تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830245922




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم انسان در بلا


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


پرسمان؛
سهم انسان در بلا
اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود گناه است و نتیجه این گناه این است که بدها مسلط می شوند.





به گزارش سرویس دینی جام نیوز، بر اساس روایاتی از امام صادق(علیه السلام) و امام رضا(علیه السلام) چنین فهمیده می شود که بعضی گناهان مردم سبب نزول برخی بلاهای آسمانی است، یا بعضی بلاها مثل خشکسالی و عدم نزول باران به خاطر این است که یا حاکم جامعه ستمکار است یا قاضی، حکم غیر عادلانه می دهد. سوالی که در این زمینه ذهن را مشغول می کند اینکه چرا مردم هم به خاطر افراد عادی و هم از دست والیان باید سختی بکشند و خدا هم یک بلای اضافه بر آنها نازل می کند؟ این چگونه است؟

در این مقاله می خواهیم از این سوال رمز گشایی کنیم.
 
بلا نتیجه گناه

در پاسخ باید گفت: اولاً حوادث و بلاها نتیجه گناه است، به عنوان مثال یکی از چندین دلیل وقوع زلزله گناه است. پس این طور نیست که در رابطه علّیت صد در صد علّیت تامه برقرار باشد. عوامل متعدد است. اما یکی از آنها ممکن است گناه باشد و درست هم هست.

نکته دوم اینکه تسلط قاضی یا حاکم بد هم، نتیجه گناه انسان ها و نتیجه عدم انجام وظیفه شان است.

در روایات آمده، اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود گناه است و نتیجه این گناه این است که بدها مسلط می شوند و هر چه افراد خوب دعا می کنند مستجاب نمی شود. پس تسلط بد و تسلط ظالم هم نتیجه گناه است. بنا براین نمی توان گفت که مردم مقصر نیستند.

نکته سوم اینکه قاضی بد یا حاکم بد را مردم باید بردارند و نباید اجازه بدهند که حاکم بشود و در این زمینه خود مردم مقصرند یعنی اگر مظلومی نباشد ظالمی هم نیست. پس مظلوم هم به اندازه ظالم در ظلم نقش دارد. لذا قرآن می فرماید: قضاوت را به اهلش واگذار کنید " و إذا حکمتم بین الناس أن تحکموا بالعدل ".

در آیه دیگری می فرماید: " امانت ها را به اهلش برگردانید".

همه مفسرین گفته اند یکی از مصادیق برگرداندن امانت به اهلش این است که ما قضاوت را به اهلش واگذار بکنیم. اگر قاضی نااهل انتخاب کردیم در واقع در امانت خیانت کردیم. اگر قاضی بد مسلط شود، مقصر مردم هستند که قاضی بد را بر خودشان و بر دعواهایشان حاکم کرده اند.


نکته سوم این که ما نمی توانیم بگوییم که خداوند بر شخصی امر کرده که تو قاضی باش بر علیه اینها و به ظلم قضاوت کن، یا مثلاً خدا فرعون را حاکم بر مردم قرار داده است. خود مردم هستند که دور فرعون جمع شدند و به فرعون قدرت دادند. خود مردم هستند که حاکم ستمگر را بر جان و مال خودشان مسلط کردند.

توصیه به حقّ و صبر و امر به معروف و نهی از منکر را معمولاً کم رنگ می بینیم. در حالی که از اصول مهم هستند. در روایت آمده که به واسطه اینها بقیه واجبات اقامه می شود و این تکلیف همگانی است.

نکته چهارم اینکه اگر فرض کنیم که مردم تقصیری نداشتند و به دلایلی حاکمی یا قاضی بدی بر آنها مسلط شده و آنها تکلیف خود را انجام داده اند در اینجا خداوند به این مردم و به این عده که تحت سلطه حاکم ستمگر و تحت حکومت قاضی جائر قرار گرفته اند عوض خواهد داد. بحث عوض در علم کلام، بحث مفصلی است و خداوند عوض این مظلومیت و این تضییع حق، در قیامت استیفا خواهد کرد.

 
خلاصه کلام

از مطالب فوق چند نکته فهمیده می شود ،اول : بعضی از پدیده ها مثل خشکسالی، زلزله، بیماری های فراگیر و... فقط به خاطر گناه نیست یک علتش می تو اند گناه باشد. دوم: برخی از مشکلاتی که در جامعه هست مردم در آن نقش دارند. اگر ستمکاری قدرت به دستش هست، مردم در برابر او یک وظیفه ای دارند. گاهی ما فکر می کنیم که تنها کسانی که در راس امورهستند وظیفه دارند و ما فقط باید انتظار داشته باشیم که همه چیز به سامان باشد بدون اینکه خودمان فعالیت کنیم و در اصلاح امور دخالت کنیم.    



۳۰/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن