محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827436649
گلزاری: امام موسی صدر می گوید، جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعهای را بنیان کنی
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گلزاری: امام موسی صدر می گوید، جوان تو چونان پیامبر مکلفی جامعهای را بنیان کنی فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر گلزاری می گوید: «مطالعه زندگی امام موسی صدر نشان میدهد که او برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبتهای جوان پسند راهگشا مطرح کرد. اینکه ایشان میگوید درها را ببندید و دهانها را بگشایید، اولین حرکت برای جلب اعتماد است.»
به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه صدر، پانزدهمین نشست اندیشه و عمل امام موسی صدر روز گذشته، 4 آبان ماه با سخنرانی دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. دکتر گلزاری در این نشست که با موضوع «امام موسی صدر و جوان» برگزار شد، گزارشی اجمالی از وضعیت فعلی جامعه ایران ارائه داد و سپس رویکردهای موجود در جامعه ایران نسبت به جوانان را شرح داد و بعد به نگاه امام موسی صدر به این قشر پرداخت. خلاصه سخنان وی در این نشست را در ادامه می خوانید. خشونت در میان جوانان بسیار است / اگر می خواهید جامعه اصلاح شود از جوانان شروع کنید * تفاوت بین مدعیان کار کردن در اجتماع و مصلحان واقعی، در اندیشه و عملشان نسبت به جوانان است. چالشهای بسیاری که امروز در عرصه اجتماعی با آن سروکار داریم نشان میدهد که به اندیشه افراد بزرگی که در این حوزه موفق بودهاند نیاز داریم تا بتوانیم بر بحرانهای جامعه غلبه کنیم. از جمله موفقترین این افراد، امام موسی صدر است. * آمارهای اعتیاد نگران کننده است. سن اعتیاد در جامعه ایران به اوایل نوجوانی رسیده است و میزان وابستگی به مواد مخدر افزایش یافته است. آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات که بیشترشان در سن جوان است، بالاست. گرایش به الکل در سالهای اخیر افزایش یافته است. سن ازدواج بالا رفته و بیرغبتی به ازدواج زیاده شده است. اشتغال از مشکلات جدی کشور است و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ درصد میانگین جامعه است. بیکاری در برخی مناطق بسیار بالاست. آمار طلاق نیز در برخی از استانهای ایران نگران کننده است. این آمارها حکایت از آن دارد که اساسا یا خانوادهای شکل نمیگیرد، یا بنیان آن بسیار سست است.
* خشونت نیز در جامعه ما افزایش یافته است. امروز بیشترین تعداد زندانیان کشور را، بعد از مواد مخدر، رفتار خشونت آمیز تشکیل میدهد که بخش زیادی از مرتکبان یا قربانیان آن جوانان هستند. سوال این است که با چنین وضعیتی به کجا میرویم؟
* در رویکردهای برنامه ریزان اجتماعی سه رویکرد منفی وجود دارد که بعضی از آنها در جامعه غالب است. رویکرد اول، «جوان غافلی» است. در این رویکرد جوان در کانون اندیشه و باورها و حساسیتهایمان نیست. عده زیادی از برنامه ریزان ما چنین رویکردی دارند. این افراد این دغدغه را ندارند که باید به چالشهای جوانان توجه ویژهای شود و معتقدند نگاه ویژه به یک قشر صحیح نیست و جوانان را قشری در میان سایر اقشار درنظر میگیرند که برنامههای مختلف، شامل حال آنان هم میشود. این نگاه نادرست است؛ جوان نه کودک است که وابسته و ضعیف باشد و نه میانسال است که محافظه کار باشد. جوان نیروی محرک جامعه است.
* رویکرد دوم که هنوز هم در جامعه وجود دارد، «جوان هراسی» است. در این نگاه جوان مظهر طغیان و انحراف و فساد است. معتقدان به این نگاه جوان را بیش از دیگران مستعد ابتلا به این امور میدانند و معتقدند باید آنان را کنترل کرد. در این رویکرد برخوردها سختگیرانه است. این رویکرد، رویکردی امنیتی و کنترلی است که در سالهای قبل غالب بود. به طوری که از پنج هزار سازمان مردم نهاد که جوانان ایجاد کرده بودند و در سازمان ملی جوانان به ثبت رسیده بود، تنها ۱۹۰ تشکل فعال ماندهاند.
* رویکرد سوم «جوان فریبی» است. این رویکرد یعنی اینکه به عده معدودی از جوانان مسئولیتهایی مانند مشاور بدهیم که خود پارادوکس است؛ مشاور فرد باتجربهای است که باید سردی و گرمی روزگار را چشیده باشد تا بتواند تجربههای خود را در اختیار مدیر قرار دهد. این رویکرد که عده معدودی از جوانان را در چنین مسئولیتی قرار دهیم و آنان هم سرخورده شوند و بعد از مدتی کنار روند، جوان فریبی است. * در حال حاضر بخشی از برنامه ریزان ما جوان غافل هستند. ما در ابتدا باید «جوان باور» شویم تا بعد «جوان یاور» باشیم. ادغام سازمان ملی جوانان در سازمان تربیت بدنی تصمیمی نادرست بود که باعث شده است مسائل جوانان، در سایه موضوعات ورزشی کمرنگ شود. * باید به مصلحان بزرگ تاریخ بازگردیم که در رأس آنان پیامبران و در رأس پیامبران، پیامبر اسلام قرار دارد که در سیره عملیشان موارد متعددی را سراغ داریم که به جوانان مسئولیتهای مختلفی را سپردهاند. تأکید ائمه را نیز داریم. از جمله امام صادق که در بحث برخوردهای تبلیغی میفرمایند اگر میخواهید جامعه اصلاح شود از جوانان شروع کنید که برای گرفتن هر خیری آماده ترند و قلبهایشان نرمتر است.
امام موسی صدر، نمونه مصلح اجتماعی «جوان باور» / او برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبتهای جوان پسند راهگشا مطرح کرد
* برای گفتن از امام صدر به محصول کارشان نگاه کنیم؛ فردی را میبینیم که از ایران به لبنان میرود و برای شیعیان محروم تحولی ایجاد میکند و به آنان عزت میدهد، تا جایی که مجلس اعلای شیعیان را تشکیل میدهد و خود به ریاست آن انتخاب میشود. جنبش محرومان را راه اندازی میکند و در جنوب برای برخورد با اسرائیل نیروی فکری و نظامی میسازد. در واقع، یک باره، یک فرد چندین تحول بزرگ ایجاد میکند و ساختاری را شکل میدهد که نیروی اصلی اجرایی آن جوانان هستند.
* عمل امام موسی صدر بیش از سخنانش نشان میدهد که ایشان چه تغییراتی را با استفاده از جوانان ایجاد کرده است. این برخوردها ابتدا در سخنان منعکس میشود. چنین باوری باید وجود داشته باشد تا به چنین رفتاری بینجامد. برای شناخت نگاه واقعی مسئولان به جوانان باید سخنانشان را در سالهای گذشته بررسی کرد.
* امام موسی صدر میگوید: عمر دوره جوانی کوتاهتر از دورههای دیگر است اما قدرت فرد در این دوره بیشتر است، امکان عطای بیشتری دارد، تعهدش به جامعه کمتر است. این ویژگی عمر تحول او را سریعتر میکند، چرا که مهمترین مانع در راه تغییر، وابستگیهای اجتماعی است؛ جوان میتواند برای دراز مدت برنامه ریزی کند زیرا بیشتر عمرش پیش رویش قرار دارد. این امور در تحرک و تلاش او با هدف تغییر کمک میکند.
* امام موسی صدر بسیار حساس است که باید نیرویی داشته باشیم که تغییر ایجاد کند. ایشان در جایی به جوانان فریاد میزند که شما به مصرف کننده محصولات غربی تبدیل شدهاید در حالی که ما به نیرویی نیاز داریم که جامعه را تغییر دهد. ایشان تأکید میکند که برخلاف تصور، صبر جوانان بیشتر است.
* من به عنوان روانشناسی که سال هاست در ارتباط با جوانان هستم این سخن امام موسی صدر را تأیید میکنم که مقاومت جوانان در مقابل وسوسهها بسیار بیشتر از افراد میانسال است. این اصلی علمی است که همانگونه که نیاز جوان به عناصر فریبنده بیشتر است، صبر او هم بیشتر است.
* امام صدر اینطور نتیجه گیری میکند که امکان کار برای جوانان بیشتر است. چرا که هنوز جذب جامعه نشدهاند و میل به دگرگونی در آنان بیشتر است و میخواهند خود جامعهای را شکل دهد. ایشان در جای دیگر میگوید: جوان صاحب ویژگیهای فراوانی است؛ همچون نیرومندی و توامندی جسم و عقل. توانایی جوانان بیش از دیگران است. صبر و استقامت جوان را قادر میسازد سختیها را تحمل کند و در مقابل عوامل فریبنده استقامت کند. این امر هرچند شگفت انگیز به نظر برسد ولی واقعیت دارد. وابستگی اجتماعی او کمتر از دیگران است. این ویژگی او را قادر میسازد بیش از دیگرانی که به جامعه وابستهاند، آماده پیشرفت و تحول باشد.
* امام صدر در ادامه نتیجه میگیرد که به این دلایل باید برای ساختن آینده به جوانان امید بست. این نوعی ثروت است. باید جوانان را از غرق شدن در دریای فساد نجات دهیم.
* در کلام امام صدر جوانان کسانیاند امانت الهی را به دوش کشیدهاند. آنان آمال و آرزوهای خاص خود را دارند. ایشان میگوید، در برخورد با جوانان چشمی را باز میکنم و چشمی را میبندم. ایشان تعبیر دقیق و لطیفی دارند و میگویند: جوانان پشتوانه شریان حیاتی و گل خوشبوی کشورند و همواره رایحهای از بهشت با خود دارند. ایشان در جای دیگری میگویند: جوان، تو چونان پیامبر مکلفی جامعهای را بنیان نهی. تو آینده سازی. شما تنها هستههای تکامل هستید و تکامل از نارضایتی از وضع موجود برمی آید. از نفی وضع موجود نترسید. نفی امری مقدس است و حقیقت وجود شماست. مگر نه این است که اسلام و سایر ادیان آسمانی با نفی عقاید موجود حرکت خود را آغاز کردند؟
* چنین رهبری با چنین دیدگاهی است که میتواند چنین حرکت اجتماعی عمیق و تأثیرگذاری را ایجاد کند. در حالی که ما از هر نوع نقد هراس داریم.
* امام موسی صدر در نامه صوتی به دکتر طباطبایی میگوید: میدانی که در طول هفته هفت ساعت در دبیرستانهای صور و بیروت درس میدهم. به جوانان گفتهام در سالن را ببندید و دهان را بگشایید و هر چه میخواهید بگویید. و در ادامه میگوید، به نظر من سعی در اصلاح جوانان بسیار ارزشمندتر از سعی در اصلاح بزرگسالان است. ایشان در جای دیگری بیان میکند که هر جامعه دو سرمایه دارد: یکی سرمایه تاریخی است که به آن مینازد و دیگری؛ سرمایههایی مانند اقتصاد که از بیرون جامعه میگیرد. امام صدر میگوید نمیشود فقط با افتخار به گذشتگان پیش برویم. اینها فقط سرمایهای عاطفی است. فقط مردهها هستند که چیزی میگیرند و چیزی نمیدهند. * مطالعه زندگی امام موسی صدر نشان میدهد ایشان برای جلب جوانان از شعائر دینی استفاده نکرد بلکه صحبتهای جوان پسند راهگشا مطرح کرد. اینکه ایشان میگوید درها را ببندید و دهانها را بگشایید، اولین حرکت برای جلب اعتماد است. * امام موسی صدر تصریح میکند جوان غرایزی دارد که نباید در آن غرق شود. ایشان تأکید میکند جوانان باید تشکل و سازماندهی داشته باشند و این همان چیزی است که ما بسیار از آن هراس داریم.
* امروز جای خالی نگاه امام موسی صدر را در بین برنامه ریزان و مسئولان جامعه به شدت احساس میکنیم. توصیه من به آنان این است که نگاه امام موسی صدر به جوانان و امیدواریشان نسبت به این قشر را بخوانند و در عمل پیاده کنند.
/6262
کلید واژه ها: جوانان - امام موسی صدر -
دوشنبه 5 آبان 1393 - 14:18:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
محمود گلزاری بررسی می کند: امام موسی صدر چه برخوردی با جوانان داشت؟
محمود گلزاری بررسی می کند امام موسی صدر چه برخوردی با جوانان داشت فرهنگ > دین و اندیشه - پانزدهمین نشست اندیشه و عمل با موضوع امام موسی صدر و جوان برگزار می شود به گزارش خبرآنلاین در پانزدهمین نشست اندیشه و عمل دکتر محمود گلزاری روانشناس و معاون ساماندنشست «امام موسی صدر و جوان» چهارم آبان برگزار می شود
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها نشست امام موسی صدر و جوان چهارم آبان برگزار می شود پانزدهمین نشست اندیشه و عمل با موضوع امام موسی صدر و جوان یکشنبه4 آبان با سخنرانی دکتر محمود گلزاری برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر این نشست که از ساعت 16 تا 18 برگزار می شود محمودگامام موسی صدر، دین را در خدمت انسان می داند/ حرکت امام حسین(ع) حرکتی اصلاحی برای نجات جامعه بود
امام موسی صدر دین را در خدمت انسان می داند حرکت امام حسین ع حرکتی اصلاحی برای نجات جامعه بود فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت در همایش «ابعاد وجودی انسان» که به همت دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد ابعاد وجودی اناختصاصی خبرآنلاین/ سخنرانی امام موسی صدر درباره امامت علی(ع) و پیروان او در جهان امروز
اختصاصی خبرآنلاین سخنرانی امام موسی صدر درباره امامت علی ع و پیروان او در جهان امروز فرهنگ > دین و اندیشه - امام موسی صدر می گوید علی سرّ کمالش ایمانش است راهی که برای ما هم باز است این راهی است که علی رفت بفرمایید شما هم بروید علی صد درجهاش را رفت و آن شدخاطره صادق طباطبایی از آواز خوانی تاج اصفهانی برای امام موسی صدر
خاطره صادق طباطبایی از آواز خوانی تاج اصفهانی برای امام موسی صدر فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر صادق طباطبایی در دیدار با اعضای موسسه صدر به خاطره ای جالب از ارتباط امام موسی صدر با موسیقی اشاره کرده است به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی تحقیقاتی صددیدگاه امام موسی صدر در مورد جامعه کم نظیر است/ بررسی ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدر
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها یک محقق دیدگاه امام موسی صدر در مورد جامعه کم نظیر است بررسی ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدر در همایش ابعاد وجودی انسان که به همت دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد ابعاد وجودی انسان از منظر امام موسی صدرچرا حضرت علی(ع) را "دست خدا" می نامند؟ / چند قدم تا غدیر با سخنان امام موسی صدر
چرا حضرت علی ع را دست خدا می نامند چند قدم تا غدیر با سخنان امام موسی صدر فرهنگ > دین و اندیشه - چند قدم مانده به عید غدیر - گلچین اختصاصی خبرآنلاین از سخنان امام موسی صدر درباره امیرالمومنین علی که درود خدا بر او باد را در فایل صوتی زیر می شنوید لطفا منتظرغدیر در کلام امام علیبن موسیالرضا(ع)
دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۲ امام رضا ع درباره عید غدیر میفرمایند هرکس روزهدار مؤمنی را در این روز افطاری دهد مانند کسی است که ۱۰ فئام را اطعام کرده است آن حضرت سپس فئام را ۱۰۰هزار معنی کردند یعنی هر کس روزهدار مؤمنی را در غدیر افطار دهد مثل آن است که یک میلیون نفر را افدر ظهر عاشورا به امام عصر(عج) اقتدا کنید
یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۸ معاون فرهنگی آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز کشور گفت انتظار این است که هیئتهای عزاداری با تأسی به امام حسین ع در ظهر عاشورا عزاداریها را رها کنند و نماز ظهر عاشورا را به امام عصر عج اقتدا کنند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منآیت الله فاضل لنکرانی: دعاهایی چون صحیفه سجادیه را ترویج کنیم تا جوانان دنبال عرفان های کاذب نروند
آیت الله فاضل لنکرانی دعاهایی چون صحیفه سجادیه را ترویج کنیم تا جوانان دنبال عرفان های کاذب نروند فرهنگ > دین و اندیشه - پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه نوشت آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی امروز در دیدار عده ای از طلاب بندرعباس و برگزارکنندگان همایش امام سجااین ختم را هدیه به امام رضا(ع) کنید تا حاجت بگیرید
این ختم را هدیه به امام رضا ع کنید تا حاجت بگیرید ختم مجرب سوره یاسین برای مقصود عظیم ۷ روز ۷ مرتبه سوره یس را بخواند و از روز شنبه شروع کندتا روز جمعه ختم نماید و در وقت خواندن با کسی حرف نزند و در خلوت باشد و ثوابش را به روح امام رضا علیه السلام قربت کند البته مقصود او حاصل شونشست «اندیشه و عمل» با موضوع «امام موسی صدر و جوان»
نشست اندیشه و عمل با موضوع امام موسی صدر و جوان تاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۴۲ پانزدهمین نشست «اندیشه و عمل» با موضوع «امام موسی صدر و جوان» روز یکشنبه۴ آبان ۱۳۹۳ با سخنرانی دکتر محمود گلزاری برگزار می شود به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنچرا براي سلامتي امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشريف) دعا مي كنيم؟
چرا براي سلامتي امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشريف دعا مي كنيم با توجه به بعضي از روايات امام زمان ع مانند انسان هاي ديگر زندگي طبيعي داشته ودر ميان مردم رفت و آمد دارد و ممكن است مانند پيامبران الهي و ديگر امامان معصوم به بيماري يا مشكلات ديگر دچار شوند بنابراين با توجهکاری که امام حسین(ع) کرد هیچ پیامبری نکرد
آیت الله وحید خراسانی کاری که امام حسین ع کرد هیچ پیامبری نکرد کار امام حسین ع منحصر به فرد بود و تنها از او سر می زد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز به نقل از خبرگزاری اهل بیت آیت الله وحید خراسانی از مراجع تقلید روز یکشنبه در درس خارج فقه در مآیتالله مهدویکنی معتقد بودند که نظریات علمی را میتوان از منبع وحی به دست آورد/ خدمات علمی ایشان در دانشگاه
دین و اندیشه اندیشمندان عضو هیأت علمی دانشگاه امامصادق ع در گفتوگو با مهر آیتالله مهدویکنی معتقد بودند که نظریات علمی را میتوان از منبع وحی به دست آورد خدمات علمی ایشان در دانشگاه امامصادق ع یک عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق ع گفت اصلی را ایشان تأکید می کردند به عنامه سیاسی مهم امام موسی صدر از سال 1326 ش / 1948 م
نامه سیاسی مهم امام موسی صدر از سال 1326 ش 1948 م وبلاگ > جعفریان رسول - نامه زیر توسط امام موسی صدر وقتی فقط نوزده سال داشته از نجف برای یکی از رجال تهران نوشته و ارسال شده است محتوای آن نشانگر هوش سیاسی بالای او و آگاهی اش به وضعیت سیاسی ایران و عراق و مسائل فیسخنرانی امام موسی صدر درباره امامت علی(ع) و پیروان او در جهان امروز
سخنرانی امام موسی صدر درباره امامت علی ع و پیروان او در جهان امروز امام موسی صدر می گوید علی سرّ کمالش ایمانش است راهی که برای ما هم باز است این راهی است که علی رفت بفرمایید شما هم بروید علی صد درجهاش را رفت و آن شد تو یک درجهاش را برو و یک صدم علی بشو راه باز است بر-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها