تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834021207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا شیعیان همه مخالفین را واجب القتل می دانند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


تهمت های شبکه کلمه به شیعیان؛
آیا شیعیان همه مخالفین را واجب القتل می دانند؟
آن مغالطه و انحرافی که در فیلم هست اینست که ابتدا در این فیلم به شیعیان به عنوان تکفیری تهمت زده می شود و واجب القتل دانستن مخالفین توسط شیعیان مطرح می شود، اما هنگامی که کتاب شیخ مفید نشان داده می شود، مبحث مخالفین نیست، بلکه اهل بدعت را مطرح کرده و هر دو را یکی نشان می دهد.



  به گزارش سرویس دینی جام نیوز، داعش و تکفیری های سوریه و عراق، با کشت و کشتاری که براه انداختند، برای دنیای وهابیت آبرو باقی نگذاشتند. از همین رو بهترین راه برای توجیه خودشان و سرانشان، دست پیش گرفتن و متهم کردن شیعیان به تکفیر است.   دانلود   بر خلاف دروغ های ساخته و پرداخته شبکه های وهابی در این فیلم ها، علمای شیعه و خصوصا بزرگان تاریخ شیعه و امثال شیخ مفید (اعلی الله مقامه الشریف) به هیچ عنوان مخالفین را اینگونه نمی بینند.   کتاب "اوائل المقالات" یکی از آثار شیخ مفید (ره) است. این کتاب در راستای بیان عقائد شیعه اثنا عشری و بیان اختلافات عقائد شیعیان با دیگر مذاهب اسلامی است.
مرحوم شیخ مفید،در این کتاب دیدگاه شیعه، مرجئه، اهل حدیث، زیدیه، معتزله و خوارج را و مسائل اختلافی بین شیعه و فرقه های دیگر را طرح می‌کند؛ محل نزاع را مشخص و دیدگاه‌ها را به اجمال و بدون اینکه عمیقاً مورد بحث قرار دهد، ذکر می‌کند.
در بسیاری موارد، بدون اینکه بر صحت و بطلان آن‌ها استدلال کند، به نقل اقوال اکتفا می‌کند. ایشان غالباً بدون اینکه استدلال شیعه یا مخالفان را ذکر کند و بدون اینکه به نقد دیدگاه مخالفان بپردازد، نظریه شیعه و دیگر فرقه‌ها را نقل می‌کند.
در این میان یکی از باب های کوتاه این کتاب مربوط به عقیده شیعه و غیر شیعه در مورد "اهل بدعت" و کسانی است که جامعه را دچار انحرافات بزرگ می کنند.   بدعت در شرع، از نظر اصطلاح فقها به نوآورى گفته مى شود كه در شريعت نباشد اعم از اينكه اين نوآورى فعل، يا كلام و عقيده باشد.   پس هر نوع انديشه نو، فعل نو، كلام نو، كه در شريعت نيست و وارد شريعت كنيم و بگوييم خدا فرموده و حال اينكه در شريعت دليلى و ريشه اى ندارد بدعت مى باشد رسول خدا(صلى الله عليه وآله فرمود:"من أحدث فى أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد" اما خود این بدعت ارکانی دارند که اگر این ارکان نباشد، نمی توان صرفا نام بدعت بر آن گذاشت و احکام بدعت را بر روی مبدعین جاری کرد که عبارتند از:   1- افزودن يا كاستن از احكام دينى:
در قرآن به اینصورت به بدعت اشاره شده است:
( قُلْ أَرَأَيْتُم مَّا أَنزَلَ اللّهُ لَكُم مِّن رِّزْق فَجَعَلْتُم مِّنْهُ حَرَامًا وَحَلاَلاً قُلْ آللّهُ أَذِنَ لَكُمْ أَمْ عَلَى اللّهِ تَفْتَرُونَ) .
( فوَيْلٌ لِّلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَذَا مِنْ عِندِ اللّهِ لِيَشْتَرُواْ بِهِ ثَمَنًا قَلِيلاً فَوَيْلٌ لَّهُم مِّمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَّهُمْ مِّمَّا يَكْسِبُونَ)
2- اشاعه آن در ميان مردم.
صرف وجود افكار شخصى و فردى افراد ممكن است، حرام باشد اما بدعت نيست. در واقع بدعت، گسترانيدن انديشه اى است كه به خدا نسبت داده شده.   3- نبود دليل عام يا خاص بر مشروعيت آن.
ركن سوم بدعت در شريعت اين است كه در شريعت دليلى بر مشروعيت آن نداشته باشيم «ما ليس منه» ( [548]) چون اگر در شريعت دليل باشد; ديگر بدعت نيست هر چند چيز نو و جديدى باشد; اما چون در شريعت ريشه دارد بدعت نيست. مثلاً قرآن مجيد مردم را به حب اهل البيت(عليهم السلام) دعوت كرده است پس حب اهل البيت(عليهم السلام) اصلى است كه در شريعت وجود دارد اما چراغانى و نورافشانى كردن در شب نيمه شعبان و ولادت ائمه(عليهم السلام) هر چند به صورت جزئى در شريعت نيست ولى چون ريشه در شريعت دارد كه همان حب اهل البيت(عليهم السلام) و اظهار محبت نسبت به اهل بيت(عليهم السلام) مى باشد لذا خداوند متعال در قرآن مجيد«حب اهل بيت نبى(عليهم السلام) »(قربى) را يكى از وظايف مؤمنان شمرده است.   همچنين فرش كردن مسجد و مرقد پيامبر مظهر حبّ است و چون ريشه در شريعت دارد بدعت نيست هر چند صحابه اين كار را نكرده باشند زيرا ترك عمل توسط صحابه دليل بر حرمت و بدعت نمى باشد.   پس اگر براى گفته و نظر خود دليلى از كتاب و سنت داشته باشد آن ديدگاه بدعت نخواهد بود. مثلاً مجهز بودن مسلمان به سلاح براى دفاع از خود، گرچه دليل خاص ندارد ولى دليل عام براى آن وجود دارد.   همچنين ساختن قبور، تعمير و نگهدارى حرم ائمه(عليهم السلام) و تجليل از شخصيت آنان گرچه ممكن است دلايل خاصى نداشته باشد، اما دلايل عمومى بسيارى بر آن دلالت مى كند كه يكى اظهار محبت به اين بزرگان مى باشد و مفهوم عمومى آيه ذى القربى بر اين مدعى و جواز آن دلالت دارد.   پس "بدعت" عبارت است از گسترش انديشه اى كه دليلى به صورت كلى و يا خصوصى بر جواز آن در كتاب و سنت نباشد، اما آن را به خدا و پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) نسبت دهند.
حال آنچه که شیخ مفید در کتاب اوائل المقالات فرمودند توضیح نظر هر کدام از مذاهب، در مورد مصادیق اهل بدعت است که متن کامل به اینصورت است: و اتفقت الإمامية على أن أصحاب البدع كلهم كفار و أن على الإمام أن يستتيبهم عند التمكن بعد الدعوة لهم و إقامة البينات عليهم فإن تابوا عن بدعهم و صاروا إلى الصواب و إلا قتلهم لردتهم عن الإيمان و أن من مات منهم على تلك البدعة فهو من أهل النار و أجمعت المعتزلة على خلاف ذلك و زعموا أن كثيرا من أهل البدع فساق و ليسوا بكفار و أن فيهم من لا يفسق ببدعته و لا يخرج بها عن الإسلام كالمرجئة من أصحاب ابن شبيب و البترية من الزيدية الموافقة لهم في الأصول و إن خالفوهم في صفات الإمام. ترجمه:
(و اتفاق دارند امامیه بر اینکه کلیه اصحاب بدعت (بنا بر ارکانی که ذکر شد) کافر هستند و اینکه بر عهده امام است که آنها را توبه دهد در صورت تمکن و برای آنها دلیلی اقامه کند و به راه راست دعوت کند، پس اگر توبه کردند و به سمت راه درست و صواب آمدند که هیچ، و الا آنها را به قتل برساند به خاطر رد ایمان و به ضلالت کشاندن جامعه، و اگر آنان در همان عقیده فاسد خود کشته شوند، از اهل آتشند.
اما معتزله بر خلاف این عقیده دارند و اجماع دارند بر اینکه اکثریت اهل بدعت فاسقند، و جزء کفار حساب نمی شوند، ولی در میان آنان عده ای هم هستند که به واسطه بدعتشان فاسق نمی شوند و از اسلام خارج نمی شوند، مثل مرجئه که از اصحاب ابن شبیب هستند و از میان زیدیان گروه بتریه که موافق مرجئه در اصول هستند اما در صفات امام  با آنان مخالفت دارند).   در جواب به مطالب این فیلم چند مطلب قابل ذکر است:
1- در کتاب های فقهی شیعیان از مخالفین مذهبی بحث شده است و در مورد باطن آنان و اینکه به لحاظ مبانی دینی آنان مسلمانند ویا از اسلام خارجند ویا کافرند. در مباحث ظاهری شرعی، علمای شیعه قائل به این نیستند که آنان کفر ظاهری دارند و در ظاهر نجسند و احکام آنان مثل کفار است. علمای شیعه بدون استثنا نماز خواندن در مسجد الحرام پشت سر آنان را جایز می دانند.   حتی در روایات زیادی از اهل بیت (علیهم السلام) اشاره به مدارا و محبت به مخالفین مذهبی شده است که این روایات را هم همین علمای شیعه ذکر کرده اند.   1- امام صادق(ع) به شیعیانش سفارش می کند: "با اهل سنت به خوبی رفتار کنید. معاشرت شما با آنان به قدری پسندیده باشد که شما را به عنوان پیشنماز و مؤذن بپذیرند و با دیدن شیعیان و خوبی هایشان به ستایش از امامان(ع) بپردازند". (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 383) 2 - در روايت آمده كه سماعه از امام صادق (ع)، از ازدواج و نماز خواندن با اهل سنت پرسش نمود، در پاسخ فرمود: پيامبر خدا با آنان وصلت نمود و علي (ع) پشت سر آنان نماز خواند.
- مكارم شيرازي ناصر، اخلاق در قرآن، مدرسه امام علي، قم، سال 1379ش، ج‏1، ص 365.
3ـ از حضرت موسى بن جعفر (ع) نقل شده: حسن و حسين پشت سر مروان نماز مي‌خواندند و ما نيز با آنان نماز مي‌خوانيم. (4)(چرا كه براي حفظ دين و حفظ جان شيعه چاره اي جزء آن نبود.)
- ابن بابويه، محمد بن على، من لا يحضره الفقيه، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم - قم، چاپ دوم. 1413 ق. ج‏1، ص383؛ ابن بابويه، من لا يحضره الفقيه، ترجمه غفارى، على اكبر و محمد جواد و بلاغى، صدر، نشر صدوق - تهران، چاپ اول، 1367ش، صدر، ج‏2، ص 41.
4ـ يكي از ياران امام صادق (ع) به حضرت مي‌گويد: امام جماعتي داريم كه تمام همفكران و ياران ما را دشمن مي‌دارد (آيا به او اقتدا كنم؟) حضرت مي‌فرمايد: ديدگاه او، به تو زياني نمي‌رساند. سوگند به خدا، اگر داراي صداقت باشي، از او سزاوارتري كه به مسجد بروي، پس اولين فردي باش كه داخل مسجد مي‌شود و آخرين كسي باش كه از مسجد خارج مي‌شوي. اخلاقت را با مردم نيك گردان و سخن نيك بر زبان جاري كن.
- الحر العاملي، وسائل الشيعة (الإسلامية) دار إحياء التراث العربي- بيروت، ج 5، ص 383، ح 10.
5ـ اسحاق بن عمار نقل مي‌كند كه امام صادق پرسيد: آيا با آنان نماز (جماعت) مي‌خواني، گفتم: بلي، فرمود: با آنان نماز بخوان ،چون كسي كه با آنان در صف اول نماز بخواند، همانند كسي است كه شمشير در راه خدا آماده نموده (كه با دشمنان اسلام جهاد كند).(6)
دوباره تكرار مي كنيم نماز خواندن ائمه با برخي افراد و وحدت ما با اهل سنت به معناي پذيرفتن تمام اعتقادات آنها نيست. بلكه براي حفظ اصل اسلام و جان مسلمانان وبهانه به دست دشمنان مشترك ندادن است.
- الحر العاملي، وسائل الشيعة (الإسلامية) دار إحياء التراث العربي- بيروت، ج 5، ص 383، ح 9.   از تمام این مطالب که بگذریم، فتوا به قتل است. در مذهب شیعه به هیچ عنوان حکم به قتل هیچ احد الناسی از مخالفین با اسلام یا مخالفین مذهب شیعه نمی شود. از نظر علمای شیعه قتل برای کسی است که مخالفت خود را مخفی نکند و آنرا در جامعه نشر دهد. اگر کسی خواست در خانه اش، حتی مرتد شود و حتی شیطان پرست شود، اگر مخفی کرد و عقیده اش را نشر نداد، کسی با او کاری ندارد. حتی اگر عده ای بدانند که او مرتد و مفسد است ولی خود او سعی در اخفاء عقیده و مسلک خود داشته باشد، افشای او و مسلکش جایز نیست. اما در مورد کسانی که فساد و انحراف را در جامعه گسترش هم دهند، مباحث زیادی مطرح شده است و اینکه مفسد فی الأرض بودنشان اثبات شود ویا نه بسیار مسئله مشکل و کار قضات و مجتهدین خبره و کارکشته است.   آن مغالطه و انحرافی که در فیلم هست اینست که ابتدا در این فیلم به شیعیان به عنوان تکفیری تهمت زده می شود و واجب القتل دانستن مخالفین توسط شیعیان مطرح می شود، اما هنگامی که کتاب شیخ مفید نشان داده می شود، مبحث مخالفین نیست، بلکه اهل بدعت را مطرح کرده و هر دو را یکی نشان می دهند. سؤال اینست که: 1-گردانندگان شبکه های وهابی که شیعیان را به تکفیر متهم می کنند، آیا خود را اهل سنت می دانند یا وهابی؟ 2-اگر اهل سنتند و کسی را به صرف مخالفت با قرآن و سنت واجب القتل نمی دانند، پس چرا از تکفیری های سوریه و عراق و از داعش حمایت می کنند که حتی بچه های مخالفین را هم سر می برند؟  (فیلم طرفداری آنان از داعش در همین سایت پخش شده است). 3-اگر اهل سنتند، وهیچ کدام از مخالفین دینی و مذهبی خود را کافر و واجب القتل نمی دانند، نظرشان در مورد ابن تیمیه و ابن عبد الوهاب و تکفیر شیعه در کتب این اشخاص چیست؟ نظرشان در مورد واجب القتل دانستن شیعه توسط این دو نفر و عده ای دیگر چیست؟ 4- اگر سازندگان این فیلم هیچ فردی را واجب القتل نمی دانند، آیات قتال و جهاد در قرآن را مربوط به چه کسانی می دانند؟!    


لینک

لینک


۱۰/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۹:۴۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن