تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827563440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قبل از علویها در سوریه حکومت منسجمی وجود نداشت/ امام موسی صدر فتوا به مسلمانی علویها داد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > اندیشکده ها علیزاده طباطبائی:
قبل از علویها در سوریه حکومت منسجمی وجود نداشت/ امام موسی صدر فتوا به مسلمانی علویها داد
یک کارشناس مسائل سیاسی در نشست «بررسی تاریخچه و وضعیت کنونی علویان سوریه» با بیان اینکه علوی‌ها با هوشمندی که داشتند قویترین حکومت را برای سوریه ایجاد کردند، گفت: علوی‌ها حکومتی منسجم ایجاد کردند و نقشی عمده در خاورمیانه ایجاد کردند. به گونه‌ای که گفته شد در خاورمیانه، هیچ صلحی بدون سوریه انجام نمی‌شود.



به گزارش خبرنگار مهر، به همت گروه تاریخ جریان‌های فکری پژوهشکده تاریخ اسلام نشست «بررسی تاریخچه و وضعیت کنونی علویان سوریه» با سخنرانی سیدموسی علیزاده طباطبائی و عباس برومند اعلم، در محل این پژوهشکده برگزار شد. در این نشست  سیدموسی علیزاده طباطبایی کارشناس سیاسی طی سخنانی گفت: بر اثر تبلیغاتی که شده، امروزه بر این باوریم که حکومت سوریه یک حکومت علوی بوده است، در صورتی که حکومت سوریه از ابتدا یک حکومت سکولار و لائیک بوده است و در این حکومت حتی شیعیان به عنوان یک مذهب به رسمیت شناخته نشده است. اینها حدود پانصد سال در کوه و کمر و در بدویت زندگی کرده‌اند، همان کسانی که امروز سر می‌برند، از همان فکر ابن تیمیه ریشه گرفته اند که سر علویان را می‌بریدند. وی افزود: ساکنین لاذقیه و طرطوس، از ابتدا علوی نبودند، حدود پنج یا شش قرن قبل، آنان مسلمانان سنی بودند که از مسیحیت به اسلام گرویده بودند و به همین دلیل ارتباطاتشان با دیگران بهتر بود، اما همین اهل سنت، با علویان بسیار خشن برخورد می کردند، و به همین دلیل علویان مجبور بودند مایحتاجشان را از مسیحیان خرید کنند، لذا تحت تأثیر فرهنگ مسیحیت قرار گرفتند. در مسائلی همچون حجاب، شراب و ... تحت تأثیر مسیحیان قرار گرفتند. علیزاده طباطبایی در ادامه سخنانش بیان کرد: علویان حدود پانصد سال در انزوا زیسته بودند، در این مدت طولانی خیلی عقاید تغییر می‌کند و محل مناسبی برای استفاده استعمار است، وقتی فرانسوی‌ها این شرایط را می‌بینند، اولین کاری که می‌کنند در دهه اول قرن بیستم، مناطق علوی مدرسه درست می‌کنند، و در مناطق سنی‌نشین برای به رسمیت شناختن علویان تبلیغ می‌کنند. تا قبل از آمدن فرانسوی‌ها، علویان حتی جرات ورود به شهرها را نداشتند. فرانسوی‌ها، حتی عده‌ای از علویان را برای تحصیل به فرانسه اعزام کردند که آنان بعدها رهبران فکری جهان عرب شدند. در میان آنان می‌توان دکتر وحید غانم را نام برد. عده‌ای از آنان هم به کارهای نظامی گرویدند. این کارشناس خاورمیانه در ادامه سخنانش تصریح کرد: در برخی مناطق مثل حمص، دول فرانسه پس از خروج از سوریه باید ارتش درست می‌کرد، فقرا به نظامی گری گرویدند، مثل مسیحیان و دروزی‌ها و علویان هسته اصلی ارتش سوریه را تشکیل دادند، سنی‌ها کمتر به ارتش گرایش پیدا کردند. بدین ترتیب علوی‌ها با زمینه سازی هم در ارتش و هم در تحصیلات، و ورود به حزب بعث، حکومت را به دست گرفتند. حزب بعث در جذب شیعیان در مناطقی مثل ناصریه و بغداد و ... چندان موفق نبود، چرا که شیعیان عقاید مذهبی محکمی داشتند. اهل سنت نیز بسیار متدین هستند، و آنها هم در مناطق شامات بسیار کم به حزب بعث پیوستند.

وی با تأکید بر اینکه حزب بعث با یک قاعده خوب علوی رشد کرد و حزب بعث، رئیس جمهورها ساخت و امین حافظ قدرت را به دست گرفت و حکومت را آهسته آهسته به دست گرفتند، اظهارداشت: در دوره حافظ اسد، علوی‌ها همه قدرت را در دست نداشتند، حکومت سوریه، یک حکومت منتقم یا عقیدتی علوی نبوده است. حکومت سوریه، حکومتی است که رئیس امنیت آن تا امروز سنی است، وزیر دفاع آن از ابتدا تا دو سال قبل سنی بوده است، تفکر ضد علوی، برای اینکه حکومت علوی را از بین ببرد، داعش درست کردند. اینها از همان تفکر ابن تیمیه سرچشمه می‌گیرد. داعشی که سنی و شیعه و مسیحی و ... از آن متنفر است. علیزاده طباطبایی با اشاره به اینکه وقتی حافظ اسد رئیس جمهور شد، داد اخوان المسلمین درآمد که در یک کشور مسلمان، یک کافر رئیس جمهور شده است، اظهارداشت: آنها غیر سنی را مسلمان نمی‌دانند. در آنجا هنوز تعصبات یزیدی و اموی را دارند. حافظ اسد هم از علمای شیعه و به خصوص امام موسی صدر فتوایی مبنی بر مسلمان بودن خواست. امام موسی صدر گفت شیوخ به این آسانی فتوای مسلمانی نمی‌دهند، علویان نیز نامه‌ای سرگشاده نوشتند که ما جعفری هستیم. اصول و فروعمان این است و اینجا بود که امام موسی صدر فتوای مسلمانی آنان را صادر کرد. در آن دوره در مناطق علوی، حتی یک مسجد نبود. طی چهل ـ پنجاه سال گذشته، تعداد زیادی مسجد ساخته شد و در مساجد، تحت تبلیغات مسلمانان و حزب الله، به حجاب اعتقاد پیدا کرده‌اند. وی تصریح کرد: علوی‌ها که به خاطر فقر به ارتش پیوستند، برای تحصیل به فرانسه رفتند و نسلی از نخبه‌های علوی ایجاد شد، وقتی به قدرت رسیدند، از همان ابتدا با مخالفت اخوانی‌ها روبرو شدند. جنگی که از 1982 اخوانی‌ها شروع کردند، برای این بود که یک علوی در یک حکومت سکولار به قدرت رسیده، شروع به آزار حافظ اسد کردند، علیه او بمباران کردند، قضیه حماء و ... تا امروز که حکومت بشار اسد است. اما تفکر علوی، قبض قدرت در دست علویان نیست، در حکومت علوی، همه عقاید و مذاهب شریک هستند و بسیاری از تبلیغاتی که در فرار دولت‌مندان سوری در یکی دو سال اخیر، شده است، تبلیغات سنی‌ها برای شیوع تفکر انشعاب در میان علوی‌هاست. این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: علوی‌ها با هوشمندی که داشتند قویترین حکومت را برای سوریه ایجاد کردند، حکومتی منسجم و منظم، تا پیش از حافظ اسد، بارها در میان نظامی‌ها کودتا شده بود، علوی‌ها حکومتی منسجم ایجاد کردند و نقشی عمده در خاورمیانه ایجاد کردند. به گونه‌ای که گفته شد در خاورمیانه، هیچ صلحی بدون سوریه انجام نمی‌شود. وی در پایان سخنانش تصریح کرد: سوری‌ها، در زمینه حکومتی به ایرانی‌ها نیز بسیار کمک کرده‌اند. ایران نیز در مقاومت بسیار کمک کرده‌اند. حزب‌الله و حماس نیز در این دوره تقویت شد. تنها حکومتی که در برابر رژیم صهیونیستی ایستاد و از مقاومت دفاع کرد، سوریه بود. حافظ اسد در جنگ تحمیلی، بزرگترین خدمت را به ایران کرد و شیر نفت عراق را بست.


۱۳۹۳/۷/۷ - ۰۹:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن