدايش فلسفه آنارشيسم از اواسط قرن نوزدهم است. وقوع جنگ جهاني اول به فعاليت آنارشيست ها پايان داد. چون در آن زمان مجازات اعدام در ايتاليا لغو شده بود، Bresci به حبس ابد محکوم شد که بيست و دوم ماه مي 1901 اعلام شد که وي در زندان خودکشي کرده است. گفته شده است که نگهبانان زندان اورا کشته بودند.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

Umberto يکم


درپي ترور اومبرتو پسر 31 ساله اش ويتوريو امانوئله پادشاه ايتاليا شد.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

Bresci که پادشاه ايتاليا را ترور کرد


1911 - 100 هزار تومان جايزه براي آوردن سر محمدعلي شاه قاجار

مجلس شوراي ملي درجلسه هشتم امرداد 1290 خود (29 جولای 1911) براي فرد و یا افرادی كه محمدعلي شاه مخلوع را دستگير و يا سرش را بیاورند يكصد هزار تومان (پول آن زمان) جايزه نقدی تعيين كرد. محمدعلي شاه قاجار که برکنار و تبعید شده بود براي پس گرفتن سلطنت با هزاران مرد مسلح از طريق ترکستان روسيه و با كمك اين دولت به ايران بازگشته بود.
   
محمدعلي شاه که در سال 1872 به دنيا آمده بود پس از 53 سال عمر، بسال 1925 در تبعيد درگذشت. سلطنت او که پس از مرگ پدرش، مظفرالدين شاه در سال 1907 آغاز شده بود در سال 1909 و پس از تصرف تهران به دست مشروطه طلبان پايان يافت. سلاطین قاجار از ايلي مغول تبار به همين نام برخاسته بودند. در زمان این دودمان بود که ایران رو به زوال گذاشت و کوچک شد.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

محمدعلي شاه قاجار


1297 - لغو كاپيتولاسيون، به فرمان صمصام السَّلطنه

يكي از اقدامات دولت صمصام السلطنه صدر اعظم احمدشاه، لغو كاپيتولاسيوني بود كه در نتيجه قراردادهاي بين ايران و روسيه تزاري پديد آمده بود. اين اقدام جسورانه، در پي انقلاب كبير روسيه و خلاص شدن ايران از شر دولت تزاري روس صورت گرفت. بايد متوجه بود كه لغو قراردادهاي دو جانبه به خواست يك طرف صورت نمي‏بندد و اقدام يك جانبه صمصام‏السلطنه، بيشتر متكي بر تظاهر و مردم‏فريبي بود تا براساس حقوق بين‏الملل و منطق سياسي.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

صمصام السلطنه


1941 - بهانه جويي و هموارساختن زمينه براي تعرض و تصرف ايران

29 جولاي سال 1941(هفتم امرداد 1320) دولت وقت ايران به اخطاريه 13 روز پيش انگلستان و شوروي كه اتباع آلمان را كه در خاك ايران بر ضد آن دو كشور فعاليت دارند اخراج كند پاسخ داد و اعلام داشت كه اتباع خارجي در ايران زير كنترل مقامات دولتي هستند و جاي نگراني نبايد وجود داشته باشد. اخطار دو دولت در حقيقت بهانه جويي براي تصرف ايران بود. دولت انگلستان قبلا به طور محرمانه به ژنرال «ويول» در هند دستور داده بود كه براي حمله نظامي به ايران به عراق نيرو بفرستد.
    
همزمان، مطبوعات متفقين نيز براي آماده ساختن زمينه حمله نظامي به ايران و توجيه آن، در شماره هاي روزهاي آخر ماه جولاي 1941 خود، با يك مضمون، ايران را محل استقرار ستون پنجم هيتلر وانمود كرده و نوشته بودند كه ارتش ايران طبق نقشه محرمانه آلمان آماده حمله به قفقاز مي شود تا نيروهاي شوروي دراين منطقه از دو سوي تحت فشار قرار گيرند. اين روزنامه ها گزارش هاي اغراق آميز از قدرت و وسعت ارتش ايران منتشر كرده بودند. اين روزنامه ها بدون اين كه تكذيبيه هاي ايران را چاپ كنند در شماره هاي سه هفته اول ماه آگوست خود نيز به اين تبليغات خود ادامه داده بودند تا زمينه تعرض نظامي را هموار کنند زيراکه مردم اين کشورها نسبت به گسترش جنگ و گشودن هرگون جبهه تازه حساس شده بودند.

1303 - طرح استيضاح دولت رضا خان از سوي نمايندگان اقليت مجلس به رهبري مدرس

اقليت مجلس شوراي ملي به دليل سوء سياست داخلي و خارجي رضاخان و قيام بر ضد قانون اساسي و حكومت مشروطه و توهين به مجلس و... او را استيضاح كردند و قرار شد تا در 7 مرداد 1303ش، رضاخان به مجلس برود و توضيح دهد. او كه از اين امر بسيار مي‏ترسيد تمام كوشش خود را به كار برد تا از استيضاح رهايي يابد. سرانجام با تهديد و تطميع نمايندگان، جلسه مجلس را برهم زد. بعضي نمايندگانِ مخالف را به حبس كشيد و بعضي ديگر را به وسيله مزدورانش مضروب ساخت. سرانجام در جلسه 17 مرداد، تيمورتاش عنوان كرد كه مجلس از سردار سپه حمايت مي‏كند و در يك قيام و قعود، رضاخان، از مجلس راي اعتماد گرفت و استيضاح، كارگر نيافتاد.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

سید حسن مدرس


1942 - قانون جنگ دفاعي پارسيان و بخشنامه شماره 227 استالين

بخشنامه نظامي شماره 227 استالين رهبر وقت جماهير شوروي بامداد 28 جولاي 1942 خطاب به يكايك افراد مسلح اين كنفدراسيون صادر شد كه در آن عقب نشيني سرباز در نبرد دفاعي ميهني وقت را بدون دريافت دستور كتبي فرماندهان ارشد ((از مسکو) ممنوع و مجازات تخطّي از اين بخشنامه را اعدام فوري تعيين كرده بود. (در قانون جنگ؛ دفاع در برابر تجاوز بيگانه، نبرد ميهني = مقدس عنوان گرفته است.). ظهر همان روز، راديو مسكو كه صداي آن از بلندگوهاي سربازخانه ها و قرارگاهها براي شنيدن نظاميان پخش مي شد به تفسير اين بخشنامه كه آن را لازم و حياتي خوانده بود پرداخت و گفت: پارسيان با چنين قانوني به مدت 12 قرن يك امپراتوري بزرگ داشتند و 225 سال تنها ابرقدرت جهان بودند.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

ُStalin


در آن سرزمين دو بار از اين قانون تخطي شد و امپراتوري آنان موقتا از دست رفت؛ يك بار در برابر تعرض اسكندر و بار ديگر در برابر مسلمانان عرب و فاصله ميان اين دو مورد بيش از نهصد سال بود. بار دوم، ايرانيان پرچم نظامي خودرا كه برايشان مقدس بود ازدست دادند. ما (روسها) نبايد از برابر آلماني ها فرار كنيم. آنان بدون دليل و منطق و بدون اينكه مورد تهديد ما قرار گرفته باشند سرزمين مان را مورد تجاوزي بسيار خشن قرارداده اند و دفاع ما يك ايستادگي مقدس، مشروع و ميهني است و بنابراين نبايد به خاطر زنده ماندن موقت و به بهاي به كشتن دادن ديگران و انهدام وطن، از برابر متجاوز بگريزيم. با فرار و كرنش، تعرض متوقف نخواهد شد و ....
   
اين بخشنامه و گفتار كه ورقي از تاريخ جنگهاي ميهني را تشكيل داده است سبب شد كه روسها بايستند و تجاوزگر را نابود سازند. بوروكراسي (ساختار اداري غير علمي و اصطلاحا: من درآوردي)، فساد مقامات بالا، خودخواهي و فقر تفكر ميهني و عمومي؛ شوروي را از درون فروپاشانيد، نه تعرض خارجي و ....

1360 - فرار بني ‏صدر رييس و رجوی به فرانسه

پس از آن‏كه مجلس شوراي اسلامي به دليل همسويي و همكاري بني صدر رييس جمهور وقت، با گروهك منافقين، دامن زدن به تشنجات و درگيري‏ها در كشور، كوتاهي در دفاع از مرزهاي ايران در دوران جنگ و عدم ممانعت از تجاوز ارتش بعث عراق به مرزهاي كشور، راي به عدم كفايت سياسي وي داد و حضرت امام خميني(ره) نيز، او را از رياست جمهوري عزل كردند، او به يك زندگي مخفي روي آورد و همواره توسط نامه و نوار، مردم را به شورش و آشوب دعوت مي‏كرد. اما زندگي مخفي او چندان به طول نيانجاميد و با مشت محكمي كه مردم با شركت در انتخابات رياست جمهوري و انتخاب شهيد رجايي به اين سمت، بر دهانش كوبيدند، با حالت سرخوردگي و ذلّت تمام، همراه با مسعود رجوي سركرده منافقين و با چهره و لباس زنانه از كشور فرار كرد. او با يك هواپيماي بويينگ 707 ربوده شده، به طور غير مجاز به سوي قبرس پرواز كرد و پيش از آن كه هواپيماهاي شكاري نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران كه در تعقيب هواپيماي ربوده شده بودند به اين هواپيما برسند، از مرز ايران خارج شد. همچنين پس از آن‏كه وي در پاريس مستقر شد، مقامات فرانسه به تقاضاي ايران براي استرداد بني‏صدر ترتيب اثر ندادند و او در آن جا با همكاري رجوي، تشكيلاتي بانام "شوراي مقاومت" براي مبارزه با جمهوري اسلامي و سران آن تشكيل داد. عمر اين شورا چندان نپاييد و به زودي متلاشي گرديد.


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

بنی صدر پس از فرار


زادروزها

    ۱۸۸۳ - زادروز بنیتو موسولینی روزنامه‌نگار، سیاستمدار و رهبر ایتالیای فاشیست طی دوران جنگ جهانی دوم
    ۱۸۹۸ - زادروز ایزیدور ایزاک رابی فیزیک‌دان لهستانی‌تبار آمریکایی ، برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۴۴


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

بنیتو موسولینی


    ۱۹۰۰ - زادروز ایویند جانسون نویسنده اهل سوئد ، برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۷۴ به همراه هاری مارتینسون
    ۱۹۰۵ - زادروز داگ هامرشولد پدیدآور، اقتصاددان و دومین دبیرکل سازمان ملل متحد ، برنده جایزه صلح نوبل


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

ایویند جانسون


    ۱۹۲۷ - زادروز هری مولیش نویسنده هلندی
    ۱۹۸۱ - زادروز فرناندو آلونسو راننده اسپانیایی رشته فرمول یک ، دو بار قهرمان جهان


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

داگ هامرشولد


    ۱۳۲۰ - مسعود کیمیایی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایرانی


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

مسعود کیمیایی


درگذشت‌ها

    ۱۱۰۸ - درگذشت فیلیپ یکم پادشاه فرانسه
    ۱۶۴۴ - درگذشت اوربان هشتم از پاپ‌های کلیسای کاتولیک رم


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

روبرت شومان


    ۱۸۵۶ - درگذشت روبرت شومان آهنگ‌ساز آلمانی
    ۱۸۹۰ - درگذشت ونسان ون گوگ نقاش هلندی


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

هربرت مارکوزه


    ۱۹۷۹ - درگذشت هربرت مارکوزه فیلسوف و جامعه‌شناس آلمانی ، از اعضایِ اصلیِ مکتب فرانکفورت
    ۱۹۸۳ - درگذشت لوئیس بونوئل کارگردان و فیلم‌ساز اسپانیایی


7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

لوئیس بونوئل


*****
منابع:

-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون







تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن