واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با حضور 70 کشور برگزار خواهد شد
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با حضور بیش از 70 کشور جهان خبر داد و گفت: مراسم گشایش این دوره از مسابقات پنجم خرداد و با حضور ریاست محترم جمهوری برگزار می شود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری صبح شنبه 27 اردیبهشت به تشریح برنامه های سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، همزمان با مبعث رسول گرامی اسلامی حضرت محمد مصطفی(ص)، در دو رشته حفظ و قرائت و با حضور ریاست محترم جمهوری آغاز می شود. وی افزود: این دوره از مسابقات از 6 تا 12 خرداد ادامه خواهد داشت و در روز 13 خرداد جامعه قرآنی، متسابقین و شرکت کنندگان در سی و یکمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن با مقام معظم رهبری دیدار خواهند داشت. حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه برگزاری مسابقات بین المللی قرآن دارای یک مدیریت فنی و تخصصی است، اعلام کرد: سی و یکمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن با حضور 15 داور، که 10 نفر خارجی و 5 نفر ایرانی هستند و 3 نفر نیز به عنوان هیئت رئیسه فنی مدیریت فنی و تخصصی این دوره را اداره می کنند، برگزار خواهد شد. وی افزود: تاکنون برای حضور در این مسابقات 75 کشور پذیرش شده اند اما از این تعداد تنها 65 کشور موفق به دریافت تأییدیه از سوی کمیته فنی مسابقات شده اند. در یکی دو سال اخیر تلاش شده است که از طریق ارتباط با مراکز قرآنی کشورها، به نوعی انتخاب بهتری داشته باشیم که در سالهای اخیر تأثیر خوبی بر تلاوت حافظان و قاریان داشته است. این 10 کشور که هنوز مورد تأیید قرار نگرفته اند، مدارکشان ناقص است و اگر تا چند روز آینده حد نصاب حضور در رشته های مورد نظر را داشته باشند، پذیرش خواهند شد در غیر این صورت امکان حضور در این دوره از مسابقات ایران را از دست خواهند داد. البته ما سعی می کنیم اگر ظرف چند روز آینده کشوری نماینده ای را معرفی کرد، آن را رد نکنیم و در این زمینه مساعدت کنیم. رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به تعداد متسابقین اشاره کرد و گفت: تاکنون 98 نفر حافظ و قاری قرآن برای حضور در این دوره از مسابقات اعلام آمادگی کرده اند که از جمهوری اسلامی ایران نیز دو نماینده در رشته حفظ و قرائت شرکت خواهند داشت که آقای فردی در رشته قرائت از استان تهران و آقای حجبری در رشته حفظ از استان اردبیل هستند. لازم به یادآوری است که حضور این دو نفر در این دوره از مسابقات، نتیجه برگزاری 1600 مسابقه در سطح استانی و کشوری است.
وی به تشریح برنامه های جنبی سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران پرداخت و افزود: یکی از اقدامات شایسته در سالهای اخیر برگزاری همایشها و ویژه برنامه های جنبی است که یکی از آنها برگزاری «هشتمین دوره پژوهشهای قرآنی» با موضوع « قرآن و تمدن اسلامی» است که با کمک دانشگاه علوم و معارف قرآن و با حضور 40 مرکز علمی و پژوهشی در 10 خرداد برگزار خواهد شد. تاکنون 700 اثر در قالب مقاله، کتاب و یا پایان نامه از 19 کشور به دبیرخانه همایش مذکور ارسال شده است که 620 اثر داخلی و 80 اثر خارجی است. حجت الاسلام محمدی اعلام کرد: از دیگر برنامه های جنبی این دوره از مسابقات، برگزاری «همایش بانوان فعال قرآنی» است که با حضور پژوهشگران، داوران و اساتید و مدیران قرآن در 7 خرداد برگزار می شود و از 14 بانوی فرهیخته قرآنی با اهدای جوایزی تجلیل خواهد شد. وی با اشاره به برگزاری بیش از 80 کارگاه و نشست تخصصی در طول برگزاری سی و یکمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن کریم؛ برگزاری محافل انس با قرآن در شهر تهران و شهرستانهای مجاور با حضور اساتید و پیشکسوتان قرآن، تولید آثار مدیجه سرایی برای برنامه های آتی در قالب همخوانی قرآن و مدیحه سرایی اهل بیت، برگزاری نمایشگاه قرآنی با همکاری سازمانها و نهادهای قرآنی، برپایی غرفه های ویژه برای اقشار گوناگون، برپایی خیمه های معرفت با موضوع سبک زندگی اسلامی را از جمله مهمترین ویژه برنامه جانبی سی و یکمین دوره از مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: زیارت حرم امام خمینی(ره)، بازدید از موزه دفاع مقدس، بازدید از حسینیه جماران و دیدار با مقام معظم رهبری پایان بخش برنامه های امسال خواهد بود. رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به تشریح دستاوردهای مهم سی سال برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایران پرداخت و گفت: یکی از این دستاوردها، تربیت هزاران حافظ و قاری است که بسیاری از آنها توانسته اند در بین کشورهای اسلامی و به ویژه کشورهای عرب زبان رتبه های برجسته ای را کسب کنند. همچنین در حوزه فرهنگ سازی این مسابقات نقش عمده ای در ترویج فرهنگ قرآنی داشته است به گونه ای که طی این سالها با برگزاری این مسابقات بسیاری از جوانان و نوجوانان به انس با قرآن روی آورده اند و قرائت قرآن رشد چشمگیری نسبت به گذشته داشته است و نیز مطرح شدن معارف قرآنی و نزدیک شدن به حقیقت قرآن از دیگر دستاوردهای این 30 ساله در حوزه قرآن به شمار می رود. وی افزود: امروز در مراکز علمی و آموزشی آشنایی و ارتباط با قرآن به عنوان یک امتیاز تلقی می شود و حافظان و قاریان برجسته دارای رتبه های علمی خواهند شد که قبل از انقلاب و یا در سالهای اولیه پیروزی انقلاب چنین چیزی وجود نداشت و البته دستاوردها و برکات برگزاری این مسابقات بی شمار است که بنده به بخش عمده آن اشاره ای کردم. حجت الاسلام محمدی در پایان از حضور برخی از قاریان برجسته جهان اسلام در سی و یکمین دوره مسابقات قرآن خبر داد و گفت: علاوه بر حضور یکی از قاریان برجسته مصری، میثم تمار از عراق جهت اجرای ابتهال، محمد طه نعمانی برای تلاوت در محافل داخلی مسابقات و محمد عبدالوهاب طنطاوی جهت داوری مسابقات و نیز در صورت توان برای تلاوت در برنامه های محفلی داخلی مسابقات دعوت شده اند. در پایان این نشست خبری از پوستر «سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران» رونمایی شد. مهر
۲۷/۰۲/۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]