واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه امام جمعه موقت تهران:
عبادتی درست خواهد بود که خجالتمان در برابر حضرت حق را افزایش دهد
حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی گفت: نباید با روزه گرفتن حس کنیم که کار خاصی انجام دادهایم بلکه عمل و عبادتی درست خواهد بود که خجالتمان در برابر حضرت حق را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در برنامه عطر انتظار شبکه قرآن و معارف سیما بیان داشت: ذکر از نظر روایات و آیات عبارت است از دل دادن به خداوند متعال و اهل ذکر نیز کسی است که در نتیجه خلوت کردن با پروردگار آرامش به دست میآورد.
وی گفت: کسانی که اهل ذکر هستند نسبت به خداوند خشیت دارند خشیت با خوف متفاوت است خشیت به معنای این است که کسی را آنچنان بزرگ میدانی که عظمتش تو را میگیرد و در نهایت حالت شیفتگی و ذوب شدن در برابر این عظمت پیدا میکنی.
وی ادامه داد: اگر عالمی را دیدید که دل در گرو حق تعالی داده است این عالم میتواند مرجع تقلید باشد اما کسی که آیه و روایات میداند اما بصیرت لازم را ندارد و ارتباط دلی با خداوند برقرار نکرده است این فرد نمیتواند مرجع و پایگاه مناسبی باشد.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: ما در کل دو نوع طلبه داریم یکی کسی است که به دنبال علم میرود تا مولا شود اما یک وقت عالمی داریم که علمش مانند نمازش است این فرد علم را بر خود واجب کرده چون میداند علم آدرس است.
وی اظهار داشت: عالم میتواند آدرس را با علم خود بیابد این فرد با علم دین یاد میگیرد علم راه بندگی خداست هرچند راه معرفت تنها درس خواندن نیست. بلکه باید به این علم جهت داد اگر کسی بنده بود معرفت پیدا میکند و آن زمان علمش نیز یک مرحله از بندگی خواهد شد و آن زمان این فرد حلال و حرام و فضائل اخلاقی را رعایت میکند.
این استاد اخلاق گفت: خودسازی نیز مراحلی دارد که گفته میشود چهار مرحله خودسازی تجلیه، تخلیه، تحلیه و فناست. تخلیه به معنای آن است که انسان باید برای رسیدن به خداوند قلب خود را جلا بدهد و در این رابطه علومی مانند احکام و اخلاق فرابگیرد تخلیه نیز به معنای دور کردن حجابها و خلوت کردن دل با خداست.
وی افزود: تحلیه نیز به معنای منقش کردن دل به نقش کمال و جمال حضرت مهدی(عج) است و به تعبیر دقیقتر به معنای الگو گرفتن از امام زمان میباشد وقتی این مراحل به خوبی صورت گرفت فنا شدن در یار قطعی خواهد شد و در این زمان است که غیر از او دیگر کسی را نمیخواهد.
وی تأکید کرد: ماه رمضان فرصت مناسبی برای به دست آوردن تقواست البته به شرطی که با غفلت روزه نگیریم نباید جوری باشد از طرفی نباید فکر کنیم باید خداوند به جای روزه مان باید در مقابل به ما چیزی بدهد عبادت وقتی عبادت است که در مقابل خداوند انسان خجالتش بیشتر شود.
حجت الاسلام صدیقی بیان داشت: رئیس اهل ذکر امام زمان(عج) است ایشان در برابر ذات حق تعالی دارای خشیت فراوان بوده و مضطر است بنابراین کسی هم که به حضرت مهدی(عج) دل بدهد در حقیقت به خداوند دل داده است، دل نیز باید خدایی شود و اوج بگیرد تا به امام زمان(عج) برسد.
وی گفت: عکس خداوند در آیینه وجود حضرت مهدی(عج) است جان و قلب انسان نیز مانند آیینهای است که متأسفانه تعلقات کثیره پوششی برای این آیینه میشود و مانند هزاران پرده جلوی دیدن آیینه را میگیرد.
این استاد اخلاق اظهار داشت: روزی یاران امام صادق(ع) می بینند که ایشان بر روی خاک نشسته و به شدت گریه میکنند آنها نیز از شدت گریه امام به گریه میافتند بعد از آنکه امام صادق آرامتر میشوند از ایشان دلیل این گریه را میپرسند امام(ع) می فرمایند در صحیفه جدم امام علی(ع) زمان غیبت فرزندم مهدی(ع) را دیدم.
وی در پایان سنانش تصریح کرد: میرزاجوادآقا ملکی می گوید که سه کار است که شیعه باید هر روز این کارها را انجام دهد که این سه کار خواندن دعای عهد، خواندن و هدیه کردن سه بار توحید به امام زمان(عج) و همچنین خواندن دعای فرج(اللهم عرفنی بنفسک) است.
۱۳۹۳/۴/۱۴ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]