واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تنها شهیدی که امام در تشییع او حاضر بود
کد خبر: ۴۲۹۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۶ - 27 August 2014
تبیان نوشت:
محمد مهدی ابراهیمی عراقی در سال 1358 و در سن 49 سالگی توسط گروه «فرقان» ترور شده و به شهادت رسید. وی تنها شهیدی است که حضرت امام خمینی(ره) در مراسم تشیع پیکرش حضور یافتند.
وی در سال 1309 هجری شمسی در یکی از محلات مذهبی جنوب شهر تهران، محله پاچنار تهران متولد شد.
عضویت در «گروه فدائیان اسلام» و تشکیل حزب موتلفه اسلامی از جمله فعالیت های سیاسی او در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است.
شهید مهدی عراقی در سال 1335 ازدواج کرد که حاصل این ازدواج سه پسر بود.
وی چاپ و تکثیر اعلامیه های امام خمینی(ره) و حفاظت از بیت ایشان را در دوران شکل گیری نهضت و مسئولیت حفاظت از جان حضرت امام(ره) را از پاریس تا تهران به عهده داشت. در طول مبارزات خود سه بار دستگیر و زندانی شد که طولانی ترین مدت حبس او 12 سال از 1343 تا 1355 بود.
در کارنامه فعالیت های پس از انقلاب او، اداره امور مدرسه علوی، ریاست زندان قصر، عضویت در شورای مرکزی بنیاد مستضعفان، مسئولیت مالی بنیاد مستضعفان و سرپرستی روزنامه کیهان دیده می شود. شهید عراقی در بهمن ماه سال 1355 از زندان آزاد شد و با اوجگیری نهضت اسلامی، بنا به توصیه و پیشنهاد شهید بهشتی برای سر و سامان بخشیدن به وضعیت محل اسکان امام خمینی(ره) در نوفل لو شاتوی فرانسه عازم این کشور شد و در آنجا مدیریت امور داخلی و حراست از محل اسکان امام خمینی(ره) را عهدهدار شد.
در سحرگاه روز چهارم شهریور سال 1358 زمانی که به اتفاق فرزندش «حسام» قصد عزیمت به محل کار خود را داشت، توسط سه تن از اعضای گروه فرقان به همراه فرزندش به شهادت رسید
پس از رتق و فتق امور در پاریس و سر و سامان بخشیدن به بیت امام در نوفل لو شاتو، بنا به نیاز و بازهم به توصیه شهید بهشتی باتوجه به سابقه مبارزاتی وی در سازماندهی تظاهراتها و مبارزات علیه رژیم به تهران بازگشت و در سازماندهی تظاهرات عظیم تاسوعا و عاشورای سال 1357 فعالانه شرکت کرد و بعد از انجام موفقیتآمیز ماموریت محوله مجددا به فرانسه رفت و سپس 12 بهمن 1357 همراه با امام به تهران بازگشت.
با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ابتدا با حکم امام به ریاست زندان قصر منصوب شد و پس از آن ریاست شورای مرکزی بنیاد مستضعفان را برعهده گرفت. همزمان با انجام خدمت در بنیاد مستضعفان مدتی نیز به عنوان سرپرست امور مالی روزنامه کیهان فعالیت کرد.
در سحرگاه روز چهارم شهریور سال 1358 زمانی که به اتفاق فرزندش «حسام» قصد عزیمت به محل کار خود را داشت، توسط سه تن از اعضای گروه فرقان به همراه فرزندش به شهادت رسید.
رفیق شهید عراقی از او می گوید
محسن رفیق دوست در مراسم گرامیداشت شهدان باهنر، رجایی،اندرزگو ، عراقی و لاجوردی گفته است: یکی از ویژگیهای مشترک این پنج شهید بزرگوار ولایتمداری، ولایتپذیری و محو در ولایت بودن است.
وقتی در سال 1358 وارد سپاه شدم، شهید عراقی یک روز به سپاه آمد و به بنده گفت: «فکر نکنید که سپاه برای چهاردیواری ایران تشکیل شده است بلکه این سپاه باید مقدمه سپاه بین المللی اسلامی باشد.»
وی در ادامه گفته است: اصل سازماندهیهای قبل از انقلاب توسط شهید باهنر انجام میشد، ولی هیچکس از این قضیه اطلاع نداشت.
وی سپس به بیان خاطرات هر پنج شهید پرداخته و افزوده است: باید بررسی شود که چقدر اندیشه این پنج شهید در جامعه حاکم است.
اگر صلابت و امامت امام خمینی(ره) نبود خون این پنج شهید و شهدای انقلاب پایمال شده بود.
گریزی به وصیت نامه شهید
در سال 1344 ، شهید مهدی عراقی که در رابطه با ترور منصور نخست وزیر وقت ایران در زندان منتظر اجرای حکم اعدام بود اقدام به نوشتن وصیتنامه می کند که به فرازهایی از آن اشاره می کنیم:
«مادر ..... آیا میتوانم محبت تو را که همچون آتشی در زیر خاکستر نهفته فراموش کنم . آیا میتوانم محبت خود را نسبت به تو که پس ازتقسیمش صورت قدردانی به خود گرفته وباز شعله کشیده زیر پا نهم. مادر من به جایگاهی میروم که همه میروند به جائی میروم که آغاز زندگی جاوید است . با تو وداع میکنم.
پدر ...... تو، من و همه قلوبمان مملو از آرزوست . اما میدانی انتهای آرزوها خدا است؟ و برای تحققش باید تلاش کرد پدر من تورا معتقد به اسلام میدانم هر مسلمانی همه چیز خودرا برای خدا میداند و در راهش خود را فانی میکند زندگی را عقیده وجهاد در راه آن میداند وشهادت و مرگ را آغاز زندگی جاوید خود قرار میدهد.
پدر مرگ را برای ما بد ترجمه کردهاند ولی ما برای این زندگی میکنیم که به دوران زندگی دوم خود که مرگ نام دارد برسیم. بنابراین مرگ آغاز زندگی جاوید ما است.
برادر .... ما برای خدا و به خاطر رضائی او قدم در این وادی نهادیم که شرح آن را تو خود میدانی (شفاهاً در ملاقات گفته شده) و امیدواریم که او از ما بپذیرد و هدف تعقیب نهضت حسینی که ایجاد یک حکومت اسلامی برپایه (فضیلت و تقوی) و قیام برعلیه ظلم و ستم بوده که در مرحله اول ائمه اطهار ع برنامه بسیار عالی حکومتی را که بر همان پایه است برای مابه یادگار گذاشته که با امید به آینده رنگ حیات به خود گرفته و شما نیز موظف هستید که این هدف را تعقیب کرده و ادامه دهید و به دیگران بگویید «و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون» برادر از تو میخواهم اما به تو تحمیل نمیکنم. برای فرزندانم پدری نیکو باشی و درباره تربیت آنها در سایه اسلام کوشا باشید و سعی کنید که آنها در همان مدرسه علوی به تحصیل خود ادامه دهند. دیگر به تو سفارش نمیکنم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]