واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه یک نویسنده دفاع مقدس:
وظیفه داستان نویس دفاع مقدس به میدان آوردن قهرمانان گمنام جنگ است
یک نویسنده دفاع مقدس گفت: قهرمانهای واقعی، آنهایی هستند که در لحظه ای که باید حضور داشته باشند، حاضر هستند و بعد خودشان کنار می کشند و حالا وظیفه یک داستان نویس است تا این فردی که خود را به کنار کشیده است به میدان بیاورد و از نقشی که ایفا کرده است، بنویسد.
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد دهقان، نویسنده دفاع مقدس در بازدید از غرفه انتشارات فاتحان با بیان اینکه آثار من قصه افراد مشهوری است که در جنگ حضور داشتند و بعد از جنگ هم نقشی دیگر در جامعه ایفا کردند، گفت: این گونه افراد توانستند نقش خود را پیدا کنند و در جامعه خودشان را بشناسند، اما بیشتر به دنبال افرادی بودم که در جنگ نقش فراوانی داشتند ولی بعد از جنگ هیچ نقشی پیدا نکردند.
وی با اعلام اینکه این اصل اساسی در آثار دفاع مقدس باید حفظ شود که ایران در جنگ متجاوز نبود که بخواهد سرافکنده باشد ، افزود : به همین جهت می توانیم آزادنه داستان جنگ خود را روایت کنیم و این درحالی است که ادبیات بعد از جنگ عراق، ادبیات شکست خورده است و آنچه در مورد جنگ می گویند، نا امیدانه است و حتی سعی می کنند، آن روزها را فراموش کنند همانند اتفاقی که در آلمان بعد از جنگ جهانی دوم رخ داد چون بعد از پایان جنگ جهانی، گروهی از نویسندگان آلمانی مجموعه ای بنام 47 را پایه ریزی کردند و می خواستند داستان خود از جنگ را بگویند به طوری که جنگ فراموش شود و نسل آینده چیزی از جنگ نداند.
این نویسنده دفاع مقدس اضافه کرد: در کشور ما این اتفاق نیفتاده است و با افتخار درباره جنگ صحبت می شود، به همین جهت در برخی موارد خط کشی هایی به وجود می آید که هیچ دلیلی برای آن نمی توان بیان کرد.
وی با بیان اینکه آدم های جنگ هیچ گاه از جنگی که کردند، نادم نبودند، افزود: در واقع قهرمان ها همیشه این گونه اند و قهرمان های واقعی، آنهایی هستند که در لحظه ای که باید حضور داشته باشند، حاضر هستند و بعد خودشان کنار می کشند و حالا وظیفه یک داستان نویس است تا این فردی که خود را به کنار کشیده است به میدان بیاورد و از نقشی که ایفا کرده است، بنویسد.
دهقان با اشاره به راه های کسب ایده برای داستان نویسی افزود: تجربه زندگی، دیدن، شنیدن، تخیل و ... دست به دست هم می دهد تا یک داستان نویس بتواند داستان جدیدی را روایت کند و من هم مبرا نیستم.
دهقان با اعلام اینکه وقتی واقعیت های جنگ نوشته و نمایش داده می شود مخاطب خود را پیدا می کند ، افزود: در واقع قصه جنگ باید قصه ای واقعی باشد، در جایی که ادبیات واقعی وجود داشته باشد یعنی دنیای ارزش های جنگ با ارزشهای انسانی در هم آمیزد، در اینجا ادبیات می تواند شکل گیرد.
۱۳۹۳/۲/۲۱ - ۰۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]