تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزوجل به موسى وحى كرد: اى موسى در هيچ حالى مرا فراموش نكن و به ثروت زياد شاد نش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798759427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یاد مرگ و باور به قیامت عامل پویایی و حرکت در جامعه است/ کج‌راهه رفتن سپردن خود به شیطان است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > اندیشمندان پای درس اخلاق آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی؛
یاد مرگ و باور به قیامت عامل پویایی و حرکت در جامعه است/ کج‌راهه رفتن سپردن خود به شیطان است
آیت الله العظمی جوادی آملی در درس اخلاق خود گفتند: اگر کسي با خدا معامله کرد اینطور نیست که مانند تجارت عادی چيزي به خدا بدهد و چيزي در قبالش بگيرد بلکه جان ناقص خود را به خدا مي‌دهد و جان کامل از او مي‌گيرد، خداوند نقص را زدوده و عيب را برطرف کرده و جان کامل و سالم را به ما عطا مي‌کند.



به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه سلسه جلسات درس اخلاق خود که در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار می شود، با اشاره به کلام نورانی امام هادي(ع) فرمودند: وجود مبارک امام هادي(ع) مثل ساير ائمه(ع) به ما این تذکر مهم را دادند که انسان در دنيا مشغول تجارت و دنيا دار التجارت است، لیکن هيچ تجارتي شبيه تجارت دنيا نيست؛ در این نوع تجارت انسان اگر تجارت رابحه و مربحه داشته باشد نه تنها سود مي‌برد بلکه عوض و معوض هر دو را مالک است و اگر بيراهه و کجراهه رفت نه تنها ضرر مي‌کند بلکه عوض و معوض هر دو را مي‌بازد.
 
این مفسر قرآن کریم با تشریح دعوت قرآن کریم از انسان برای توجه به تجارت معنویی فرمودند: قرآن کريم گاهي ما را به اصل تجارت دعوت مي‌کند و می فرماید: ﴿هَلْ أَدُلکُمْ عَلي تِجارَةٍ تُنْجيکُمْ مِنْ عَذابٍ أَليمٍ﴾ و گاهي ارکان و عناصر شش‌گانه تجارت را در آیات نورانی برخی سور قرآنی تشريح می کند؛ فرمود در این تجارت، خريدار خداست، فروشنده انسان مؤمن است، کالا جان و مال است، ثمن هم بهشت و اين کالا را بايد در راه جهاد مصرف کنید، شاهدان اين تجارت هم انبياي الهي‌اند، سند اين تجارت هم تورات، انجيل و قرآن کريم است و اين مطلب اختصاصي به حوزه اسلامي به معناي اخص ندارد بلکه فرمود این يک تجارت جهاني است.
 
ایشان ادامه دادند: اگر کسي با خدا معامله کرد اینطور نیست که مانند تجارت عادی چيزي به خدا بدهد و چيزي در قبالش بگيرد بلکه جان ناقص خود را به خدا مي‌دهد و جان کامل از او مي‌گيرد؛ خداوند نقص را زدوده و عيب را برطرف کرده و جان کامل و سالم را به ما عطا مي‌کند و اگر خداي ناکرده کسي کجراهه رفت با شيطان معامله کرد در معامله با شيطان تنها سخن از غبن نيست سخن از ضرر نيست، شیطان عوض و معوض، هر دو را مي‌گيرد، اگر کسي با شيطان معامله کرد جان خود و عِرض و آبروي خودش را به شيطان مي‌دهد و وقتي به شيطان سر سپرد، در تحت ولايت او قرار مي‌گيرد، شیطان او را به بند مي‌کشد و از او سواري مي‌گيرد. 
 
 آیت الله العظمی جوادی آملی با تاکید بر لزوم داشتن خلوص نیت در انجام اعمال و مسئولیت ها فرمودند: اولين وظيفه ما اين است که عمل خود را اخلاص کنيم ﴿لِلهِ الدينُ الْخالِصُ﴾ ﴿أَخْلَصُوا دينَهُمْ لِلهِ﴾ اين وظيفه واجب براي همه ماست اگر کسی از اين مرحله فراغت پيدا کرد و گوهر ذات خودش را از مشاهده غير خدا خالص کرد ، از شهود غير خدا و از مرحله مخلِص بودن به مرحله مخلَص بودن مي‌رسد که هيچ ديو و جني و هيچ شيطاني به او دسترسي ندارد.حضرت امير(ع) فرمود کمال معرفت توحيد و کمال توحيد اخلاص است. 
 
ایشان یاد مرگ و باور به قیامت را عامل پویایی و حرکت در جامعه دانستند و فرمودند: ياد مرگ و ياد قيامت مهمترين عامل براي پويايي و حرکت جامعه است. اينها که مرگ را پوسيدن مي‌دانستند خيال مي‌کردند که مرگ باعث سکوت و سکون است و رخوت مي‌آورد در حاليکه نام مرگ و ياد مرگ پويايي مي‌آورد چرا که در قیامت انسان وقتي مرد قدم به قدم برنمي‌دارد مگر اينکه از او سؤال مي‌کنند عمرت را در چه راه صرف کردي انسان بايد در آن لحظه جواب نقد داشته باشد لذا باید در این دنیا از فرصت هایش بهترین بهره را برده باشد از این رو بهترين عامل براي توليد و اشتغال و حل مشکلات مملکت و جوانان ياد مرگ است .
 



۱۳۹۳/۷/۲۴ - ۰۷:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن