واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تجربۀ یک روز روسری پوشیدن؛
روز جهانی حجاب در نیویورک !
یک زن مسلمانِ نیویورکی، با راه اندازی روز جهانی حجاب، زنان غیر مسلمان را به تجربۀ یک روز روسری پوشیدن فراخواند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، در حالی که در غرب تلاش می شود حجاب به مثابۀ سرکوب زن معرفی می شود، "نظمه خان" زن مسلمانی که در سن 11 سالگی از بنگلادش به نیویورک آمده بود، حجاب را نماد ایمان دینی و تواضع و زیبایی می داند.
"نظمه خان" به منظور جلب همبستگی زنان جهان و تشویق زنان مسلمان و غیرمسلمان برای استفاده از روسری، روز جهانی حجاب را تاسیس کرد.
وی داشتن حجاب را به مثابه نمادی از تواضع می داند، که از آموزه های دینی مسلمانان است.
نظمه خان با تاکید بر این که نباید با زنانی که حجاب را به عنوان پوشش انتخاب کرده اند با تبعیض برخورد شود، هدف از راه اندازی روز جهانی حجاب را گسترش تسامح دینی و تفاهم در سراسر جهان، از طریق افزایش آگاهی درباره پوشیدن حجاب اعلام کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری روز جهانی حساب، این تلقی را در میان مردم جهان ایجاد کند که زنان محجبه، فرقی با دیگران ندارند و اگر حجاب را انتخاب کرده اند، انتخاب آنان آزادانه بوده است و برای پوشیدن آن، تحت هیچ فشار یا ظلمی نبوده اند.
نظمه خان در ادامه گفت: زنان با پوشیدن حجاب، تنها در پی عمق بخشیدن به ایمان خود هستند به همین سبب پوششی مشابه پوشش حضرت مریم دارند.
برای نخستین بار طی سه سال گذشته، امسال، روز جهانی حجاب، به موضوعی فراگیر در پایگاه های ارتباط اجتماعی تبدیل شد و زنانِ سراسر جهان با اشتراک گذاشتن عکس هایی با هشتگ #WorldHijabDay فعالان این برنامه را همراهی کردند.
یکی از زنانی که عکس خود را به این هشتگ پیوند زده بود، نوشت: انتخاب حجاب باید آزادانه باشد، ممکن است من مسلمان یا مومن نباشم، اما از حجاب حمایت می کنم زیرا حجاب، موجب زیبایی زنان می شود.
به گفته نظمه خان، بسیاری از زنانی که در برنامه های روز جهانی حجاب شرکت کردند، روز جهانی حجاب را روزه گرفتند.
نظمه خان، پس از آن که با خانواده اش به آمریکا منتقل شد، در مدرسه به سبب داشتن حجاب همواره تحت فشار بود. این فشارها در دبیرستان و دانشگاه نیز ادامه داشت و پس از وقایع 11 سپتامبر دوچندان شد.
وی می گوید: همواره از من می پرسند، "چرا لباس معمولی نمی پوشی؟"، همواره در ترس و اضطراب به سر می برم، همواره مرا به اسم و صفت هایی مانند "اسامه" یا "تروریست" صدا می زنند و این وضع به کابوس شبیه است.
در تابستان سال 2011، کسانی که با همین مشکلات مواجه بودند، ماجراهای خود را در وبلاگ ها و سایت ها روایت کردند و این مساله نظمه خان را به فکر یافتن راه حلی برای این مساله انداخت.
وی گفت: مدت ها فکر کردم که چه کنم تا به دوستانم و به خودم کمک کنم. سرانجام به این نتیجه رسیدم که از زنان دیگر بخواهم یک روز از سال را به تجربۀ زندگی با حجاب دعوت کنم و چه بسا که همین یک روز، به تغییری منجر شود.
تاکنون سفیران 33 کشور به این برنامۀ جهانی پیوسته و آن را برگزار کرده اند. العالم
۱۴/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۶:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]