واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "مسعود کیمیایی" در برنامه هفت:
سینمای کیمیایی عکسالعمل به جامعه است
"مسعود کیمیایی" کارگردان پیشکسوت سینمای ایران از مسائلی در سینمای ایران سخن گفت.
به گزارش خیرنگاررادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران؛ این هفته جمعه شب برنامه هفت با اجرای محمود گبرلو به روی آنتن رفت.
از مدیران و مسئولان سینمائی خواست به سینمای دفاع مقدس و به فیلم اولیها توجه ویژهای داشته باشند و با تغییر شیوههای حمایتی به تشویق فیلمسازان بپردازند.
وی در ادامه بیان کرد: اقدامات مثبتی هم در این امر وجود داشته که نباید مغرضانه آنها را ندیده گرفت، ضمن اینکه مدیران سینمایی باید شفاف سازی کنند. وی از همه اهالی سینما همکاری و همدلی در فضایی آرام را خواستار شد.
گبرلو ضمن اعلام خبر درگذشت اکبرخواجویی در بیمارستان کسری برای بازماندگان آن مرحوم تسلی و صبر آرزو کرد و گفت: مراسم تشییع پیکر آن هنرمند مرحوم یکشنبه ساعت 9 صبح از خانه سینما به آرامگاه ابدی خواهد بود.
پس از پخش چند آیتم، گبرلو با ذکر مقدمهای به مسعود کیمیایی خوشآمد گفت.
مسعود کیمیایی کارگردان سینما پس از صحبتهای مجری برنامه و پخش تصاویری به عنوان میهمان ویژه در این برنامه حضور پیدا کرد و گفت: از مردم عزیز ایران که در تمام این سالها آثار مرا دیدند و به حرفهای من گوش کردهاند و نمایش داستانهای جوانمردی و عزت و رفاقت را تماشا کردند ممنونم.
وی ادامه داد: ما هر چه داریم از مردم است و باید آنها را پاس بداریم من از طایفه همین مردم هستم، من از مردم جنوب شهر تهرانم و درد آنها را میفهمم و خودم را از آنان و با آنان میدانم.
کیمیایی در پاسخ به سوال مجری مبتنی بر اینکه متغیر چیست اظهار داشت: در خاطرم هست اولین سخنرانی که داشتم در دانشگاه بود، در آن جا کسی پرسید قیصر یعنی چه؟ پاسخ دادم قیصر یعنی عکسالعمل.
سخت است بگوییم سینمای من، البته عدهای با یک فیلم در سینما هم میگویند سینمای من. اما من میگویم سینمای کیمیایی سینمای عکسالعمل است.
کیمیایی ادامه داد: حسی که من از آن سالها میگرفتم موجب این عکسالعمل شد. من التهاب رخنه کرده در آن سالها را درک میکردم و میداشتم که در جامعه وجود دارد. در سال 47 فیلم را توقیف کردند و در سال 48 پخش کردند روزگار سختی بود.
فیلم قیصر یک عکسالعمل بود که مردم با آن زندگی کردند، و استقبال از آن روز به روز بیشتر شد و در اکران دوم هم استقبال بیشتر از اکران اول شد.
وی افزود: قیصر فیلمی بود که صدا و شعر مرا مشخص کرد که من کجا هستم و چگونه باید ادامه دهم.
من خودم بودم و همان چیزی که بلد بودم را انجام دادم، همیشه احترام به مردم را در نظر داشتم، من اگر جایگاهی دارم به خاطر مردم و از مردم است، اگر فیلمی ساخته شود که نتواند با مردم ارتباط برقرار کند اتفاق بدی افتاده است.
کیمیایی عنوان کرد: چندماه پیش من یک مصاحبه داشتم که باعث جنجال و حاشیه شد و در آن به من گفته شد که چطور میشود که فیلمهای تو آنقدر حرکت و جنبش دارند و نقش اول به دنبال قهرمان بودن نیست، اما قهرمان است و من پاسخ دادم وقتی 10،12 سال بودم اطرافم پر از حزب و سازمان سیاسی بود.
ماجراهای سیاسی زیادی جریان داشت مارکسیسم و فاشیسم و ... ما با رادیو از اخبار مجلس با خبر میشدیم و دوره ملتهبی بود. در خیابانها و مجلس درگیری بود.
وقتی یک نوجوان 10-12 ساله در این جریانات قرار داشته طبیعی است که قصه نویس و فیلمساز میشود، این جریانات منجر به ساختن فیلمهایی مثل قیصر تا جرم شد.
کیمیایی در ادامه عنوان کرد: خیلی از واژگال هستند که جای معینی ندارند در یک دادگاه حق و عدالت و خشم جای معینی ندارد.
روشنفکری در این سالها دچار فراز و فرود بوده است. روشنفکران دغدغههای گوناگون داشتهاند نمیتوانم بگویم که کجای کار هستم.
در سال 57 یا 58 بود که گفتند به روشنفکران کمک خواهد شد، من تماس گرفتم و گفتم لطفا مرا جزء روشنفکران ندانید، من روشنفکر نیستم.
ادامه دارد...
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]