واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
انتشار یکصد و ششمین شماره ماهنامه خیمه با موضوع وحدت/ اهداف جریان تکفیری
یکصد و ششمین شماره ماهنامه خیمه - نشریه هیئت ها و مجالس مذهبی - با موضوع وحدت ویژه ماه مبارک رمضان منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این شماره آثار و گفتاری از دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی، آیتالله قائم مقامی، محمد علی مجاهدی، احمد مبلغی، محمدرضا احیاداران، محمدرضا سنگری، محمدعلی بهمنی، رضا بابایی، پیروز مجتهدزاده، نصرالله پورجوادی، غلامرضا سازگار و محمدرضا زائری در سه بخش «هیئت» ، «هنر و ادبیات آیینی» و «تاریخ و اندیشه» منتشر شده است.
مجید مبینی در یادداشت خود با عنوان «وقتی عامل وحدت، عامل تفرقه می شود» نوشته : در مسئله اهل بیت(ع) اعتقاد به جایگاه رفیع پنج تن آل عبا(ع) و لزوم تمسک به آنان، باوری مشترک میان هه مسلمانان جهان است که می تواند به عنوان یکی از محورهای مهم در وحدت جهان اسلام مطرح شود.
آیت الله قائم مقامی در گفتوگوی خود با خیمه میگوید: لازم است که رویدادهای مهم تاریخ اسلام به شیوه متقن توسط علما بزرگان و خیرخواهان جهان اسلام به دور از اهانت توهین و فتنهگری بررسی و واکاوی شود.
مهدی مسائی در مقاله تحت عنوان «پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدت» گفته: ائمه اطهار (ع) شیعیان را در فضایی بسته و جدای از سایر مسلمانان در نظر نمیگرفتند بلکه به نوع روابط ایشان با دیگران و نیز نوع بینش دیگران درباره آنان اهمیت زیادی میدادند.
رضا بابایی هم ضمن تاکید بر این نکته که «دشمنان تقریب، بزرگترین موانع پیش روی دین و مذهب در جوامع انسانی هستند » نوشته: در سایه امنیت و موقعیتی که تقریب فراهم میآورد دین یا آیین یا مذهبی که محتوایی برتر دارد بر صدر می نشیند. از این روست که معمولا کسانی رو به جنگ و نبرد می آورند که خود را از لحاظ فکری و علمی در مرتبه برتر نمیبینند.
دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی نیز که درباره کتاب « هم بستگی مذاهب اسلامی » با خیمه به گفتوگو نشسته است میگوید: افرادی که به سمت فرقهگرایی میروند حقیقت اسلام را ندیدهاند و به دنبال آن هستند که خود را با نفی سایر فرقهها ثابت کنند بر همین اساس است که اختلافها و درگیریها به خاطر فاصله گرفتن از اسلام راستین و آسمانی و اصیل به وجود می آید.
در پرونده تاریخ و اندیشه ، نصرالله پورجوادی، سلفیگری را بیماری عصر نامیده، احمد مبلغی تاکید کرده که سلفیگری مساوی تکفیری نیست و حسین ریوران هم گفته است شرایط گروههای تکفیری سخت تر شده ولی به این زودی از بین نخواهند رفت.
دکتر پیروز مجتهدزاده استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با خیمه در خصوص جریان تکفیری روی سه گزاره کلیدی تاکید کرده است:
1- هدف اصلی این جریان نابود کردن تشیع است و گاه که دستشان به تشیع و خود شیعیان نمیرسد به سراغ حکومتها و دولتهایی می روند که برای شیعیان در مقابل اهل تسنن حقوق برابر قائل می شوند.
2- اقدامات سلفی گری و تکفیریگری به شناخت و میزان اهمیت و نفوذ ایران در منطقه خاور میانه منجر شد.
3- سلفی گری، تکفیری گری و شعبات آن مثل القاعده و طالبان، بازوهای انتقامجویی وهابی هستند که اینها تشیع را حتی بدتر از کفر مطلق می دانند.
در بخش شعر این مجله، اشعاری ویژه مناسبت های ماه مبارک رمضان برای استفاده عموم به ویژه ذاکران اهل بیت(ع) منتشر شده است. این اشعار توسط استادانی چون غلامرضا سازگار، احمد چینی، مهدی امین فروغی، سید علی سادات رضوی، مهدی آصفی، عباس عنقاء محمود تاری انتخاب و توصیه شده است.
«مروری بر اندیشه های تقریبی مقام معظم رهبری» ، « بررسی سیره اهل بیت(ع) در موضوع وحدت»، «بررسی مفهوم شعر هیئت»، «پیشینه سلفی گری و گونه های آن»، «گزارشی از روند تاسیس دانشگاه مداحی»، «سرانجام دبیرخانهای برای شعر آیینی» از دیگر مطالب این شماره است.
مجله خیمه توسط «هیئت قرآنی احیاء » و به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی محمدرضا زائری منتشر می شود.
۱۳۹۳/۴/۸ - ۱۴:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]