واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob بیماری های تیروئید را جدی بگیرید تهران بزرگ-ایرنا- رییس هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران گفت:هورمون هایی که ازغده تیروئید ترشح می شود برسوخت و ساز یا متابولیسم همه سلول های بدن تاثیرمی گذارد بنابراین هرگونه اختلال درعملکرد این غده باعث بروزعلائم و نشانه های بالینی در فرد بیمار می شود.
دکترایرج خسرونیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه غده تیروئید عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی بدن را کنترل می کند و تامین سوخت و ساز بدن و حفظ دمای بدن را بر عهده دارد اظهار داشت: کم کاری تیروئید ( هایپوتیروئیدی )، پرکاری تیروئید ( هایپرتیروئیدی )، بزرگی غده ی تیروئید ( گواتر)، توده های
تیروئید، سرطان تیروئید و التهاب تیروئید ( تیروئیدیت ) ازشایعترین بیماری های تیروئید بشمار می آید.
وی افزود: وقتی غده تیروئید کمترازحد طبیعی فعالیت کند، از بدو تولد ناقص شکل گرفته باشد، به وسیله جراحی کل تیروئید یا قسمتی از آن برداشته شده باشد، و یا ید کافی در رژیم غذایی موجود نباشد این غده دیگرنمی تواند هورمون کافی تولید کند و به این حالت کم کاری تیروئید گفته می شود.
دکترخسرونیا ادامه داد: یکی از شایعترین علل کم کاری تیروئید بیماری خود ایمنی است که به آن بیماری هاشیموتو گفته می شود دراین بیماری به تدریج پادتن هایی برعلیه تیروئید ساخته می شود که باعث تخریب و از بین بردن توانایی تولید هورمون این غده می شود.
رییس هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران شایعترین علائم کم کاری تیروئید را خستگی و فرسودگی، کندی حرکات و تنبل شدن، مشکل در تمرکز و فعالیتهای مغزی، افزایش وزن بدون علت مشخص، پوست خشک خشن و خارش دار، خشک شدن، خشن شدن و نازک شدن موها، احساس سرما مخصوصا در انتهای دست و پا، یبوست، گرفتگی عضلانی، افزایش تعداد و میزان خونریزی ماهیانه ، ناباروری و یا سقط جنین برشمرد.
دکترخسرونیا افزود: زمانی که غده تیروئید بیش از اندازه فعال باشد و هورمون زیادی تولید کند گفته می شود که فرد مبتلا به پرکاری تیروئید مبتلا شده است.
وی عصبی شدن، تحریک پذیری، افزایش تعریق، نازک شدن پوست، نازک و شکننده شدن موها، ضعف عضلانی مخصوصا در بالای بازو و رانها، لرزش دستها،اضطراب و اختلال حواس، بی خوابی، تپش قلب
،افزایش حرکات روده، کاهش وزن علیرغم افزایش اشتها، کم شدن تعداد و میزان خونریزی ماهیانه را از علائم پرکاری غده تیروئید عنوان کرد.
دکتر خسرونیا افزود: بیماری تیروئید از طریق آزمایش خون و اسکن تیروئید قابل تشخیص است.
* بیماری گواتر و توده های تیروئید
رییس هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه به بزرگی تیروئید گواتر گفته می شود افزود: گواترممکن است براثر بیماری هاشیموتو، گریوز یا در اثر کمبود ید یا عدم تعادل هورمونهای تیروئید ایجاد شود .
دکترخسرونیا ادامه داد: درصد کمی از برجستگی ها و توده های تیروئیدی ممکن است سرطانی باشد.
وی اضافه کرد: ممکن است غده تیروئید بر اثر تاثیر باکتریها یا ویروسها ملتهب شود و تیروئیدیت ایجاد شود.
رییس هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه درمان بیماری های تیروئیدی بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد تصریح کرد: درمان دارویی در درمان بسیاری از بیماران بسیار موثر است.
دکترخسرونیا افزود: برای درمان سرطان تیروئید، توده های تیروئیدی، گواتر و در موارد نادری از پرکاری تیروئید جراحی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: فردی که دچار مشکل تیروئید است اگر درمان نشود دچاربیماری های قلبی و عروقی، تنگی نفس، از کار افتادگی و غیره شود.
به گزارش ایرنا، تیروئید یک غده ی کوچک، شبیه پروانه است و در قسمت تحتانی گردن واقع شده کار این غده این است که هورمون ترشح کند، هورمون های تیروئید انرژی را به سلولهای بدن منتقل می کنند .
تهرام 7364/564
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]