پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848064330
فاصلهای عمیق از مُحرم ما تا حسین(ع) امام موسی صدر
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فاصلهای عمیق از مُحرم ما تا حسین(ع) امام موسی صدر
تفاوت و تناقض؛ این کلمهای است که در مقایسه سخنرانیهای امام موسی صدر در خصوص واقعه عاشورا با سخنرانیها و مداحیهای بسیاری از معاصران وی میتوان گفت؛ به راستی حسین(ع) را چه کسی شناخته است، کسی که راه او را رفته، یا کسانی که به اسم حسین(ع) مجلس گردانی میکنند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، چرا به سوگ مینشینیم؟ این یک سؤال محوری در خصوص برپایی عزاداری امام حسین(ع) است و یکی از مهمترین و پرکاربردترین جوابها زنده نگه داشتن قیام عاشوراست. اما چرا باید این قیام زنده بماند؟
به نظر میآید برای یافتن پاسخ این سؤال باید پای صحبت آنانی که حسین(ع) را میشناسند نشست و از زبان آنها پاسخ این سؤالها را یافت: متن واقعه عاشورا چیست؟ چرا شیعه برخلاف تمامی مراسمهای معمول قبل از روز شهادت عزاداری را آغاز میکند؟ مگر قبل از شهادت حسین چه رخ داده که باید برایش عزاداری کرد؟ حسین(ع) کیست؟ زینب(س) کیست؟ چه کردهاند؟ چرا؟
صدها سال است هزاران سخنران و مداح از حسین و قیامش میگویند؛ سخنانی که بارها و بارها شنیدهایم. اما این بار بیایید حسین(ع) را از زبان کسی بشناسیم که همه میدانیم به راه حسین رفته است. از زبان امام موسی صدر.
امام موسی صدر سخنرانیهای متعددی در خصوص قیام امام حسین(ع) انجام دادهاند. سخنرانیهایی که کمتر تشابهی به سخنرانها و مداحیهای معمول دارد.
وی سخنان خود را از «جنگی که بر اساس محاسبات مادی برابری وجود ندارد» آغاز میکند، «حسین(ع) با هفتاد نفر، دشمنان 20 هزار نفر و پشت آن دهها هزار سپاهی و نظامی دیگر. دستگاه تبلیغاتی که مردم را در جهان اسلام فریب میدادند، حسین(ع) را خارجی شمردند. شهرها برای کشته شدن حسین(ع) جشن گرفتند ...» این ترسیم فضای زمان حسین(ع) است.
«از این رو حسین(ع) اوضاع حاکم را ارزیابی کرد و دریافت که با محاسبات مادی، با این توانمندیها نمیتواند خود و هدفش را به پیروزی برساند، در اینجا بود که از زبان رسول خدا(ص) فرمود: خداوند خواسته که تو را کشته ببیند و خداوند خواسته که آنان را اسیر ببیند. به فرزندان ابوطالب که در مدینه هستند مینویسد، آگاه باشید که هر کدام از شما با من بیاید، کشته میشود و هر کس نیاید، هرگز به پیروزی نرسد».
محور سخنرانی امام موسی صدر خطبههای امام حسین(ع) است
سخنرانی که سخنرانی عاشورایش را نه از لحظه شهادت شهیدان کربلا که از روزهای قبل، از دلایل تصمیم آنها به شهادت شروع میکند، از چرایی یک تصمیم بزرگ و دلایل منطقی میآورد، محور سخنرانی امام موسی صدر خطبههای امام حسین(ع) است. «ما اهل بیت خشنودی خدا را خشنودی خود میدانیم و بر بلاهایش صبر میکنیم». بر خلاف بسیاری از مراسمی که حتی کلامی از کلام حسین(ع) در آن نیست و منابع همه مقتلهاست، نه خواب، نه خوابنما شدن همه واقعیت است، با احساسات کسی بازی نمیکند، حقیقت را میگوید تا افراد خود باور و احساسشان را بیدار کنند.
حسین امام موسی صدر از روز شهادت آغاز نمیشود، حسین او از ابتدای تاریخ بشر از آغاز مبارزه حق و باطل آغاز شده است، در طول تاریخ ادامه داشته و تا قیامت ادامه خواهد داشت؛ او را ترسیم میکند، به وضوع در مقابل چشمانت، بیدارت میکند، در مقبال حسین(ع) مینشاندت و میخواهد که تصمیم بگیری، تصمیمبگیر میخواهید در کدام جبهه باشی؟
وقتی امام حسین(ع) دید جنگ از نظر کمی نابرابر است کوشید بعد کیفی آن را بالا ببرد
«وقتی امام حسین(ع) دید جنگ از نظر کمی نابرابر است کوشید بعد کیفی آن را بالا ببرد. کوشید درخشش چهره کربلا را بیشتر کند و به نبرد بُعد معنویت و رنگ زیبای انسانی ببخشد».
او حسین (ع) را معرفی میکند و از مسئولیتی که اهل بیت پیامبر(ص) بودن بر دوش او گذاشته است سخن میگوید، یزید را هم معرفی میکند و اینکه او به دنبال گرفتن انتقام اجداد خود از رسول الله(ص) است و اینکه دین را بازیچهای برای دنیایش کرده است.
«اگر حسین نبود یزید شناخته نمیشد، چرا که با بسیاری از راهها و روشها چهره خود را میپوشاند و میتوانست در پس این نقابها اسلام را با حکمی پس از حکم و امری پس از امر و موضعی پس از موضع نابود کند».
تحلیل دقیق دلایل بیعت نکردن امام حسین(ع)، معرفی مردم زمانه او و استدلالی قوی بر مبنای اینکه «جنگ حسین در گرو شخص نیست»، قرنهاست که حق و باطل با هم در نبردند. امام موسی صدر از حقیقت سخن میگوید، مخاطب را به حقیقت دعوت میکند به حقیقت حسین(ع) و عاشورایی که او ساخت و تصریح میکند: «کسی که در برابر حق سکوت میورزد و چیزی نمیگوید شیطانی لال است».
همه خطر در این است که عاشورا فقط به یادبودها بدل شود
زیارت نامه امام حسین(ع) را میخواند و به بیان هدف قرائت زیارت نامه میپردازد: «هدف زیارت حسین(ع) بخشیدن حرکت و پویایی به عاشورا و خارج کردن این واقعه از انزوا و مخالفت با جداسازی آن از گذشته و آینده است زیرا که همه خطر در این است که عاشورا فقط به یادبودها بدل شود و واقعه کربلا تنها برای کتاب ها و سیرهنویسی و یا ذکر آن برای اجر و ثواب اخروی باشد».
ما برای حسین بسیار گریه میکنیم اما هرگز در گریه متوقف نمیشویم
انگیزه گریه برای حسین(ع) را تشریح میکند: «ما برای حسین بسیار گریه میکنیم اما هرگز در گریه متوقف نمیشویم گریه ما برای نو کردن اندوهها و کینهها و میل به انتقام و خشم بر باطل است». و مقتدرانه سؤال میکند در کدام جبهه هستیم و به روشنی اعلام میکند کدام جبهه حق و کدام باطل است و به تحلیل دقیق رفتار تربیتی امام حسین(ع) در شب تاسوعا میپردازد: «امام حسین در این شب کوشید اصحاب، اهل بیت و زنان خود را برای ورود مقتدرانه و عزتمندانه و استوار در نبردی حتمی آماده سازد. امام میخواست گریه و زاری و هر گونه مظهری را که بیانگر خواری و بیچارگی و ترس است به طور کلی از آنها دور کند».
زینبی متفاوت/ زنی که زاری و مویه نمیکند
و به ترسیم دقیق جایگاه زن در قیام حسین(ع) میپردازد و با تأکید بر اینکه «رسالت مرد بدون مشارکت زن به انجام نمیرسد»، زینب(س) را معرفی میکند، آنگونه که هست. آنگونه که باید باشد، دختر فاطمه(س) و علی(ع)؛ زنی که با قدرتش همه مدعیان قدرت و ثروت و مقام را تحقیر میکند. زینبی متفاوت از زنی که بسیاری از سخنوران و مداحان از گریهها و مویهها و زجههایش سخن میگویند و مجلسشان را گرم میکنند.
زینبی که امام موسی صدر شناخته است، بر اساس اسناد متقن اینگونه است: «و زینب بر پیکر حسین(ع) که پاره پاره است و شمشیر شکستهها و نیزه شکستهها و سنگها روی آن را پوشانده است نزدیک میشود و همه این اشیاء را کنار میزند و با اقتدار و شجاعت تمام دستان خود را زیر بدن امام حسین(ع) میبرد و به سوی آسمان بلند میکند و میگوید: خدایا این قربانی را از من بپذیر. و این همان صحنهای بود که امام حسین(ع) به دنبال آن بود و برای آن زمینهسازی میکرد».
عزت، آن چیزی است که حسین(ع) و خاندانش به طور کامل در عاشورا ترسیم کردهاند و هر آنکس که در سخنانش و سخنانی که به اهل بیت پیامبر(ص) نسبت میدهد، از این عزت دور شود، سخنانش را باور نکنید؛ او دروغ میگوید.
عاشورای او یک اتفاق تکراری نیست، هر روز از آن یک امر جدید و تصحیح جدید میفهمد
امام موسی صدر، مردیست که معتقد است: «عاشورا و عزاداری بر امام حسین(ع) و حضرت زینب (س) شروع تلاش برای تربیت مردان و زنان است».
و عاقبت قیام عاشورا را ترسیم میکند: «پس از آن و در طول تاریخ این انقلاب از صحرا و از میان شنها به سراسر جهان اسلام منتقل شد. سال به سال و نسل به نسل و قرن به قرن انتقال یافت تا اینکه اکنون پیش روی ماست و ما از آن استفاده میکنیم و بهره میبریم و هر روز از آن یک امر جدید و تصحیح جدید و موضع جدید و حرکت جدید و انقلاب جدید و عمل صالح و از خود گذشتگی کامل و مفید در راه دفع تاریکی و ظلم و راندن باطل در مییابیم».
ما در کاروان حسین(ع) هستیم و تاریخ را آن گونه که حسین(ع) میخواهد بنا میکنیم
و برای حسینی بودن مصداقهایی از زمانه خود میآورد و هماوست که میگوید: «ما در کاروان حسین هستیم و تاریخ را آن گونه که حسین میخواهد بنا میکنیم».
گریستن و برپا کردن مجالس کافی نیست، حسین به اینها نیازی ندارد
و امید دارد که «این عاشورای ما و این روزهای ما روزهای زنده حسینی باشد. این چنین میخواست و اینچنین سفارش میکرد گریستن و برپا کردن مجالس کافی نیست، حسین به اینها نیازی ندارد. حسین شهید راه اصلاح است، پس اگر در راه اصلاح امت جدش کوشیدیم، او را یاری رساندهایم و اگر سکوت کردیم یا مانع اصلاح شدیم او را وانهادهایم و یزید را کمک کردهایم».
و فریاد میزند: «ای برادران صفوف خود را انتخاب کنید. صف یزید یا صف حسین؟».
ایکنا: بیایید حسین را به اندازه خود کوچک نکنیم، تصورات خود را به حسین و خاندانش نسبت ندهیم، حسین را همانگونه که هست معرفی کنیم چرا که روز قیامت همه پاسخگو خواهیم بود. پاسخگوی هر کلمهای که به دروغ یا به راست به خاندان رسول الله (ص) نسبت دادهایم.
۱۱/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تأملات امام موسی صدر در میراث جاویدان حسینی -
یادداشت تأملات امام موسی صدر در میراث جاویدان حسینی امام صدر فریاد برمی آورد که راه امام حسین ع تماشاچی حسینی نمیخواهد فداکاری و ایثار میخواهد نهیب میزند که ای شیعیان محب اهل بیت مگر با اشک و گریه فریاد نمیزنیم که اگر حسین ع ما با تو بودیم چنین و چنان میکردیمامام موسی صدر، دین را در خدمت انسان می داند/ حرکت امام حسین(ع) حرکتی اصلاحی برای نجات جامعه بود
امام موسی صدر دین را در خدمت انسان می داند حرکت امام حسین ع حرکتی اصلاحی برای نجات جامعه بود فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت در همایش «ابعاد وجودی انسان» که به همت دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد ابعاد وجودی اننشست «امام موسی صدر و جوان» چهارم آبان برگزار می شود
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها نشست امام موسی صدر و جوان چهارم آبان برگزار می شود پانزدهمین نشست اندیشه و عمل با موضوع امام موسی صدر و جوان یکشنبه4 آبان با سخنرانی دکتر محمود گلزاری برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر این نشست که از ساعت 16 تا 18 برگزار می شود محمودگامام موسی صدر بر اخلاقیات بیشتر از مراسم سینهزنی تأکید داشت -
گفتگوی اختصاصی موسسه امام موسی صدر با رباب صدر امام موسی صدر بر اخلاقیات بیشتر از مراسم سینهزنی تأکید داشت رباب صدر خواهر امام موسی صدر در گفتگویی در مورد دیدگاه های امام موسی صدر در مورد عزاداری امام حسین ع گفت امام موسی صدر بر اخلاقیات بیشتر از مراسم سینهزنی تأکید داشت بهدیدگاه امام موسی صدر در مورد جامعه کم نظیر است/ بررسی ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدر
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها یک محقق دیدگاه امام موسی صدر در مورد جامعه کم نظیر است بررسی ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدر در همایش ابعاد وجودی انسان که به همت دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدرگلزاری: جای نگاه امام موسی صدر به جوانان در میان مسئولان خالی است -
گزارش کامل پانزدهمین نشست اندیشه و عمل گلزاری جای نگاه امام موسی صدر به جوانان در میان مسئولان خالی است محمود گلزاری در پانزدهمین نشست اندیشه و عمل امام موسی صدر گفت به عنوان روانشناسی که سال هاست در ارتباط با جوانان هستم این سخن امام موسی صدر را تأیید میکنم که مقاومت جوانانخاطره صادق طباطبایی از آواز خوانی تاج اصفهانی برای امام موسی صدر
خاطره صادق طباطبایی از آواز خوانی تاج اصفهانی برای امام موسی صدر فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر صادق طباطبایی در دیدار با اعضای موسسه صدر به خاطره ای جالب از ارتباط امام موسی صدر با موسیقی اشاره کرده است به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی تحقیقاتی صدگلزاری: امام موسی صدر می گوید، جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعهای را بنیان کنی
گلزاری امام موسی صدر می گوید جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعهای را بنیان کنی فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر گلزاری می گوید مطالعه زندگی امام موسی صدر نشان میدهد که او برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبتهای جوان پسند راهگشا مطرح کرد اینکه ایشان مرباب صدر: امام موسی صدر میگفت در محرم عهد ببندیم که اخلاقمان را تصحیح کنیم
رباب صدر امام موسی صدر میگفت در محرم عهد ببندیم که اخلاقمان را تصحیح کنیم فرهنگ > دین و اندیشه - خواهر امام موسی صدر می گوید امام صدر روی موعظه و اخلاقیات و وقایع عاشورا تکیه میکردند میگفتند بیایید از الان با امام حسین عهد ببندیم برنامههایمان را از نو شروع کنمحمود گلزاری بررسی می کند: امام موسی صدر چه برخوردی با جوانان داشت؟
محمود گلزاری بررسی می کند امام موسی صدر چه برخوردی با جوانان داشت فرهنگ > دین و اندیشه - پانزدهمین نشست اندیشه و عمل با موضوع امام موسی صدر و جوان برگزار می شود به گزارش خبرآنلاین در پانزدهمین نشست اندیشه و عمل دکتر محمود گلزاری روانشناس و معاون سامانداول محرم؛ توقف امام حسین(ع) در قصر بنیمقاتل
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۸ روز اول محرم اولین روز از ماه سال جدید قمری است مردم عرب در ماههایی از سال جنگ را حرام میدانستند که از جمله آن ماه محرم است ولی این امت در سال 61 هجری قمری احترام این ماه را از بین بردند و حرمت پیامبر ص را رعایت نکردند خون ریختند هتک حرمت کردهیک استاد اخلاق: اشک برای امام حسین(ع) در اخلاق و رفتار تحول ایجاد میکند
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۶ یک استاد اخلاق و عرفان گفت کسی با سبک جدید در مداحیها مخالف نیست ولی در مداحیها خطوط قرمزی وجود دارد که آن خطوط باید رعایت شود نباید سبکهایی را برای مداحی انتخاب کنیم که خدای ناکرده دل امام زمان عج شکسته شود به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاریثواب عزاداری برای امام حسین(ع)
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۵ عزاداری برای امام حسین ع علاوه بر شور باید دارای شعورهم باشد اکنون که وارد ماه محرم شدیم چه بهتر که علاوه بر عزاداری بر روی معرفتافزایی افراد بهخصوص جوانان هم کار کنیم به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بی تردید یکی ازنصب پرچم امام حسین(ع) بر فراز گلدسته «الملویه» سامرا
نصب پرچم امام حسین ع بر فراز گلدسته الملویه سامرا تعدادی از نیروهای داوطلب مردمی به همراه شماری از مردم سامرا پرچم امام حسین ع را بر فراز گلدسته تاریخی الملویه نصب کردند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «المسله&rچهل حديث عزاداري امام حسين(ع)(بخش دوم)
چهل حديث عزاداري امام حسين ع بخش دوم امام سجاد عليه السلام فرمود من هرگز شهادت فرزندان فاطمه عليها السلام را به ياد نياوردم مگر آن كه به خاطر آن چشمانم اشكبار گشت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرويس ديني جام نيوز بر آن شديم تا در نوشتاري احاديث نوراني و گهربار افیلم/ تعویض پرچم حرم امام حسین(ع)
فیلم تعویض پرچم حرم امام حسین ع همزمان با شب اول ماه محرم الحرام پرچم گنبد حرم مطهر حضرت امام حسین ع به نشانه آغاز ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین ع تعویض شد دانلود لینک ۰۴ ۰۸ ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵دوم محرم؛ ورود کاروان امام حسین(ع) به کربلا
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۲ بنابر آنچه که مشهور است در روز دوم محرم سال 61 هجری قمری حضرت اباعبدالله الحسین ع با اهل بیت و اصحابشان وارد کربلای معلی شدند به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا وقایع برجسته رخ داده در صحرای کربلا در روز دوم محرم به شرح ز-