تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833191806
مخفی شدن اجابت در دل دعا!/ خود دعا کردن اجابت را در درونش دارد
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه پای تفسیر آیت الله قرهی؛
مخفی شدن اجابت در دل دعا!/ خود دعا کردن اجابت را در درونش دارد
آیت الله قرهی در شرح دعای ابوحمزه ثمالی گفت: این که پروردگار عالم اجازه داده که انسان با او صحبت کند و آن هم از طریق دعاست، این خودش اجابت است.
آیت الله قرهی در شرح دعای ابوحمزه ثمالی مطالبی را بیان کرده که در پی می آید:
مخفی شدن اجابت در دل دعا!
پروردگار عالم همان طور که ارتباط با خودش را از ناحیه خود به قرآن قرار داد؛ از ناحیه انسان هم به دعا قرار داد و دعا به عنوان سخن گفتن با پروردگار عالم عندالاولیاء است.
لذا خود دعا هر چه میخواهد باشد، کوچک یا بزرگ، عندالله باعظمت است. اجابت دعا هم عندالله در دل خود دعا است. یعنی پروردگار عالم دعای آن را که دستش را بالا برده و از خدا درخواست کرده و سائل شده، قبل از این که به ظاهر اجابت شود، اجابت کرده است؛ چون پروردگار عالم اجازه سخن گفتن به او داده است و این، نکته مهمش است.
این که پروردگار عالم اجازه داده که انسان با او صحبت کند و آن هم از طریق دعاست، این خودش اجابت است. لذا در ادعیه به خصوص همین دعای ابوحمزه، یک معنی آن فرازی که بیان کردیم که فرمودند: «وَ لَيْسَ مِنْ صِفَاتك يَا سَيدِي أَنْ تَأْمُرَ بِالسؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِية»، همین است. اصلاً خودت به سؤال یعنی دعا امر کردی و به هیچ عنوان هم عطا را منع نمیکنی. عطا در خود سؤال خوابیده شده است.
لذا فرمود: «وَ أَنْتَ الْمَنانُ بِالْعَطِياتِ عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِك» که توضیح دادیم که چرا منان میفرماید و این که «عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِك» است. «وَ الْعَائِدُ عَلَيْهِمْ بِتَحَننِ رَأْفَتِك»، لذا خود پروردگار عالم در دعا یادآوری میکند که در حقیقت این که اجازه دادم با من صحبت کنی، خود این اجابت است. پس ما نباید منتظر اجابت باشیم. اجابت در آن است.
امیرالمؤمنین، اسدالله الغالب، علی بن ابیطالب(ع) فرمودند: «إن الله َ تَبارَكَ وَ تَعالى أخْفى ... إجابَتَهُ في دَعوَتِهِ »[1]، پروردگار عالم مخفی کرده (یعنی در درون خود آن قرار داده، به تعبیر خودمانی یعنی در دل قضیه خوابیده) ....، چه چیز را؟ اجابت را در همان دعوت. یعنی اجابت خودش را در دل دعا پنهان کرده است. یعنی همین که شما دستتان را بالا میبرید و دعا و درخواستی میکنید، همین اجابت خداست.
لذا اینقدر دعا مهم است که فرمودند: «فَلا تَستَصغِرَن شَيئا مِن دُعائهِ ، فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، پس هیچ دعایی را کوچک نشمار. نگو این دعا که دعای خیلی کوچکی است و دعا باید دعا باشد! حضرت میفرمایند: خیر، هیچ دعایی را کوچک نشمار. اصلاً هر درخواستی را که از پروردگار عالم میکنی، اصلاً و ابداً کوچک نشمار.
در ادامه دلیل آن را میفرمایند و آن، این است: « فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، ای بسا آن دعا همان موقع موافق به اجابت باشد و پروردگار عالم آن را اجابت کرده، اما تو نمیدانی. چون ما تصور میکنیم باید اثر اجابت دعا، زود باشد، در حالی که اینطور نیست. ای بسا در آینده معلوم شود و ای بسا اصلاً در این دنیا معلوم نشود و آخرت معلوم شود.
لذا پروردگار عالم دعا را بدون اجابت را نمیگذارد و اتفاقاً معنی این که فرمود: «وَ لَيْسَ مِنْ صِفَاتك يَا سَيدِي أَنْ تَأْمُرَ بِالسؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِية»، همین است. مگر میشود تو خودت امر به سؤال کنی و بعد عطیهات را منع کنی؟! تو عطا میکنی.
چون در ادامه میفرماید: «إِلَهِي رَبيْتَنِي فِي نِعَمِكَ وَ إِحْسَانِكَ صَغِيراً » که در جلسه گذشته مقدار کمی بیان کردیم که در طفل بودن چه حالاتی است و میخواستیم راجع به نعمت بیان کنیم که البته دیگر وقت کم است و در این جلسه نمیتوان بیان کرد. لذا به همین قدر بسنده میکنیم که دعا از جانب خدا خودش اجابت است.
شاید بگویند: ما چیزی به نام دعا و در مقابلش چیزی به نام اجابت داریم. مانند این که در بیع، بحث ایجاب و قبول را داریم. اما میفرمایند: خیر، همین دعا، اجابت است. چون دعا، سخن گفتن انسان با پروردگار عالم است. لذا در این «ادعُونِى»[2]، « أَستَجِبْ لَكُمْ» خوابیده، منتها از باب تفهیم به انسان اینطور بیان میشود.
اولیاء خدا، بزرگان، آیتالله العظمی شاهآبادی و امام عظیمالشأن(ره) میفرمودند: کتاب الله، قران نازل و دعا، قرآن صاعد است.
لذا امیرالمؤمنین فرمودند: «إن الله َ تَبارَكَ وَ تَعالى أخْفى ... إجابَتَهُ في دَعوَتِهِ »، اصلاً اجابت در خود دعوت است، همین که بگویی: خدا، این، خودش اجابت است و نیازی نیست اجابت شود. اجابت درون آن مخفی شده است. «فَلا تَستَصغِرَن شَيئا مِن دُعائهِ ، فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، چطور است که اجابت شده و من نمیفهمم؟ من که دارم دعا میکنم، بالاخره باید بفهمم اجابت شده یا خیر؟ منظور از این « و أنتَ لا تَعلَمُ» چیست؟
منظور این است که تو نمیدانی خود این سخن گفتن با پروردگار عالم، اجابت دعاست. پروردگار عالم به تو لطف و محبت کرده و خواسته تا ما با او سخن بگوییم.
اذن خدا برای بهترین عبادت و باز شدن دربهای رحمتش
لذا برای این که بدانید این اجازه دادن برای صحبت با خدا، از جانب خود خداست، باز روایتی را بیان میکنم. پیغمبر اکرم، خاتم رسل، محمد مصطفی(ص) فرمودند: «أفضَلُ العِبادَةِ الدعاءُ »[3]، بالاترین و برترین عبادت، دعاست - که این، خودش توضیح مفصلی میطلبد که در اینجا با آن کاری نداریم - چرا؟
میفرمایند: «فإذا أذِنَ الله ُ لِلعَبدِ فى الدعاءِ فَتَحَ لَهُ بابَ الرحمَةِ»، موقعی که پروردگار عالم اذن و اجازه میدهد که عبد دعا کند، اصلاً خود این، باز شدن باب رحمت پروردگار عالم است. پس اولاً خداوند است که اجازه دعا را میدهد. ثانیاً با دعا کردن، باب رحمت خدا به روی انسان باز میشود.
«اللهم إنی أسئلک برحمتک التی وَسِعَتْ كُل شيءٍ»، یکی از این رحمتهای خدا، همین است که تو دعا میخوانی. چرا؟ چون خدا اجازه داده است. همه توفیق ندارند دعا بخوانند و زیارت بروند و ... .
یکی از آقایان را میشناسم که بیست و هشت سال است، مشهد که به تعبیر عامیانه بغل گوشمان است، نرفته است. یعنی توفیق زیارت نداشته است. اینطور هم نیست که ندار باشد و بگوییم: بنده خدا وضعیت مالی خوبی ندارد و نمیتواند برود. باید اذن بدهند. فکر میکنید من و شما هستیم؟!
یکی از دوستان، حداقل ماهی یکبار به مشهد میرفت. خودش میگفت: یکبار با خودم گفتم: من خیلی مشهد میروم. به امام رضا هم گفتم: ما دیگر خیلی پیش تو میاییم، دیگر الآن آن حال را نداریم. بعد از آن یک اتفاقی افتاد که من تا شش ماه نتوانستم بروم. فکر میکند خودش است که همت کرده و ماهی یکبار دارد به مشهد میرود، برای همین کاری میکند که نروی.
پس خود دعا هم اینطور نیست که فکر کنیم ما خودمان داریم دعا را انجام میدهیم، «فإذا أذِنَ الله ُ لِلعَبدِ فى الدعاءِ»، موقعی که پروردگار عالم برای دعا، اجازه به بندهاش میدهد، ... . یا این که امیرالمؤمنین فرمودند: «إن الله َ تَبارَكَ وَ تَعالى أخْفى ... إجابَتَهُ في دَعوَتِهِ »، خداوند اجابت را در دعا مخفی کرده؛ یعنی همین که دعا میکنی، خودش اجابت است، منتظر اجابت نباش. «فَلا تَستَصغِرَن شَيئا مِن دُعائهِ ، فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، چون ای بسا آن دعا موفق به اجابت شود اما تو ندانی. شاید بگویید: این چگونه اجابت شده؟! من که چیزی نمیبینم. میگویند: شما متوجه نیستید، همین قدر که اجازه سخن گفتن با پرودگار عالم را به شما دادند که دعا کنید، در همین دعا، اجابت است. پس اینطور نیست که مثل بیع، بحث ایجاب و قبول از طرفین باشد، بلکه اصلاً خود دعا، از خداست و اجابت هم درون خود دعاست. لذا من و تو نیستیم که دعا میکنیم، بلکه اجازه میدهند. چون پیامبر هم فرمودند: « أفضَلُ العِبادَةِ الدعاءُ فإذا أذِنَ الله ُ لِلعَبدِ فى الدعاءِ فَتَحَ لَهُ بابَ الرحمَةِ»، هنگامی که خدا اجازه دعا را داد، باب رحمت برای او باز میشود.
دعا، قرآن صاعد است و خود خداست که اجازه میدهد بنده با او سخن بگوید و دعا کند. پس همانطور که فرمودند: «أذِنَ الله» ، خودت نیستی که دعا میکنی، بلکه پروردگار عالم به تو اجازه داده که با او سخن بگویی. پس باید اذن بدهند تا دعا کنیم، لذا همان موقع که اجازه دادند معلوم است که اجابت هم صورت گرفته و خودش اجابت است. پس دنبال کدام اجابت میگردیم؟! «أخْفى ... إجابَتَهُ في دَعوَتِهِ ».
لذا میفرمایند: دعاها را کوچک نشمارید و نگویید این که دعا نیست و ... . «فَلا تَستَصغِرَن شَيئا مِن دُعائهِ ، فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، دعا عجیب است. دعا، لطف خدا از جانب خودش است. باب رحمت خدا به روی انسانی که دست به دعا برمیدارد، باز شده است.
ما یک اجابت ظاهری داریم که این، همان است که من و شما میبینیم. اجابت حقیقی اتفاقاً قبل از اجابت ظاهری است و همین است که اجازه دادند دعا کنیم. چون برای دعا باید اذن بدهند و تا اذن ندهند نمیشود.
اگر دعا، اجابت ظاهری نشود، اجابت حقیقی آن دائمی خواهد بود!
لذا روایتی داریم که قبلاً هم بیان کردم که گاهی دعا میکند و فردای قیامت وقتی میفهمد اگر اجابت ظاهری را نمیکردند و این مشمول اجابت دائمی میشد، با خود میگفت: ای کاش هیچکدام از دعاهایم اجابت ظاهری نمیشد. چون اگر اجابت ظاهری را به انسان ندهند، اجابت حقیقی آن، دائمی است.
دلیل این که اگر اجابت ظاهری را ندهند، اجابت حقیقی، دائمی است، برای این است که وقتی دعایش اجابت ظاهری نشود، مدام دستش را بالا میبرد و دعا میکند. وقتی به دست میآورد، احساس میکند دعایش مستجاب شد، دیگر دست از دعا میکشد. اما آن چیزی که طلب میکند و به دنبال آن است، ابزار و عامل و وسیلهای میشود که شما دعا کنید. لذا این را با صراحت و ایمان کامل و از فرمایشات اولیاء خدا بیان میکنم که فکر نکنید آن چیزی که میخواهید، دعاست؛ آن، ابزاری شده که شما دست به دعا بردارید.
اگر خانه، ماشین و ... میخواهید، وسیلهای شده که شما دعا کنید و إلا بیان کردن اینها در محضر ذوالجلال و الاکرام که خیلی زشت است، اما خود اینها ابزار شده که دعا کنید. مریض دارید، وسیله شده؛ خودتان مریضی دارید، وسیله شده، ابزار است که تو دستت را جلوی پروردگار عالم بالا ببری و دعا کنی. در خود دعا اجابت حقیقی نهفته شده و وقتی اجابت ظاهری پیش میآید، ای بسا آن اجابت ظاهری عامل شود که این اجابت حقیقی دیگر استمرار پیدا نکند. اما تا موقعی که اجابت ظاهری پیش نیامده، اجابت حقیقی وجود دارد؛ چون مدام دستم را بالا میبرم و خدا خدا میکنم. پروردگار عالم و ملائکه دارند نگاه میکنند و میگویند: ما که اجابت کردیم، این که متوجه نیست، پس بگذار بیشتر او را اجابت کنیم « فَرُبما وَافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ»، خودش نمیداند اجابت کردیم. این، اجابت حقیقی است. آن اجابت، اجابت ظاهری است. وقتی آن ابزار را به شما دادند، دیگر دست از دعا میکشید.
یک مثال بزنم، خدای متعال فرموده که بخواهید و دعا کنید. اما بعضی موارد هم ابزاری قرار میدهد. بیان کردیم: آن نبی مکرم مریض بود و دستش را بالا برد و مدام دعا کرد، پروردگار عالم خطاب کرد: اگر اینقدر دستانت بالا باشد که کتفهایت خسته شود و بیافتد، من اجابت نمیکنم. من درد دادم، درمان هم دادم، دنبال درمان آن برو. اما در یک مواردی هم با این که خود پروردگار عالم فرموده به دنبال درمان بروید، هیچ درمانی یافت نمیشد و همه دکترها میمانند. آنوقت پروردگار عالم با تربت ابیعبدالله میخواهد او را شفا دهد. با یک خاک؟! خاک، مگر چه دارد، بله! «جعل الله في تربة قبرِ الحسينِ عليه السلام شفاءٌ مِن كل داءٍ»، خدا شفا را در تربت ابیعبدالله برای همه مریضیها قرار داده و میگوید: حالا از این طریق درمان کنید.
از جمله این موارد، برای بعضیهاست که بچه دار نمیشوند و برای همین صده میگیرند و در این صده، تربت میخورند و دعا میخوانند و ... . وقتی مشغول شدند و صده تمام شد، بعد از مدتی کم میکنند و یا دیگر تمامش میکنند. این، ابزار برای آن دعا بود. اما اجابت حقیقی در همان زمان دعا بود که خدای متعال داشت به شما مرحمت میکرد که این را نباید فراموش کنیم.
۱۳۹۳/۴/۱۴ - ۱۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
علامه طباطبایی روزه خود را با بوسه زدن بر ضریح اهل بیت(ع) باز میکردند
دین و اندیشه آیت الله حسینی بوشهری علامه طباطبایی روزه خود را با بوسه زدن بر ضریح اهل بیت ع باز میکردند آیت الله حسینی بوشهری گفت علامه طباطبایی همیشه مقید بودند که نزدیک غروب حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه س باشند و وقتی به حرم می رسیدند بر ضریح حضرت بوسه می زدند و پس از آنختم هفت روزه كه به سرعت اجابت مي شود
ختم هفت روزه كه به سرعت اجابت مي شود هر یک از سوره ها برای برآمدن حاجات روزی چهارده بار هدیه به چهارده معصوم خوانده شود یک ختم توصیه شده برای یکبار هم که شده این ختم رو انجام بدین تا سرعت حاجت روائی رو ببینید هر یک از سوره ها برای برآمدن حاجات روزی چهارده بار "هدیه بهبرای استجابت دعا باید خود را از خواهشهای نفس و معصیت پاک کرد/ حقیقت و شرایط دعا
دین و اندیشه برای استجابت دعا باید خود را از خواهشهای نفس و معصیت پاک کرد حقیقت و شرایط دعا خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه معنی دین و حقیقت آن عبادت و عبادت همان دعاست یعنی بنده از اسباب ظاهر یه چشم پوشیده نظر به مسبّب الأسباب کند و از غنیّ علی الاطلاق حاجات خود را طلب نمایچرا برخی از دعا کردن لذت نمیبرند؟
چرا برخی از دعا کردن لذت نمیبرند کسی که جز حلال نمیخورد و جز به حلال نمیاندیشد حتما از عبادت لذت میبرد اگر بخواهیم از عبادت لذت ببریم باید از مال حرام به شدّت بپرهیزیم پ رستش نوعی رابطه است که بین انسان و معبود او تحقق پیدا می کند انسان این نوعِ خاص از رابطه را که ستایشختمي كه به سرعت اجابت مي شود
هر یک از سوره ها برای برآمدن حاجات روزی چهارده بار هدیه به چهارده معصوم خوانده شود ختمی که توصیه شده برای یکبار هم که شده این ختم رو انجام بدین تا سرعت حاجت روائی رو ببینید هر یک از سوره ها برای برآمدن حاجات روزی چهارده بار هدیه به چهارده معصوم خوانده شود &nbsعلت تأخیر در اجابت دعا از زبان «منصور ارضی»
علت تأخیر در اجابت دعا از زبان منصور ارضیمنصور ارضی میگوید گاهی اوقات تاخیر اجابت دعا به خاطر مقام و منزلت بنده نزد خداست چون شنیدن صدای بندهاش را دوست دارد و گاهی اوقات برعکس حالا خودتان کلاه خودتان را قاضی کنید یک وقت تا نگفته کارتان درست شد یک ذره باید ترسید به گزارش خبراجابت شدن خواستههای خاص مردم در «شهر باران»
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون اجابت شدن خواستههای خاص مردم در شهر باران تهیه کننده شهر باران این ویژه برنامه را اثری امیدبخش شاد و تاثیرگذار معرفی کرد که هم با دعوت از چهرهها ابعاد دیده نشده زندگی آنها را به مخاطبان نشان میدهد و هم در تلاش است افرادی با مشکلات خاص را رویبا شدت گرفتن باران و جاری شدن سیل مردم جنوب برزیل منازل خود را ترک کردند
با شدت گرفتن باران و جاری شدن سیلمردم جنوب برزیل منازل خود را ترک کردندطبق اعلام منابع رسمی در برزیل بارش یک هفتهای باران در جنوب برزیل موجب بالا آمدن سطح آب رودخانهها و جاری شدن سیل شد که بر اثر آن 4 هزار و 600 نفر منازل خود را ترک کردند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آمرگزارش جدید ساندی تایمز: مسئولان فیفا مخفیانه حقوق خود را دو برابر کردند
گزارش جدید ساندی تایمز مسئولان فیفا مخفیانه حقوق خود را دو برابر کردند تهران- ایرنا- روزنامه ساندی تایمز انگلیس با استناد به اسناد درز یافته گزارش داد که مسئولان فیفا حقوق خود را از اوایل امسال با افزایش دوبرابری به 200 هزار دلار رساندند به گزارش یورو اسپورت این ادعاها در حالیعضو مجلس خبرگان رهبری: در درگاه الهی دعا بدون اجابت محال است
عضو مجلس خبرگان رهبری در درگاه الهی دعا بدون اجابت محال است مشهد - ایرنا - عضو مجلس خبرگان رهبری گفت در درگاه رحمانیت خداوند متعال دعای بدون اجابت محال است و همه دعاها در نزد حق پذیرفته می شود به گزارش ایرنا آیت الله محسن کازرونی روز چهارشنبه در ویژه برنامه سخنرانی و بیانعضو مجلس خبرگان رهبری: دعای بدون اجابت به درگاه الهی محال است
عضو مجلس خبرگان رهبری دعای بدون اجابت به درگاه الهی محال استعضو مجلس خبرگان رهبری در حرم مطهر رضوی گفت در درگاه رحمانیت خدای متعال دعای بدون اجابت محال است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی آیتالله محسن کازرونی در ویژه برنامه سخنرانیشرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهی/۴ اگر دعا اجابت ظاهری نشود، اجابت حقیقی آن دائمی خواهد بود
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهی ۴اگر دعا اجابت ظاهری نشود اجابت حقیقی آن دائمی خواهد بودپیامبر اکرم ص میفرماید بالاترین و برترین عبادت دعاست پس اولاً خداوند است که اجازه دعا را میدهد ثانیاً با دعا کردن باب رحمت خدا به روی انسان باز میشود به گزارش خبرگزاری فارسخودروهاي امدادي از پرداخت عوارض آزادراهي معاف شدند
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۲ب ظ با ابلاغ وزارت راه وشهرسازي خودروهاي امدادي از پرداخت عوارض آزادراهي معاف شدند بر اساس ابلاغ سرپرست معاونت برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل و دبير كميسيون ايمني راه ها خودروهاي امدادي از پرداخت عوارض آزادراهي معاف شدند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج محمود سالگزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیل ایرانیها برای گرم کردن وارد زمین شدند/ مزدک از بین تماشاگران گزارش میکند
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیلایرانیها برای گرم کردن وارد زمین شدند مزدک از بین تماشاگران گزارش میکندبازیکنان تیم ملی ایران برای گرم کردن بدنهای خود وارد زمین شده و مورد تشوبق قرار گرفتند به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیل بازیکنان تیم ملی ایران قبل از آرژانتینیها بصدها هزار خودروي فيات فراخوان شدند
۱۰ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۴ق ظ صدها هزار خودروي فيات فراخوان شدند اداره امنيت جادهاي آمريکا از فراخواندن 700 هزار دستگاه از خودروهاي ساخت کارخانه فيات کرايسلر به علت نقص در سيستم احتراق آنها خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج علاوه بر 196 هزار خودروي معيوب کرايسلر ساخت شرهنر آیت الله شاهآبادی نهادینه کردن لا اله الا الله در اعماق وجودش بود/ هدف 11 ماه تحصن در حرم عبدالعظیم(ع) چه
دین و اندیشه هنر آیت الله شاهآبادی نهادینه کردن لا اله الا الله در اعماق وجودش بود هدف 11 ماه تحصن در حرم عبدالعظیم ع چه بود نصرتالله شاهآبادی فرزند مرحوم شاه آبادی با بیان اینکه هنر مرحوم شاهآبادی نفوذ کلمه لا اله الا الله در اعماق وجودش بود گفت مرحوم شاهآبادی برای بحثواردکنندگان خودرو موظف به اسقاط خودرو فرسوده به تناسب مصرف سوخت خودرو وارداتی شدند
سرپرست معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت واردکنندگان خودرو موظف به اسقاط خودرو فرسوده به تناسب مصرف سوخت خودرو وارداتی شدند تهران - ایرنا - سرپرست معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت گفت تمام واردکنندگان خودرو موظف می شوند به تناسب میزان مصرف سوخت خودر-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها