واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه معاون فرهنگی وزیر علوم؛
تأکید بر در دسترس بودن دستاوردهای نمایشگاه قرآن برای دانشگاهیان/ دانشگاه ها میزبان نمایشگاه های قرآن شوند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن با بیان اینکه دستاوردهای نمایشگاه قرآن باید در دسترس دانشگاهیان قرار بگیرد، گفت: ما باید شاهد برگزاری نمایشگاه قرآن در داخل دانشگاه ها نیز باشیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم اختتامیه بخش دانشگاهیان با توجه به اینکه امشب، یکی از شبهای پربرکت و شب قدر است، گفت: امسال توفیقی دست داد تا بیشتر از گذشته در محضر قرآن کریم و خادمان این عرصه باشیم. ما تا زمانی که خودمان را طلبکار قرآن کریم بدانیم نمی توانیم راه به جایی باز کنیم اما هر زمان که خود را بدهکار و نیازمند قرآن کریم بدانیم راه را بهتر پیدا خواهیم کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در ادامه با اشاره به آیات ابتدایی سوره مبارکه طه تصریح کرد: چنین برنامه هایی اگر به طور مستمر و خودآگاهانه باشد آن زمان متوجه خواهیم شد که توفیق حضور داشتن در فعالیت های قرآنی اثرگذار خواهد بود.
هاشمی با بیان اینکه ما مدیون قرآن هستیم، اظهار کرد: ما باید این منت را بر خودمان داشته باشیم که توفیق حضور در عرصه فعالیتهای قرآنی به ما دست داده است و البته باید در ترویج این نوع نگاه نیز تلاش کنیم که اگر در عرصه انس با قرآن کریم راه پیدا نمی کنیم یعنی اینکه راه را نیافته و انس با قرآن کریم نداشته ایم.
وی تصریح کرد: قرآن آمده است تا زندگی ما را ارتقاء دهد، جایگاه قرآن کریم به حدی رفیع است که حتی اگر نمایشگاه قرآن نیز وجود نداشته باشد خللی در جایگاه آن وارد نخواهد شد. در حال حاضر سخن در مورد مهجوریت قرآن کریم بسیار زیاد است اما در واقع مهجوریت قرآن کریم به معنای بی بهره ماندن انسان ها از برکات آن است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم با طرح این سؤال که چقدر توانسته ایم از کتاب هدایت انسانها بهره مند شویم، گفت: باید تلاش کنیم تا نیازهای خود را از این کتاب آسمانی پیدا کنیم.
هاشمی در ادامه حوزه علمی و اجتهادی و ایمانی و قلبی را دو حوزه ای عنوان کرد که باید در آن فعالیت کنیم و اظهار کرد: باید در این دو حوزه به خود بباورانیم که هنوز به آن باور که قرآن کتاب رهایی و نجات است نرسیده ایم، اگر به این باور رسیده بودیم وضعیت انس با قرآن کریم به مراتب بهتر از وضعیت فعلی بود.
وی افزود: ما شاهد هستیم که متون ادبی بسیار زیادی در مورد قرآن کریم در جلسات مختلف قرائت می شود اما آیا این کافی است، ما باید در وهله اول بهره هایی که ممکن است از قرآن ببریم را برای خودمان شناسایی کنیم البته این شناسایی در مورد تمام منابع فرهنگی باید صورت بگیرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: نمایشگاه قرآن کریم برای این است که کم کم و پله پله این ذخیره لایتناهی را اول به خود و بعد به دیگران معرفی کنیم، اگر همتها معطوف به این شود که قرآن را از مهجوریت برهانیم باید آنرا از هجر فکری برهانیم.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری با کیفیت نمایشگاه قرآن در بیست و دومین دوره، گفت: امیدواریم نمایشگاه قرآن نقطه عطفی باشد برای فعالیتهای قرآنی بیشتر تا در نهایت به جایی برسیم که نمایشگاه قرآن تنها محدود به برگزاری یکبار در سال نشود و در طول سال مکرراً شاهد برگزاری آن باشیم.
وی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه نمایشگاه های قرآن باید به دانشگاه ها وارد شوند، یادآور شد: فعالیتهایی که در نمایشگاه قرآن صورت می گیرد در دسترس نزدیکتر دانشجویان و اساتید قرار بگیرد تا دانشگاهیان راحت تر بتوانند با این دستاوردها ارتباط برقرار کنند. دانشگاه ها باید به صورت داخلی و در طول سال نمایشگاه قرآن را برگزار کنند و نمایشگاه فعلی منتخبی از فعالیت های آن نمایشگاه باشد.
۱۳۹۳/۴/۳۰ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]