محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845123806
برای استجابت دعا باید خود را از خواهشهای نفس و معصیت پاک کرد/ حقیقت و شرایط دعا
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
برای استجابت دعا باید خود را از خواهشهای نفس و معصیت پاک کرد/ حقیقت و شرایط دعا
خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: معنی دین و حقیقت آن عبادت و عبادت همان دعاست؛ یعنی بنده از اسباب ظاهر یه چشم پوشیده نظر به مسبّب الأسباب کند و از غنیّ علی الاطلاق حاجات خود را طلب نماید.
علامه آیت الله سیدمحمد حسین حسینی طهرانی طی بیاناتی در رمضان المبارک سال 1369 هجری قمری (حدود 65 سال پیش) شرایط دعا را برمی شمرند که این مواعظ در جلد دوازدهم مطلع انوار چنین آمده است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم و الصّلاة علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی أعدائهم أجمعین من الآن إلی قیام الدّین. «و قال ربکم ادعونی استجب لکم ان الذین یستکبرون عن عبادتی سیدخلون جهنم داخرین.»(1) «مرا بخوانید تا جواب شما را بدهم! آن کسانى که از عبادت من بلندمنشى مىنمایند، به زودى با ذلّت و خوارى در جهنّم داخل خواهند شد.»
دعا یعنی خواستِ ممکن از پروردگار خود چیزی را، و پروردگار خود فرموده است که در صورت دعا من استجابت مینمایم. اگر درست توجّهی بنماییم خواهیم دانست که معنی دین و حقیقت آن عبادت و عبادت همان دعاست؛ یعنی بنده از اسباب ظاهریه چشم پوشیده نظر به مسبّب الأسباب کند و از غنیّ علی الاطلاق حاجات خود را طلب نماید.
عقل و نقل حاکم بر رجحان دعا کردن و فضیلت آن است
قال الله تعالی: «ادعوا ربکم تضرعا و خفیة انه لا یحب المعتدین»(2) «بخوانید پروردگارتان را از روى تضرّع و در پنهانى؛ چرا که او متجاوزان را دوست نمى دارد.» و قال أیضًا: وادعوه خوفاً و طمعاً انّ رحمتَ الله قریبٌ من المُحسنینَ. (3) «و او را از روى ترس و امید بخوانید؛ به جهت آنکه رحمت خداوند به احسان کنندگان نزدیک است.»
هر کس در هنگام بلا و اضطرار خواهی نخواهی حاجات خود را به درگاه واجب الوجود آورده و از او استمداد میکند و در واقع میتوان گفت: نه تنها انسان، بلکه تمام حیوانات با لسان تکوین خدا را میخوانند. منتهی انسان به واسطۀ صوارف و اشتغالات دنیوی، غریزۀ خواندن خدا از او کم شده لذا برای بیدار کردن این غریزه، شرع مقدّس دستور داده که انسان باید در سَرّاء و ضَرّاء، خدا را با لسان حال و قال بخواند تا این قسم خواندنِ خدا چون غذای مثمری، آن غریزه را زنده نگهدارد؛ خدای غنی هم به مرحلۀ اجابت میرساند.
شرایط دعا برای رسیدن به مرحله اجابت
ولی البتّه دعا دارای شرایطی است که چنانچه با آنها باشد به مرحلۀ اجابت میرسد:
اوّل: آنکه با وضوء باشد.
دوّم: در اوّل و آخر، صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستد.
سوّم: توجّه کامل داشته باشد.
چهارم: خدای را نصب العین خویش دیده، پردههای اسباب را دور انداخته، قدرت او را در نظر آورده، از او طلب کند.
پنجم: به خواندن خود امید اجابت قطعی داشته باشد، از روی یأس نباشد.
ششم: مخالف با مقتضای اسباب دنیوی نباشد؛
مثلاً انسان دعا کند که خدا انسان را از بلای دنیوی و اخروی حفظ کند.
علت عدم استجابت برخی دعاها
از حضرت صادق علیه السّلام منقول است که: «دعای پنج تن قبول نمیشود: 1. کسی که زنی داشته باشد بدعمل و دعا کند خدا رفتار او را خوب کند. 2. غلامی که سه بار گریخته باشد و او را نفروشد و بگوید: پروردگارا! اخلاقش را نیکو گردان و مطیعش بنما. 3. از زیر دیوار شکسته بگذرد و راه رفتن خود را سریع نکند و دعا کند فرود نیاید. 4. قرض دهد و شاهد نگیرد و بگوید: خدایا واصل گردان. 5. در خانه نشیند و روزی خواهد.»
عن النّبی صلّی الله علیه و آله و سلّم: «البَلاءُ یَتَعَلَّقُ بَینَ السَّماءِ و الأرضِ مِثلَ القِندیلِ؛ فإذا سَألَ العَبدُ رَبَّهُ العافیةَ صَرَفَ عَنه البَلاءَ.» (4) «از پیغمبر اکرم صلّى الله علیه و آله و سلّم روایت است که: بلا چون قندیلى بین زمین و آسمان معلّق مىماند؛ بنابراین اگر بنده از خدا عافیت بخواهد، خداوند بلا را از وى میگرداند و دور میکند.»
علّت آنکه بعضی از دعاها مستجاب نمیشود، برای آن است که قلب انسان خیانتکار است و بدین وسیله ایمانش کم و خدا را حقیقتاً نمیخواند؛ بلکه از روی شک و ظنّ کلمهای بر زبان جاری میکند. امّا اگر چنان یقین به پروردگار داشته باشد که هیچ ریب و شکّی در او راه نیابد و در حال دعا، جز خود و خدا هیچ حجابی نبیند و دعا را به منزلۀ حبل متّصلی میان خود و خالق بداند، مسلّماً چنین دعائی قبول خواهد شد و اثرش از همه چیز بیشتر است.
احادیثی در تشویق به دعا
عن الصّادق: «إنَّ الدُّعاءَ أنفَذُ مِنَ السِّنانِ.» (5) «امام صادق علیه السّلام فرمود: دعا از نیزه مؤثّرتر است.»
عَنِ الرِّضا علیه السّلام أنَّهُ کانَ یَقُولُ لأصحابِهِ: «”عَلَیکُم بِسِلاحِ الأنبِیاءِ!“ فَقِیلَ: و ما سِلاحُ الأنبِیاءِ؟ قالَ: ”الدُّعاء.“» (6) «امام رضا علیه السّلام به اصحاب مىفرمود: ”بر شما باد به اسلحه انبیاء!“ گفته شد: اسلحه انبیاء چیست؟ حضرت فرمود: ”دعاء.“»
عن رسول الله صلّی الله علیه و آله: «”رَحِمَ اللَهُ عَبدًا طَلَبَ مِنَ اللَهِ عَزَّوجَلَّ حاجَةً فَألَحَّ فی الدُّعاءِ استُجِیبَ لَهُ أو لَم یُستَجَب لَهُ“ و تَلا هَذِهِ الآیَة: «وادعوا ربی عسی الا اکون بدعاء ربی شقیا» (7) و (8) «رسول خدا صلّى الله علیه و آله و سلّم فرمودند: ”خداوند رحمت کند بندهاى را که از خدا حاجتى بطلبد و در دعا اصرار ورزد؛ چه اینکه مستجاب شود یا نشود.“ و این آیه را تلاوت فرمودند: ”پروردگار خود را مىخوانم؛ امید است به خواندن پروردگارم از اشقیا نباشم.“»
عنه صلّی الله علیه و آله: «”ألا أدُلُّکُم عَلَی سِلاحٍ یُنجِیکُم مِن أعدائِکُم و یُدِرُّ أرزاقَکُم؟“ قالُوا: بَلَی! قالَ: ”تَدعُونَ رَبَّکُم بِاللَّیلِ و النَّهارِ؛ فَإنَّ سِلاحَ المُؤمِنِ الدُّعاء.“» (9) «رسول خدا صلّى الله علیه و آله و سلّم فرمودند: ”آیا شما را راهنمایى نکنم به اسلحه اى که از دشمنان محفوظ مى دارد و روزى شما را سرازیر مىگرداند؟!“ عرض کردند: بلى! فرمود: ”خدا را در شب و روز بخوانید؛ به تحقیق که اسلحه مؤمن دعا است.“»
هفت مصیبت بزرگ که أمیرالمؤمنین از آنها به خدا پناه میبرد
حضرت امیر در یکی از خطبهها فرمودند که: «هفت مصیبت بزرگ است که از آنها به خدا پناه میبرم: عالمی که بلغزد، عابدی که از عبادت خسته و فرسوده گردد، مؤمنی که محتاج شود، امینی که خیانت ورزد، توانگری که ندار گردد، عزیزی که خوار گردد، فقیری که رنجور گردد.»
شخصی ایستاده گفت: ای امیر مؤمنان! تو پیشوای مایی، سخنی دارم جواب فرما و آن این است که چرا هر چه دعا میکنیم مستجاب نمیشود با آنکه خداوند میفرماید: ادعونی استجب لکم(10)
فرمود: ”به علّت آنکه دلهای شما به هشت علّت خیانتکار است: اول: آنکه خدا را شناختید ولی به دستور او عمل نکردید؛ در اینصورت معرفت خدا چه سودی دارد؟!
دوّم: به پیغمبر ایمان آوردید ولی به سنن او رفتار نکردید؛ پس کو ایمان شما؟!
سوم: قرآن را کتاب خود دانستید و به آن عمل ننمودید.
چهارم: ادّعا میکنید که از آتش میگریزید و در عینحال پیوسته رو به آتش میروید.
پنجم: گفتید که طالب بهشتید ولی به واسطه اعمال زشت خود، پیوسته از بهشت دور میشوید.
ششم: نعمت پروردگار را خوردید و کفران کردید.
هفتم: خداوند علیّ أعلی شما را به دشمنی شیطان خواند ولی شما پیروی کردید.
هشتم: عیبهای مردم را جلوه داده و معایب خود را کتمان نمودید.
بنابراین برای استجابت دعا باید خود را از خواهشهای نفس و شرک و معصیت پاک کرد، آنگاه دعا نمود.»
منابع:
1. سوره غافر (40) آیه 60.
2. سوره الأعراف (7) آیه 55
3. سوره الأعراف (7) ذیل آیه 56.
4. مکارم الأخلاق، ص 270.
5. الکافی، ج 2، ص 469.
6. الکافی، ج 2، ص 468.
7. سوره مریم (19) ذیل آیه 48.
8. الکافی، ج 2، ص 475.
9. الکافی، ج 2، ص 468.
10. سوره غافر (40) قسمتی از آیه 60.
۱۳۹۳/۴/۱۰ - ۰۹:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
آغاز ماه رمضان با دلی پاک و طلب عفو در دعای اولین روز
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ بهترین روزه روزهدار آن است که روزهاش مخصوص خدا باشد و خواسته انسان نیز در اولین روز ماه مبارک عفو و بخشش باشد تا با دلی پاک و روحی مطهر وارد مهمانی شود حجتالاسلام والمسلمین هادی عباسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم دروزه يعني نفس خود پاك كن
روزه يعني نفس خود پاك كن دلنوشته هایی که روح انسان را درماه مبارک رمضان سرخوش می کند به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران بهر ايام دگر چون افسر استماه گشتن سير كردن در وجودبا تعبد با تهجد با سجودروزه يعني نفس خود پاك كنقلب ابليس درونت چاك كنراه پرواز است سوي آسمانماه گتا شب نشده این دعا را پشت سر هم بخوانید
تا شب نشده این دعا را پشت سر هم بخوانید حاج آقا مجتبی تهرانی که روانش شاد باد در شرح حدیثی از امام رضا ع توصیه هایی برای لحظات پایانی ماه شعبان و ورود به ماه مبارک رمضان کرده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز شرح حدیث آقا مجتبی تهرانی را در ادامطبیب سیاری که به دنبال دلهای بیمار می گردد/ دلهای بیمار خود را به شفادهنده بسپاریم
دین و اندیشه هر هفته با نهج البلاغه طبیب سیاری که به دنبال دلهای بیمار می گردد دلهای بیمار خود را به شفادهنده بسپاریم خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه طبیب سیار یعنی طبیبی که به دنبال بیمار می گردد پیامبر در گوشه خانه نمی نشیند تا مردم به سراغ او بیایند او به گونه ای رفتاتجربه خودزیسته در آثار علوم اجتماعی کمتر دیده میشود/ معرفت تاریخ در ایران گرفتار زندان سیاست است
دین و اندیشه رونمایی کتاب تاریخ فرهنگی ایران مدرن تجربه خودزیسته در آثار علوم اجتماعی کمتر دیده میشود معرفت تاریخ در ایران گرفتار زندان سیاست است یک استاد تاریخ دانشگاه تهران در رونمایی از کتاب تاریخ فرهنگی ایران مدرن گفت رشته تاریخ در ایران گرفتاری های خاصی دارد و برنامهدعای روز دوم ماه مبارک رمضان
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۷ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الی مَرْضاتِکَ و جَنّبْنی فیهِ من سَخَطِکَ و نَقماتِکَ و وفّقْنی فیهِ لقراءةِ آیاتِکَ برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین خدایا نزدیک کن مرا در این ماه به سوی خوشنودیت و برکنارم دار در آن از خشمدر دیدار «دابینز» و «کرزی» مطرح شد افغانستان و پاکستان روابط دیپلماتیک خود را تقویت میکنن
در دیدار دابینز و کرزی مطرح شدافغانستان و پاکستان روابط دیپلماتیک خود را تقویت میکننددفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که جیمز دابینز نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و حامد کرزی رئیس جمهور این کشور در دیدار با یکدیگر در مورد گسترش و تقویت روابط دیپلماتیک کابل–دعای امام رضا(ع) هنگام افطار چه بود؟
دعای امام رضا ع هنگام افطار چه بود از امام رضا ع نقل شده که فرمودند هر کس هنگام افطارش بگوید خداوندا با توفیق تو برایت روزه گرفتیم و با دستور تو با روزیات افطار کردیم پس آن را از ما بپذیر و ما را بیامرز به راستی که تو خودت بسیار آمرزنده و بسیار مهربانی خداوند هر نقص وورزشکار پاکدشتی رکورد خود در گینس را ارتقا میدهد
ورزشکار پاکدشتی رکورد خود در گینس را ارتقا میدهدسید محمد علی اویار حسینی رکورددار پاکدشتی رکورد خود در گینس را ارتقا میدهد به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران سید محمد علی اویار حسینی که سالهاست رکورددار اسکلوپ در ایران است و حتی توانسته رکورد خود را در گینس به ثبت برتفسیر مطلعالانوار نوشته سیدعادل نادرعلی در نمایشگاه قرآن ارائه می شود
دین و اندیشه تفسیر مطلعالانوار نوشته سیدعادل نادرعلی در نمایشگاه قرآن ارائه می شود تفسیر مطلعالانوار تفسیر روایی اهل بیت ع با رویکرد تاویلی نوشته دکتر سید عادل نادرعلی در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن و در غرفه انتشارات اسوه عرضه شد به گزارش خبرگزاری مهر کتاب مطدعای روز سوم ماه مبارک رمضان
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۳ ۴۰ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة و التّمْویهِ و اجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ خدایا روزی کن مرا در آن روز هوش و خودآگاهی راسخنگوی وزارت خارجه افغانستان: پاکستان خلاف تعهدات خود عمل کرد
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان پاکستان خلاف تعهدات خود عمل کرد سخنگوی وزارت خارجه افغانستان دولت پاکستان را بر پایبند نبودن به توافقات دو کشور متهم کرد و گفت پاکستان بر خلاف توافق مقامهای دو کشور در روز انتخابات نیز مناطق شرقی افغانستان را راکت باران کرد به گزارش گروه وبگردی بفلسفه روزه از زبان امام رضا(ع) / دعای امام رضا(ع) هنگام افطار چه بود
دین و اندیشه فلسفه روزه از زبان امام رضا ع دعای امام رضا ع هنگام افطار چه بود در کتاب عیون اخبار الرضا ع آمده است که محمد بن سنان درباره فلسفه روزه از حضرت سوال کرد و ایشان در پاسخ به برخی علل دنیوی و نیز دلایل اخروی اشاره کردند به گزارش خبرگزاری مهر نقل است هرگاه هلال ماهسه خواسته مومنان در دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ در دعای روز دوم ماه رمضان سه حاجت از خدا میطلبیم و میخوانیم خداوندا در این ماه مرا به سوی خوشنودی خویش نزدیک کن و مرا از خشم و انتقامت دور گردان و در این ماه به قرائت آیات قرآن موفقم گردان به رحمت خود ای مهربانترین مهربانان حجتالاسلام والمسلمینتخته پاک کن الکترونیکی خودکار
توسط 2 دانشآموز طراحی شد تخته پاک کن الکترونیکی خودکار خبرگزاری پانا تخته پاک کن الکترونیکی خودکار کاربردهایی مانند امکان پاک کردن تخته کلاس شیشه منازل و خودروها را دارد ۱۳۹۳ شنبه ۷ تير ساعت 11 37 فارس نوشت مبینا بُرا و یاسمن حاجیزاده دانشآموزان سال ششمچرا برخی از دعا کردن لذت نمیبرند؟
چرا برخی از دعا کردن لذت نمیبرند کسی که جز حلال نمیخورد و جز به حلال نمیاندیشد حتما از عبادت لذت میبرد اگر بخواهیم از عبادت لذت ببریم باید از مال حرام به شدّت بپرهیزیم پ رستش نوعی رابطه است که بین انسان و معبود او تحقق پیدا می کند انسان این نوعِ خاص از رابطه را که ستایشعلمای شیعه و سنی موضع خود را در برابر داعش برجستهتر کنند
سهشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت علمای شیعه و سنی باید موضع گیریهای خود را در برابر گروه داعش برجستهتر کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی با تشبیه گروه تروریستی داعش به خوارج گفت خطر این گروه م-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها