واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob با توجه به پدیده های آب و هوایی سیل را مانند زلزله جدی بگیرید تهران - ایرنا - رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی شایسته ای برای ایمن سازی و مقام سازی مناطق شهری و روستایی پرخطر کشور در برابر مخاطرات حوادث غیر مترقبه به ویژه سیل و آب گرفتگی به عنوان یک عامل مهم در تغییرات اقلیمی انجام نشده است.
«پیرحسین کولیوند » روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: با توجه به سیل خیز بودن کشور اقدام فوری و موثری برای مقابله با مخاطرات این حادثه غیر مترقبه انجام نشده است.
وی ادامه داد: مسوولان و دست اندرکاران ذیربط تا حدودی اقداماتی را برای افزایش دغدغه عمومی در برابر زلزله به عنوان یک مساله ناپایدار کننده زندگی انجام داده اند ولی در مقابله با مخاطرات سیل و آب گرفتگی در استان های پرخطر و مستعد وقوع این حادثه طبیعی و غیر مترقبه هیچ کار و اقدام قابل توجهی انجام نشده است.
کولیوند، فقدان اطلاعات و دانش لازم برای مقابله با پیش بینی مخاطرات سیل و آب گرفتگی را از مشکلات مهم این بخش دانست و خواستار افزایش توجه مسوولان و دست اندرکاران ذیربط به این امر مهم شد.
این مقام مسوول در جمعیت هلال احمر تاکید کرد: مسوولان کشور به ویژه مدیران دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح باید این توانایی را داشته باشند که محیط های شهری و حتی روستایی را در برابر حوادث غیرمترقبه و تغییرات اقلیمی تا 50 سال آینده ایمن سازی و مقاوم سازی کنند.
وی گفت: در این ارتباط در وهله نخست باید اهمیت و دغدغه عمومی از جمله مسوولان و متولیان امر در جهت ضرورت مقاوم سازی و تمهیدات لازم برابر مخاطرات سیل و آب گرفتگی ایجاد شود.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: امروزه به دلیل نبود دغدغه میان برخی مسوولان و متولیان بخش های مختلف بیشتر فعالیت های توسعه ای شهری در محیط های پر خطر و سیل خیز و دشت های سیلابی انجام می شود که این معضل موجب می شود در صورت بروز سیل و آب گرفتگی خسارات بسیاری به محیط های شهری وارد شود.
وی تصریح کرد: باید یک برنامه ریزی منسجم و کنترل تبعات آن در دستور کار مسوولان ذیربط قرار گیرد و همانطور که واحدهای مسکونی مقاوم برابر زلزله ساخته می شوند، برابر خطر سیل هم مقاومت آنها افزایش یابد.
کولیوند گفت: همچنین باید با فرهنگ سازی مناسب سطح اطلاعات عمومی جامعه را نسبت به این امر افزایش داد که چگونه و با توجه به چه راهکارهای موثری در صورت بروز سیل و آب گرفتگی می توانند در کمترین مدت خود و وسائل نقلیه و لوازم مورد نیازشان را به مناطق کمتر در معرض خطر سیل انتقال دهند.
این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکید کرد: بر این اساس شناسایی و مکان یابی مناطق بی خطر و یا کم خطرتر برای مقابله با این پدیده مخرب ضروری است.
وی تخریب محیط های گیاهی پیرامونی رودخانه ها و مناطق شهری را از معضلات مهم در گسترش مخاطرات سیل و آب گرفتگی عنوان کرد و گفت: باید مصالحی در کف معابر عمومی و
منازل مسکونی و اداری استفاده شود که قدرت نفوذ آب را داشته باشند چون این اقدام هم از آلوده شدن بیشتر آب جلوگیری کرده و هم در تغذیه سفره های آب زیر زمینی و کاهش ایجاد مخاطرات سیل و آب گرفتگی موثر خواهد بود.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر برای چندین بار تاکید کرد: بررسی نتایج برخی تحلیل های روانشناسی بر روی سیل زدگان در مناطق مستعد وقوع سیل و آب گرفتگی نشان می دهد که 80 درصد این افراد تا بیش از دو سال پس از وقوع این بلای طبیعی، از عواقب روانی ناشی از آن رنج می برند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که اثرات جسمی بعد از وقوع سیل به طور متوسط تا یک سال بر سیل زده ها باقی می ماند.
اجتمام(4)**7029**1436
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]