محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829954101
نظر مراجع درباره استخاره برای ازدواج
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
ازدواج یکی از مراحل بسیار مهم در زندگی همه ما می باشد. و معمولا برای انتخاب هم دچار مشکل و دو دلی می شویم. در اینجا است که به سراغ استخاره می رویم و این که آیا اصلا استخاره برای ازدواج جایز هست یا نه؟
استخاره موضوع جدیدی نیست اما همیشه مبتلا به آن هستیم. به خاطر همین در این مقاله سعی داریم با مدد گرفتن از علما به این سوال پاسخ دهیم .
از جمله راهکارهایی که آموزه های دینی در برابر انسان قرار می دهد که در گرفتاری های شک و دودلی و تردید انسان را نجات دهد، "استخاره" است. در این معنا استخاره عملی است که انسان در صورتی که در انجام و یا ترک امری دچار تردید شود و به هیچ وجهی نتواند انتخاب کند، بدان متمسک می شود و در واقع معنای آن نیز همان طلب خیر از خداوند در آن امر مخصوص است. و البته زمانی استخاره جایگاه پیدا می کند، که بعد از تحقیق و مشورت صورت گیرد.
«استخاره» در لغت به معناى «طلب خیر از خداوند کردن» است؛ خداوندى که جهان آفرینش در قبضه قدرت اوست، آفریدگارى که سرنوشت تمام موجودات جهان از او سرچشمه مى گیرد و مى تواند بنده خود را با نیکی ها رهبرى نماید.
معناى این نوع استخاره این است: هنگامى که انسان مى خواهد کارى را انجام دهد لازم است با نهایت دقّت و توجّه، تمام مقدّمات کار را تا آن جا که ممکن است فراهم سازد و از آنچه موجب ضرر و زیان است بپرهیزد، سپس از صمیم قلب از خداوند بخواهد او را در این راه موفّق کند و نفع و خیر نصیب او سازد. خلاصه این که، وقتى انسان دست به یک کار بزرگ مى زند و سرانجام کار روشن نیست، پس از انجام کارهاى لازم که در پیشرفت او دخالت دارد، باید در این حال خدا را بخواند، و از او بطلبد که وى را در این کار از هر نظر پیروز گرداند و او را در رسیدن به مقصود رهنمون گردد.
این همان استخاره به معناى «طلب خیر از خدا کردن» است که روایات صحیح و معتبرى دارد. این نوع استخاره نه احتیاج به قرآن دارد و نه تسبیح، بلکه یک توجّه باطنى است که انسان مى تواند هر روز دهها مرتبه آن را انجام دهد.
«استخاره» از جمله مباحثی است که با همه روشنی آن بعضاً افراد در آن دچار اشتباه می شوند و راه و چاه را از هم تشخیص نمی دهند.
زندگی دارای پستی و بلندی های بسیاری است و موقعیت های حساس و مهم در تصمیم گیری های مهم زندگی برای همه پیش می آید. و برای جوانترها بیشتر. به همین دلیل پدر و مادر و سالخورده های با تجربه از نزدیکان جوان با در نظر گرفتن مصلحت وی او را همواره راهنمایی می کنند. مشاوره با افراد با تجربه و با بصیرت حکم عاقلانه ای است که می تواند انسان را در تنگناهای زندگی راهنمایی کند. ولی بعد از اینکه از مشورت با بزرگان فارغ شد و به نتیجه نرسید، شایسته است که استخاره نماید.
در روایات مى خوانیم: «مَا إسْتَخَار اللّهَ عَبْد مُؤْمِنُ الإخَار اللّهُ لَهْ؛ هیچ بنده باایمانى از خداوند طلب خیر نکرد، مگر این که خداوند خیر را براى او فراهم ساخت!»
نتیجه این گونه استخاره این نیست که انسان تردید خود را به وسیله استخاره رفع کند، بلکه غرض از آن این است که پس از انجام تدابیر صحیح، از خداوند خیر و نفع بخواهد و ناگفته پیداست هیچ موحّدى نمى تواند تأثیر خواست و کمک خداوند را در هیچ امرى انکار کند و در وسعت قدرت او شکّ و تردید نماید. این توجّه، به انسان باایمان نیرو و توان مى بخشد که در برابر مشکلات کارها ایستادگى کند و با تکیه کردن به نیروى لایزال الهى پیش رود.
البته لازم است پیش از استخاره جهات زیر در نظر گرفته شود:
۱ـ استمداد از عقل و فکر: خداوند بر بندگان منّت گذارده و آنها را با نیروى عقل مجهّز ساخته است. عقل مى تواند در بسیارى از موارد سرانجام کار را از نظر سود و زیان روشن سازد و تشخیص دهد کدام یک از انجام و ترک، مصلحت است; در این موارد هرگز استخاره به تسبیح و قرآن مورد ندارد.
۲ـ مشورت با افراد مطّلع: اسلام بقدرى به مسأله مشورت اهمّیّت داده که آن را از علائم ایمان دانسته است. قرآن مجید مى فرماید: «وَ اَمْرُهُمْ شُورى بَیْنَهُمْ[شوری/۳۸] و کارهایشان به صورت مشورت در میان آنهاست» و نیز خداوند به پیامبر خود دستور مى دهد که در کارهاى مهم با یاران خود مشورت کند: «وَ شاوِرْهُمْ فِى الاَمْرِ[ال عمران/۱۵۹] (ای پیامبر) در امور با آنان مشورت نما!» در این صورت هرگاه نظر قاطعى از افراد با تجربه در کارى ابراز گردید، دیگر موردى براى استخاره باقى نمى ماند.
امّا در صورتى که ابهام کار از طریق عقل خود انسان و از راه مشورت گشوده نشد و مطلب ابهام و پیچیدگى پیدا کرد، در این موقع انسان در حالت تحیّر و تردید فرو مى رود و یک حال بلاتکلیفى، توأم با ناراحتى براى او پدید مى آید.
نظر مراجع درباره استخاره برای ازدواج
براى انجام کارهاى خود تأمل و دقت لازم است و با فکر کردن راه حل مناسب را پیدا کنید؛ ولی چنانچه از این طریق به نتیجه نرسیدید، با انجام مشورت خود را از تحیر خارج کنید و اگر از طریق مشاوره با اهل فن و خبره در آن مورد نیز به نتیجه نرسیدید و همچنان بر تحیر باقى ماندید، نوبت به استخاره مىرسد؛ در هر صورت الزام شرعى در عمل به استخاره وجود ندارد، ولى بهتر است بر خلاف آن عمل نشود.
زندگی جوان دارای پستی و بلندی های بسیاری است و موقعیت های حساس و مهم در تصمیم گیری های مهم زندگی برای همه پیش می آید. و برای جوانترها بیشتر. به همین دلیل پدر و مادر و سالخورده های با تجربه از نزدیکان جوان با در نظر گرفتن مصلحت وی او را همواره راهنمایی می کنند. مشاوره با افراد با تجربه و با بصیرت حکم عاقلانه ای است که می تواند انسان را در تنگناهای زندگی راهنمایی کند.
1. آیة الله خامنه ای(دام ظله): سعى کنید براى انجام کارهاى خود ابتدا تأمل و دقت کند و با فکر کردن راه حل مناسب را پیدا کنید و چنانچه از این طریق به نتیجه نرسیدید، با انجام مشورت خود را از تحیّر خارج کنید و اگر از طریق مشاوره با اهل فن و خبره در آن مورد نیز به نتیجه نرسیدید و همچنان بر تحیر باقى ماندید، نوبت به استخاره مىرسد؛ در هر صورت الزام شرعى در عمل به استخاره وجود ندارد ولى بهتر است بر خلاف آن عمل نشود.(2)
2. آیة الله سیستانی(دام ظله): اشکال ندارد و واجب نیست . عمل به آن نیز واجب نیست.(3)
3. آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله): استخاره نوعی مشورت با خداوند است، بدین معنی که اگر انسان در انجام یا ترک کاری مردّد شود ابتدا در اطراف آن فکر و اندیشه می کند اگر به نتیجه ای رسید طبق آن عمل می کند و گرنه با افراد کاردان و با تجربه و آگاه در مورد آن مشورت می کند اگر به نتیجه رسید طبق آن عمل می کند در غیر این صورت از طریق استخاره با خداوند مشورت نموده و مطابق آن عمل می نماید. عمل به استخاره واجب نیست، ولی حتی الامکان مخالفت نشود. مگر این که مدّت قابل ملاحظه ای تأخیر بیندازد و بعد اقدام کند.(4)
4. آیة الله علوی گرگانی(دام ظله): برای ازدواج و امثال آن در صورتی می توان استخاره کرد که مشورت و تحقیق انجام گیرد و همچنان دچار تردید باشید و در این صورت استخاره مانعی ندارد و عمل به استخاره وجوب اخلاقی دارد یعنی اگر عمل نکند و ضرر کند خود او مقصر است البته اگر قصد اهانت و بی توجهی به استخاره را داشته باشد گناه کرده است.(5)
5. آیة الله شاهرودی(دام ظله): برای ازدواج می توان استخاره نمود و تفصیل آن در کتب مختصه ذکر شده است و مخالفت با استخاره ممکن است موجب پشیمانی شود.(6)
نخستین فایده استخاره با قرآن یا تسبیح در این موقع این است که آن حالت تحیّر را از بین مى برد و انسان را از تردید و دو دلى رنج دهنده اى راحت مى کند.
دیگر این که، معناى استخاره در این هنگام این است که از خداوند مى خواهد خیر و صلاح او را از این راه نشان دهد. اکنون که بنده اش تمام درها را به روى خود بسته دیده است از صمیم قلب و با خلوص تمام از پروردگار خود مى خواهد او را از این راه به آنچه صلاح در آن است ـ اعم از فعل و ترک ـ راهنمایى بفرماید.
مسلّماً توجّه به خدا توأم با خلوص نیّت در این حالت مؤثر است. چه مانعى دارد که خداوند از این راه خیر و صلاح او را نشان دهد؟
فرض کنیم این شخص متحیّر استخاره نکند آیا مى تواند خود را از یکى از فعل و ترک باز دارد؟ بطور مسلّم نه، بالاخره در این موقع یا آن کار مورد نظر را انجام مى دهد، یا انجام نمى دهد. چه بهتر که در این حالت، در انتخاب یکى از دو طرف، توجّهى قلبى به خدا پیدا کند و از او بخواهد که آنچه مصلحت است براى او از طریق استخاره معیّن فرماید. مسلّماً به هنگام انتخاب آن ـ از این راه ـ با قاطعیّت و اطمینان بیشترى به راه خود ادامه مى دهد و آن نیز در پیروزى او مؤثر است.
نظر مراجع درباره استخاره تلفنی
این روزها به مدد کامپیوتر و فضای اینترنت می توان در هر مکانی به بسیاری از نرم افزار ها و سایت های اینترنتی دسترسی پیدا کرد و تنها با چند کلیک، در خصوص امر مهمی که در ذهن می گذرد، استخاره گرفت. ما برآنیم تا فتاوای مراجع عظام را در این باره بیان داریم.
1. آیة الله نوری همدانی(دام ظله): اگر استخاره کننده برای انجام این استخاره، از قرآن یا تسبیح استفاده می کند، استخاره موثق است. انجام استخاره ها و ارائه پاسخهای تصادفی که از قبل نوشته یا ضبط شده معتبر نیست. استخاره کننده باید برای فردی که درخواست کرده با استفاده از تسبیح یا قرآن استخاره را انجام دهد نه اینکه نتایج آن از قبل موجود باشد.(7)
2. آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله): هم استخاره و هم فردی که استخاره را انجام می دهد باید از شرایط لازم برخوردار باشند.(8)
3. آیة الله وحید خراسانی(دام ظله): استخاره کننده در انجام استخاره بی اثر نیست، حال فرد استخاره کننده، با وضو بودن، رو به قبله بودن و خلوص وی در انجام استخاره مهم است. برخی ها هم با تفضل خداوند از آیات مطالبی را درمی یابند که سایرین نمی توانند. نمی توان گفت انجام این استخاره ها که از فرد استخاده کننده هیچ اطلاعاتی در دست نیست معتبر باشد.(9)
نتیجه
از جمله راهکارهایی که آموزه های دینی در برابر انسان قرار می دهد که در گرفتاری های شک و دودلی و تردید انسان را نجات دهد، "استخاره" است. در این معنا استخاره عملی است که انسان در صورتی که در انجام و یا ترک امری دچار تردید شود و به هیچ وجهی نتواند انتخاب کند، بدان متمسک می شود و در واقع معنای آن نیز همان طلب خیر از خداوند در آن امر مخصوص است. و البته زمانی استخاره جایگاه پیدا می کند، که بعد از تحقیق و مشورت صورت گیرد. ================================= پی نوشت ها:
1. وسائلالشیعه، جلد8، صفحه 79.
2. پایگاه اطلاع رسانی آیة الله خامنه ای(دام ظله).
3. پایگاه اطلاع رسانی آیة الله سیستانی(دام ظله).
4. پایگاه اطلاع رسانی آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله).
5. پایگاه اطلاع رسانی آیة الله علوی گرگانی(دام ظله).
6. پایگاه اطلاع رسانی آیة الله شاهرودی(دام ظله).
7. دفتر پاسخگویی به سۆالات شرعی آیة الله نوری همدانی(دام ظله).
8. دفتر پاسخگویی به سۆالات آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله).
9. دفتر پاسخگویی به سۆالات شرعی آیة الله وحید خراسانی(دام ظله). گرد آوری: بخش مذهبی بیتوته
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]
صفحات پیشنهادی
حکم استخاره برای ازدواج
پرسمان حکم استخاره برای ازدواج آیا استخاره برای ازدواج جایز است به گزارش سرویس دینی جام نیوز استخاره موضوع جدیدی نیست اما همیشه مبتلا به هستیم به خاطر همین در این مقاله سعی داریم با مدد گرفتن از علما به این سوال پاسخ دهیم از جمله راهکارهایی که آموزه های دینی در برابرنظر مراجع عظام تقلید درباره دولت روحانی
نظر مراجع عظام تقلید درباره دولت روحانی در دولت قبل فاصله گیری مراجع عظام تقلید و دولت به وضوح قابل مشاهده بود خبرآنلاین در دولت قبل فاصله گیری مراجع عظام تقلید و دولت به وضوح قابل مشاهده بود به نظر مي رسد پس از روي کار آمدن دولت يازدهم روابط بين دولت و مراجع عظام تقليد بهبودنظر مراجع درباره دولت چیست؟
نظر مراجع درباره دولت چیست سیاست > احزاب و شخصیتها - در دولت قبل فاصله گیری مراجع عظام تقلید و دولت به وضوح قابل مشاهده بود به گزارش خبرآنلاين به نظر مي رسد پس از روي کار آمدن دولت يازدهم روابط بين دولت و مراجع عظام تقليد بهبود جدي يافته است تقريبا اکثريت علمانامه سرگشاده به مراجع تقلید درباره اظهار نظرهای رئیس جمهور
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نامه سرگشاده به مراجع تقلید درباره اظهار نظرهای رئیس جمهور اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور با صدور نامهای به برخی از علمای کشور نکاتی را درباره برخی از اظهار نظرهای رئیس جمهور مطرح کردند به گزارشنظر دارالافتای مصر درباره روش ازدواج داعشیها |اخبار ایران و جهان
نظر دارالافتای مصر درباره روش ازدواج داعشیها مسؤول رصد فتاوای تکفیری و دیدگاههای بدعت آلود در دارالافتای مصر با اشاره به دعوت داعش از دختران برای ازدواج با عناصر این گروه تروریستی و سفر آنها به مناطق حضور داعش گفت ازدواج از طریق ویدئو کنفرانس صحیح نیست کد خبر ۴۸۰۹۱۷ تاریخ اننظر گودرزی درباره شبکه تلویزیونی خصوصی
نظر گودرزی درباره شبکه تلویزیونی خصوصی وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه نگران آینده باشگاه های دولتی است گفت رفتارهای سیاسی نشان میدهد زمینه ایجاد شبکههای تلویزیونی خصوصی وجود ندارد و این امر نشدنی است مهر محمود گودرزی در نشست هماندیشی اقدامات و الزامات بازاریابی ورزشسومین مداحی میثم مطیعی درباره حجاب با شعری از مهدی سیار
سومین مداحی میثم مطیعی درباره حجاب با شعری از مهدی سیار شناسهٔ خبر 2511744 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۴ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی سومین مداحی میثم مطیعی درباره حجاب با شعری از مهدی سیار در فاطمیه امسال اجرا شده است به گزارش خبرگزاری مهر همزمان با ایام عزای&nمشاور رئیس سازمان محیطزیست در گفت و گو با روزنامه وطن امروز: وزارت بهداشت صلاحیت اظهارنظر درباره آلودگی هوا و
مشاور رئیس سازمان محیطزیست در گفت و گو با روزنامه وطن امروز وزارت بهداشت صلاحیت اظهارنظر درباره آلودگی هوا و بنزین را ندارد وزیر جوسازی میکند کهرم گفت وزیر بهداشت ما درباره آلودگی هوا جوسازی میکند و محیط زیست را زیر سوال میبرد و همین کار او در رسانهها منعکس میشود روزنامهاظهارنظر نوبخت درباره مصوبه «ممنوعالتصویری» |اخبار ایران و جهان
اظهارنظر نوبخت درباره مصوبه ممنوعالتصویری سخنگوی دولت در نشست خبری گفت بخاطر ندارم درجلسهای در شورای امنیت ملی مصوبهای مبنی بر ممنوعالتصویر شدن رئیسجمهور اسبق داشته باشیم اما اگر سخنگوی قوه قضائیه چنین حرفی را مطرح کرده حتمأ مصوبهای دراین زمینه وجود دارد و ما میپذیرینظر زیباکلام درباره به جان هرچی مرده، احمدی برمیگرده
نظر زیباکلام درباره به جان هرچی مرده احمدی برمیگرده گويي رييس دولت در آن هشت سال در کشور ديگري رييس قوهمجريه بوده و در ايران براي نخستينبار است که قرار است مسووليت اجرايي پيدا کند صادق زیباکلام شعار طرفداران رييس دولت سابق که هفته گذشته به مناسبت فوت مادر ايشان بهگریزان از شهر/درباره ریشههای کلامی گروههای تکفیری
دکتر ابراهیم فیاض گریزان از شهر درباره ریشههای کلامی گروههای تکفیری شناسهٔ خبر 2502522 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۵ دین و اندیشه > اندیشمندان آنچه در مرکز نگاه گروههای تکفیری وجود دارد نفی کل اسماء و نشانههاست در واقع اینها شرط مواجهه با حق را نفی همه نشانههای دینیاظهارنظر مطهری درباره عصبانیت نتانیاهو
اظهارنظر مطهری درباره عصبانیت نتانیاهو نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصبانیت نتانیاهو در سخنرانی اش در کنگره آمریکا را نشانه موفقیت مذاکرات هسته ای ایران دانست خبرگزاری ایرنا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصبانیت نتانیاهو در سخنرانی اش در کنگره آمریکا را نشانظر خبرگان اقتصاد ایران درباره اتاقهای بازرگانی
نظر خبرگان اقتصاد ایران درباره اتاقهای بازرگانی 91 درصد کارآفرینان و 100 درصد خبرنگاران در یک نظرسنجی معنقدند اتاق ها نماینده همه تولیدکنندگان ایران نیستند به گزارش فرهنگ نیوز در این نظرسنجی که با مشارکت 200 نفر از نمایندگان مجلس اساتید و کارشناسان اقتصاد کارآفرینان و خباز نظر اسلام حق طلاق با کیست؟
از نظر اسلام حق طلاق با کیست طلاق یکی از مفاخر قانونگذاری اسلام است و خاتمه دهنده بدبختی جاویدی است که از عدم سازش میان زن و مرد پیش می آید و از متانت این قانون است که دولتهای غیر اسلامی نیز یکی از دیگری تدریجاً آن را پذیرفته اند بر خلاف ازدواج که ماهیت عقدی قرار داد طرفینی دنظر وزیر بهداشت درباره مصرف چیپس و پفک
نظر وزیر بهداشت درباره مصرف چیپس و پفک شناسهٔ خبر 2506976 پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۵ جامعه > بهداشت و سلامت وزیر بهداشت در خصوص برخی تبلیغات و تولید تنقلات و سایر کالاهای آسیب رسان با تاکید بر اینکه نمی توان تولید را متوقف کرد گفت باید با وضع عوارض مصرف را کنترل کرد به گزنظر فرماندار تهران درباره انتخابات شورایاری ها و ماجرای حضور رضازاده در شورای شهر و فدراسیون وزنه برداری
نظر فرماندار تهران درباره انتخابات شورایاری ها و ماجرای حضور رضازاده در شورای شهر و فدراسیون وزنه برداری فرماندار تهران درباره نحوه نظارت بر انتخابات شورایاریها که روز 22 اسفند برگزار می شود توضیح داد به گزارش نامه نیوز عیسی فرهادی در گفتگو با خبرآنلاین درباره نحوه نظارت بر انتخنظر یک مرجه تقلید درباره واردات کالا
نظر یک مرجه تقلید درباره واردات کالاتاریخ انتشار سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۱۲ آیت الله صافی گلپایگانی در پاسخ به استفتایی نظر خود را پیرامون واردات اجناس و کالاهای خارجی بیان کرد به گزارش دفتر آیتالله صافی گلپایگانی متن سئوال مطرح شده بدین شرح است بسمه تعالیمحضر مبارک-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها