تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812238418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمله بی سابقه افخمی به سینمای روشنفکری: آنها قمپزدرکن هستند/ژستهای روشنفکری بی شرمانه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: حمله بی سابقه افخمی به سینمای روشنفکری: آنها قمپزدرکن هستند/ژستهای روشنفکری بی شرمانه است فرهنگ > سینما - نسیم آنلاین نوشت:

افخمی گفت: روشنفکران مردم را از سینما بیرون انداختند.
این کارگردان ژست‌های روشنفکری جامعه فیلمسازی ایران را بی‌شرمانه دانست و گفت: این فیلمسازان با پیچیده کردن فیلم‌ها، سینما را شبیه به معلم کرده و مردم را از سینماها بیرون انداخته‌اند و بین خودشان هم به قمپز درکن تبدیل شده‌اند

بهروز افخمی با حضور در نشست نقد و بررسی فیلم « آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» در فرهنگسرای اندیشه با بیشرمانه خواندن برخی ژست های روشنفکری در جامعه فیلم سازی ایران گفت: این نوع فیلم سازان با پیچیده کردن فیلم های خود سینما را شبیه به معلم کرده اند و بسیاری از اقشارمختلف جامعه را از سینماها بیرون انداخته اند.
سلسله برنامه های نمایش نقد و بررسی فیلم های ایران وجهان عصرسه شنبه 11 شهریورماه با نمایش فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» و با حضور بهروزافخمی کارگردان فیلم، مرجان شیر محمدی نویسنده، سید جمال ساداتیان تهیه کننده و جواد طوسی منتقد سینما در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. جواد طوسی منتقد سینما در ابتدای این نشست با بررسی تبارشناسانه آثار بهروز افخمی ازابتدا تا به امروز، فیلم « آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را پیشنهادی برای گذار از استبداد و ایدئولوژی معرفی کرد که هیچ گونه نگاه پوچ گرایانه ای هم ندارد و در عین حال نگاه هجو آمیز خود را به این گذار تاریخی رائه می دهد. او گفت: این نگاه به هیچ عنوان شعاری و سنجاق شده نیست ودر دل قصه و روایت خود را نشان می دهد.
او ضمن بررسی روایت فیلم گفت: این فیلم چه از طریق راوی دانای کل و چه در روایت های فرعی خود روایتی هجو آمیز به آسیب شناسی و تبار شناسی تاریخی جامعه استبدای و ایدئولوژیک ایران دارد که به دور از هر گونه پوزخند و شعار زدگی روایت شده است.
این منتقد سینمایی با اشاره به سابقه افخمی درقصه گویی، او را فیلم سازی قصه گو خواند و گفت: افخمی فیلم سازی ست که از ادبیات وام می گیرد و آشتی بین سینما وادبیات را پیشنهاد می کند. بهروز افخمی در ادامه این نشست بیان اینکه از بچگی خودم را قصه گو می دانستم، ضمن بازگویی خاطره ای از کودکی خود گفت: وقتی به قصه خوبی می رسم خودم را فراموش می کنم و دوست دارم تا جان داستان را به خوبی در سینما تعریف کنم.
این کارگردان خوش سابقه کشور با بیشرمانه خواندن برخی ژست های روشنفکری در جامعه فیلم سازی ایران گفت: این نوع فیلم سازان با پیچیده کردن فیلم های خود سینما را شبیه به معلم کرده اند و بسیاری از اقشارمختلف جامعه را از سینماها بیرون انداخته اند و بین خودشان هم به محافل مُقَپز به معنی قمپز درکن تبدیل شده اند؛ که به اعتقاد من این مسئله مانند یک بیماری بین خودشان درحال رد و بدل شدن است. این کارگردان سینما با انتقاد از برخی فیلم سازان گفت: برخی با پیش فرض اینکه می خواهند فیلمی بسازند که در آن فلسفه بافی کنند و یا معلم گروهی باشند. در حالی که برای من قصه گویی هدف نهایی است.
او با تاکید بر اینکه به روح داستان در فیلم نامه وفا دار بوده است، درباره نحوه نگارش فیلم نامه توضیح داد: به محض اینکه خانم شیرمحمدی رمان را به اتمام رساند، شروع به نوشتن فیلم نامه کردم. در ابتدا قرار بود خود خانم شیر محمدی فیلم را به سازند که در مراحل بعدی منصرف شدند و من فیلم را کارگردانی کردم.
افخمی در ادامه گفت: من مقابل این تصویر رایج هستم که فیلم ساز از داستان مهم تر است به عقیده من داستان از فیلم ساز مهم تر است.
طوسی با تاکید بر اینکه افخمی هیچ گونه گرایشی به نگره مولف ندارد گفت: این کارگردان درعین حالی که از این مقوله فرار می کند یک عنصر تکرار شوند درآثار او دیده می شود که می تواند شناسنامه او باشد و آن ذات قصه گویی و کنتراست در شخصیت های فیلم های این کارگردان است. مرجان شیر محمدی نویسنده، در این نشست با اشاره به تفاهم فکری و هنری بین خود و بهروز افخمی به عنوان یک زوج گفت: یکی از دلایل ازدواج ما با هم این بود که هر دو به طور غریبی شیفته داستان هستیم.
این نویسنده با تاکید بر اینکه داستان برای او یک اصل است توضیح داد: اگر داستان سرا داستان را خوب روایت کند مخاطب را با شخصیت ها درگیر می کند. داستان واقعی و هنر واقعی هنری است که می تواند با مخاطب خود ارتباط برقرار کند ما باید از پیچیده گویی فاصله بگیریم؛ هر اثری که نتواند این ارتباط را برقرار کند هنر نیست. در این نشست که با پرسش و پاسخ از سوی مخاطبین همراه بود، افخمی در پاسخ به سوال یکی از حضار درباره چرایی سادگی روایت فیلم گفت: روح این داستان ملایم و آسان گیر است و تلخی هایی را هم که دارد نادیده می گیرد.
طوسی نیز در پاسخ به این سوال گفت: فضایی ایجاد شده که فیلمی ساخته شود که هدفش سرگرمی است. چه اشکالی دارد که برخی از فیلم های سینما برای سرگرمی سالم ساخته شوند و حرف های خودشان را در وجوه تاویلی و درلایه های بعدی ارائه دهند.
یکی دیگر از حضار نیز با اشاره به " پنچری"، که بخشی از دیالوگ فیلم بود از افخمی پرسید: آیا شما هم پنچری دارید؟ و افخمی در پاسخ گفت: پنچری من سیگار کشیدن است. یکی دیگر از حاضرین در سالن با انتقاد از افخمی، افراط در ساده انگاری را مقابل افراط در پیچیده گویی روشنفکرزده قرار داد و گفت: اگر صرفا به خواهیم فیلم ساده ای بسازیم و هدفمان سرگرمی و لذت بردن مخاطب عام باشد، آیا سریال های فارسی1 بسیار موفق تر نیستند؟ نظر شما چیست؟
افخمی در پاسخ به این سوال گفت: برخی از این سریال ها از فیلم های سینمای ایران چه به لحاظ تکنیک،پرداخت، صحنه آرایی، دکوپاژ و... بسیار بهترند. به عنوان مثال سریال "حریم سلطان" از اغلب فیلم های ایرانی بهتر است واصلا نمی شود این سریال ها را با الفاظ تحقرآمیزی که مثلا برای عوام است مقایسه، راجبه آن ها بحث و به شکل کلی نظر داد. او در ادامه گفت: هیچ محصول داستانی وجود ندارد که بخواهد عوام را ارتقاء بدهد و اگر فیلمی وارد این ورطه شد شکست خورد را تضمین کرده است.
سیدجمال ساداتیان تهیه کننده فیلم در این نشست با اشاره به سختی های فیلم سازی در ایران از اکران بی حاشیه این فیلم ابراز تعجب کرد و گفت: فیلم های من حداقل یک سال و حداکثر 5 سال توقیف می شوند اما خوشحالم که این فیلم بدون حاشیه اکران شد.
او با اشاره به حایشه این فیلم گفت: البته این فیلم هم بدون حاشیه نبود و من با شکایت شخصی به نام بهادر به دادگاه احظار شده ام، که چرا نام سگ فیلم بهادر است.
درپایان این نشست از حضور بهروزافخمی، مرجان شیر محمدی، سید جمال ساداتیان و جواد طوسی باحضورسجاد نوروزی رئیس فرهنگسرا اندیشه، ضمن اهداءهدایایی تقدیرشد.
گفتنی است سلسله برنامه های نمایش، نقد و بررسی فیلم های ایران و جهان توسط باشگاه فیلم فرهنگسرای اندیشه هر دو هفته یکبار روزهای سه شنبه با هدف ارتقاء سواد بصری و سینمایی و احترام به سلیقه مخاطب با حضور عوامل فیلم و منتقدین تراز اول سینما برگزار خواهد شد.   45231  



چهارشنبه 12 شهریور 1393 - 12:04:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن