محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854559894
قمر در عقرب چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
قمر در عقرب چیست؟ در پاکستان مردم در چنین روزهایی هیچ کار جدیدی انجام نمی دهند، آیا چنین عقیده ای درست است؟
در روایتی امام صادق(ع) می فرمایند: « هر کس در هنگامی که قمر در عقرب باشد، مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمی بیند». موضوع قمر در عقرب امری است که بر طبق آن فتوا داده شده است، ولی باید در نظر داشت که فتوا ویژه مواردی است که در روایت ذکر شده است (سفر، ازدواج)، و علاوه بر این، حکمی که در فتوا به آن اشاره شده است، کراهت است نه حرمت، از این رو برخی از فقهاء گفته اند: اگر امر اهم مانند اطاعت والدین ( مثلاً والدین به فرزند خود در روزی که قمر در عقرب است دستور سفر دهند) یا حج واجب، با این موضوع تنافی پیدا کند، آن امر اهم مقدّم می شود. در مورد معنای قمر در عقرب هم می توان گفت، احتمال آن که منظور از روایت امام (ع)، بودن ماه در صورت فلکی عقرب (نه برج عقرب) باشد، وجود دارد، اگر چه احتیاط به رعایت هردو (صورت فلکی و برج عقرب) هم خالی از وجه نیست.
مردم از قدیم به برخی از تأثیرات نجوم و اجرام آسمانی بر زندگی شان پی برده بودند و احیاناً در برخی از اقوام آن قدر اهتمام به این امور زیاد بود که به سمت و سوی خرافات کشیده شدند.
اگر چه چنین تأثیراتی را به طور کلی نمی توان انکار کرد، ولی آن چه از آموزه های اسلامی استفاده می شود آن است که نباید به این امور بیش از حدّ مجاز اعتنا کرده و آن ها را در زندگی خود وارد کرد، به عنوان نمونه در چندین روایت، ائمه (ع) به این موضوع اشاره کرده اند.
شخصی به امام صادق(ع) عرض کرد: « من به گونه ای در نجوم غرق شده ام که هر گاه بخواهم کاری انجام دهم، آن را با اطلاعات نجومی خود می سنجم، اگر برای آن طالع شر و نحسی دیدم آن را انجام نمی دهم و هر گاه طالع خیر و خوبی برای آن دیدم، شروع به اقدام می کنم. امام فرمود: آیا به آن چه به دست آورده ای اعتقاد داشته و بر طبق آن عمل می کنی؟ عرض کرد: بله، امام فرمود: همه کتاب هایت (کتاب های نجومی) را نابود کن و به این علم عمل نکن.» [1]
در روایت دیگری امام علی (ع) در پاسخ به مردی که از حضرت خواسته بود، به علت نحوست برخی ایام، در آن روز به جنگ خوارج نرود، فرمود:« گمان مىکنى تو از آن ساعتى آگاهى که اگر کسى حرکت کند زیان نخواهید دید؟ و مىترسانى از ساعتى که اگر کسى حرکت کند ضررى دامن گیر او خواهد شد ؟
کسى که گفتار تو را تصدیق کند، قرآن را تکذیب کرده است، و از یارى طلبیدن خدا در رسیدن به هدفهاى دوست داشتنى، و محفوظ ماندن از ناگواری ها، بىنیاز شده است. گویا مىخواهى به جاى خداوند، تو را ستایش کنند. چون به گمان خود مردم را به ساعتى آشنا کردى که منافع شان را به دست مىآورند، و از ضرر و زیان در امان مىمانند. اى مردم، از فرا گرفتن علم ستاره شناسى براى پیش گویىهاى دروغین، بپرهیزید، جز آن مقدار از علم نجوم که در دریا نوردى و صحرا نوردى به آن نیاز دارید، چه اینکه ستاره شناسى( و پیش بینی هایی در رابطه با آینده افراد) شما را به غیب گویى و غیب گویى به جادوگرى مىکشاند، و (چنین)ستاره شناسی چون غیب گو، و غیب گو چون جادوگر و جادوگر چون کافر و کافر در آتش جهنم است. با نام خدا ( و با توکل بر خدا) حرکت کنید.» [2]
البته این مطلب را هم نباید نادیده گرفت که به اعتراف خود منجمین، این گونه برداشت ها ی غیر مادی و حکم های غیبی از حالات نجوم و ستارگان، دقیق و قطعی نیست و فقط مجرد ظن و احتمال است. [3]
اما بعد از آن که اسلام، مسلمانان را از افتادن در خرافات باز داشت، در برخی از موارد به اموری اشاره کرده است که نوعی اعتراف به دخالت اجرام آسمانی در برخی از امور زندگی انسان ها است، البته روشن است که در این گونه امور فقط باید به مقداری که شرع بیان کرده است، اکتفا شود.
در روایتی امام صادق(ع) می فرمایند:« هر کس در هنگامی که قمر در عقرب باشد، مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمی بیند.» [4]
مىدانیم که این گونه روایات در مقام بیان علّت تامّه نیست، بلکه در مقام بیان اقتضاى امکان و احتمال است، لذا فقهاء، سفر و اجرای صیغه ازدواج را در هنگامی که قمر (ماه) در برج عقرب باشد،حمل بر کراهت کردهاند. [5]
بنابراین؛ با توجه به مطالبی که ذکر شد می توان چنین نتیجه گرفت که موضوع قمر در عقرب امری است که بر طبق آن فتوا داده شده است ولی باید در نظر داشت که فتوا ویژه مواردی است که در روایت ذکر شده است (سفر، ازدواج)، و علاوه بر این، حکمی که به آن فتوا داده شده کراهت است نه حرمت، لذا برخی از فقهاء گفته اند: اگر امر اهم مانند اطاعت والدین( مثلاً والدین به فرزند خود در روزی که قمر در عقرب است، دستور سفر دهند) یا حج واجب، با این موضوع تنافی پیدا کند، آن امر اهم مقدم می شود. [6]
معنای قمر در عقرب:
یکی از مباحث مهمی که در این جا مطرح است معنای قمر در عقرب است. برای روشن تر شدن بحث نخست برخی از واژگان را معنا می کنیم.
صورت های فلکی: صور فلکى به مجموعهاى از ستارگان گفته مىشود که شکل خاصى در نظر ما دارند. [7] این صورت ها شبیه عقرب (صورت فلکی عقرب)، خرچنگ(صورت فلکی سرطان)، شیر(صورت فلکی اسد) و ... است.
دایرة البروج: خورشید در طول یک سال شمسی مسیر مشخصی را در میان ستارگان می پیماید . مسیر حرکت خورشید در کره سماوی را دایره البروج می نامند . [8]
برج های نجومی: پیشینیان، ستارگان موجود در مسیر حرکت خورشید طی یک سال را، به دوازده برج نجومی تقسیم نموده اند که خورشید به ترتیب در هرکدام, حدود یک ماه توقف می کند . (همان طور که واضح است، این مبنای پیشینیان در سال های بعد مورد نقض واقع شد، و اثبات شد که خورشید ثابت و زمین به دور آن در حال چرخش است) ،این برج ها از برج حمل (فروردین) شروع شده و به برج حوت (اسفند) ختم می شود. قابل توجه است که نام گذاری این برج ها بر اساس صورت های فلکی است؛ یعنی به همان نام های صورت های فلکی، نام گذاری شده اند.
اما سؤال مهم این است که آیا امروز بین صور فلکی و برج های نجومی تطابق کامل وجود دارد؟ یعنی همان طور که در زمان نامگذاری، برج عقرب محاذی صورت فلکی عقرب بوده است، اکنون نیز چنین است؟
حرکت تقدیمی
چنان چه می دانید در هر ماه، خورشید را در یکی از صور فلکی دایره البروجی می بینیم.
در 2000 سال پیش هنگامی که اسامی این صور ابداع شد، نقطه آغاز اعتدال بهاری به اول صورت فلکی حمل (فروردین) منطبق بود. ولی در طول این مدت، انسان دریافت که زمین در حالی که در مدار خود مانند یک فرفره در حال گردش به دور خورشید است، تحت جاذبه ماه و خورشید با تغییرات جزیی در حرکت مداری خود روبرو است.
این تغییرات اثر بسیار کندی در برخی مفاهیم به ظاهر ثابت ایفا می کنند. از جمله نقطه اعتدال بهاری از ابتدای برج حمل به طرف برج حوت (اسفند) متمایل می شود. توضیح آن که هر ساله نقطه اعتدال بهاری در مقایسه با موقعیت ستارگان به مقدار اندکی زودتر اتفاق می افتد. به این حرکت زمین حرکت تقدیمی گفته می شود .
یک دوره کامل حرکت تقدیمی 25800 سال طول می کشد؛ یعنی اگر فرض کنیم 2000 سال پیش اسامی صور فلکی دایرة البروجی وضع شده باشد، 23800 سال بعد، دوباره زمین در وضعیت مشابه اولیه خود قرار می گیرد. در طول این مدت هر سال زمین حدود 50 ثانیه قوسی زودتر به اعتدال بهاری می رسد.
بنابراین در حال حاضر صور فلکی به طور کلی با برج های دوازده گانه نجومی که مبین یک سال شمسی کامل هستند، تطبیق نمی کند؛ مثلاً به جای این که خورشید در اول فروردین وارد صورت فلکی حمل شود، در 21 فروردین وارد صورت فلکی حمل می شود. در حقیقت می گوییم که خورشید در اول فروردین وارد برج حمل شده، ولی در 21 فروردین وارد صورت فلکی حمل می شود [9] .
به عبارت دیگر بعد از گذشت سالیان طولانی، تطابقی که بین صور فلکی و برج های نجومی بود، از بین رفته است. در شکل زیر به خوبی می توانید، این عدم تطابق بین صورت فلکی عقرب با برج نجومی عقرب را ببینید.
چیستی قمر در عقرب:
قمر در عقرب به این معنا است که (برای کسی که روی زمین قرار دارد) کره ماه برابر صورت فلکى" عقرب" واقع شده است. [10]
ماه (قمر، moon ) در طول یک ماه قمری، که حدود 29.5 روز است، یک بار به طور کامل دور زمین می چرخد! این یک دور کامل، به دوازده قسمت مساوی تقسیم شده (12 تا 30 درجه) و برج هایی نیز برای هر یک از این دوازده صورت فلکی انتخاب شده؛ حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، حوت، دلو، جدی . هر یک از این نام های دوازدهگانه، متناسب با صورت فلکی ستاره های دوردستی است که ماه در مقابل آنها است.
قمر (ماه) در هر یک از این صورت های دوازدهگانه، یک دوازدهم طول ماه قمری صبر می کند. (که حدود 2 روز و 10 ساعت و 48 دقیقه است) به عنوان مثال، در هر ماه قمری، قمر (ماه) حدود دو روز و نیم در برج و صورت فلکی عقرب می باشد. پس از گذشت صدها سال، صورت فلکی، از برج نجومی (که در واقع موقعیت و پوزیشن های 30 درجه ای از پیش تعیین شده بود) کمی فاصله گرفت.
در حال حاضر، حدود 28 درجه (27.96 درجه) بین «برج» و «صورت فلکی» اختلاف وجود دارد. با توجه به حرکت تقدیمی زمین این سؤال مهم پیش می آید که منظور از کراهت سفر و ازدواج در زمانی که قمر در عقرب است به چه معنا است؟
آیا به این معنا است که قمر در صورت فلکی عقرب است یا این که قمر در برج عقرب است؟
دیدگاه های فقهاء:
فاضل هندی می گوید:« ظاهر روایت امام صادق (ع)، حمل بر عرف منجمین می شود که منظور آنان نیز از قمر در عقرب، برج عقرب است.» [11]
صاحب جواهر نظری خلاف این مطلب دارد، وی در ادامه کلام فاضل هندی می گوید: « بلکه ظاهر این است که خبر امام صادق (ع) برای عامه مردم بیان شده است، و آنان نیز محاسبات و دقت های نجومی را متوجه نمی شوند.» [12]
البته ایشان در آخر تأکید کرده است که بهتر است احتیاط رعایت شود. [13] روش احتیاط هم این است که چون قمر هر دو روز و نیم- برابر 60 ساعت- از مقابل هر برج و از جمله برج عقرب عبور مىکند، وقتى از برج عقرب گذشت لازم است 24 ساعت دیگر بر آن افزود و جمعاً سه روز و نیم صبر نمود و سپس در امر ازدواج مثلا صیغه عقد را اجرا کرد. [14]
نتیجه:
ممکن است نظریه ای که قائل است: مقصود از قمر در عقرب ،در روایت امام صادق (ع)، صورت فلکی عقرب است، به دو وجه زیر تقویت شود :
1- در هنگام صدور روایت (قرن نهم میلادی)، برج و صورت فلکی تطابق کامل نداشتند و احاله فهم قمر در عقرب به عرف،به صورت فلکی که مورد فهم اغلب مردم بوده است منصرف بوده است .
2- در برخی از استفتاءات از مراجع عظام تقلید به این سؤال اشاره شده است و نظر نهایی همان قرار گرفتن ماه در صورت فلکی عقرب، تعیین شده است. [15] ==================================== [1] فیض کاشانى، محمد محسن، الوافی،ج 12، ص355، کتابخانه امیر المؤمنین، اصفهان، 1406 ق.
[2] برگرفته از شماره 10937 (سایت: 10795)، نهج البلاغه، ترجمه دشتی، خطبه 79،ص 127،انتشارات مشهور، قم، 1379 ش.
[3] حسن زاده آملی، حسن، دروس فی معرفة الوقت و القبلة، ص 79، دفتر انتشارات اسلامى،قم، 1416ق.
[4] کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج8، ص 275، دار الکتب الإسلامیة، تهران، 1407 ق.
[5] امام خمینی، سید روح الله، تحریر الوسیلة، ج2، ص 238، مؤسسه مطبوعات دار العلم،، قم، بی تا.
[6] نجفى کاشف الغطاء، جعفر بن خضر ، کشف الغطاء عن مبهمات الشریعة الغراء، ج4، ص 485، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى ، قم ، 1422 ق.
[7] مکارم شیرازی،ناصر، تفسیر نمونه، ج15، ص 143، دار الکتب الاسلامیه، تهران، 1374ش.
[8] این تعریف بنا بر نجوم قدیم است که خورشید را متحرک و زمین را ثابت می دانستند. البته بنا بر این که زمین را ثابت یا متحرک بدانیم و خورشید را ثابت فرض کنیم، اشکالی در این تقسیمات پیش نمی آید زیرا بنا بر هر دو فرض، در اثر چرخش یکی از آن دو،برج های نجومی حاصل می شود.
[9] سایت بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت با اضافات.
[10] تفسیر نمونه، ج15، ص 143.
[11] فاضل هندی، محمد بن حسن،کشف اللثام، ج 7، ص 13، دفتر انتشارات اسلامی، قم، 1416ق.
[12] نجفی، محمد حسن،جواهر الکلام،ج 29، ص 49، دار الاحیاء التراث العربی، بیروت،بی تا.
[13] همان.
[14] مختارى، رضا و صادقى، محسن، رؤیت هلال، ج2، ص 1231، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى ، قم ، 1426 ق .
[15] استفتاءات از آیت الله مکارم شیرازی.
منبع:islamquest.net
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
ملاک جانشینی نبی اکرم(ص) چیست/ دین اسلام باید دین آخر باشد
دین و اندیشه آیت الله قرهی ملاک جانشینی نبی اکرم ص چیست دین اسلام باید دین آخر باشد آیت الله قرهی از سلسله نکته های اسرار مهدوی گفت پروردگار عالم دینی را آورده است که این دین بناست آخرین دین باشد لذا باید آن را از تحریف حفظ کند به گزارش خبرگزاری مهر آیت الله قرهی ازهدف از خلقت انسان چیست/ گمشده انسان، خداست
دین و اندیشه اندیشمندان پای درس اخلاق آیت الله مظاهری هدف از خلقت انسان چیست گمشده انسان خداست آیت الله مظاهری در درس اخیر خود بابیان اینکه اگر هدف نباشد هدفی که مربوط به حکمت خداست نباشد آنگاه جهان بازیچه و بیهوده میشود و نمیشود که عالم بیهوده باشد گفت انسان برای معنوحقیقت و ماهیت تقوا چیست؟
حقیقت و ماهیت تقوا چیست تقوا به معنای عامّ کلمه لازمه زندگی هر فردی است که می خواهد انسان باشد و تحت فرمان عقل زندگی و از اصول معینی پیروی کند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز لازم است به موارد کاربرد این کلمه تقوا در آثار دینی و اسلامی بیشتر توجه شود تعصمت امام برای چیست؟
عصمت امام برای چیست امامت در واقع جانشینى و استمرار جامع و همه جانبه خط رسالت در میان بشریّت است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالاتی که در علم کلام مطرح است اینکه امامت چه خصوصیتى دارد که همه امامان باید معصوم باشند در این باره ابتدا باید تعریفحکم نماز و روزه قضا شده بر اثر بی مبالاتی خانواده چیست؟
حکم نماز و روزه قضا شده بر اثر بی مبالاتی خانواده چیست آیا کفاره روزه هایی که بر اثر بی مبالاتی خانواده نگرفته ام بر من واجب است من از یک خانواده علوی که دارای علائق دینی خوبی نیست می باشم از پانزده سالگی به مدت هشت سال روزه نگرفتم و از بیست و چهار سالگی با واجبات و احکام آشناپایداری زمین به چیست؟
چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۸ آب جزء بزرگترین نعمتهای الهی محسوب میشود و نقش سازندهای در زندگی انسان ایفا میکند ولی در دنیای امروز خیلی به این مقوله اهمیت داده نمیشود تا جایی که با کمبود این نعمت بزرگ الهی مواجه شدهایم به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایتکلیف اعمال دست و پا شکسته ما چیست؟
اینکه خداوند میفرماید فقط اعمال پرهیزکاران را میپذیرد سبب یأس و دلسردی افراد عادی و گناهکاران نمیشود قرآن میفرماید خداوند فقط از پرهیزکاران میپذیرد اگر اینگونه است کسی که تازه شروع به جهاد با نفس کرده باشد و تا رسیدن به تقوا مدت زمانی طول میکشد در این فاصله حکم اعماثواب نگاه کردن به کعبه چیست؟ |اخبار ایران و جهان
ثواب نگاه کردن به کعبه چیست خداوند حج را علامت فروتنی در برابر عظمتش قرار داده و نشانهای از اعتراف به عزتش حج پرچم و علامتی برای اسلام است و حرم امنی برای پناهجویان کد خبر ۴۳۵۹۴۵ تاریخ انتشار ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۵ ۳۵ - 24 September 2014 خداوند حج را علامت فروتنی در برابر عظمتشنخستین راه قضاوت شخصیت افراد چیست؟
یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ یک کارشناس مسائل مذهبی گفت انسان باید با کسی معاشرت کند تا او را برای تکامل روحی و معنوی و رسیدن به اهداف الهی یاری کند حجتالاسلام سیدمحمد موسوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بیان کرد در جهان امروز و زندگی پچشم برزخی چیست؟
چشم برزخی چیست شناخت شهودی از مسلمات معارف اسلامی و قرآنی ما است رسیدن به این مرحله فقط با تزکیۀ دل و تقوای الاهی و شدت ورع به دست می آید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز ما برای شناخت محیط اطراف خود نیاز به ابزارهایی داریم در بین دانشمندان اسلامی چثواب نگاه کردن به کعبه چیست؟
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۵ خداوند حج را علامت فروتنی در برابر عظمتش قرار داده و نشانهای از اعتراف به عزتش حج پرچم و علامتی برای اسلام است و حرم امنی برای پناهجویان به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امام علی ع فرمودند خدا را درباره خانه پروردتغذیـه صحیح بـرای پـدر شدن چیست؟
تغذیـه صحیح بـرای پـدر شدن چیست ژنتیک و محیط در بروز این اختلالات تاثیرگذار میباشند استرس نوع تغذیه فرد و رفتار انسان از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد باروری و سیستم تولید مثلی انسان میباشند شرایط استرسی میتواند منجر به کاهش تعداد توانایی تحرک و بلوغ اسپرم همزیت رایتل برای تداوم فعالیت چیست؟!
مزیت رایتل برای تداوم فعالیت چیست بهمن ماه سال 89 بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم به واگذاری پروانه اپراتور سوم گرفت مزایدهای که از ابتدای تصمیم تا زمان واگذاری پروانه به صورت ترک تشریفات به شرکت تامین تلکام وابسته به سازمان تامین اجتماعی حرف و حدیثهای فراوانیبیماری شایع سالهای آینده در ایران چیست؟
بیماری شایع سالهای آینده در ایران چیست دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه های قلب و عروق گفت به دلیل افزایش متوسط طول عمرمردم كشور درسالهاي آتي شاهد شیب صعودی همراه با بیماری های قلب و عروق پيشرفته تر دركشور روبرو خواهيم بود به گزارش نامه نیوز دکتر مسعود اسلامی دبیکمترین حدّ اسراف چیست؟!
کلیدهای زندگی کمترین حدّ اسراف چیست کلیدهای زندگی برگزیدههایی است از کتاب مستطاب مفاتیح الحیات نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد مجله شبانه باشگاه خبرنگاران اسحاق بن عمار گوید از امام صادق س پرسیدم آیا روماجرای درگیری رسانهای هاشمی رفسنجانی و مصباح یزدی چیست؟ |اخبار ایران و جهان
ماجرای درگیری رسانهای هاشمی رفسنجانی و مصباح یزدی چیست آیتالله مصباح یزدی به فاصله کوتاهی از سخنانی که بدون نام بردن مستقیم از وی در باره سوابقش در دوره ستمشاهی از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است پاسخی را منتشر کرد که متضمن ادعاهای متقابلی نسبت به آیتالله هاشمیعامل ضعف برخی دانشآموزان در درس انشاء چیست؟
پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۳ یک شاعر ناکارآمدی نیروهای آموزش و پرورش را عامل ضعف دانشآموزان در درس انشاء دانست محمد شیدایدزفولی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خوزستان اظهار کرد متاسفانه در زمینه درس انشاء و کلاً نوشتن در بین دانشآموزان بلوغ-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها