واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
فعالیتهای بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تشریح شد
مدیر بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ضمن تشریح فعالیتهای بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: این بخش فعالیتهای شاخصی نسبت به سال گذشته داشته که مخاطبان خاص خود را داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، رشید جعفرپور، مدیر بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به رویکرد این بخش اظهار کرد: بخش دانشگاهی نمایشگاه بیست و دوم با رویکرد موضوع محوری کار خود را آغاز کرد. در دوره های گذشته معمولاً با واحدهای دانشگاهی تماس گرفته می شد تا برای آوردن آثار خود به نمایشگاه اعلام آمادگی کنند، اما امسال با این رویکرد، موضوعاتی که در حوزه قرآنی در دانشگاه ها انجام می شد را در نظر گرفیتم و به هر دستگاهی یک غرفه اختصاص دادیم تا فعالیت ها و محصولات خود را در این موضوعات خاص به مخاطبان عرضه کنند.
وی افزود: به عنوان نمونه موضوع طب در قرآن به وزارت بهداشت، تشکلهای قرآن و عترت به بسیج دانشجویی، پایان نامه ها و جشنواره پایان نامه به وزارت علوم و بخش هنری به دانشگاه آزاد سپرده شد برای همین غرفه های این بخش متنوع تر شد و جذابت های خاص خود را برای مخاطبان مختلف داشت. مخاطب با توجه به نوشته هایی که بر سر غرفه ها بود به بخش های مورد نظر خود مراجعه می کرد.
وی به فعالیتهای شاخص این بخش اشاره کرد و گفت: در بخش پایان نامه ها، مشاوره پایان نامه نویسی داشتیم که بر این اساس هر شب یک از اساتید در این غرفه حضور پیدا می کرد تا در مورد پایان نامه نویسی، روش شناسی و موضوع شناسی به مراجعان مشاوره بدهد. در غرفه دانشگاه علوم پزشکی نیز هر شب یک متخصص تغذیه حضور می یافت و بحث های مربوط به طب سنتی را به بازدیدکنندگان مطرح می کرد.
وی در مورد نشستهای علمی مربوط به بخش دانشگاهی گفت: ما پیش از آغاز نمایشگاه برای برگزاری 10 نشست اعلام آمادگی کرده بودیم که 7 نشست نهایی شد و با همکاری کمیته علمی در ایام برپایی نمایشگاه بیست و دوم برگزار شد که موضوعات متنوعی را شامل می شد.
از جمله موضوعات نشستهای بخش دانشگاهی سبک زندگی قرآنی، شهر مدرن و سبک زندگی، شیوه های نوین آموزش قرآن، نقد و ارزیابی شیوه های آموزش قرآن و ورزش از دیدگاه قرآن بود که جعفرپور در این رابطه اظهار کرد: رویکرد این نشستها با محوریت نگاه اجتماعی و جامعه شناختی بود.
مدیر بخش دانشگاهی نمایشگاه بین المللی به برپایی 7 ضیافت توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: این ضیافت ها با حضور اساتید، دانشجویان، دانشجویان خارج از کشور و دانشجویان خارجی مقیم در ایران برپا شد که جذابیتهای خاص خود را داشت.
یکی از فعالیتهای بخش دانشگاهی در عرصه هنری است؛ جعفرپور در این رابطه اظهار کرد: دانشگاه آزاد و دانشگاه فنی و حرفه ای آثاری را طی چند دوره داوری کرده بودند که آثار برگزیده در این بخش به نمایش گذاشته شد که در مراسم اختتامیه تلاش می کنیم از 4 اثر دانشگاه فنی و حرفه ای، 2 اثر از پیام نور و 4 اثر از دانشگاه آزاد تقدیر کنیم. همچنین کارگاه های هنری در رشته های معرق کاری، فرش بافی و خوشنوسی با حضور اساتید برجسته کشور در بخش دانشگاهی برگزار می شد که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
مدیر بخش دانشگاهی تصریح کرد: با توجه به رویکرد موضوعی بخش دانشگاهی، همه غرفه ها بسته هایی داشتند که به بازدیدکنندگان ارائه می کردند؛ این بسته ها شامل کتاب، نرم افزار، لوح فشرده و بروشور برای معرفی محصولات فعالیتهای قرآنی خود می شد؛ برخی از غرفه ها نیز به برگزاری مسابقات قرآنی اقدام می کردند که همراه با جوایز برای مخاطبان بود. بخش پیام نور هر شب ورزش باستانی را در فضای عمومی برگزار می کرد که بسیار جذاب بود؛ در این مراسم اشعاری با مضامین قرآنی خوانده می شد که مورد استقبال خانواده ها قرار گرفت.
جعفرپور گفت: یکی از کارهای برجسته بخش دانشگاهی تجلیل از اساتید قرآنی دانشگاه ها با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود. در این مراسم از 12 استاد تمام تجلیل شد که 9 نفر از آنها از رشته های قرآنی بودند و 3 نفر دیگر از سایر رشته ها بودند اما در عرصه قرآنی کارهای برجسته ای انجام داده بودند. در بخش مطالعات میان رشته ای نیز از 3 کتاب رونمایی شد که از جمله آنها کتاب چکیده های پایان نامه های دانشجویی با رویکرد قرآن و میان رشته ای و روش پایان نامه نویسی قرآنی بود.
وی با بیان اینکه پنجاه و نهمین جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت نمایشگاه ها نیز در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد، گفت: این جلسه با حضور معاونان دستگاه های دانشگاهی و در بالاترین سطح برگزار می شود که جلسه پرباری بود و تصمیمات خوبی برای آینده فعالیت های دانشگاهی در نظر گرفته شد.
جعفرپور در مورد عملکرد این بخش در طول برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: در بین مخاطبان فرم ارزیابی توزیع شده که نتایج آن اعلام خواهد شد اما به نظر می رسد نسبت به سال گذشته با توجه به رویکرد جدید دانشگاه، استقبال بیشتری از این بخش صورت گرفته است و ما شاهد شور و نشاط در بین غرفه ها و مخاطبان بودیم. وی در مورد فعالیتهای جامانده از نمایشگاه نیز گفت: برخی دانشگاه ها فعالیتهای ویژه ای داشتند که می شد در غرفه های بخش دانشگاهی دیده شود؛ همچنین دانشگاه علمی و کاربردی به دلیل فضای کم در این بخش حضور نیافت. در سال آینده باید هم متراژ افزایش پیدا کند و هم ظرفیت بخشهای هنری دانشگاهی بیشتر دیده شود؛ در حوزه کتاب نیز فکر می کنم باید دانشگاه ها حضور پررنگ تری داشته باشند.
۱۳۹۳/۴/۳۰ - ۱۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]