تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852172613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه امروز ما به کدام ویژگی رئیس مکتب شیعه نیاز دارد؟ / توصیه های امام صادق (ع) برای رابطه با خدا


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: جامعه امروز ما به کدام ویژگی رئیس مکتب شیعه نیاز دارد؟ / توصیه های امام صادق (ع) برای رابطه با خدا فرهنگ > دین و اندیشه - پرونده خبرآنلاین برای شهادت ششمین امام، توسعه دهنده علم و فرهنگ شیعه با مطالبی درباره ارتباط شناخت رئیس مکتب تشیع، کتاب ها و چند روایت ناب از رفتار و زندگی ایشان.

لطفا منتظر بمانید...

امام صادق (ع) با در نظر گرفتن نیاز شدید جامعه و آمادگى زمینه اجتماعى مناسب، دنباله نهضت علمى و فرهنگى پدرش را گرفت و حوزه علمى وسیعى به وجود آورد و در رشته هاى مختلف، شاگردان بزرگى همچون «هشام بن حكم كندى »، «محمد بن مسلم »، «ابان بن تغلب »، «هشام بن سالم »، «معلى بن خنیس »، «محمد بن على بن نعمان بجلى كوفى » معروف به «مؤمن الطاق »، «مفضل بن عمر»، «ثابت بن دینار» معروف به «ابو حمزه ثمالى »، «زرارة بن اعین »، «جابر بن یزید جعفى كوفى »، «صفوان بن مهران جمال اسدى كوفى » معروف به «صفوان جمال »، «عبدالله بن ابى یعفور»، «حمران بن اعین شیبانى »، «حمزه طیار»، «برید بن معاویه عجلى »، و... تربیت کرد. به واسطه همین اهتمام امام به توسعه علم و فرهنگ دینی ایشان را رئیس مذهب شیعه نامیده و تشیع را با نام شیعه جعفری باز می شناسند.


دو امتیاز عصر امام صادق نسبت به سایر ائمه از زبان استاد مطهری فایلی که در ابتدای مطلب می شنوید، بخشی از سخنرانی استاد مرتضی مطهری است که به دو وجه تمایز عصر حضرت صادق(ع) با دیگر ائمه درباره اوضاع سیاسی دوران زندگیشان پرداخته است.



شیعه جعفری، تندروی و انقلابی گری یا اعتدال و علم پروری؟ علم پروری و عقلانیت، تدوین و تولید علم که امروز نیاز جدی جامعه ایران و جهان اسلام است شاخصه اصلی شخصیت بنیانگذار شیعه جعفری، حضرت امام صادق بوده است. این بیان و تعریف دکتر صادق آیینه وند، استاد تاریخ اسلام است که می گوید: "عصر انقلابی گری به سر آمده و اکنون در فضایی به سر می بریم که بیش از هر چیز به عقلانیت در سیره امام صادق نیازمندیم." گفت و گوی خبرآنلاین با دکتر صادق آئینه وند درباره رویکرد دیگری از شیعه اینجا بخوانید.

مهمترین فعالیت های امام صادق(ع) چه بود که مذهب شیعه را جعفری نامیدند؟ کاری که امام صادق(ع) انجام داد، بسیار بدیع و اندیشیده بود. با استفاده از زمینه مناسبی که امام باقر(ع) فراهم آورد و هسته اولیه علم و تدریس را پایه گذارده بود، شروع به فعالیت فرهنگی کرد. اینجا بخوانید.

چرا امام ششم را رئیس مذهب شیعه نامیدند؟  حجت الاسلام جواد محدثی در یادداشتی درباره تشیع و امام صادق (ع) نوشته است: « رئیس مذهب شیعه بودن امام صادق علیه السلام نه به معنای فاصله افتادن این مذهب از اسلام راستین که به معنای حق عظیمی است که ایشان در اعتلا و احیای مذهب حقه شیعه داشته اند. لقب رئیس مذهب شیعه، بدین جهت براى امام ششم شیعیان شهرت یافت که معارف شیعى در دوران ایشان و در سایه تعالیم حضرتش، فرصت انتشار یافت. براى آشکار شدن اهمیت این مجال تاریخى، اشاره اى کوتاه به فشارهاى اجتماعى و سیاسى وارد بر امامان پیش از حضرت صادق(علیه السلام) لازم است.» متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

کدام ویژگی رئیس مکتب شیعه، نیاز جدی جامعه ماست؟ حجت الاسلام و المسلمین شیخ علی تهرانی، امام جماعت مسجد هدایت می گوید: « نکته ای می خواهم به جوانان و ارادتمندان آن حضرت بگویم این که حضرت خودشان توجه داشتند که رئیس مذهب جعفری هستند و معارف شیعیان از ایشان نشأت گرفته است، بنابراین دستوراتی به دوستانشان دادند. من برای نمونه یک حدیث کوتاهی را عرض می کنم. حضرت در بیانی خطاب به شیعیان می فرماید: هر کدام از شما اگر به راستگویی مقید باشد یعنی در سخن گفتن راستگو باشد و امانتدار هم باشد و خیانت در امانت نکند و برخوردش هم با مردم از نظر اخلاقی زیبا باشد، مردم می گویند این جعفری است و از ناحیه او یک سروری بر من وارد می شود. به عبارت دیگر، خوشحال می شوم که بگویند این آقایی که دارای این خصوصیات است جعفری است. من از انتساب چنین فردی به خودم خوشحالم و لذت می برم اما اگر بر خلاف این باشد، یعنی صادق و امانتدار نباشد و برخوردش هم با مردم زشت باشد، عار و ننگش بر من وارد می شود و مردم می گویند ادب امام صادق این است. بنابراین ما باید سعی کنیم که بتوانیم دوستان خوبی برای امام صادق باشیم و به دستورات آن حضرت عمل کنیم.» گفت و گوی خبرآنلاین با وی را اینجا بخوانید.

گزارش شاگرد خاص امام صادق(ع) از ملاقاتی که امام اسراری را با او مطرح کرد حجت الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی در مقاله ای می نویسد: «امام صادق (ع)، اصحاب و شاگردان زیادی داشتند که تعداد آنها تا چهار هزار نفر هم گفته شده است. در میان این شاگردان نادر زبدگانی بودند که امام، اسرار خود را با آنها در میان می گذاشت. برخی ظرفیت درک اسرار علمی را داشتند و بعضی نداشتند. یکی از این نوادر، شخصیتی است به نام «بُرید» است. او گاه صحنه های عجیب و یا گفته های استثنائی از امام بازگو می کند. صحنه هایی که فقط خود او شاهد و ناظر آن بوده و امام صرفاً برای او رمزگشایی کرده است. گزارشی از یکی از این ملاقات های برید با امام را اینجا بخوانید.

ماجرای 400 کتاب از امام صادق(ع) و 4000 کتاب از اصحاب ایشان شهید اول در مقدمه کتاب"الذکری" می گوید: "امام صادق علیه السلام چهار صد کتاب شخصاً نوشتند و اصحاب آن حضرت نیز چهار هزار کتاب نوشته اند". اما متاسفانه کتاب های امام صادق مفقود و در دوره های مختلف توسط جریان های ضد شیعه از بین رفته است. مرحوم صدوق در "من لایحضر الفقیه" می گوید دستخط ائمه علیهم السلام نزد من موجود است، ولی بر اثر بی دقتی و اهمال، اینها از بین رفته و به ما نرسیدند. برای آشنایی با چند کتابی که به حضرت امام صادق(ع) نسبت داده شده است اینجا را بخوانید.  



فرشته برتر است یا انسان؟ در کتاب «کاوشی در اصول عقاید» اثر آیت‌الله سیدمحمدسعید طباطبایی حکیم روایتی از امام ششم را به شرح زیر می خوانیم: عبدالله بن سِنان می گوید به امام جعفر صادق(علیه السلام) عرض کردم: «فرشتگان برترند یا آدمیان؟» امام(علیه السلام) فرمود: «امیرمؤمنان علی(علیه السلام) در پاسخ به چنین سؤالی فرمود: خدای تعالی در وجود فرشتگان عقل را بدون شهوت قرار داد و در چهارپایان شهوتِ بدون عقل، و در وجود آدمیان هر دو را نهاد. هر که عقلش بر شهوتش چیره شود، از فرشتگان برتر است و هر که شهوتش بر عقلش غلبه کند، از حیوانات بدتر و پست‌تر است». تأیید این سخنان در کلام خدای تعالی آنجاست که می‌فرماید: {إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللهِ الصُّمُّ الْبُکْمُ الَّذِینَ لا یَعْقِلُونَ}؛ «بدترین جنبندگان نزد خدا، افراد کر و لالی هستند که اندیشه نمی‌کنند.»

چرا امام ششم لباس قیمتی و زیبا می پوشید؟ در کتاب وسائل الشیعه، جلد اول روایتی به این شرح می خوانیم: «شخصى به امام صادق علیه السّلام اعتراض کرد که شـمـا کـه از سـاده پـوشـى حضرت امیرالمۆمنین على علیه السّلام فرمودید، خودتان چرا لباس قیمتی، نرم و زیبا می پوشید؟ امام صادق علیه السّلام فرمود: لباس هاى امام على در فرهنگ آن روز بد منظره نبود و انگشت نما نمى شد، اما اگر الان بود و همان لباس ها را مى پوشید، انگشت نما مى شد. پس لباس ما باید متناسب با فرهنگ زمانه ما باشد. گـرچـه قـائم مـا وقـتـى ظهور مى کند همان لباس امام على علیه السّلام را پوشیده به روش امام على علیه السّلام رفتار مى کند.»

چهار سفارش امام در رابطه بنده و خدا آیت الله آقا مجتبی تهرانی (که روانش شاد باد) در شرح روایتی از امام ششم چنین گفته است: «در روایتی منقول است که شخصی آمد خدمت امام صادق علیه‏السلام، عرض کرد: ای فرزند پیامبر(ص) پدر و مادرم فدای شما! پندی به من بیاموزید! حضرت فرمودند: «اوّل؛ اگر خداوند متکفّل روزی است و گفته: روزی تو را کفالت می‏ کنم و آن‏را به تو می ‏رسانم؛ پس برای چه غصّه می‏ خوری؟
دوم؛ وقتی تقسیم‌کننده رزق خود رازق است و تو نمی ‏توانی کم و زیادش کنی؛ چرا حرص می‏ زنی؟! سوم؛ اگر حساب روز قیامت حقّ است، پس چرا این‏قدر انباشته می‏ کنی؟ حضرت فقط بحث حساب که در رابطه با حلال را مطرح می‏ کنند، «فی حلالها حساب» و بحث عقاب که در رابطه با حرام است را نمی ‏فرمایند. خداوند به تو نعمت داد بعد هم به تو فرموده چگونه صرفش کن، امّا تو دائم این‏ها را روی هم انباشته می‏ کنی. جا دارد خدا بگوید: این مقدار نعمتی که به تو عنایت کردم را چه می‏ کنی؟ بیا در راه من مصرف کن؟ چرا روی هم می‏ گذاری؟ بعد هم در قیامت باید حساب آن‏ها را پس بدهی. حدّاقل معطّلی ‏ات را را در قیامت کم کن.

چهارم؛ اگر می‏ گویید پاداش الهی در مقابل اطاعت از او حقّ است، و روز قیامت پاداش می‏ دهد، پس چرا در اطاعت از خدا سستی می ‏کنید؟! در حالی‏ که باید عجله کنی و کسالت و کاهلی را کنار بگذاری.» /6262
دانلود


لینک را کپی کنید دانلود


پنجشنبه 30 مرداد 1393 - 20:06:37





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن