پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850893461
بررسی رویکردهای مختلف در الهیات تطبیقی و گفتگوی ادیان -
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجت الاسلام مهدی کریمی ارائه کرد:
بررسی رویکردهای مختلف در الهیات تطبیقی و گفتگوی ادیان
شناسهٔ خبر: 2470583 چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها
چهل و هفتمین جلسه گروه علمی فلسفه دین با موضوع «بررسی رویکردهای مختلف در الهیات تطبیقی و گفتگوی ادیان» با ارائه بحث حجت الاسلام مهدی کریمی و با حضور اعضای گروه در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، گزارشی از نشست بررسی رویکردهای مختلف در الهیات تطبیقی و گفتگوی ادیان در پی آمده است: تاریخچه این دانش را برخی از اندیشمندان در غرب تا یونان و رومیان باستان به عقب بازگرداندهاند و اندیشههای هرودوت مورّخ را در ذکر مقایسهای ادیان یونانی و غیریونانی یک نمونه مهم و بدیع از این تطبیقگرایی دانستهاند و یا از مکالمه معروف سیسرون تحت عنوان «در ماهیت خدایان» (که در آن به الهیات رواقی و اپیکوری و افلاطونی یکجا پرداخته بود)؛ به عنوان مشهورترین اثر الهیات تطبیقی در جهان باستان یاد کردهاند و نیز در مشرق این تاریخ را بسی قدیمیتر دانسته و آن را در آثار بجا مانده از فلاسفه هند در حدود شش يا هفت قرن پيش از ميلاد مسيح (کتاب پرسشهاي مليندا Milinda Panha) نیز بازگرداندهاند.اما حقیقت این است که این رشته علمی به صورت آکادمیک و در معنای جدید آن عمری بیش از ۲۰ سال ندارد و بیشتر نزد الهیدانان انگلیسی زبان (انگلیسی و آمریکایی) مطرح شد. البته به گونههای بسیار مختلف و متنوعی که جمع بین آنها تقریباً غیرممکن است. این رشته علمی به تازگی به محافل آکادمیک اروپا به ویژه آلمان نیز کشیده شده است. درباره سابقه نشو و نمای این علم و همچنین ضرورت آن سخن بسیار گفته شده است که به جهت اختصار فعلاً از آن صرف نظر میشود.
برخی از تعریفها:الهیات تطبیقی همان الهیات ادیان (در مقابل الهیات دین خاص) استالهیات تطبیقی یعنی تجزیه و تحلیل نظامهای گوناگون الهیاتی در ادیان مختلف (ذیل الهیات طبیعی)الهیات تطبیقی یعنی صرف مقایسه باورها و سنتهای مختلف ادیان بر اساس روشهای مختلفنوعی الهیات که گاه «الهیات جهانی» یا «الهیات جامع » نامیده میشود که به بررسی نه یک سنت دینی، بلکه دو یا چند سنت دینی پرداخته، آنها را بر پایه مبانی الهیاتیشان با یکدیگر مقایسه میکند.الهیات تطبیقی مطالعه عمیق درباب اختلافات ادیان و سنتهای دینی و روابط بین آنها به صورت غیرهنجاریالهیات تطبیقی بررسی توصیفی ـ تاریخی ادیان بر اساس روش هرمنوتیکیالهیات تطبیقی تابعی است از پلورالیسم دینی که سعی در پاسخ به مسائل گستردهتر مربوط به فرهنگ، جامعه، علم و انواع نگرانی های عملی دارد (دارای دو بُعد نظری و عملی)الهیات تطبیقی صُوَر تاریخی ادیان را تجزیه و تحلیل میکند (جزئی از علم تاریخ ادیان) - ماکس مولرالهیات تطبیقی نوعی الهیات طبیعی(عقلی) است در بستر تطبیق و تأویل - نیکولا کوزاییالهیات تطبیقی یعنی کشف یک سنت مشترک و جاری در ادیان - برونو ، فیچینوالهیات تطبیقی همان الهیات دیالکتیکی است که به بافت تطور ادیان در ارتباط با یکدیگر میپردازدالهیات تطبیقی یعنی گفتمان هایی که در موضوع واحد از سوی ادیان مطرح میگردد با زبان، ساختار و روش الهیاتی خود آن ادیان – فون اشتوشاین موارد نمونههایی از تعاریفی است که برای این شاخه علمی از دین پژوهی معاصر بیان شده است. با توجه به این تعریفها دانسته میشود که اگرچه در بادی امر شناخت این رشته، سهل و واضح به نظر میرسد اما حقیقت چیز دیگری است و عمق اختلاف نظر در این مسأله کار را دشوار مینماید. برخی از اندیشمندان معاصر در این باره مینویسد: «الهیات تطبیقی یک رشته نوظهور است که در باب رهیافت و روش و نیز نتایج آن هنوز هیچ اتفاق نظری وجود ندارد و شاید همین ابهام در هویت این رشته است که سبب شده گاهی آن را با دین پژوهی و زمانی با فلسفه دین و یا برخی رشته های دیگر درآمیزند و یا بنا بر تلقی رایج از الهیات که دانشی هنجاری و مدافعهگرانه است، آن را رشتهای هنجاری و درون دینی و مبتنی بر پیشفرضهای خاص بپندارند.»رویکردهای مختلف به الهیات تطبیقیاز آن جهت که رویکردها و روشها معمولاً بر اساس اهداف و اغراض سامان مییابند لازم بود که پیش از بحث از رویکردها به غایات میپرداختیم اما به جهت اختصار از آن صرف نظر نموده و صرفاً به صورت کوتاه، اشارهای به برخی از مهمترین رویکردها مینماییم. نکته قابل توجه اینکه، ذکر جداگانه این رویکردها، به معنای تمایز قطعی و غیرقابل جمع آنها نیست بلکه گاه برخی اندیشمندان این رشته علمی از دو یا چند روش به صورت تلفیقی و همزمان بهره میگیرند.
۱. رویکرد توصیفی یا توصیفی- تحلیلیدر رویکرد توصیفی فقط به ذکر مدعیات مشترک و خاص ادیان بسنده میشود و بدین وسیله تبیین یا تفسیر ادیان درباره حوزه معتقدات و یا آداب عملی مورد دقت قرار میگیرد. البته ملتزمان به این روش مانند سیگال معتقدند که این «توصیف باید بگونهای باشد که گویی مردمان دیگری روی زمین وجود ندارند.»
و به همین جهت گاه تعبیر میشود: comparative theology as learning to see
اما در رهیافت توصیفی-تحلیلی سعی بر آن است که نظامهای اعتقادی به صورت دقیقتری با یکدیگر مقایسه گردد. در این رهیافت که معمولاً با نگرش تاریخی نیز ضمیمه میشود تا حد ممکن ربط و نسبت و سیر تطوری ادیان نیز مورد بررسی قرار میگیرد.۲. رویکرد پدیدارشناختیاندیشمندان این رشته علمی پدیدارشناسی را گفتمانی تحلیلی درباره هرچیزی که بر آگاهی پدیدار میشود و اشاره به چیزی در ورای خود دارد دانستهاند. در این نگرش پدیدارها بازنمودهایی (presentations) و نشانههایی از ابژههای درونی (انفسی) یا بیرونی هستند. این گروه غالباً از بحثهای بیپایان پیشینی نهی مینمایند و سعی در کشف فهم ویژگیهای لازم و کافی در یک باور یا عمل دینی دارند تا بر تبیین ماهیت اصلی آن قدرت یابند؛ سپس به کشف همان کنشهای آگاهانه در سنتهای دیگر میپردازند. از نظر آنان «به هرحال مقایسه یک منبع است و منابع بهتری فعلا موجود نیست.» این روش را در الهیات نخستین بار به اندیشههای رودولف اوتو نسبت میدهند؛ البته رشد و نمو آن را باید در پیروان هلندی این مکتب مانند واردنبورخ یا شانتپی جستجو کرد.
۳. رویکرد تعمیم دهنده(totalizing)از نظر این گروه مهم این است که ما با بررسی مسائل اصلی الهیاتی در زمینه تعدد ادیان بتوانیم در ظهور یک فرهنگ جهانی دینی حرکت نماییم. البته این به معنای این نیست که متکلّم بپذیرد همه سنن دینی سرانجام یکی هستند بلکه تلاشی است به سوی درک عمیق یک تحول. به عنوان مثال سنت باطنی به عنوان یک سنت مشترک و جاری در همه ادیان عصر قدیم و جدید قابل طرح و بررسی است.
الگوهای فرهنگ - به گفته روت بندیکت نمیتوان ویژگی آنها را از عرصه های تجربی جدا کرد و آن را به تنهایی با ویژگی مشابهی در یک فرهنگ دیگر مقایسه کرد زیرا بافت ها و یژگی ها را به شیوهای متفاوت عرضه میکنند.
۴. رویکرد هرمنوتیکیادعا بر این است که این روش میتواند در الهیات ربط و پیوندی انتقادی و متقابل بین دو تفسیر متمایز اما مرتبط برقرار سازد (یعنی تفسیری از سنت و تفسیری از موقعیت). بر این پایه که تعبیر و تفسیر معصومانه و سنت بیابهام وجود ندارد که ضامن تحقق یقین باشد. از این رو طرفداران این روش معتقدند که الهیات تطبیقی مبتنی بر «تأویل انتقادی و شک و شبهه» است. چراکه به تعبیر ماکس وبر انسانها موجوداتی تفسیری (hermeneutics beings) هستند معلّق در تارهای معنا که خودشان آنها را بافتهاند.
در این نگرش مدعا این است که براساس اصول و روشهای هرمنوتیک(مانند دور هرمنوتیکی) میتوان به فهم تطبیقی از ادیان دست یافت و حتی به عمق بافتهای مبهم ادیان نفوذ کرد.
گفتگوی ادیانچنانکه گذشت برخی گفتگوی ادیان را یک رویکرد به الهیات تطبیقی و برخی آن را محوری ترین عنصر این علم و برخی آن یک روش مهم در آن تلقی کردهاند. شکی نیست که تعهد گفت و شنودی با سنن دینی میتواند فهم آن سنت دینی را ارتقا بخشد. این دیالوگ منطق خاص خود را دارد. برخی از هرمنوتیکی ها از آن جهت که دیالوگ را روش فهم میدانند بر این نکته تأکید میکنند که هر متن و هر سنت را باید در این چارچوب فهمید چراکه هر سنت در بافت زبانی و معنایی خاص به خود شکل میگیرد. حال اگر پایه مقایسه نیز به آن افزوده شود عمق فهم در اثر به وجود آمدن سوالات جدید بیشتر میشود. به تعبیر برخی از اندیشمندان شناختی: «مقایسه جنبه گریز ناپذیر تعقل است».(روانشناسیشناخت)البته این گفتگوها در گذشته نیز میان اندیشوران به جهت آموختن، انتقال فرهنگ و دانش و گاهی به جهت ردیه نویسی نیز صورت میگرفت اما امروز نوع دیگر از آن یعنی «گفتگوي مثبت و دوستانه براي تفاهم و درک متقابل» ضرورت علمی و عملی یافته است. اساس این شیوه نفی سخن گفتن در غیاب یکدیگر بلکه سخن گفتن با یکدیگر بر اساس اصول نظری و عملی دیالوگ فزاینده است.
نقد روشها و بنیانهای فکریبرخی غایات ایجابی این رشته عبارتند از:موجب ارزیابیهای دقیق و تطبیقی متکلم از سنت دینی خود و سایر ادیان میگردد. (بازنگری همبستگیها)نوعی خودشناسی فکری فرهنگی از منظرهای مختلف را به بار میآورد.(خویشتن یابی انتقادی)اندیشه همدلانه و ارتباط مسالمت آمیز ادیان را موجب میشود.(همزیستی تکثرگرا) و ...اما نکاتی قابل تأمل نیز وجود دارد که براساس آنها باید به این واقعیت و ضروت علمی توجه نمود.نخست توجه به واژه «ادیان» و استعمال آن در دوران مدرن است. علیرغم تردیدهای فراوان در ابهام این واژه سؤالی که به ذهن میرسد این است که آیا مطالعه تطبیقی ادیان به معنای وسیع آن ممکن است؟ یا اینکه به عنوان مثال این طرح را باید به گونهای اخص مانند ادیان ابراهیمی مطرح نمود.برخی مانند هوبارت این اشکال را این گونه بیان کردهاند که درباره چیزهایی که مقایسه میشوند این پیش داوری وجود دارد که آنها شبیه یکدیگر هستند درحالیکه هیچ معیاری برای همترازی آنها ارائه نشده است. و یا به تعبیر برخی دیگر مقایسه به خودی خود و ذاتا رفتارها و باورها را از بافت معنادارشان خارج میکند وبدین ترتیب آنها را کاملا تحریف میکندغایات این رشته علمی و استلزامات آن نیز باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. چراکه برخی از اندیشمندان مانند پل راسکو معتقدند که تمامی روشهای الهیات مقایسهای مدرن مبتنی بر نوع اومانیسم است. و یا به نظر او به دنبال یک فهم کلنگر نسبت به انسان در تمام جوامع میباشد.و یا برخی مدعیاتی از این دست که: روشنفکران بر این باورند که الهیات تطبیقی یعنی دعوت به این که متکلمان باید در همه سنتها خطر کنند.آنچه در گفتگو نیکو است متابعت از شیوه همدلانه است و نه منفعلانه.هیچ عالم دینی منکر این معنا نیست که دین و ویژگیهای فرهنگی را نباید از بافت معنادارش خارج کرد اما این به معنای آن نیست که نوعی فهم خودساخته و یا مقولات خارجی را بر آن تحمیل کنیم.علاوه بر اینکه بسیاری از اشکالات معرفت شناختی و روشی نیز بر این رویکردها وارد است به عنوان مثال پدیدارشناسی فلسفی و دینی پس از آنکه در نیمه قرن بیستم به اوج خود رسید مورد نقدهای بسیاری توسط اندیشمندان قرار گرفت. هایدگر از جدیترین منتقدین هوسرل است و دریدا هر دو را به شدت نقد نمود.و موارد بسیار دیگر ...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
نشست بین المللی گفتگوی ادیان در کربلا برگزار شد -
نشست بین المللی گفتگوی ادیان در کربلا برگزار شد شناسهٔ خبر 2470200 سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۸ دین و اندیشه > اسلام در جهان نشست بین المللی گفتگوی ادیان با شعار گفتگوی ادیان در پرتو تمدن انسانی و فرهنگ ملت ها به همت مرکز مطالعات و پژوهش های آستان مقدس حسینی در کربلا برگزار شکتاب «مفهوم پردازی واقعیت در جامعه شناسی تاریخی» نقد و بررسی میشود -
در پژوهشکده تاریخ اسلام کتاب مفهوم پردازی واقعیت در جامعه شناسی تاریخی نقد و بررسی میشود شناسهٔ خبر 2464951 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۳ دین و اندیشه > اندیشکده ها بررسی و نقد کتاب مفهوم پردازی واقعیت در جامعه شناسی تاریخی نظام ارباب غایب در ایران نوشته حمید عبداللهیانمعاون فرهنگی قوه قضائیه: صهیونیستها به دنبال اختلافافکنی بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف هستند
معاون فرهنگی قوه قضائیه صهیونیستها به دنبال اختلافافکنی بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف هستندمعاون فرهنگی قوه قضائیه گفت به کوری چشم دشمنان صهیونیست و همپیمانان غربیشان که دنبال نزاع بین طوائف پیروان ادیان اسلام و مسیحیت هستند تا از منافعش بهره ببرند چنین موضوعی رخ نخواهد دتقسیم ادیان به دو دسته ابراهیمی و غیرابراهیمی دقیق نیست
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۰ دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور گفت تقسیمبندی ادیان به دو دسته ابراهیمی و غیرابراهیمی معمولاً از سوی دانشمندان غربی مطرح میشود که البته از منظر قرآن کریم دقیق نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نویسنده کتاب دو پیشوای متقسیم ادیان به دو دسته ابراهیمی و غیرابراهیمی کار دانشمندان غربی است -
ابوالفضل خوشمنش تقسیم ادیان به دو دسته ابراهیمی و غیرابراهیمی کار دانشمندان غربی است شناسهٔ خبر 2459966 چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۸ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور گفت تقسیمبندی ادیان به دو دسته ابراهیمی و غیرابراهیکسی حق توهین به مقدسات ادیان مختلف را ندارد/ سکوت در برابر هولوکاست اجبار، توهین به مقدسات آزاد؟!
سفیر سابق ایران در لندن کسی حق توهین به مقدسات ادیان مختلف را ندارد سکوت در برابر هولوکاست اجبار توهین به مقدسات آزاد سفیر سابق ایران در لندن گفت جای تعجب دارد که چه طور برخی به خود اجازه میدهند به ساحت بالاترین مقدسات اسلام یعنی وجود پیامبر ص که نه تنها مسلمانان بلکه پاعزام مبلغان به مناطق مختلف کشور در هفته وحدت
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۵ مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از اعزام مبلغان به مناطق مختلف کشور در هفته وحدت خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجتالاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب درخصوص وحدت گفت وحدت بین مسپاسخ سؤالات شرعی مخاطبان درباره احکام ارتباط بین صاحبان مذاهب و ادیان -
مطابق با فتاوای آیتالله العظمی خامنهای توسط حجتالاسلاموالمسلمین فلاحزاده پاسخ سؤالات شرعی مخاطبان درباره احکام ارتباط بین صاحبان مذاهب و ادیان شناسهٔ خبر 2461025 جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۸ دین و اندیشه > اندیشکده ها مسلمانها باید با هر عامل مخالفِ وحدت و ضد وحدت مقابله بپاپ فرانسیس: توهین به ادیان خطاست
در جریان سفر به فیلیپین پاپ فرانسیس توهین به ادیان خطاست پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان که در فیلیپین به سر میبرد از حق آزادی بیان دفاع کرده ولی همزمان گفته است که تحریک دیگران با توهین به دین آنها خطاست به گزارش سرویس دینی جام نیوز "پاپ فرانسیس" رهبر کاتولینشست نقد و بررسی کتابهای «تفکر و پژوهش» برگزار میشود -
نشست نقد و بررسی کتابهای تفکر و پژوهش برگزار میشود شناسهٔ خبر 2456118 دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ دین و اندیشه > اندیشکده ها نقد و بررسی کتابهای تفکر و پژوهش با سخنرانی دکتر نرگس سجادیه ۱۷ دیماه برگزار میشود به گزارش خبرگزاری مهر به همت اندیشکده تعلیم و تربیت دال وکتاب «تنوع مذهبی و حقوق اسلامی» منتشر شد/ بررسی حقوق اساسی اهل ذمه -
کتاب تنوع مذهبی و حقوق اسلامی منتشر شد بررسی حقوق اساسی اهل ذمه شناسهٔ خبر 2462817 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵ دین و اندیشه > اسلام در جهان کتاب تنوع مذهبی و حقوق اسلامی Religious Pluralism and Islamic Law به ارائه تجزیه و تحلیلی در ارتباط با حقوق اساسی اهل ذمه در جامعه اسروششناسی مستشرقان در تفسیر قرآن و بررسی سنّت
روششناسی مستشرقان در تفسیر قرآن و بررسی سنّتدر برخی آثار تنها از یک روش پژوهشی استفاده شده است و برخی آثار دیگر از ترکیب چند روش بهره جستهاند مهمترین این روشها روش جامعه شناختی پدیدار شناسی روان شناسی تطبیق یا مقایسه و معناشناختی است چکیده مستشرقان در برخروج اتریش از مرکز گفتگوی ادیان عربستان |اخبار ایران و جهان
خروج اتریش از مرکز گفتگوی ادیان عربستان مشاور اتریشی کشورش را به انصراف از مرکز گفتگوی ادیان که توسط عربستان در وین اداره می شود فراخواند کد خبر ۴۶۸۰۰۲ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۲ - 19 January 2015 مشاور اتریشی کشورش را به انصراف از مرکز گفتگوی ادیان که توسط عربستان در ویکتاب «سیری در تفکر کلامی معاصر» نقد و بررسی میشود -
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میکند کتاب سیری در تفکر کلامی معاصر نقد و بررسی میشود شناسهٔ خبر 2469706 سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۵ دین و اندیشه > اندیشکده ها به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نشست نقد و بررسی سیری در تفکر کلامی معاصر فردا در قم برگزار می شودانواری: وجود اقلیتهای دینی مختلف در ایران نشاندهنده همبستگی ادیان است
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ سرپرست کمیته امداد امام خمینی ره گفت اقلیتهای دینی زیادی در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنند که دارای نماینده در مجلس شورای اسلامی هستند و این امر نشان دهنده همبستگی ادیان در ایران اسلامی است به گزارش سرویس اجتماعی ایسنا و به نقل از کمیته امداد حسیحیات طیبه در «حدیث پارسایی» بررسی میشود -
با محوریت زندگی آیت الله آقامجتبی تهرانی ره حیات طیبه در حدیث پارسایی بررسی میشود شناسهٔ خبر 2462207 یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی دهمین نشست از سلسله نشستهای مذهبی حدیث پارسایی با موضوع حیات طیبه امروز ۲۱ دی ماه در فرهنگ سرای سرو ببررسی مشکلات و راهکارهای پیشروی کشورهای اسلامی در کنفرانس وحدت
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۷ در دومین روز اجلاس بین المللی تقریب مذاهب اسلامی که در تهران در حال برگزاری است نشست تخصصی امت واحده اسلامی چالشها و راهکارها با حضور دهها نفر از علما و متفکرین جهان اسلام در محل سالن کنفرانس هتل استقلال برگزار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری د-