واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تربیت کودک؛
تهذیب کودکان، رستگاری می آورد!
اگر فرزند شما خودگرا شد، حسود شد و تفاخر داشت از همان کودکی خواهرش را می زند. بر همان بچۀکوچک تسلط دارد و به او زور می گوید و وقتی هم بزرگ شد فردی متقلب، حقه باز می شود.
رسول گرامی اسلام صلوات الله علیها: زن شایسته، یکى از دو عامل پیشرفت خانواده است. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، این موضوع به قدری مهم است که در سوره «والشمس» یازده مرتبه قسم خورده است. درقرآن نداریم که برای یک مطلب یازده مرتبه قسم خورده باشد،اما پروردگار عالم برای اخلاق، برای تهذیب نفس یازده مرتبه قسم خورده و پس از یازده قسم فرموده است: رستگاری فقط و فقط مال آن کسی است که مهذب باشد و مال کسی است که صفات رذیله را از دل ریشه کن کرده باشد.
قرآن شریف می فرماید: « وَالبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخرُجُ نَبَاتُهُ بإِذنِ رَبِّهِ وَالَّذِی خَبُثَ لاَ یَخرُجُ إِلَّا نَکِداً». (اعراف/۵۸٫)
دل را به زمین تشبیه می کند و می فرماید اگر زمین آباد شد، زمین علف هرزه نداشت و خوب شخم زده شد، معلوم است که محصول می دهد، محصول خوبی هم می دهد و اما اگر دل، شوره زار باشد، زمین شوره زار باشد این زمین شوره زار میوه نمی دهد. پس اگر در زمین شوره زار گندم یا درختی بکارید محصول شما از بین می رود.
می فرماید دل پاک و دل ناپاک این جور است. اگر بچه تان را مهذب کردید، اگر دل بچه از حسد، از کینه، ازبخل، از خودگرایی، از عجب و تفاخر پاک شد، این زمین آباد می شود. این زمین حاصل می دهد، می شود یک بچۀدیگرگرا به فکر خواهر یا برادر کوچکش است. مثلا اگر سیبی به او بدهند به خانه برده و با خواهر یا برادرش می خورد. وقتی این بچه بزرگ شد، همش به فکر این است که گرهی از جامعه باز کند.
اما اگر فرزند شما خودگرا شد، حسود شد و تفاخر داشت از همان کودکی خواهرش را می زند. بر همان بچۀکوچک تسلط دارد و به او زور می گوید و وقتی هم بزرگ شد فردی متقلب، حقه باز می شود. در قرآن آمده است: «قُل کُلُّ یَعمَلُ عَلی شاکِلَتِهِ» (اسراء/ ۸۴٫)
معناش این است«از کوزه همان برون تراود که در اوست».اگر صفت رذیله بر شما حاکم باشد، این دل شما مانند کوزه ای می شود که در آن شراب باشد. معلوم می شود تراوش کوزه ای که در آن شراب است، شراب خواهد بود، اما اگر دل شما پاک شد و صفات خوب و فضایل در دل شما رسوخ کرده باشد، نظیر کوزه ای است که در آن آب گوارا باشد که تراوش آن آب گواراست.
می توانید الان تجربه کنید . روی بچه چهارپنج ساله تجربه کن و ببین. اگر فرزند شما صفت رذیله ای در دلش باشد، این کوزه شراب است. این تراوش آن شراب است. بچۀحسود شما معمولا با بچه ها نمی سازد، حتی با خواهرش، حتی با برادرش، بچۀ حسود شما اگر بچۀ دیگرت راببوسیدند، رنگش تغییر می کند و اگر بتواند، همان وقت بچۀگل می کند. اگر نتواند مادرش را بزند،اگر نتواند این بچۀ کوچک را بزند، یک جایی می نشیند و نق نق می کند یا گریه می کند. و برعکسش اگر بچۀشما با عاطفه باشد، می بینی همین کودک سه یا چهار ساله شما وقتی بچۀ شیرخوار شما گریه می کند،او هم گریه می کند. وقتی مادر کودک شیرخوارش را می بوسد و او را نوازش می کند ، او هم می خندد و کارمادرش را تکرار می کند.
صفات رذیله زندگی را تلخ و بد نما می کند . به بازار می رود و می بیند دَر مغازۀ همسایه اش بسته است خوشش می آید و خوش حال می شود که همسایه اش ورشکسته شده است. می گوید: «الحمدالله». این حسادت است که دارد کار می کند،این حسادت است که پدر تو را در می آورد. نمی دانید چیست؟ این همکاری ها، این رقابت بازی ها و این ریاست طلبی ها پدر در می آورد. اینها دنیای انسان را از بین می برد. آخرت انسان را هم از بین می برد. انسان را بدبخت می کند: هم در دنیا و هم در آخرت. زن ها و مردها، مواظب باشید. مواظب بچه هایتان باشید که با صفات رذیله بزرگ نشوند. یک سخن / 2009
۲۸/۱۱/۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]