تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832560798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسیقی مذهبی از آثار بزرگان خالی است


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


دلایل اندک بودن آثار مذهبی در عرصه موسیقی ایرانی
موسیقی مذهبی از آثار بزرگان خالی است
کسانی که در موسیقی ایران معروف شده اند و به درجه های بالایی در این هنر رسیده اند تمایل چندانی برای حضور در عرصه موسیقی مذهبی ندارند.



به این مطلب امتیاز دهید

 
به گزارش جام نیوز، اگر در روزهای ماه محرم موسیقی چندانی برای شنیدن نداریم و تعداد آثار ماندگار در این زمینه چندان زیاد نیست؛ دلایل مختلفی دارد که ما در اینجا تنها به دو دلیلش می پردازیم.

نخست آنکه این روزها موسیقی مذهبی جایی برای جولان کسانی است که تخصصی در هنرِ موسیقی ندارند، سودای شهرت هم دارند، می خواهند در کمترین زمان ممکن صاحب میکروفن و میدان دار شوند، غافل از اینکه برای بزرگ شدن باید شاگردی کنند. این افراد از آن رو صاحب میکروفن می شوند که رقیب چندانی در سر راهشان نیست؛ چرا که بزرگان موسیقی ایرانی عرصه موسیقی مذهبی را تقریبا رها کرده اند.

درست همین جاست که دلیل دومِ کمبود موسیقی مذهبیِ درخور مشخص می شود؛ کسانی که در موسیقی ایران معروف شده اند و به درجه های بالایی در این هنر رسیده اند تمایل چندانی برای حضور در عرصه موسیقی مذهبی ندارند. آنها می گویند: نمی خواهیم از ارزش های مذهبی برای محبوبیت مان استفاده کنیم. این هنرمندان ادعا می کنند که قصد خودنماییِ مذهبی و بهره گرفتن از مذهب برای محبوبیت را ندارند.

برخی از همین هنرمندان بارها و بارها اعلام کرده اند که آثار بسیاری برای مناسبت های مذهبی دارند اما نمی خواهند این آثار را در زمان حیاتشان منتشر کنند.

رفتار این هنرمندان از این نظر که قصد ریا و تزویر ندارند، قابل تحسین است. اما نکته این‌جاست که چه کسی پاسخگوی مخاطبان امروزِ موسیقی مذهبی است؟! آیا این هنرمندان آسیب های موسیقی مذهبی را می بینند و می شنوند؟! آیا آنها در شب های محرم زحمت قدم زدن در خیابان ها را به خود می دهند تا با صداهای ناکوکِ برخی از مداحان مواجه شوند؟! آیا این هنرمندان می دانند که دِین بزرگی بر گردن آنهاست و باید داشته هایشان را در راه موسیقی مذهبی هم ارائه کنند؟!

بسیاری از راویان تاریخ معتقدند که موسیقی ایرانی، ماندگاریش را مدیون تعزیه است. به گواه این راویان تاریخی، اگر تعزیه نبود، امروز چیزی به نام ردیف موسیقی ایرانی وجود نداشت. در برهه ای از تاریخ، موسیقی ما با تعزیه حفظ شد. برخی از محققان نیز کلیت برخی از دستگاه های موسیقی ایرانی را مذهبی می دانند.

در این باره حاتم عسگری خواننده و ردیف دان موسیقی ایرانی می گوید: «هر کدام از روایت هایی که در تعزیه هست، در دستگاه و آواز مشخصی از موسیقی ایرانی اجرا می شود. اصولا برخی از دستگاه های موسیقی ایرانی برای روایت های مذهب طراحی شده است».

اکنون که موسیقی مذهبی ما الگوی خاصی ندارد و بیشتر به ملودی های وارداتی تکیه کرده است؛ آیا نباید اهالی موسیقی ایرانی در این زمینه با جدیت بیشتری وارد شوند؟! اکنون که برخی از مداحان ما فالش می خوانند و با اصول اولیه موسیقی آشنا نیستند؛ آیا نباید اهالی موسیقی و خواننده های شناخته شده ی ما به تربیت مداحان همت کنند؟! آیا نباید اهالی موسیقی به نوعی نسبت به تعزیه و موسیقی مذهبی ادای دِین کنند؟!

البته در این میان نباید آثار فاخری که در زمینه موسیقی مذهبی وجود دارد را فراموش کرد و از آنها نام نبرد. هرگاه هر کدام از بزرگان موسیقی ایرانی گام در راه تولید اثری برای مناسبت های مذهبی نهادند، بی شک اثری ماندگار پدید آوردند.

هرگاه کسی مانند حسین علیزاده که آهنگسازی صاحب سبک است، وارد میدان شد و با تکیه بر خاطره های کودکی اش از محرم و عاشورا به نوشتن موسیقی همت گمارد؛ حاصل کار شد «نینوا». هرگاه خواننده ای مانند حسام الدین سراج در کنار سیدمحمد میرزمانی قرار گرفت و شعرهای عثمان سامانی را روایت کردند؛ حاصل کار شد «وداع». هرگاه بهزاد عبدی و بهروز غریب پور با هم همکاری کردند و محمد معتمدی هم کنارشان بود؛ حاصل شد «اپرای عاشورا» و...

مردمی که اعتقادهای مذهبی عمیقی دارند، گوششان به در مانده تا باز هم آثاری شنیدنی از موزیسین های حرفه ای درباره مناسب های مذهبی و مخصوصا عاشورا بشنوند.   تسنیم 115    




۱۱/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن