تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832546157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بزرگداشت آیت‌الله جبل‌عاملی در خمینی‌شهر


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت استاد امام موسی صدر؛
بزرگداشت آیت‌الله جبل‌عاملی در خمینی‌شهر

آیت الله جبل عاملی


شناسهٔ خبر: 2520809 چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳
دین و اندیشه > اندیشمندان

به مناسبت بیست و ششمین سالگرد ارتحال عالِم ربانی آیت الله حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملی، از اساتید امام موسی صدر، مراسم بزرگداشتی در مسجد آیت الله جبل عاملی خمینی شهر برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملی فرزند مرحوم ملا محمد ابوترابی درسال ۱۳۲۱ هجری قمری مطابق با ۱۲۸۳ هجری شمسی در خمینی شهر متولد شد. پدر و اجداد وی همه جزو علما و روحانیون سر‌شناس بودند. نسبت ایشان از طرف مادر به عالم بزرگ شیعه مرحوم محقق کرکی صاحب کتاب «جامع المقاصد» یکی ازفقهای بزرگ زمان صفویه می‌رسد.وی تمام عمر خود را صرف تحصیل و تدریس کرد، در ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد رسید و شاگردان بسیاری تربیت نمود و سرانجام درتاریخ ۲۲ اسفندماه سال۱۳۶۷ هجری شمسی برابر با ۵ شعبان سال ۱۴۰۹ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و اهل علم را در سوگ خود نشاند. مزار آن مرحوم هم اکنون جنب مصلای نمازجمعه خمینی شهر محل زیارت عاشقان و طالبان علم است. 

وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه مرحوم حاج شیخ محمدعلی نجفی به اتمام رساند وسپس برای فراگیری علوم مقدماتی وسطوح راهی اصفهان شد و از محضر اساتیدی چون حاج آقا رحیم ارباب، جلال الدین همایی، حاج میرزا علی آقا شیرازی، شیخ محمدرضا جرقویه‌ای، آقا سیدعلی نجف آبادی بهره برد.

خود ایشان در این زمینه می‌گوید: «از زمانی که من ازسده به قصد تحصیل راهی اصفهان شدم، مرحوم آقا شیخ محمد باقر جبل عاملی دایی بنده درمدرسه مرحوم ثقـة الاسلام حاج شیخ محمدعلی نجفی حجره‌ای داشتند، خدمت ایشان رسیدم و با کمک و راهنمایی ایشان مشغول تحصیل شدم. هردوهفته یکبار به قصد دیدار والدین پیاده راه سده رادر پیش می‌گرفتم. دوفرسخ راه بود. دربازگشت یک بقچه نان به دوش داشتم که غذای دو هفته آینده‌ام بود. درآن سن وسال به این کیفیت زندگی کردن مشکل بوداما علاقه فراوان به تحصیل نمی‌گذاشت که ازسختی‌ها ناراحت شوم.»

آیت الله جبل عاملی ادامه می‌دهد: آن وقت که تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل ازاصفهان به قم بیایم هیچ پولی نداشتم به همین علت یک سال نماز استیجاری به مبلغ ۵ تومان قبول کردم واین ۵ تومان را خرج سفر کرده و به قم آمدم. مدتی در مدرسه رضویه و حجره‌های نمناک مدرسه خان و مدتی هم در فیضیه به سر بردم و با شهریه مختصری که به طلبه‌ها تعلق می‌گرفت، به قناعت گذراندم. (۲) 

دکتر سید محمد باقر امامی می‌گوید: دهه ۴۰ در زمان آیت ا... بروجردی بنده هشت سال در مدرسه فیضیه قم در حجره آقای جبل عاملی بودم. یک طلبه دیگر به نام آشیخ نادعلی و یک اصفهانی هم (جمعا چهار نفر) با ما بودند. اتاق ایشان در طبقه دوم فیضیه بود و آیت ا... اشرفی طبقه پایین بود. شب‌ها شام را با آقای اشرفی با هم می‌خوردیم. ایشان به من می‌گفتند برو حاج آقا عطاا... را بگو بیاید شام بخوریم. آشیخ نادعلی هم شام را تهیه می‌کرد. شام اعیانیمان نخودآب و رب انار بود. حاج شیخ بقیه مواقع بیشتر حاضری می‌خورد. غذایش نان و پنیر و خیار و مغزگردو و خرما و ماست بود. 

آیت ا... محمد یزدی در مصاحبه با مجله شاهد یاران می‌گوید: به حوزه قم که آمدم در یکی از حجراتی که متعلق به آقایان اصفهانی‌ها بود، به عنوان مه‌مان بیتوته کردم. این حجره، بین فیضیه ودارالشفا بنا شده بود. - روی پله‌های بالایی راهرویی قرارداشت که مدرسه فیضیه را به مدرسه دارالشفا مرتبط می‌کرد- درحقیقت، این دوحجره متعلق به علما و فضلای اصفهانی بود. مرحوم آیت ا... اشرفی اصفهانی، مرحوم حاج شیخ عبدالجواد اصفهانی- جبل عاملی-و مرحوم امام سدهی- درحقیقت‌‌ همان خمینی شهر امروز وسده سابق- هم دوره و رفیق بودند. 

وی در محضر درس آیت ا.. عبدالکریم حائری شرکت جست و حدود ۵ سال از محضر ایشان کسب فیض نمود و پس از فوت آیت ا... حائری، در محضر اساتیدی همچون آیت ا... بروجردی، حاج سید محمدتقی خوانساری، آیت ا... حجت، آیت ا... صدر، حاج سید احمد خوانساری و دیگر اساتید به ادامه تحصیل پرداخته و در سن ۲۸-۲۷ سالگی به درجه اجتهاد رسید. 

آیت الله جبل عاملی چند دوره مطول، مغنی، رسائل، مکاسب و کفایه را در حوزه قم تدریس کرده و شاگردان فاضل بسیاری را تقدیم حوزه کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به آیات عظام امام موسی صدر، شهید مطهری، فاضل لنکرانی، جوادی آملی، مصباح یزدی، سید موسی شبیری زنجانی، جعفر سبحانی، مظاهری، شهید محلاتی، شهید مصطفی خمینی، جنتی، محمد یزدی، مومن، مهدوی کنی، عمیدزنجانی، شهید هاشمی‌نژاد، شب زنده دار، مقتدایی، ستوده، صادق خلخالی، سید محمدحسین تهرانی، طاهری خرم آبادی، امینی نجف آبادی، غیوری، یثربی، فقیه امامی و اساتیدی چون پروفسور دینانی، استاد سیدهادی خسروشاهی، استاد جلال الدین آشتیانی اشاره نمود.در مراسمی که روز جمعه، ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ در مسجد آیت الله جبل عاملی در خمینی شهر برگزار شد، پسر ارشد این عالِم ربانی حجت الاسلام و المسلمین حاج نورالله جبل عاملی طی سخنانی با اشاره به آیه ۱۱ سوره مجادله «یَرفَعِ اللهُ الَّذینَ آمَنوا مِنکُم وَ الَّذینَ اُوتُو العِلمَ دَرَجاتٍ» گفت: دو چیز باعث درجه و مقام انسان می‌شود؛ یکی ایمان و تقوا و دیگری علم و معرفت. آن کس که این دو را با هم داشته باشد رو به کمال و رشدست و ارزشمند می‌شود نه یکی را به تنهایی. علم بدون تقوا و یا دینداری بدون علم و معرفت هر دو بی‌ارزش است. در آیات متعدد قرآن داریم که هم علم باعث تقوا می‌شود و هم تقوا انسان را به علم و دانایی می‌کشاند. 
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: علمای بسیاری از ابتدا تا کنون برای حفاظت و دفاع از دین اسلام سختی کشیدند و خون دل خوردند و یا کشته شدند. اگر این علما نبودند بسیاری از خرافات و کجروی‌ها در دین بوجود می‌آمد. آن‌ها بودند که دین و محبت اهل بیت (ع) را به ما یاد دادند. 

وی در ادامه به برخی از ویژگی‌ها و خاطرات پدر خود اشاره کرد. 

قرائت سوره مبارکه الرحمان در ابتدای مراسم و پخش کلیپی از زندگی وی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن