واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها در هم اندیشی وقف قرآنی عنوان شد؛
70 درصد موقوفات برای عزاداری است ولی برای فعالیتهای قرآنی موقوفهای نداریم
حجتالاسلام حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وقف گفت: حوزه معاونت ارشاد در این باره میتواند مشاوران حقوقی داشته باشد که به مردم مشاوره بدهند. باید در وقف تنوع ایجاد کرد و وقف قرآنی میتواند شامل وقف یک جلد قرآن تا بهرهبرداری از مجموعه و مکان اوقافی باشد که منافعش عاید فعالیتهای قرآنی شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین هماندیشی وقف قرآنی امروز 28 مهرماه با حضور حجتالاسلام علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، لاله افتخاری رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس، حجتالاسلام الهی زاده مشاور قرآنی رئیس سازمان اوقاف، حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه قرآنی کشور ، حجت الاسلام حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد زاده مدیر محترم رادیو قرآن،حجت الاسلام گنابادی نژاد مدیر کل محترم اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی و جمعی دیگر ا مسئولان قرآنی کشور در هتل ارم تهران برگزار شد. حجتالاسلام حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم با تاکید بر اهتمام این نهاد در توسعه فرهنگ وقف قرآنی گفت: ما اعتبارات لازم را برای این پروژه تامین خواهیم کرد. فعالیتهای ما وقتی منجر به نتیجه میشود که از ثبات برخوردار باشیم و وقف یکی از خاصیتهایش این است که به ما ثبات میدهد.
وی ادامه داد: باید با تشویق و ترغیب مردم زمینه توسعه فرهنگ وقف قرآنی را فراهم کنیم و مردم را نسبت به نگرانیهایی که درباره مکانهای وقف شده وجود دارد آگاه کنیم چرا که مردم آمادگی وقف قرآنی را دارند و تنها باید آنها را آگاه کرد.
وی افزود: حوزه معاونت ارشاد در این باره میتواند مشاوران حقوقی داشته باشد که به مردم مشاوره بدهند. باید در وقف تنوع ایجاد کرد و وقف قرآنی میتواند شامل وقف یک جلد قرآن تا بهرهبرداری از مجموعه و مکان اوقافی باشد که منافعش عاید فعالیتهای قرآنی شود.
حجتالاسلام حشمتی گفت: در این زمینه باید از امکانات تبلیغاتی که در اختیار ما است اعم از امکانات بخش هنری وزارت ارشاد، امکانات صدا و سیما و امکانات معاونت مطبوعاتی ارشاد استفاده کرد.
حجتالاسلام شاهسوندی مدیر بیتالاحزان استان فارس در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه وقف برای نهادهای حکومتی خوب است اما مشکلی را حل نمیکند گفت: ما اگر بخواهیم موقوفاتی را فراهم کنیم باید دید خصوصیسازی داشته باشیم. و موقوفات را برای موسسات مردمی فراهم کنیم.
وی ادامه داد: مردم به وقف قرآن اشتیاق دارند اما ما راهنماییهای لازم را به آنها نکردهایم و اثرات فعالیتهای قرآنی را برایشان بازگو نکردهایم در حالی که اگر مردم آگاه شوند و اثرات وقف قرآنی را ببینند قطعا دست به این کارها هم خواهند زد.
حجتالاسلام طباطبایی مدیر موسسه جامعة المصطفی العالمیه با بیان اینکه باید در استانها و شهرها حضور پیدا کنیم و تبلیغ کنیم گفت: مردم تا زمانی که کاری از ما نبینند از اموالشان چیزی وقف نمیکنند. اما وقتی موسسات قرآنی کار خودشان را آغاز کنند، مردم نیز از آنها حمایت خواهند کرد من به سازمان اوقاف پیشنهاد میکنم تا در شهرهای مختلف شعبههایی از موسساتی مانند بیتالاحزان را تاسیس کنند. تا مردم با مشاهده فعالیتهای این موسسات اموال خود را در راستای توسعه وقف قرآنی وقف کنند.
وی ادامه داد: واقفان باید متوجه شوند که در کشور ما 70 درصد موقوفات برای عزاداری و برای فعالیتهای قرآنی موقوفهای نداریم. به طور مثال در یک خیابان تهران 30 موقوفه برای عزاداری امام حسین وجود دارد. اما ما برای فعالیتهای قرآنی در همان خیابان از یک ملک استیجاری استفاده میکنیم.
وی با تاکید بر اهمیت وقفهای کوچک و مشارکتی گفت: هرکس باید به اندازه سهم خود و توان مالی که دارد بتواند وقف قرآنی انجام دهد. انجمن واقفان قرآنی نیز در این راستا میتوانند تاسیس شود و باید موقوفات برای اهل بیت (ع) به سمت فعالیتهای قرآنی سوق بدهیم.
حجتالاسلام محمدی در بخش پایانی این مراسم جمعبندیای از نکات ارایه شده در این نشست ارایه کرد و گفت: همگانی کردن وقف باید مدنظر باشد. ما تنها نباید به سراغ افراد متمکن برویم و همگان باید وقف کنند. وقف یک نهاد مردمی است و نمیتوان آن را دولتی اداره کرد چرا که ماهیت آن با دولتی بودن منافات دارد.
وی ادامه داد: باید بسترهای مناسب برای وقف ایجاد شود همچنین ایجاد تعهد و بسترسازی برای توسعه فرهنگ وقف قرآنی از دیگر اقداماتی است. که در این راستا میتواند صورت بگیرد. وقف برای موسسات قرآنی است و نه دستگاههای دولتی و این مساله باید همواره مدنظر باشد.
وی تاکید کرد: تبیین و اطلاع رسانی برکات وقف قرآنی به جامعه یکی دیگر از حرکتهایی است که میتواند صورت بگیرد و باید پرچم قرآن علم شود و دستگاههای دیگر به توسعه فعالیتهای قرآنی اقدام کنند. همچنین مردم نیز باید توجیه شده و مشورت صحیح به آنها داده شود.
موقوفات باید منفعتی باشند چرا که در غیر این صورت برای اداره آنها با مشکل مواجه میشویم. ایجاد مشوقات لازم برای وقف قرآنی مانند تصویب معافیتهای مالی ایجابی و سلبی از جمله اقدامات دیگری است که میتوان در این راستا صورت داد. همچنین از پتانسیل رسانه برای ترویج فرهنگ وقف قرآنی استفاده کرد.
محمدی در پایان گفت: اکنون در کشور نیاز به قرآن داریم و این میتواند از اهدای یک جلد قرآن تا صدها و هزارها جلد قرآن باشد.
۱۳۹۳/۷/۲۹ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]