محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843174508
توصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا(ع) -
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
توصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا(ع)
شناسهٔ خبر: 2448785 پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۹
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی
از جمله نکاتی که مؤلف کتاب زیارتنامه حضرت امام رضا به آن توجه کرده، شیوه رفتاری زائران در داخل حرم مطهر است. به گزارش خبرگزاری مهر، از جمله نکاتی که مؤلف کتاب زیارتنامه حضرت امام رضا به آن توجه کرده، شیوه رفتاری زائران در داخل حرم مطهر است. او مینویسد: «در آستان قدس بسیار مودب بودن، همیشه به ضریح مقدس توجه داشتن، از گفتگو با دیگران خودداری کردن، با خضوع و خشوع ایستادن، با تواضع و فروتنی نشستن، به دیوار تکیه ندادن، سر را به زیر انداختن...آیت الله سید رضا صدر و زیارتنامهای برای امام هشتمقبور پیامبران و امامان معصوم (ع)، مکانهایی هستند که زائران با حضور در آنها، برتجدید پیمان واظهاردوستی و پیروی از آموزگاران راستین بشرتأکید میکنند و زیارت، عنوان این حضور است؛ «زیارت» واژهای عربی از مصدر «زار یزور» و به معنی «برای همدمی و مؤانست یا حاجتی به خانه یا دیدار کسی رفتن» است.
از آنجا که زیارت، دارای پیشینه تاریخی است، با اعمالی خاص نیز انجام میشده است. شیعیان برای حضور در زیارتگاههای خود آدابی تعریف و تدوین کردهاند که از آنها با عنوان زیارتنامه یاد میکنند.
زیارتنامهها متونی است که از طریق آنها شناخت نسبت به آفریدگار هستی و سیره و افکار پیشوایان دینی و اهداف سیاسی و فرهنگی و اجتماعی آنان افزایش مییابد و شیوه حضور مؤمنان در این اماکن توضیح داده میشود.
سنت زیارتنامه نویسی در میان شیعیان قدمتی دیرینه دارد. عالمان شیعه این زیارتنامهها و دعاها را در مجموعه متون حدیث یا در تألیفاتی مستقل زیر عنوان المزار یا کتاب المزار یا الزیارات ثبت و ضبط کردهاند.
شاید یکی از قدیمیترین آثاری که به این مهم پرداخته «کامل الزیارات» تالیف شیخ ابوالقاسم جعفرابن محمد بن قولویه قمی معروف به «ابن قولویه» است که ۸۴۳ حدیث را در ۱۰۸ باب در موضوع زیارت پیامبراکرم (ص) و امامان شیعه (ع) با بررسی دقیق سند احادیث تدوین و در اواسط قرن چهارم هجری آن را منتشرکرده و یکی از منابع اصلی در تهیه زیارتنامهها به شمار میآید.
کتابهای دیگری مانند «المزار» تألیف شیخ مفید، «تحیة الزائر» تألیف محدث نوری و «مصباح الزائر» تألیف ابن طاووس و «مفاتیح الجنان» تألیف شیخ عباس قمی و آثار دیگر هم به رشته تحریر درآمده که هریک با استناد به منابع روایی تلاش کردهاند بخشی از نیاز زائران و مجاوران قبور معصومین (ع) و فرزندان آنان را برای زیارت پاسخ دهند.آیت الله سید رضا صدر نیز یکی از عالمانی است که اقدام به تألیف کتابی با عنوان «زیارتنامه حضرت امام رضا علیه السلام» کرده است. مؤلف عالمی برجسته و شخصیتی شناخته شده در میان چهرههای حوزوی معاصر است که با علوم مختلف مانند فقه، اصول، فلسفه، تاریخ اسلام، ادبیات، تفسیر، عرفان و اخلاق آشنایی و تسلطی مثال زدنی داشته و علاوه بر سالها تدریس و تربیت شاگردان مختلف، آثار مختلفی را نیز تألیف کرده و از خود به یادگار گذاشته است.
یکی از ویژگیهای مهم آیت الله صدر در تألیف کتاب (غیر از کتابهای علمی حوزوی که مخاطب خاص دارند) توجه به شرایط فکری و فرهنگی و تلاش برای پاسخگویی به نیاز جامعه است. این نگاه در آثاری مانند پیشوای شهیدان، مرد وفا، تفسیر سوره یوسف و کتابهایی که در موضوعات مختلف فرهنگی و اخلاقی نوشتهاند به خوبی قابل مشاهده است.
وی که زاده شهر مشهد است و سالهای نخست تحصیل را در حوزه علمیه این شهر گذرانده، همه ساله در مناسبتهای مختلف به این شهر سفر کرده و در جلسات متعدد و از جمله شبستان نهاوندی حرم مطهر رضوی به ایراد سخن میپرداخت و علاقهای خاص به ثامن الائمه (ع) داشت.
او در یکی از تألیفات خود به موضوع زیارت امام رضا (ع) پرداخته و با هدف تهیه زیارتنامهای مستند و اصلاح شیوه زیارت شیعیان، کتابی را به رشته تحریر درآورده که در نوع خود حایز اهمیت است.
دو نسخه از این کتاب که ظاهراً در سالهای دور در قطع جیبی به دفعات چاپ شده، در کتابخانه شخصی امام موسی صدر (برادر ایشان) در بیروت موجود است و احتمالاً در برخی دیگر از کتابخانههای شخصی خاندان صدر و یا کتابخانههای عمومی بتوان نسخههای دیگری از آن یافت. یکی از این دو نسخه در ۱۶۶ صفحه و چاپ ششم است که هزینه آن را حاج مهدی فرهومند خوانساری پرداخته و دیگری نسخهای است که به اهتمام کتابفروشی محمد علی علمی در تهران در ۱۰۷ صفحه به چاپ رسیده و هر دو به خط احمد نجفی زنجانی است.
آیت الله سید رضا صدر در مقدمۀ کتاب به تاریخ پانزدهم مهرماه ۱۳۳۹ (جمعه پانزدهم ربیع الثانی ۱۳۸۰) مینویسد: «هنگامی که در مشهد مقدس مشرف، و از آستان بوسی امام هشتم علیه السلام سعادتمند بودم، زیارتنامهای در دست زوّار دیدم که از مدارک معتبر نقل نشده بود. لذا از خدای بزرگ خواستم که هنگام مراجعت، زیارتنامهای برای حضرتش بنویسم و به زوّار وجود مقدسش تقدیم دارم تا از آن زیارت بخوانند.
اگر این آرزو محقق شود، برای خود سعادتی میدانم. امید است که زوّار محترم هم پدرم را از دعای خیر فراموش نکنند.»
نویسنده در ادامه، ثواب زیارت امام رضا را به تفصیل بیان کرده و اهمیت آن را شرح میدهد. او همچنین در یکی از بخش های مقدماتی کتاب با اشاره به روایتی از امام رضا که فرمود: «بدترین خلق خدا مرا با زهر میکشد، سپس مرا در خانهای تنگ و دیار غربت مدفون میسازد.» با پیوند زدن روایت مذکور به زمانهای که این کتاب در آن نوشته شده، به بیان نارضایتی خود از وضع حرم امام رضا (ع) پرداخته و مینویسد: «امید است که روزی برسد این خانه تنگ وسعت یابد.»
از جمله نکاتی که مولف به آن توجه کرده، شیوه رفتاری زائران در داخل حرم مطهر است. متاسفانه یکی از آسیبهای جدی در فعالیتهای مذهبی، برخی روشهای غلط است که کمتر به اصلاح آنها پرداخته شده است. آیت الله صدر که در سایر آثار تالیفی خود هم به این مهم توجه داشته، در فرازی از این کتاب، رفتارهای زوّار را مورد توجه قرار داده و ضمناً توصیههایی را به منظور رعایت حقوق سایر زوّار مطرح کرده و مینویسد: «در آستان قدس بسیار مودب بودن، همیشه به ضریح مقدس توجه داشتن، از گفتگو با دیگران خودداری کردن، با خضوع و خشوع ایستادن، با تواضع و فروتنی نشستن، به دیوار تکیه ندادن، سر را به زیر انداختن، از توجه بیجا خودداری کردن، و جا را برای زوّار تنگ نکردن، زیارتنامه را بسیار آهسته خواندن و با آواز نخواندن و فریاد نکشیدن و اگر برای دیگری زیارت خوانده میشود، صدا را به اندازهای بلند کردن که فقط او بشنود و بس، و مزاحمت زوّار فراهم نکردن. اگر با حضرتش سخنی گفته شود و یا از وجود مقدسش حاجتی خواسته شود، باید با ادب سخن گفتن و مقام معظمش با جلال و عظمت مورد خطاب قرار دادن و پس از انجام زیارت به زودی از حرم بیرون آمدن. زوّار عزیز باید بدانند که گردیدن دور ضریح از آداب زیارت نیست.»
نویسنده سپس شرط استجابت دعا و نیل به ثوابها و پاداشها را به بحث گذاشته و مطالب مرتبط با موضوع زیارت امام رضا (ع) را ذیل این عناوین مطرح میکند: «اوقات زیارت، مقصود از زیارت، آداب زیارت، اذن دخول، دعای تشرف، زیارت مقنعه، زیارت مزار، زیارت عتیق، جامعه رضویه، زیارت کامل.» وی در تشریح شیوۀ زیارت، مقدمات آن را نیز بیان میکند و در هر مرحله به چگونگی آن میپردازد. او در پایان تصریح میکند که خواندن این زیارت وظیفه زوّار است و مجاوران با زیارتهای دیگر امام هشتم را زیارت کنند.
همچنین در ادامه، زیارت جامعه کبیره و زیارت جوادیه و دعای بعد از زیارت هم آمده و پایان بخش آن، اقامه دو رکعت نماز و کیفیت آن ذکر شده است. و چون در این نماز، قرائت سوره یس و الرحمن نیز توصیه شده، در صفحات ابتدایی کتاب و پیش از شروع بحث اصلی، این دو سوره قرآن نیز درج شده تا زائر برای قرائت با مشکلی مواجه نشود.
مولف در صفحات پایانی، مطالب دیگری مانند زیارت از راه دور، سعادتهای زیارت امام رضا (ع)، نماز جعفر طیار و داستان شرفیابی دعبل خزاعی شاعر شیعه به حضور امام رضا (ع) و ماجراهای پس از آن و دعای کمیل و اهمیت آن را نیز به کتاب افزوده است. از ویژگیهای مهم این کتاب بیان دقیق نشانی روایات با ذکر منبع و شماره صفحات است تا خود دچار اشکالی نشود که به سایر زیارتنامهها وارد کرده است.
به هرحال از آنجا که این زیارتنامه نزدیک به پنجاه و پنج سال پیش با قالبی جدید و به منظور اصلاح برخی شیوههای عبادی نوشته شده، حائز اهمیت است و احتمالاً الگویی برای سایر آثار نیز بوده. اگرچه دیگران دربارۀ تأثیرپذیری از شیوۀ آیت الله صدر در تألیف زیارتنامهها سخن نگفتهاند، اما نشانههای فراوانی از آن را در آثاری که بعدها به چاپ رسیده میتوان مشاهده کرد.**نویسنده: حمید قزوینی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]
صفحات پیشنهادی
توصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا(ع)/ گردیدن دور ضریح از آداب زیارت نیست
توصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا ع گردیدن دور ضریح از آداب زیارت نیست فرهنگ > دین و اندیشه - آیت الله صدر در توصیه به زائران امام رضا می نویسد اگر با حضرتش سخنی گفته شود و یا از وجود مقدسش حاجتی خواسته شود باید با ادب سخن گفتن و پس از انجام زیارچرا امام رضا (ع) را امام رئوف می نامند؟/ توضیحات آیت الله شبیری زنجانی
چرا امام رضا ع را امام رئوف می نامند توضیحات آیت الله شبیری زنجانی فرهنگ > دین و اندیشه - شفقنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله شبیری زنجانی نوشت حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی جنبه علمی زندگی امام رضا علیه السلام را از سایر جنبه های زندگی آن حضرتتوصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا(ع)
توصیه های آیت الله سید رضا صدر به زائران امام رضا ع تاریخ انتشار دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۴۱ آیت الله صدر در توصیه به زائران امام رضا می نویسد « اگر با حضرتش سخنی گفته شود و یا از وجود مقدسش حاجتی خواسته شود باید با ادب سخن گفتن و پس از انجام زیارت به زودی از حرم بیرون آروایت امام رضا(ع) از سر بریده سیدالشهدا(ع) در مجلس یزید -
روایت امام رضا ع از سر بریده سیدالشهدا ع در مجلس یزید شناسهٔ خبر 2440805 چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۸ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی امام رضا ع روایت می کند رسول خدا ص فرمود لباس دشمنانم را نپوشید غذایشان را نخورید و راه آنان را نروید که در این صورت مانند آنانتوصیههای آیت الله سیستانی به زائران اربعین: در طول مسیر بسیار ذکر خدا را بگویید
توصیههای آیت الله سیستانی به زائران اربعین در طول مسیر بسیار ذکر خدا را بگویید فرهنگ > دین و اندیشه - آیت الله سیستانی به درخواست جمعی از ارادتمندان اهل بیت ع در خصوص نحوه بهرهمندی از پیادهروی اربعین توصیه ها و سفارشات سازندهای را به شیعیان و دوستداران حضرت اشعر خوانی سید حمیدرضا برقعی در شهادت امام حسن علیه السلام |اخبار ایران و جهان
شعر خوانی سید حمیدرضا برقعی در شهادت امام حسن علیه السلام زیر پایش خدا غزل می ریخت غزلی را که از ازل می ریخت آن امامی که تا سحر امشب روی لب های من غزل می ریخت شعر خوانی سید حمیدرضا برقعی در شهادت امام حسن علیه السلام کد خبر ۴۵۹۹۴۲ تاریخ انتشار ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۵ ۲۱ - 21 Deنمای هوایی از زائران پیاده بارگاه امام رضا (ع) |اخبار ایران و جهان
نمای هوایی از زائران پیاده بارگاه امام رضا ع کد خبر ۴۵۹۹۸۴ تاریخ انتشار ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ - 21 December 2014زائران پیاده امام رضا (ع) |اخبار ایران و جهان
زائران پیاده امام رضا ع به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری آخر ماه صفر وفات رسول اکرم ص شهادت امام حسن مجتبی ع و شهادت امام رضا ع زائران از شهرها و روستاهای اطراف خراسان رضوی با پای پیاده خود را به بارگاه امام هشتم ع میرسانند عکس محسن بخشنده کد خبر ۴۵۹۹۸۳ تاریخ انتشاحاطه کامل به انواع دانشها از ویژگیهای بارز امام رضا (ع) بود
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ یک عضو مجلس خبرگان احاطه کامل بر انواع علوم و دانشها را از ویژگیهای برجسته امام رضا ع ذکر کرد و گفت این علم و دانش تا بدانجا بود که مامون در مجالس مختلف به این واقعیت که در عصر حاضر کسی داناتر از ایشان وجود ندارد اعتراف کرد آیتالله حسن ممدوحی درآموزه هاي اخلاقي امام رضا عليه السلام
به مناسبت شهادت امام رضا ع آموزه هاي اخلاقي امام رضا عليه السلام اگرچه ما توان عبادت كردن به اندازه ائمه معصومين ع را نداريم ولي هر يك به قدر طاقت خود مكلفيم به عبادت بپردازيم به گزارش سرویس دینی جام نیوز امام رضا عليه السلام بنا به مشهور روايات در روز يازدهم ذي القعده سال 1دیدگاه علمای اهل سنت درباره شهادت امام رضا علیه السلام
به مناسبت شهادت امام رضا ع دیدگاه علمای اهل سنت درباره شهادت امام رضا علیه السلام قول مشهور این است که آن حضرت توسط مأمون خلیفه عباسی مسموم شده و به شهادت رسیدهاند به گزارش سرویس دینی جام نیوز امام رضا ع در سال 148 هجری قمری در شهر مدینه متولد شد 1 و در ماه صفر سال 203 هـجرتوصیه آیتالله بهجت برای جاماندگان از قافله زوار |اخبار ایران و جهان
توصیه آیتالله بهجت برای جاماندگان از قافله زوار امام جمعه کن غرب تهران گفت حضور سیل مشتاقان اباعبدالله الحسین ع در نجف اشرف و کربلای معلی یک حرکت ماندگار و یک رفتار برآمده از بصیرت سیاسی و البته زمان شناسی شیعیان است کد خبر ۴۵۶۴۸۳ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۳ - 08 Deceخطبه خوانی خدام حرم رضوی در شب شهادت امام رضا(ع)
خطبه خوانی خدام حرم رضوی در شب شهادت امام رضا ع فرهنگ > دین و اندیشه - مراسم خطبهخوانی در یکم دیماه و همزمان با شب شهادت امام رضا ع در بارگاه رضوی برگزار میشود به گزارش خبرآنلاین به نقل از ستاد خبری ویژه برنامههای دهه آخر صفر آستان قدس رضوی خطبه&بهترین نوشته ها درباره امام حسن(ع) / رسولی محلاتی دو کتاب از آیت الله خامنه ای را پیشنهاد می دهد
بهترین نوشته ها درباره امام حسن ع رسولی محلاتی دو کتاب از آیت الله خامنه ای را پیشنهاد می دهد فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری ایبنا نوشت آیتالله سید هاشم رسولی محلاتی از عالمان پرکار و اثرگذار در حوزه تاریخ تفسیر و حدیث است از وی کتابهایی متعدنظر جهانگردان اروپایی درباره امام رضا(ع)/ روایت جهانگرد ایتالیایی که همراه شاه عباس به مشهد رفت
نظر جهانگردان اروپایی درباره امام رضا ع روایت جهانگرد ایتالیایی که همراه شاه عباس به مشهد رفت فرهنگ > دین و اندیشه - جهانگردان اروپایی در جریان سفرهای خود به ایران و شهر مشهد از امام رضا ع و علاقه مردم به ایشان نوشته اند به گزارش خبرآنلاین جهانگردان و سفرنامه نوراهپیمایی زیارتی امام رضا (ع)، نشانگر ریشه جریانهای دینی
ضرغامی راهپیمایی زیارتی امام رضا ع نشانگر ریشه جریانهای دینی رئیس سابق رسانه ملی گفت راهپیمایی گسترده مردمی برای زیارت امام رضا ع بعد از راهپیمایی اربعین حسینی بیانگر ریشهدار بودن جریانهای دینی در میان مردم است به گزارش جام نیوز عزتالله ضرغامی در مشهد مقدس وناخداى کشتى تشیع در میانه طوفان مرو/ مبارزات سیاسی امامرضا(ع) -
به مناسبت شهادت ثامن الحجج ع ناخداى کشتى تشیع در میانه طوفان مرو مبارزات سیاسی امامرضا ع شناسهٔ خبر 2447603 سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۴ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی در هنگام برگزارى کنگره علمى زندگى امام هشتم ع توسط دانشگاه اسلامى رضوى مقام معظم رهبرى در پیامى-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها