تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832509941




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گلزاری: امام موسی صدر می گوید، جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعه‌ای را بنیان کنی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


گلزاری: امام موسی صدر می گوید، جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعه‌ای را بنیان کنی فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر گلزاری می گوید: «مطالعه زندگی امام موسی صدر نشان می‌دهد که او برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبت‌های جوان پسند راهگشا مطرح کرد. اینکه ایشان می‌گوید در‌ها را ببندید و دهان‌ها را بگشایید، اولین حرکت برای جلب اعتماد است.»

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه صدر، پانزدهمین نشست اندیشه و عمل امام موسی صدر روز گذشته، 4 آبان ماه با سخنرانی دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. دکتر گلزاری در این نشست که با موضوع «امام موسی صدر و جوان» برگزار شد، گزارشی اجمالی از وضعیت فعلی جامعه ایران ارائه داد و سپس رویکردهای موجود در جامعه ایران نسبت به جوانان را شرح داد و بعد به نگاه امام موسی صدر به این قشر پرداخت. خلاصه سخنان وی در این نشست را در ادامه می خوانید. خشونت در میان جوانان بسیار است / اگر می خواهید جامعه اصلاح شود از جوانان شروع کنید * تفاوت بین مدعیان کار کردن در اجتماع و مصلحان واقعی، در اندیشه و عملشان نسبت به جوانان است. چالش‌های بسیاری که امروز در عرصه اجتماعی با آن سروکار داریم نشان می‌دهد که به اندیشه افراد بزرگی که در این حوزه موفق بوده‌اند نیاز داریم تا بتوانیم بر بحران‌های جامعه غلبه کنیم. از جمله موفق‌ترین این افراد، امام موسی صدر است. * آمارهای اعتیاد نگران کننده است. سن اعتیاد در جامعه ایران به اوایل نوجوانی رسیده است و میزان وابستگی به مواد مخدر افزایش یافته است. آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات که بیشترشان در سن جوان است، بالاست. گرایش به الکل در سال‌های اخیر افزایش یافته است. سن ازدواج بالا رفته و بی‌رغبتی به ازدواج زیاده شده است. اشتغال از مشکلات جدی کشور است و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ درصد میانگین جامعه است. بیکاری در برخی مناطق بسیار بالاست. آمار طلاق نیز در برخی از استانهای ایران نگران کننده است. این آمارها حکایت از آن دارد که اساسا یا خانواده‌ای شکل نمی‌گیرد، یا بنیان آن بسیار سست است.

* خشونت نیز در جامعه ما افزایش یافته است. امروز بیشترین تعداد زندانیان کشور را، بعد از مواد مخدر، رفتار خشونت آمیز تشکیل می‌دهد که بخش زیادی از مرتکبان یا قربانیان آن جوانان هستند. سوال این است که با چنین وضعیتی به کجا می‌رویم؟

* در رویکردهای برنامه ریزان اجتماعی سه رویکرد منفی وجود دارد که بعضی از آن‌ها در جامعه غالب است. رویکرد اول، «جوان غافلی» است. در این رویکرد جوان در کانون اندیشه و باور‌ها و حساسیت‌هایمان نیست. عده زیادی از برنامه ریزان ما چنین رویکردی دارند. این افراد این دغدغه را ندارند که باید به چالش‌های جوانان توجه ویژه‌ای شود و معتقدند نگاه ویژه به یک قشر صحیح نیست و جوانان را قشری در میان سایر اقشار درنظر می‌گیرند که برنامه‌های مختلف، شامل حال آنان هم می‌شود. این نگاه نادرست است؛ جوان نه کودک است که وابسته و ضعیف باشد و نه میانسال است که محافظه کار باشد. جوان نیروی محرک جامعه است.

* رویکرد دوم که هنوز هم در جامعه وجود دارد، «جوان هراسی» است. در این نگاه جوان مظهر طغیان و انحراف و فساد است. معتقدان به این نگاه جوان را بیش از دیگران مستعد ابتلا به این امور می‌دانند و معتقدند باید آنان را کنترل کرد. در این رویکرد برخورد‌ها سختگیرانه است. این رویکرد، رویکردی امنیتی و کنترلی است که در سال‌های قبل غالب بود. به طوری که از پنج هزار سازمان مردم نهاد که جوانان ایجاد کرده بودند و در سازمان ملی جوانان به ثبت رسیده بود، تنها ۱۹۰ تشکل فعال مانده‌اند.

* رویکرد سوم «جوان فریبی» است. این رویکرد یعنی اینکه به عده معدودی از جوانان مسئولیت‌هایی مانند مشاور بدهیم که خود پارادوکس است؛ مشاور فرد باتجربه‌ای است که باید سردی و گرمی روزگار را چشیده باشد تا بتواند تجربه‌های خود را در اختیار مدیر قرار دهد. این رویکرد که عده معدودی از جوانان را در چنین مسئولیتی قرار دهیم و آنان هم سرخورده شوند و بعد از مدتی کنار روند، جوان فریبی است. * در حال حاضر بخشی از برنامه ریزان ما جوان غافل هستند. ما در ابتدا باید «جوان باور» شویم تا بعد «جوان یاور» باشیم. ادغام سازمان ملی جوانان در سازمان تربیت بدنی تصمیمی نادرست بود  که باعث شده است مسائل جوانان، در سایه موضوعات ورزشی کمرنگ شود. * باید به مصلحان بزرگ تاریخ بازگردیم که در رأس آنان پیامبران و در رأس پیامبران، پیامبر اسلام قرار دارد که در سیره عملیشان موارد متعددی را سراغ داریم که به جوانان مسئولیت‌های مختلفی را سپرده‌اند. تأکید ائمه را نیز داریم. از جمله امام صادق که در بحث برخوردهای تبلیغی می‌فرمایند اگر می‌خواهید جامعه اصلاح شود از جوانان شروع کنید که برای گرفتن هر خیری آماده ترند و قلب‌هایشان نرم‌تر است.

امام موسی صدر، نمونه مصلح اجتماعی «جوان باور» / او برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبت‌های جوان پسند راهگشا مطرح کرد

* برای گفتن از امام صدر به محصول کارشان نگاه کنیم؛ فردی را می‌بینیم که از ایران به لبنان می‌رود و برای شیعیان محروم تحولی ایجاد می‌کند و به آنان عزت می‌دهد، تا جایی که مجلس اعلای شیعیان را تشکیل می‌دهد و خود به ریاست آن انتخاب می‌شود. جنبش محرومان را راه اندازی می‌کند و در جنوب برای برخورد با اسرائیل نیروی فکری و نظامی می‌سازد. در واقع، یک باره، یک فرد چندین تحول بزرگ ایجاد می‌کند و ساختاری را شکل می‌دهد که نیروی اصلی اجرایی آن جوانان هستند.

* عمل امام موسی صدر بیش از سخنانش نشان می‌دهد که ایشان چه تغییراتی را با استفاده از جوانان ایجاد کرده است. این برخورد‌ها ابتدا در سخنان منعکس می‌شود. چنین باوری باید وجود داشته باشد تا به چنین رفتاری بینجامد. برای شناخت نگاه واقعی مسئولان به جوانان باید سخنانشان را در سال‌های گذشته بررسی کرد.

* امام موسی صدر می‌گوید: عمر دوره جوانی کوتاه‌تر از دوره‌های دیگر است اما قدرت فرد در این دوره بیشتر است، امکان عطای بیشتری دارد، تعهدش به جامعه کمتر است. این ویژگی عمر تحول او را سریع‌تر می‌کند، چرا که مهم‌ترین مانع در راه تغییر، وابستگی‌های اجتماعی است؛ جوان می‌تواند برای دراز مدت برنامه ریزی کند زیرا بیشتر عمرش پیش رویش قرار دارد. این امور در تحرک و تلاش او با هدف تغییر کمک می‌کند.

* امام موسی صدر بسیار حساس است که باید نیرویی داشته باشیم که تغییر ایجاد کند. ایشان در جایی به جوانان فریاد می‌زند که شما به مصرف کننده محصولات غربی تبدیل شده‌اید در حالی که ما به نیرویی نیاز داریم که جامعه را تغییر دهد. ایشان تأکید می‌کند که برخلاف تصور، صبر جوانان بیشتر است.

* من به عنوان روان‌شناسی که سال هاست در ارتباط با جوانان هستم این سخن امام موسی صدر را تأیید می‌کنم که مقاومت جوانان در مقابل وسوسه‌ها بسیار بیشتر از افراد میانسال است. این اصلی علمی است که همانگونه که نیاز جوان به عناصر فریبنده بیشتر است، صبر او هم بیشتر است.

* امام صدر اینطور نتیجه گیری می‌کند که امکان کار برای جوانان بیشتر است. چرا که هنوز جذب جامعه نشده‌اند و میل به دگرگونی در آنان بیشتر است و می‌خواهند خود جامعه‌ای را شکل دهد. ایشان در جای دیگر می‌گوید: جوان صاحب ویژگی‌های فراوانی است؛ همچون نیرومندی و توامندی جسم و عقل. توانایی جوانان بیش از دیگران است. صبر و استقامت جوان را قادر می‌سازد سختی‌ها را تحمل کند و در مقابل عوامل فریبنده استقامت کند. این امر هرچند شگفت انگیز به نظر برسد ولی واقعیت دارد. وابستگی اجتماعی او کمتر از دیگران است. این ویژگی او را قادر می‌سازد بیش از دیگرانی که به جامعه وابسته‌اند، آماده پیشرفت و تحول باشد.

* امام صدر در ادامه نتیجه می‌گیرد که به این دلایل باید برای ساختن آینده به جوانان امید بست. این نوعی ثروت است. باید جوانان را از غرق شدن در دریای فساد نجات دهیم.

* در کلام امام صدر جوانان کسانی‌اند امانت الهی را به دوش کشیده‌اند. آنان آمال و آرزوهای خاص خود را دارند. ایشان می‌گوید، در برخورد با جوانان چشمی را باز می‌کنم و چشمی را می‌بندم. ایشان تعبیر دقیق و لطیفی دارند و می‌گویند: جوانان پشتوانه شریان حیاتی و گل خوشبوی کشورند و همواره رایحه‌ای از بهشت با خود دارند. ایشان در جای دیگری می‌گویند: جوان، تو چونان پیامبر مکلفی جامعه‌ای را بنیان نهی. تو آینده سازی. شما تنها هسته‌های تکامل هستید و تکامل از نارضایتی از وضع موجود برمی آید. از نفی وضع موجود نترسید. نفی امری مقدس است و حقیقت وجود شماست. مگر نه این است که اسلام و سایر ادیان آسمانی با نفی عقاید موجود حرکت خود را آغاز کردند؟

* چنین رهبری با چنین دیدگاهی است که می‌تواند چنین حرکت اجتماعی عمیق و تأثیرگذاری را ایجاد کند. در حالی که ما از هر نوع نقد هراس داریم.

* امام موسی صدر در نامه صوتی به دکتر طباطبایی می‌گوید: می‌دانی که در طول هفته هفت ساعت در دبیرستان‌های صور و بیروت درس می‌دهم. به جوانان گفته‌ام در سالن را ببندید و دهان را بگشایید و هر چه می‌خواهید بگویید. و در ادامه می‌گوید، به نظر من سعی در اصلاح جوانان بسیار ارزشمند‌تر از سعی در اصلاح بزرگسالان است. ایشان در جای دیگری بیان می‌کند که هر جامعه دو سرمایه دارد: یکی سرمایه تاریخی است که به آن می‌نازد و دیگری؛ سرمایه‌هایی مانند اقتصاد که از بیرون جامعه می‌گیرد. امام صدر می‌گوید نمی‌شود فقط با افتخار به گذشتگان پیش برویم. این‌ها فقط سرمایه‌ای عاطفی است. فقط مرده‌ها هستند که چیزی می‌گیرند و چیزی نمی‌دهند. * مطالعه زندگی امام موسی صدر نشان می‌دهد ایشان برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبت‌های جوان پسند راهگشا مطرح کرد. اینکه ایشان می‌گوید در‌ها را ببندید و دهان‌ها را بگشایید، اولین حرکت برای جلب اعتماد است. * امام موسی صدر تصریح می‌کند جوان غرایزی دارد که نباید در آن غرق شود. ایشان تأکید می‌کند جوانان باید تشکل و سازماندهی داشته باشند و این‌‌ همان چیزی است که ما بسیار از آن هراس داریم.

* امروز جای خالی نگاه امام موسی صدر را در بین برنامه ریزان و مسئولان جامعه به شدت احساس می‌کنیم. توصیه من به آنان این است که نگاه امام موسی صدر به جوانان و امیدواریشان نسبت به این قشر را بخوانند و در عمل پیاده کنند.


/6262  

کلید واژه ها: جوانان - امام موسی صدر -




دوشنبه 5 آبان 1393 - 14:18:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن