محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832613344
زندگینامه حضرت هود علیه السلام
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
زندگینامه حضرت هود علیه السلام حضرت هود (ع) یکی از انبیای الهی است که نام مبارکش هفت بار در سورههای اعراف، هود و شعراء آمده است، و یک سوره نیز به نام ایشان میباشد. حضرت هود (ع) از نوادگان حضرت نوح(ع) بوده و با هفت واسطه به آنحضرت میرسد.[1] وی در قیافه و قامت مانند حضرت آدم(ع) بود. سر و صورتی پر مو و چهرهای زیبا داشت.[2] دومین پیامبری است که بعد از حضرت نوح(ع) در برابر بت و بتپرستی قیام و مبارزه کرد.[3] ایشان را به این دلیل هود میگفتند که از گمراهی قومش نجات یافته و از طرف خداوند برای هدایت قومش انتخاب شده بود.[4] ناسپاسی قوم عاد
قبیله عاد در سرزمین احقاف بین یمن و عمان، روزگاری متمادی در زندگی سرشار از خوشی و نعمت بسر می بردند. خدا نعمتهای فراوان و بركات زیادی به آنان عطا كرده بود، این قوم در آنجا قناتها حفر كردند، زمین را زراعت و باغهایی ایجا كردند و كاخهایی محكم بنا نمودند. یكی از نعمتهایی كه این قوم از آن برخوردار بودند؛ اندامهایی نیرومند و هیكل هایی تنومند و مقاوم بود. خدا به این ملت نعمتهای فراوانی عطا كرده بود كه كمتر قومی از آن برخوردار بود، ولی این مردم به مبدا آفرینش و بخشنده این نعمتها فكر نكردند تا او را بشناسند و به جای سپاس و حق شناسی خدای یگانه، تنها به این نتیجه رسیدند كه بتهایی را انتخاب و آنها را معبود خویش قرار دهند. آنها در پیشگاه این خدایان تواضع می كردند و صورتهای خود را به خاك می ساییدند. هر گاه به نعمتی دست می یافتند، برای شكرگزاری نزد همین بتها می شتافتند و به هنگام گرفتاری و بیماری از همین موجودات بی جان استمداد و كمك می طلبیدند.
دیری نپایید كه سنگدلی و رذایل اخلاقی نیز بر تیرگی بت پرستی آنها افزوده گشت، نیرومند ، ضعیف را ذلیل خود ساخت و بزرگ بر كوچك غضب كرد. خدا برای راهنمایی نیرومندان و حمایت از ضعیفان و زدودن تیرگی جهالت از روح مردم و پاكسازی نفوس و آگاهی قوم از حقایق جهان، اراده كرد پیغمبری از میان آنان بر ایشان برانگیزد كه با زبان آنان سخن بگوید، با روش آنان برایشان حرف بزند، آنان را به سوی خدای یگانه راهنمایی نماید و به آنان بفهماند كه عبادت بتها سفیهانه است و این نیز نمونه ای از رحم و لطف الهی به بندگانش بود.
هود كه از نظر شرافت خانوادگی و محاسن اخلاق و حلم و بردباری در میان قوم خود ممتاز بود، برای رسالت از میان این قوم بت پرست برگزیده شد، تا امین رسالت و صاحب دعوت خدا باشد، شاید افكار گمراه آنان را به راه راست هدایت كند و فساد اخلاقی ایشان را بر طرف سازد.
حضرت هود علیه السلام به وظیفه خود قیام كرد و برای رسالت خویش مهیا گشت و همانند دیگر صاحبان دعوت و شریعت، خود را به سلاح بلاغت، حلم و سعه صدر و پشتكار مسلح كرد. هود با عزمی كه كوهها را منهدم و حلمی كه جاهلین نادان را شكست می داد، بپا خواست و قیام كرد و به مخالفت با بتهایشان پرداخت و عبادتشان را بی فایده و از روی جهل و نادانی دانست.
هود علیه السلام به قوم خویش گفت: مردم! این سنگ هایی كه تراشیده اید و آنها را عبادت می كنید و به آن پناه می برید چیست؟ ضرر و نفع این كار كدام است؟ این بتها كه برای شما نفعی ندارند و فسادی را از شما بر طرف نمی سازند، این كار شما علامت كوته فكری و ضعف شان و شخصیت و غفلت شما است. برای شما خدایی است یكتا و شایسته پرستش و پروردگاری است لایق بندگی و خضوع و او همان كسی است كه شما را بوجود آورده و روزی داده است، اوست كه شما را آفریده و روزی شما را از این جهان می برد. اوست كه در روی زمین به شما قدرت داده، زراعت شما را می رویاند و به شما كالبدی نیرومند برای فعالیت روی زمین عطا كرده است و گوسفندان و حیوانات را به شما ارزانی داشته و از عزت و شوكت برخوردارتان ساخته است. به این خدا ایمان آورید و هوشیار باشید كه چشم از حق نپوشید و با خدای یكتا، عناد و دشمنی نورزید كه در این صورت ممكن است همان عذاب نوح متوجه شما گردد، هنوز از سرگذشت قوم نوح و عذابی كه متوجه آنان شد زمان زیادی نگذشته و شما آن را بخاطر دارید!
هود علیه السلام و اتهام دیوانگی!
هود علیه السلام به امید این كه گفتار او به اعماق روح و دل آنان راه یابد و ایمان آورند و سخنانش به قلبهای آنان نفوذ كند و ایشان را به تفكر و تعقل وا دارد، آنان را پند و اندرز داد، ولی بر خلاف انتظار زمانی كه هود با آنان سخن می گفت غیر از صورتهای برافروخته و چشمهای خیره چیز دیگری ندید. گویا قبلاً چنین سخنانی را نشنیده اند و مطلبی غیر منتظره بر آنها عرضه شده است كه با منطق آنها سازگار نیست.
مخالفین هود در جواب گفتند: این چه راهی است كه در پیش گرفته ای و خود را به آن آلوده ساخته ای؟ چگونه ممكن است كه ما خدای یكتا را بدون شریك پرستش كنیم؟ ما این بتها را می پرستیم تا ما را به خدا نزدیك سازند و در پیشگاه او شفیع ما شوند.
هود علیه السلام آنان را مخاطب قرار داد و چنین گفت: خدای یكتا شریكی ندارد، عبادت او جوهر و خلاصه عبادتها است، حقیقت ایمان، عبادت اوست. این خدا به شما نزدیك است و شما نیازی به شفیع ندارید. او به شما از رگ گردنتان نزدیكتر است و بدانید این بتها كه برای تقرب و وساطت پیش خدا پرستش می كنید، شما را از راه صحیح و تقرب به خداوند یكتا دور می سازد. این عبادت نه تنها موجب تقرب شما به خدای یكتا نیست، بلكه موجب دوری از خداوند و دلیل بر نادانی و جهل شما است.
قوم هود از او روی گردانده و گفتند: تو مرد جاهلی هستی و عقل خود را از دست داده ای كه عبادت ما را سفیهانه می دانی و روش پدران ما را عیب می شماری. تو در میان ما چه مزیتی داری؟ امتیاز تو بر دیگران چیست؟ تو نیز مانند ما غذا می خوری و آب می آشامی، سنن و قوانین زندگی تو با ما یكی است. چه شد كه خدا تو را برای رسالت برگزید و برای دعوت خود اختصاص داد. ما غیر از دروغگویی درباره تو گمان دیگری نداریم.
هود گفت: ای قوم! مرا به سفاهت متهم نكنید، من روزگاری طولانی در بین شما زندگی كردم و شما عیبی بر من نگرفتید، هیچگاه سوء رفتار و تندخویی از من ندیده اید. تعجبی ندارد كه خدا یك نفر را از میان قومی برای رسالت انتخاب كند و او را پرچمدار دعوت خود نماید، بلكه تعجب دراین است كه مردم بدون رسول و راهنما باشند و خداوند سرنوشت آنها را بدست هرج و مرج بسپارد و آنان را بدون قانون و آیین بگذارد!
بدانید كه من از گرایش شما به حق ناامید نیستم. از سوء رفتار و اهانتهای شما دلتنگ نشده ام، فقط از شما انتظاردارم با عقل خود فكر كنید و با بصیرت به حقایق بنگرید تا ببینید، یگانگی خدا در تمام نظام آفرینش آشكار است: نظم فلك گردون، مخلوقات شگفت انگیز، گردش ستارگان و "در هر آفرینشی، علامتی برای اثبات یگانگی خدا مشهود است."
و فی كلّ شیء له آیة تدل علی انّه واحد شما به چنین خدایی ایمان آورید و از او طلب آمرزش كنید تا بارش آسمان را همیشه برای شما جاری سازد و شما را یاری كند تا بر ثروتتان بیفزایید و نیروی شما را افزایش دهد. پس بكوشید تا مانند مجرمان از حق رو گردان نباشید.
سپس هود علیه السلام قوم را خطاب قرار داد و گفت: بدانید كه پس از مرگ زنده می شوید، هر كس كار نیكو انجام داده باشد، سود می برد و هر كس به كار زشت پرداخته باشد به كیفر می رسد. برای نجات خویش تدبیری كنید و برای رستاخیز خود توشه ای بیندوزید. من ماموریت خود را درباره شما به پایان رساندم و به وضوح رسالت خود را به شما اعلام كردم.
قوم هود گفتند: بدون تردید یكی از خدایان ما بر تو غضب كرده و عقل تو را مختل نموده و طرز تفكر تو را در هم ریخته است و به همین دلیل هزیان می گویی، به تصوراتی كه فقط در ذهن خودت وجود دارد زبان می گشایی و خیالبافی می كنی و به بیان خرافات می پردازی.
قوم هود گفتند: آن استغفاری كه پس از آن باران می آید و به ثروت ما افزوده می گردد و نیروی ما دو چندان می شود چیست؟ و آنروز قیامتی كه گمان می كنی پس از پوسیدن استخوانهای ما و متلاشی شدن كالبدمان برپا می شود، چیست؟
افسوس كه وعده ها و پند و اندرزهای تو بعید و غیر معقول است ! ما غیر از زندگی دنیوی و طبیعی چیز دیگری نداریم. ما طبق قوانین طبیعت بوجود می آییم، زندگی می كنیم و می میریم و همه چیز در دست طبیعت است.
بعلاوه آن عذابی كه ما را به آن تهدید می كنی و انتظار داری كه ما به آن گرفتار شویم چیست؟ ما گفتار تو را تصدیق نمی كنیم، از عبادت خدایان خود باز نمی گردیم، اگر راست می گویی آنچه ما را به آن تهدید می كنی بیاور و آن عذاب كذایی را بر ما نازل كن.
آنگاه كه هود علیه السلام لجاجت را از گفتارشان و اصرار به مخالفت را از اعمالشان دریافت، ایشان را خطاب كرد و گفت: من خدای خود را گواه می گیرم كه وظیفه خود را انجام دادم و در ابلاغ رسالت خود كوتاهی نكردم. هیچگاه بر اثر ترس، دست از كار خود بر نداشتم و در راه این رسالت آسمانی و جهاد مقدس نهایت سعی خود را به خرج دادم. من از جمعیت شما باكی ندارم، از غضب شما نمی ترسم، از این به بعد علیه من هر طرح و نقشه ای دارید اجرا كنید و هر آنچه در قدرت دارید بكار گیرید، توكل من به خدایی است كه پروردگار من و شما است. آن خدایی كه زندگی هر جنبده ای در ید قدرت اوست، و پروردگار من بر صراط مستقیم، و حكیم است.
عذاب قوم هود
حضرت هود علیه السلام به دعوت خود و قوم او به اعراض خود ادامه دادند. تا اینكه مخالفین هود در آسمان، ابر سیاهی را دیدند كه آسمان نیلگون را تاریك ساخت، قوم چشمها را به ابر دوختند و برای دیدار آن شتافتند زیرا مدتی بود كه باران نباریده بود و گفتند: این ابری كه در آسمان است بزودی برای ما باران می آورد. سپس آماده بهره برداری از باران شدند و كشتزارهای خود را مهیای آبیاری نمودند. هود چون وضع قوم را چنین دید، گفت: این سیاهی كه در آسمان می نگرید، ابر رحمت نیست، بلكه باد عذاب است. این همان عذابی است كه برای ارسال آن عجله می كردید. بادی است كه عذابی دردناك و كشنده به همراه دارد.
چیزی نگذشت كه طوفانی هولناك شروع به وزیدن كرد و قوم دیدند كه حیوانات و اموال و ابزار آنان كه در بیابان بود، از زمین بلند و به مكانهای دور دستی پرتاب می شود. این حادثه قوم را به وحشت انداخت و ترس و هراس آنان را فرا گرفت و با سرعت به خانه ها پناه بردند و درها را به روی خود بستند. این قوم عذاب زده فكر می كردند كه بدین وسیله می توانند جان خود را حفظ كنند ولی این عذاب، بلایی عمومی و همگانی بود. بادی كه می وزید، رملهای بیابان را با خود می آورد و تا هفت شب و هشت روز بطور متوالی وزش این باد ادامه داشت! و سرانجام قوم مانند تنه نخل خشكیده به خاك هلاكت افتادند، نسل آنان ناپدید و آثارشان بكلی متلاشی و از صفحه تاریخ بر چیده شد.
" فراموش نكنید خدای تو هیچ قوم و اهل دیاری را در صورتی كه مصلح و نیكوكار باشند به ظلم هلاك نمی كند".
اما در این طوفان عذاب، یاران و پیروان هود به وی پناه بردند و اطراف وی گرد آمدند. باد اطراف آنان می چرخید و رملها را پراكنده می ساخت ولی آنان مطمئن و آسوده خاطر بودند، تا اینكه باد آرام شد و سرزمین آنان به وضع عادی بازگشت و هود و یارانش به حضرموت (حضرموت نام ناحیة وسیعی در شرق عدن و در کناره دریاست که صحرای ‹‹ احقاف›› در مجاورت آن بوده است ) كوچ كردند و بقیه عمر را در این سرزمین بسر بردند. -------------------------- پی نوشت ها [1]. سلسله نسب او را چنین ذکر نمودهاند: «هود بن عبدالله بن رباح بن خلود بن عاد بن عوص بن ارم بن سام بن نوح».
[2]. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج 11، ص 357، مؤسسة الوفاء، بیروت، 1404 ق.
[3]. طباطبائی، سید محمد حسین، المیزان، ترجمه، موسوى همدانى، سید محمد باقر، ج10، ص 44، دفتر انتشارات اسلامى، قم، 1374ش.
[4]. بحار الأنوار، ج 11، ص 357. گردآوری : بخش مذهبی بیتوته منابع : .tebyan.net islamquest.net
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]
صفحات پیشنهادی
صلوات خاصه حضرت فاطمه زهراء(علیها السلام) +سند و صوت
فاطمیه صلوات خاصه حضرت فاطمه زهراء علیها السلام سند و صوت السلام علیک یا ممتحنة قد امتحنک الذی خلقک قبل ان یخلقک فوجدک لما امتحنک صابرة بسم الله الرحمن الرحیم «اللهم صل علی الصدیقه الشهیده فاطمه الزکیه حبیبه حبیبک و نبیک و ام احبائک و اصفیائک التی انتجبتهافواید همراه داشتن تربت سید الشهدا(عليه السلام)
معارف فواید همراه داشتن تربت سید الشهدا عليه السلام از امام رضا عليه السلام روايت شده كه هر كس با تربت امام حسين عليه السلام بگويد سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اكبر با هر ذكر خداوند شش هزار درجه بالا برده و شش هزار شفاعت براى او مى نويسد به گزارش سرومفهوم نماز در کلام مولا علی علیه السلام
معارف مفهوم نماز در کلام مولا علی علیه السلام به حقّ آن كسى كه محمّد صلّى اللّه علیه و آله را به نبوّت مبعوث گردانید نماز داراى تاءویل و مفهومى است كه تمام معناى عبودیّت در آن خواهد بود به گزارش سرویس دینی جام نیوز جابر بن عبداللّه انصارى گوید روزى به همراه مولاى متّقیان اسفارشات تجاری امیرالمومنین علیه السلام
معارف سفارشات تجاری امیرالمومنین علیه السلام حضرت امام باقر ع فرمودند امیرالمؤمنین علی ع در هر بازای میایستادند و میفرمودند اى تاجران پیش از داد و ستد از خداوند خیر و نیکى طلب کنید و با آسانگیرى در معامله از خداوند برکت جوئید به گزارش سرویس دینی جم نیوز امغبارروبی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (علیه السلام) +تصاویر
حرم مطهر حضرت احمد بن موسی ع غبارروبی حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام تصاویر با حضور آیتالله تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی و گروههای مردم مضجع نورانی شاهچراغ ع غباروبی و نذورات مردمی جمعآوری شد به گزارش سرویس کشکول جام نیوز حرم مطهر حضرت احمد بن موسی ع در آستانههشتمین کنگره سراسری آیینه نبی (ص) جایزه ادبی حضرت علی اکبر علیه السلام برگزار میشود
هشتمین کنگره سراسری آیینه نبی ص جایزه ادبی حضرت علی اکبر علیه السلام برگزار میشودهشتمین کنگره سراسری آیینه نبی ص تحت عنوان جایزه ادبی حضرت علی اکبر علیه السلام برگزار میشود به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس هشتمین کنگره سراسری آیینه نبی ص جایزه ادبی حضرت علیجغرافیاى تاریخى داستان حضرت لوط(علیه السلام)
جغرافیاى تاریخى داستان حضرت لوط علیه السلام باستانشناسان بقایاى محل سکونت قوم لوط را در اردن فعلى کشف کردهاند لذا مىتوان گفت قوم آن حضرت در مؤتفکات مکانى که هماینک اردن نامیده مىشود سکونت داشتهاند چکیده یکى از پیامبران الهى&zwقبر ام البنین، مادر حضرت ابالفضل العباس علیه السلام کجاست؟ +عکس
قبر ام البنین مادر حضرت ابالفضل العباس علیه السلام کجاست عکس در ادامه تصویر قبر ام البنین مادر حضرت ابالفضل العباس علیه السلام را ببینید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران بقیع رفته ها به محض اینکه وارد قبرستان بقیع می شوید دست راست کنار قبر فاطمه ام البنین ناله کرده اامام علی(ع) چند سال بعد ازحضرت زهرا(س) با امّالبنین ازدواج کرد؟
ایام رحلت خانم ام البنین س امام علی ع چند سال بعد ازحضرت زهرا س با امّالبنین ازدواج کرد رئیس مرکز تخصصی نماز تاریخ ازدواج امّالبنین با امیرالمؤمنین را ۱۵ سال بعد از شهادت حضرت زهرا س دانست و شبهات پیرامون ازدواج وی با امام علی ع بلافاصله پس از شهادت حضرت زهرا س را رد کدشمنشناسی ویژگی بارز حضرت فاطمه (س) بود
دوشنبه ۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۱ ۰۶ مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران دشمنشناسی حضرت زهرا س را یکی از ویژگیهای آن حضرت دانست و گفت ارادتمندان به آن حضرت در این عصر هم باید با تأسی از ایشان امامشناس زمانشناس و دشمنشناس باشند حجتالاسلام ناصر شکریان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزارخطبهخوانی حضرت زهرا(س) از رسوم دیرین ایرانیهاست/ سفرههای فاطمی
خطبهخوانی حضرت زهرا س در ایران خطبهخوانی حضرت زهرا س از رسوم دیرین ایرانیهاست سفرههای فاطمی شناسهٔ خبر 2513217 یکشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۶ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی خطبه تاریخی حضرت زهرا س از خطبههای معروف اهل بیت ع است تا آنجا که نقل میکنند بسیارشعری جانسوز در رثای حضرت زهرا(س)
ایام فاطمیه شعری جانسوز در رثای حضرت زهرا س یاسر حوتی در رثای حضرت زهرا س شعری را سرودند که تقدیم می شود به گزارش جام نیوز شعر جانسوز یاسر حوتی در رثای حضرت زهرا س تقدیم می شود زبانحال امام علی ع خطاب به حضرت زهرا س زلال آينه ها را به گريه آوردي شكومسلمان شدن سه عالم یهودی با پاسخ اعجاب انگیز امام علی(ع)
ماجرای خواندنی مسلمان شدن سه عالم یهودی با پاسخ اعجاب انگیز امام علی ع یکی از اتفاقاتی که همواره در طی دوران هر یک از ائمه اطهار ع رخ می نمود بی شک حضور علمای سایر ادیان نزد ایشان و مطرح نمودن پرسش هایی بوده است که گاه این پرسش و پاسخ ها به مسلمان شدن آن ها می انجامیده استنماهنگ عید آمد به مناسبت ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) |اخبار ایران و جهان
نماهنگ عید آمد به مناسبت ولادت حضرت فاطمه الزهرا س خواننده حجت اشرف زاده شاعر سعید میرزایی آهنگساز میر وحید رادفر کد خبر ۴۸۸۷۹۴ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۷ - 06 April 2015 لینک را کپی کنیدآيا حضرت يوسف(ع) به برادر خود تهمت دزدي زد؟
پرسمان قرآني آيا حضرت يوسف ع به برادر خود تهمت دزدي زد برادر یوسف هم چون جریان را مى دانست و از تبانى قبلى اطّلاع داشت سکوت کرد بعلاوه در آیه هیچ گونه شاهدى نیست که این جریان در برابر یوسف روى داده است به گزارش سرويس ديني جام نيوز يكي از شبهاتي كه در مورد آيه 70 سورآیت الله جوادی آملی: حضرت فاطمه(س) حبل متین خداوند است
آیت الله جوادی آملی حضرت فاطمه س حبل متین خداوند است فرهنگ > دین و اندیشه - نوشتاری از آیتالله جوادی آملی به مناسبت شهادت حضرت فاطمه س وجود مبارک صدیقه کبرا فاطمه زهرا سلام الله علیها سیره و سنتی دارد که معرف هویت اوست چون این ذات پر برکت همانند سایر ذوات قدنامت گل همیشه بهار است فاطمه(س)/ حضرت زهرا از نگاه اهل تسنن/ خطبه دختر رسول خدا برای همه تاریخ
نامت گل همیشه بهار است فاطمه س حضرت زهرا از نگاه اهل تسنن خطبه دختر رسول خدا برای همه تاریخ فرهنگ > دین و اندیشه - پرونده خبرآنلاین در سالروز شهادت بانوی بزرگ حضرت فاطمه زهرا که درود خدا بر او باد توحید جاری در زندگی حضرت فاطمه س روایت آیت الله جوادی آملی &n-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها