تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848761082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرز استفاده از فناوری در کتابخوانی کجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه نگاهی به تأثیر عصر دیجیتال روی نوع مطالعه افراد؛
مرز استفاده از فناوری در کتابخوانی کجاست؟
با ظهور فناوریهای جدید، بحثهایی برسر رویکردهای مختلفی که نسبت به مطالعه وجود دارد، در محافل مختلف شکل گرفته، این که کودکان باید ابتدا صداشناسی و هجاهای کلمات را بیاموزند یا کل زبان را، این که برای لذت بخوانند یا برای یادیگری، این که از کتابهای دیجیتال استفاده کند یا از کتابهای کاغذی از جمله همین بحثها هستند که پرسشهایی را برسر بهترین راهکار مطالعه و استفاده در عصر معاصر دیجیتال رقم زده است.



به گزارش خبرگزاری مهر، در سایه یک فناوری جدید به نام "اسپریتز" به عنوان یک شیوه تند خوانی برای چشمی که به این روش عادت ندارد، این روش نیز در مقایسه با مطالعه آرام متون بحثهای جدیدی را رقم زده است. خالقان برنامه اسپریتز مدعی شده اند که کاربران می توانند با استفاده از این روش هر دقیقه یک هزار کلمه بخوانند و هدف آنها این است که 15 درصد از متون دنیا را تا سال 2016 در قالب اسپریتز ارائه کنند.

این فناوری موجب واکنش آن عده از افرادی شده که به کتابهای چاپ شده احترام می گذارند و حتی به این نوع کتابها عشق می ورزند. این افراد که بی تردید تنها شکل چاپی کتاب را می پسندند، استدلال می کنند که باید قدری سرعت فناوری خود را در این عرصه کاهش دهیم. آنها هشدار داده اند که عصر دیجیتال ما را به افرادی تبدیل کرده که مطالعات سطحی و کم عمیقی داریم و اغلب بدون این که چیزی عایدمان شود از متنی به متن دیگری می رویم و با همین روش مدعی هستیم که کتابهای بسیاری خوانده ایم. در این میان یک مناقشه آشکار شکل گرفته است. از یک سو، بسیاری از مردم می خواهند سرعت مطالعات خود را افزایش دهند. این نیاز به خصوص در شرایط امروز که در مقایسه با سایر زمانها در تاریخ بشر میزان محتوای فراگرفتنی بسیار قابل توجه شده، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر، در عصر دیجیتال با کودکانی رو به رو شده ایم که عمق مطلب را نمی خوانند و مقصر اصلی در رابطه با آنها همان دستگاه های دیجیتالی است که در دستانشان دارند، این فناوری آنها را از انتخاب کتابهای خوب و مناسب برای مطالعه دور کرده است.

با همه این اوصاف باید پرسید که آیا بین همه این روشها می توان حد وسطی را هم در نظر گرفت؟ خواندن و نوشتن همواره درکنار هم آمده است. اگر فردی که کتابی را مطالعه می کند و به جای درگیر کردن خودش در متن کتاب به شکلی گذرا از آن عبور کند، نوع دریافت آنها از پیام متنی که مطالعه کرده اند با پیام اصلی یکسان نخواهد بود و در نهایت درک وی از کتاب در متنی که ممکن است درباره آن بنویسد به خوبی به چشم می رسد.

برنامه ای چون اسپریتز به طور قطع می تواند به نیازهای زمان مبنی بر تند خوانی در عصری که با متون مختلف اشباع شده پاسخ دهد. از سوی دیگر می توان این روند را در سایه تکثیر مقالات و محتوای سایتهای خبری به کار گرفت. فناوریهای جدید ابتکاراتی هستند که می توانند پاسخی به نیاز درحال رشد ما به منظور خواندن با عمق کم و سرعت زیاد جامه عمل بپوشانند.

درمیان همین بحثها باید تعمق درباره مطلبی که می خوانیم نیز مورد بحث قرار دهیم. همه افراد علاقمند به مطالعه چه جوان باشند و چه سالمند، باید قدری برای تعمل و تفکر همراه نویسنده متن وقت داشته باشند. مطالعه به شیوه سنتی و آرام برای بسیاری مترادف با عمیق خواندن و خواندن با هدف یادگیری است. برای این عده هم پیشرفتهای دنیای فناوری راهکارهایی را به منظور بهبود مطالعه عمیق فراهم کرده است. درحال حاضر سیستمهای تفسیر متن با بحثهای تعاملی داخلی می تواند به مطالعه افراد و دانشجویان به طور خاص، کمک کند تا آنچه را که می خوانند، بهتر درک کنند. این سیستمها مطالعه فرد را کند کرده و از آنها سوالهایی می پرسد تا موجب شود که آنها تعمل کرده و یادداشت برداری کنند. همچنین برای جوانترها و یا نوجوانان اپلیکیشنهای بخوان و یادبگیر ساخته شده که واژگان را توضیح می دهد و به آنها در مطالعه جامع و فراگیر کمک می کند. با تمام این اوصاف باید پرسید، کدام روش را می توان به عنوان روش امن مطالعه یک فرد معاصر پیشنهاد کرد؟ در آموزش مطالعه موثر به کودکانمان در عصر دیجیتال کدام رویکرد را بپذیریم؟ بی تردید مطالعه یک نامه الکترونیک با کتاب درسی شیمی یا یک داستان بلند متفاوت از ما از قالبهای مختلف برای محتوای مختلف استفاده می کنیم و قالبتها و محتوای مختلف برای اهداف مختلف به کار می رود. این اهداف مختلف با سرمایه گذاریهای شخصی متفاوت و در نتیجه تکنیکهای مطالعه متفاوتی همراه هستند. درحال حاضر هم بین محتوا و قالب متن در مدارس و خارج از آن نوعی عدم ارتباط نامطلوب وجود دارد و نباید این شکاف با یک دوگانگی جعلی دیگر افزایش یابد.


۱۳۹۳/۶/۲ - ۰۸:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن