واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
هنرمند پیشکسوت تعزیه:
مدیران فرهنگی مقصر کمرنگ شدن این هنر اصیل اند
هنرمند پیشکسوت تعزیه گفت: نگاه ما به تعزیه مانند مسئولان تنها در ایام محرم و صفر نیست، نباید که محرم تمام شد پرونده تعزیه را ببندیم. مسئولان باید برای تعزیه ارزش قائل شوند، متاسفانه مدیران فرهنگی باعث کمرنگ شدن تعزیه در کشور شدهاند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز، مرتضی نمکی، سرپرست گروه تعزیه شهید فلاحی، گفت: فرهنگسرای خاوران بیستویک سال است که در ایام ماه محرم اجرای تعزیه دارد که از این بین 16 سال است که گروه ماه از شهرستان گرمسار در خاوران به اجرای تعزیه میپردازد.
وی با بیان اینکه مردم خاوران بسیار تعزیه دوست هستند، اظهار داشت: مردم این محل بسیار علاقهمند به تعزیه هستند و زمانی که اعلام میکنیم ساعت 14:30 آغاز اجرای تعزیه است، از یک ساعت قبل در اینجا حضور پیدا میکنند. گروه ما نیز بیش از 50 سال است که در زمینه تعزیه فعالیت میکند، در شهرستان گرمسار نیز گروهی دیگر را آموزش دادهایم و در آنجا به اجرای برنامه میپردازند. بنده نیز از همان 50 سال پیش بچهخوانی میکردم تاکنون، پیش از این نیز تعزیه در گرمسار سابقهای 200 ساله دارد.
نمکی در رابطه با وضعیت تعزیهخوانی در کشور گفت: این هنر آئینی است و متاسفانه مورد بیتوجهی مسئولان قرار گرفته است، در حالی که مردم این هنر را دوست دارند. خواهش ما از مسئولان این است که به این هنر بها بدهند، جایگاهی برای این هنر فاخر قائل شوند و برایش مکانی را در نظر بگیرند تا تعزیه خوانان بتوانند در طول سال به صورت مستمر دور هم جمع شوند. البته این اتفاق بصورت خودجوش در بین گروهها وجود دارد، ما در طول سال هر هفته سه شنبهها و چهارشنبهها تعزیه مجلسهای مختلف را اجرا میکنیم.
این تعزیهخوان پیشکسوت افزود: نگاه ما به تعزیه مانند مسئولان تنها در ایام محرم و صفر نیست، اینطور نیست که محرم تمام شد پرونده تعزیه را ببندیم. مسئولان باید برای تعزیه ارزش قائل شوند، الان هر هنری برای خودش یک مکان مناسب دارند، اما تعزیه که جزء اصلیترین و فاخرترین هنرهای کشور است مورد بیمهری قرار گرفته است. فتحعلیبیگی هم یک نفر است و نمیتوان انتظار داشت بدون حمایت از او کار جلو برود. اما اخیراً گویا بیمه هنرمندان تعزیه را از لیست خارج کردهاند که بسیار کار نادرستی است، متاسفانه مسئولان باعث شدهاند که تعزیه در کشور کمرنگ شود.
نمکی تصریح کرد: بسیاری از جوانان هم اکنون خواستار فعالیت در تعزیه هستند، اما امکانات و جایگاه خاصی برای هنر تعزیه دیده نشده است. نسخهای که ما اجرا کردیم نیز پیش زمینه میرعزا است که البته سه سال پیش با حضور کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلاحات لازم را انجام دادیم و برخی کلماتی که برای آن زمان بوده و الان نامفهوم است، تغییر دادهایم و به نوعی آن را به روز کردیم. نسخهای که ما الان داریم دیگر کسی نمیتواند رویش ایراد بگذارد. تسنیم 115
۰۷/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]