تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837646517
اقتصاد در قرآن
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دینی؛
اقتصاد در قرآن
اقتصاد دانان، تعاريف متفاوتي از اقتصاد ارائه می دهند اما همه بر یک مسئله اتفاق نظر دارند كه اقتصاد بحث معاش بشر به معناي وسيع كلمه است.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، خداوند متعال در قرآن كريم در آيات فراواني، منابع مهم تأمين نيازها و حوائج بشر را معرّفي ميكند، لكن پيش از آن كه به این آيات پرداخته شود، باید دانست، اوّلين منبع تأمين نياز بشر در قرآن کریم، بهشت، معرفي شده است. چنانكه خداوند متعال به حضرت آدم عليه السلام ميفرمايد: «وَ يا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَ زَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلا مِنْ حَيْثُ شِئْتُما» اي آدم تو و همسرت در بهشت مسكن گزين و از هر آنچه كه مي خواهيد، ميل كنيد. (اعراف:19)
همچنین ميفرمايد:«إِنَّ لَكَ أَلاَّ تَجُوعَ فيها وَ لا تَعْرى وَ أَنَّكَ لا تَظْمَؤُا فيها وَ لا تَضْحى» همانا براي توست كه هرگز در آن گرسنه و برهنه نميشوي و در آن تشنه نميشوي و حرارت آفتاب تو را آزار نميدهد. (طه:118 – 119)
امّا پس از اخراج حضرت آدم عليه السلام و استقرار او بر روي زمين، خداوند متعال در آيات فراواني، زمين را مهم ترين و ارزشمندترين منبع اقتصادي و تأمين معاش بشر معّرفي ميكند. (ملك:15 و نبأ:10 – 11 و نوح:19 – 20 و بقره:22 – 29 – 164)
به عنوان نمونه به دو مورد اشاره مي شود:
الف: «وَ لَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلْنا لَكُمْ فيها مَعايِشَ قَليلاً ما تَشْكُرُونَ» ما تسلط و مالكيت و حكومت بر زمين را براي شما قرار داديم و انواع وسايل زندگي را براي شما فراهم ساختيم امّا كمتر شكر گذاري ميكنيد.(اعراف:10)
ب: «وَ الْأَرْضَ مَدَدْناها وَ أَلْقَيْنا فيها رَواسِيَ وَ أَنْبَتْنا فيها مِنْ كُلِّ شَيْءٍ مَوْزُونٍ وَ جَعَلْنا لَكُمْ فيها مَعايِشَ وَ مَنْ لَسْتُمْ لَهُ بِرازِقينَ» و زمين را گسترديم و در آن كوه هاي ثابتي افكنديم و از هر گياه موزوني در آن رويانديم و براي شما انواع وسائل زندگي در آن قرار داديم و همچنين براي كساني كه شما نميتوانيد به آن ها روزي دهيد. (حجر:19 – 20)
از تأمل و دقت در آيات اقتصادي قرآن كريم به اين نتيجه ميرسيم كه خداوند متعال منابع اقتصادي و تأمين معاش بشر را، دو گونه، معرّفي ميكند:(صالح حميد العلي. عناصر الانتاج في الاقتصاد الاسلامي و النظم الاقتصاديه المعاصرة. ج1، ص124) منابع طبيعي محض كه خداوند متعال در طبيعت به وديعه نهاده است بدون دخالت دست بشر مثل: دريا، زمين، ... ومنابع طبيعي كه با كمكِ دست بشر به عنوان منبع اقتصادي مطرح ميشود مانند: معدن، كشاورزي، زنبور داري و. ..؛ اكنون آيات مربوط به هر يك از آن ها مورد بررسي قرار مي گيرد.
آيات مربوط به منابع طبيعي محض:
(الف) زمين:در آيات متعددي به اين منبع مهم اقتصادي اشاره شده است، به عنوان مثال آيه شريفه: «يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْأَنْفالِ قُلِ الْأَنْفالُ لِلَّهِ وَ الرَّسُولِ» (انفال:1) «از تو نسبت به انفال سؤال ميكنند بگو انفال براي خدا و رسول است». يكي از موارد انفال زمين هاي موات و زمين هاي آباد طبيعي است كه بدون جنگ از كفار گرفته شده است و در آيه شريفه ديگر آمده است: «هُوَ الَّذي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا في مَناكِبِها وَ كُلُوا مِنْ رِزْقِهِ وَ إِلَيْهِ النُّشُورُ» او كسي است كه زمين را براي شما رام كرد بر شانه هاي آن راه برويد و از روزي هاي خداوند بخوريد و بازگشت و اجتماع همه به سوي اوست.( مُلك:15)
از اين نمونه آيات در قرآن كريم فراوان وجود دارد. (نبأ:10 – 11 و نوح:19 – 20 و بقره:22 – 29 – 164 و ...)
(ب) آب هاي طبيعي:
در قرآن اشارات فراواني به آب ها شده است. (انبياء:30 و يس:34 و نمل:60 و ابراهيم:32 و رعد:3 و زمر:21 و فرقان:48 – 49 و الرحمن:19 – 25) به عنوان نمونه، آيه شريفه: «هُوَ الَّذي أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً لَكُمْ مِنْهُ شَرابٌ وَ مِنْهُ شَجَرٌ فيهِ تُسيمُونَ» (نحل:10) او كسي است كه از آسمان آبي فرستاد كه نوشيدن شما از آن است و گياهان و درختاني كه حيوانات خود را در آن به چرا ميبريد نيز از آن است.
(ج) گياهان، مراتع، جنگلهاي طبيعي:
در ارتباط با اين منبع اقتصادي نيز آيات فراواني وجود دارد.(عبس:27 – 32 و نمل:10 – 11 و ...) به عنوان نمونه به يك مورد آن اشاره مي شود: «وَ الْأَرْضَ بَعْدَ ذلِكَ دَحاها أَخْرَجَ مِنْها ماءَها وَ مَرْعاها وَ الْجِبالَ أَرْساها مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ» (نازعات:30 ـ 3) و زمين را بعد از آن گسترش داد و از آن آب و چراگاهش را بيرون آورد و كوه ها را ثابت و محكم نمود همة اين ها براي بهره گيري شما و چهار پايانتان است.
(د) دريا و ثروت هاي دريايي:
از مهم ترين منابع اقتصادي كه قرآن كريم مطرح ميكند اين منبع عظيم است كه قرآن كريم در آيات فراواني به آن اشاره ميكند، (نحل:14 و فاطر:12 و مائده:96 و ...) «وَ هُوَ الَّذي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُوا مِنْهُ لَحْماً طَرِيًّا وَ تَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَها وَ تَرَى الْفُلْكَ مَواخِرَ فيهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ». (نحل:14) او كسي است كه دريا را مسخّر شما ساخت تا از آن گوشت تازه بخوريد، زيوري براي پوشيدن (مانند مرواريد) از آن استخراج كنيد و كشتي ها را ميبيني كه سينة دريا را ميشكافند تا شما (به تجارت بپردازيد) و از فضل خدا بهره گيريد، شايد شكر نعمت هاي او را به جا آوريد.
(ه) بادها و ابرها: آيات فراواني در قرآن شريف وجود دارد كه ابرها و بادها را به عنوان منابع مهم اقتصادي معرفي ميكند. (حجر:22 و نبأ:14 – 15 و سبأ:12 و ...) «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ يُرْسِلَ الرِّياحَ مُبَشِّراتٍ وَ لِيُذيقَكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ لِتَجْرِيَ الْفُلْكُ بِأَمْرِهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ» و از آيات عظمت خدا اين است كه بادها را به عنوان بشارت دهندگانی ميفرستد تا شما را از رحمتش بچشاند و سيراب كند و كشتي ها به فرمانش حركت كنند و از فضل او بهره گيريد شايد شكر گذاري كنيد. (روم:46)
(ل) حيوانات: در اين مورد نيز اشارات قرآني فراوان است. (انعام:38 – 142 – 144 و يس:71 – 73 و طه:53 – 54 و ...)
تا آنجا كه سورهاي از قرآن كريم به نام «انعام» اختصاص يافته است. «وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَكُمْ فيها دِفْءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْكُلُونَ وَ لَكُمْ فيها جَمالٌ حينَ تُريحُونَ وَ حينَ تَسْرَحُونَ وَ تَحْمِلُ أَثْقالَكُمْ إِلى بَلَدٍ لَمْ تَكُونُوا بالِغيهِ إِلاَّ بِشِقِّ الْأَنْفُسِ إِنَّ رَبَّكُمْ لَرَؤُفٌ رَحيمٌ وَ الْخَيْلَ وَ الْبِغالَ وَ الْحَميرَ لِتَرْكَبُوها وَ زينَةً وَ يَخْلُقُ ما لا تَعْلَمُونَ» و چهار پايان را آفريد در حالي كه در آن ها براي شما وسيلة پوشش و منافع ديگري است از گوشت آنها ميخوريد و در آن ها براي شما زمينه و شكوه است به هنگامي كه آن ها را براي استراحت گاهشان باز ميگردانيد. آن ها بارهاي سنگين شما را به شهري حمل ميكنند كه جز با مشقت زياد به آن نميرسيديد پروردگارتان رئوف و رحيم است، همچنين اسب ها و استرها و الاغ ها را آفريد تا بر آن ها سوار شويد و زينت شما باشد و چيزهايي ميآفريند كه نميدانيد. (نحل:5 – 8)
(م) معادن
معادن كه در طبيعت به وديعه نهاده شده، قبل از استخراج، منابع طبيعي محض هستند كه در آيات متعددی به آن اشاره شده است. (انفال:1 و نحل:13 و آل عمران:14 و ...) «وَ أَنْزَلْنَا الْحَديدَ فيهِ بَأْسٌ شَديدٌ وَ مَنافِعُ لِلنَّاسِ» «حديد را نازل كرديم كه در آن نيروي شديد و منافعي براي مردم است». (حديد:25)
آیات مربوط به منابع طبيعي كه دست بشر در آن دخالت دارد
آيات قرآن در اين زمينه فراوان است. (الف) كشاورزي: آيات متعددي به اين منبع مهم اشاره دارد. به عنوان مثال: «هُوَ الَّذي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا في مَناكِبِها وَ كُلُوا مِنْ رِزْقِهِ وَ إِلَيْهِ النُّشُورُ» او كسي است كه زمين را براي شما رام كرد بر نشانه هاي آن راه برويد و از روزي هاي خداوند بخوريد و بازگشت و اجتماع همه به سوي اوست». (ملك:15)
(ب) زنبورداري:
«وَ أَوْحى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذي مِنَ الْجِبالِ بُيُوتاً وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمَّا يَعْرِشُونَ (68) ثُمَّ كُلي مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ فَاسْلُكي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِها شَرابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوانُهُ فيهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ في ذلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»پروردگار تو به زنبور عسل وحي نمود كه از كوه ها و درختان و داربستهايي كه (مردم) ميسازند خانه هايي برگزين. سپس از تمام ثمرات بخور و راههايي را كه پروردگارت براي تو تعيين كرده است به راحتي بپيما. از درون شكم آنها، نوشيدني با رنگهاي مختلف خارج ميشود كه در آن شفا براي مردم است. به يقين در اين امر، نشانة روشني است براي جمعيتي كه ميانديشند. (نحل:69-68)
(ج) صنعت
از دیگر منابع مهم اقتصادي، صنعت است كه قرآن كريم در آيات متعدّدي به آن اشاره فرموده است. (طه:87 – 88، رعد:17، كهف:94 – 97، حديد:25، يونس:22، هود:37 – 38 و ...)
«وَ عَلَّمْناهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَكُمْ لِتُحْصِنَكُمْ مِنْ بَأْسِكُمْ فَهَلْ أَنْتُمْ شاكِرُونَ» و به (حضرت داود) صفت زره بافي را به خاطر شما تعلیم دادیم تا شما را در مقابل خطرات حفظ کند. (انبياء:80)
(د) استخراج معدن
آيات متعدّدي نيز به اين منبع مهم اشاره دارد. (توبه:34، آل عمران:14، كهف:96، سبأ:12، نمل:13 و ...) به عنوان نمونه «وَ لِسُلَيْمانَ الرِّيحَ غُدُوُّها شَهْرٌ وَ رَواحُها شَهْرٌ وَ أَسَلْنا لَهُ عَيْنَ الْقِطْرِ» از براي سليمان باد را مسخر كرديم كه صبحگاهان مسير يك ماه را ميپـيمود و عصرگاهان مسير يك ماه را، و چشمة مس (مذاب) را بر او روان ساختيم... (سبأ:12)
خلاصه کلام این که قرآن كريم به طور کلّی، منابع اقتصادی را در دو بخش مطرح نموده است: (الف). منابع طبيعي محض مانند: زمين، خورشيد و... (ب): منابع طبيعي كه دست بشر در آن دخالت دارد. مانند: استخراج معدن، زنبور داري.
منبع: مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه علمیه قم
۱۳/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۵:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
مبلغ سلفی راه رفتن روی قرآن را جایز میداند! |اخبار ایران و جهان
مبلغ سلفی راه رفتن روی قرآن را جایز میداند مبلّغ سلفی مصری از الازهر خواست تا فتوایی صادر کند که به نیروهای امنیتی مصر اجازه دهد تا بتوانند بر روی قرآن کریم راه بروند کد خبر ۴۵۳۰۱۳ تاریخ انتشار ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۲ - 27 November 2014 مبلّغ سلفی مصری از الازهر خواست تا فتوامبلغ سلفی خواستار صدور فتوای لگدکوب کردن قرآن شد
مبلغ سلفی خواستار صدور فتوای لگدکوب کردن قرآن شد فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت محمد جلال از رهبران ارشد جبهه سلفی مصر چندی پیش طی فراخوانی از مصری ها دعوت کرد در ۲۸ نوامبر تحت عنوان انتفاضه جوانان مسلمان به تمام خیابان های مصر بریزند و به جای اسلحه قآغاز سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف استان تهران -
فردا در شهر ری آغاز سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف استان تهران مراسم افتتاحیه سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم و نوزدهمین دوره مسابقات اذان ابتهال و مدیحه سرایی استان تهران دوم آذر در شهر ری برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر مرحله استانی سی و هفتمین دوره مسابقاتسیمای ابرار در آینه قرآن منتشر شد -
سیمای ابرار در آینه قرآن منتشر شد شناسهی خبر 2431641 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۳ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی کتاب ابرار در آینه قرآن اثر حجت الاسلام والمسلمین علی اسلامی عضو هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام والمسلمیتبيين الگوی اقتصادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران -
مقاله تبيين الگوی اقتصادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران الگوی اقتصادی قانون اساسي را می توان الگوی تأمين نيازهای اساسي ناميد الگويی كه در پی رفع نيازهای انسان در جريان رشد و تكامل اوست در اين الگو اقتصاد وسيله است و وظيفه فراهم كردن زمينه مناسب برای بروز خلاقيتهایرقابت برترین حافظان قرآن استان در اداره شهر تهران -
رقابت برترین حافظان قرآن استان در اداره شهر تهران به منظور انتخاب برترین حافظان قرآن در رده سنی زیر 12 سال آزمون شفاهی قرآن روز دوشنبه 3 آذرماه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران برگزار شد به گزارش خبرگزاری مهر آزمون یاد شده بین داوطلبانی برگزار شد که در آزمون قبلی موفق شدافتتاح دارالقرآن و الحضاره الاسلامیه در حوزه علمیه الاتفاقیه اندونزی -
افتتاح دارالقرآن و الحضاره الاسلامیه در حوزه علمیه الاتفاقیه اندونزی شناسهٔ خبر 2435539 پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۵ دین و اندیشه > اسلام در جهان دارالقرآن و الحضاره الاسلامیه در حوزه علمیه الاتفاقیه با ۳۵۰۰ محصل دینی افتتاح شد این اقدام در استان سوماترای جنوبی رخ داد كه میتفلسفه و روانشناسی دشمنان جامعهشناسی و اقتصاد و تاریخ دوستان آن هستند -
همایش جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی فلسفه و روانشناسی دشمنان جامعهشناسی و اقتصاد و تاریخ دوستان آن هستند شناسهٔ خبر 2434383 سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۴ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها دکتر آزاد ارمکی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت جامعه شناسی دو رقیب و دو دوسقصههای قرآن بهترین الگو برای نویسندگان باشد
سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۹ یک دکترای تفسیر قرآن گفت قصهپردازیهای قرآن نشأت گرفته از خیال و تصورات نیست بلکه بر گرفته از زندگی انسانهای متعالی انبیاء و اولیاء الهی است مهرداد ویسکرمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان درباره قصههای قرآنیبودجه قرآنی کشور افزایش یابد
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۸ امام جمعه بابل گفت خواسته ما از مسئولان نظام افزایش بودجه قرآنی کشور است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امام جمعه بابل در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن اوقاف مازندران در این شهرستان دپیشنهاد تلاوت قرآن در مراسم تاجگذاری پادشاه در انگلیس -
پیشنهاد تلاوت قرآن در مراسم تاجگذاری پادشاه در انگلیس شناسهٔ خبر 2434964 پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۵ دین و اندیشه > اسلام در جهان اسقف ارشد سابق آکسفورد خواستار قرائت قرآن کریم در مراسم تاجگذاری پادشاه بعدی انگلستان شد به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه انگلیسی دیلی میل نوشتکتاب «آیات الاحکام؛ بیان احکام فقهی در قرآن» منتشر شد -
کتاب آیات الاحکام بیان احکام فقهی در قرآن منتشر شد شناسهٔ خبر 2435407 پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی کتاب آیات الاحکام بیان احکام فقهی در قرآن از پروژه های مرکز فرهنگ و معارف قرآن منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر کتاب آیات الاحکام بیان احکقدیمیترین نسخه قرآن جهان/عکس
در پی پژوهش پژوهشگران دانشگاه توبینگن آلمان در خصوص نسخهای بسیار قدیمی از قرآن کریم قدیمیترین نسخه قرآن جهان عکس پژوهشگران دانشگاه توبینگن آلمان بهتازگی از در اختیار داشتن نسخهای بسیار قدیمی از قرآن کریم به خط کوفی خبر دادهاند که ممکن است قدیمیترین نسخه قرآن جهان باشد به ابزرگترین آسیب فعالیتهای قرآنی میل به اداری شدن این فعالیتهاست -
ولی یاراحمدی بزرگترین آسیب فعالیتهای قرآنی میل به اداری شدن این فعالیتهاست رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت بزرگترین آسیب فعالیتهای قرآنی فرهنگی و تربیتی میل به اداری شدن در این فعالیتهاست چرا که کشور هم به سمت اداری شدن فعالیتها گرایش دارد به گزارش خحضور کریستین بونو در همایش وحدت اسلامی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان -
حضور کریستین بونو در همایش وحدت اسلامی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان شناسهٔ خبر 2433495 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی کریستین بونو مؤلف مترجم و مفسر قرآن به زبان فرانسه در بخش داوری مقالات مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان جهان حضور خواهدسیوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف استان تهران از امروز آغاز میشود -
سیوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف استان تهران از امروز آغاز میشود سی و هفتمین دوره مسابقات قران کریم مرحله استانی از امروز دوم آذرماه در تالار شیخ صدوق در جوار حرم محدث بزرگ حضرت عبدالعظیم ع آغاز میشود به گزارش خبرگزاری مهر مرحله استانی سی و هفتمین دوره مسابقات قرانمسابقات قرآن کریم جایزه راسالخیمه امارات برگزار میشود
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ پانزدهمین دوره از مسابقات قرآن کریم جایزه شیخ نشین راس الخیمه امارات طی ماه آینده در شیخ نشین راس الخیمه امارات برگزار میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در دوبی ثبت نام از شرکت کنندگان در پانزهمین دوره از مسابقات قرآن کریم جایزه-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها