محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1856211943
نگاهی کوتاه به زندگی جوادالائمه(ع)/ نامه امام جواد (ع) به حاكم سجستان چه بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه بمناسبت ولادت امام محمدتقي (ع)؛
نگاهی کوتاه به زندگی جوادالائمه(ع)/ نامه امام جواد (ع) به حاكم سجستان چه بود؟
آیت الله جاودان درباره امام جواد(ع) گفت: موقعی که مأمون تصمیم به ازدواج ام فضل با امام جواد (ع) گرفت، عباسیان برآشفتند؛ زیرا ترس آن داشتند که پس از مأمون، خلافت به خاندان علوی برگردد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جاودان مطلبی به مناسبت تولد امام جواد (ع) نوشته که متن آن در پی می آید: آگاهی های تاریخی درباره زندگی امام جواد (علیه السلام) چندان گسترده نیست؛ زیرا افزون بر آن که محدودیتهای سیاسی همواره مانع از انتشار اخبار مربوط به امامان معصوم (علیه السلام) می گردید، تقیه و شیوه های پنهانی مبارزه که برای "حفظ امام و شیعیان از فشار حاکمیت" بود، عامل مؤثری در عدم نقل اخبار در منابع تاریخی است. افزون بر آن، زندگی امام جواد (علیه السلام) چندان طولانی نبوده است که اخبار فراوانی هم از آن در دسترس ما قرار گیرد.
و نیز گفتنی است، زمانی که امام رضا (علیه السلام) به خراسان برده شد، هیچ یک از اعضای خانواده خود را به همراه نبرد و در آنجا تنها زندگی می کرد. و از اخبار مربوط به شهادت امام رضا (علیه السلام) چنین بر می آید که امام جواد (علیه السلام) آن هنگام در مدینه اقامت داشت و تنها برای غسل پدر و اقامه نماز به آن حضرت در طوس حضور یافت.
هنگامی که مأمون بعد از شهادت امام رضا (علیه السلام) در سال 204 به بغداد بازگشت، از ناحیه حضرتش اطمینان خاطر پیدا کرده بود، ولی این را می دانست که شیعیان پس از امام رضا (علیه السلام) فرزند او را به امامت خواهند پذیرفت و در این صورت خطر همچنان بر جای خود خواهد ماند. او سیاست کنترل امام کاظم (علیه السلام) توسط پدرش را- که او را به بغداد آورده و زندانی کرده بود- به یادداشت و با الهام از این سیاست، همین رفتار را با امام رضا (علیه السلام) در پیش گرفت، ولی با ظاهری آراسته و فریبکارانه، به گونه ای که می کوشید نه تنها در ظاهر امر مسأله زندان و مانند آن در کار نباشد، بلکه با برخورد دوستانه، چنین تبلیغ شود که او علاقه و محبت ویژه نیز به ایشان دارد. اینک نوبت امام جواد (علیه السلام) فرا رسیده بود تا به نحوی کنترل شود. مأمون برای انجام این هدف، دختر خود را به عقد وی درآورد و او را داماد خود کرد. از همین رهگذر بود که مأمون به راحتی می توانست از طرفی امام را در کنترل خود داشته باشد و از طرف دیگر آمد و شد شیعیان و تماس های آنان را با آن حضرت زیر نظر بگیرد.
بر اساس برخی نقلها، مأمون پس از ورود به بغداد- در سال204- بلافاصله امام جواد (علیه السلام) را از مدینه به بغداد فراخواند.(1) افزون بر این، مأمون متهم بود که امام رضا (علیه السلام) را به شهادت رسانده است. اکنون می بایست با فرزند وی به گونه ای رفتار کند که از آن اتهام نیز مبرّی شود.
از روایتی که شیخ مفید از ریان بن شبیب نقل کرده، چنین بر می آید: موقعی که مأمون تصمیم به ازدواج ام فضل با امام جواد (علیه السلام) گرفت، عباسیان برآشفتند؛ زیرا ترس آن داشتند که پس از مأمون، خلافت به خاندان علوی برگردد، چنانکه درباره امام رضا (علیه السلام) هم به سختی دچار همین نگرانی شده بودند.(2) ولی به طوری که از دو روایت فوق برمی آید، آنان مخالفت خود را به گونه دیگری وانمود کرده و گفتند: دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که :" لَم یتَفَقَّهُ فی دینِ الله ولا یعرف حلاله من حرامه ولا فرضاً من سنّته"؛کودکی که تفقه در دین خدا ندارد، حلال را از حرام تشخیص نمی دهد و واجب را از مستحب باز نمی شناسد.
مأمون در مقابل این برخورد، مجلسی برپا کرد و امام جواد (علیه السلام) را به مناظره علمی با یحیی بن اکثم، بزرگترین دانشمند و فقیه سنی آن عصر، فراخواند تا بدین وسیله مخالفان و اعتراض کنندگان عباسی را به اشتباه خود آگاه کند.(3) این در حالی بود که بنا به این دو روایت، هنگام عقد ازدواج ام فضل با امام جواد (علیه السلام) هنوز به آن حضرت " صبی" اطلاق می شده است. مكتب علمى امام جواد (علیه السلام)
مى دانیم كه یكى از ابعاد بزرگ زندگى ائمه ما، بعد فرهنگى آنها است. این پیشوایان بزرگ هركدام درعصر خود فعالیت فرهنگى داشته در مكتب خویش شاگردانى تربیت می كردند و علوم و دانشهاى خود را توسط آنان در جامعه منتشر می كردند، اما شرائط اجتماعى و سیاسى زمان آنان یكسان نبوده است، مثلا در زمان امام باقر(علیه السلام) و امام صادق (علیه السلام) شرائط اجتماعى مساعد بود و به همین جهت دیدیم كه تعداد شاگردان و راویان حضرت صادق (علیه السلام) بالغ برچهار هزار نفر مى شد، ولى از دوره امام جواد تا امام عسكرى (علیه السلام) به دلیل فشارهاى سیاسى و كنترل شدید فعالیت آنان از طرف دربار خلافت، شعاع فعالیت آنان بسیار محدود بود و ازاین نظر تعداد راویان و پرورش یافتگان مكتب آنان نسبت به زمان حضرت صادق (علیه السلام) كاهش بسیار چشمگیرى را نشان می دهد.
بنابراین اگر مى خوانیم كه تعداد راویان و اصحاب حضرت جواد (علیه السلام) قریب صد و ده نفر بوده اند (4) و جمعا 250 حدیث از آن حضرت نقل شده (5) ، نباید تعجب كنیم، زیرا از یك سو، آن حضرت شدیدا تحت مراقبت و كنترل سیاسى بود و از طرف دیگر، زود به شهادت رسید و به اتفاق نظر دانشمندان بیش از بیست و پنج سال عمر نكرد!
درعین حال، باید توجه داشت كه در میان همین تعداد محدود اصحاب و راویان آن حضرت، چهره هاى درخشان و شخصیتهاى برجسته اى مانند: على بن مهزیار، احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى، زكریا بن آدم، محمد بن اسماعیل بن بزیع، حسین بن سعید اهوازى، احمد بن محمد بن خالد برقى بودند كه هر كدام در صحنه علمى و فقهى وزنه خاصى به شمار می رفتند، و برخى داراى تالیفات متعدد بودند.
از طرف دیگر، روایان احادیث امام جواد (علیه السلام) تنها در محدثان شیعه خلاصه نمى شوند، بلكه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقى از اسلام را از آن حضرت نقل كرده اند. به عنوان نمونه «خطیب بغدادى» احادیثى با سند خود ازآن حضرت نقل كرده است. (6) هم چنین حافظ «عبد العزیز بن اخضر جنابذى» در كتاب «معالم العترة الطاهرة» (7) و مؤلفانى نیز مانند: ابو بكر احمد بن ثابت، ابواسحاق ثعلبى، و محمد بن مندة بن مهربذ در كتب تاریخ و تفسیر خویش روایاتى از آن حضرت نقل كرده اند. (8) نحوه شهادت حضرت
درباره آمد و شد امام در مدینه و احترام مردم نسبت به آن حضرت، اطلاعات مختصری در پاره ای از روایات آمده است.(9)
فراخوانی آن حضرت به بغداد، در سال 220، توسط معتصم عباسی، آن هم درست در همان اولین سال حکومت خود، نمی توانست بی ارتباط با جنبه های سیاسی قضیه باشد. به ویژه که درست همان سال که حضرت جواد (علیه السلام) به بغداد آمد، رحلت کرد؛ این در حالی بود که تنها 25 سال از عمر شریفش می گذشت. عناد عباسیان با آل علی (علیه السلام) به ویژه با امام شیعیان که در آن زمان جمعیت متنابهی تابعیت مستقل آنها را پذیرفته بودند، شاهدی است بر توطئه حکومت در شهادت امام جواد علیه السلام. همچنین خواستن آن حضرت به بغداد و درگذشت وی در همان سال در بغداد، همگی شواهد غیرقابل انکاری بر شهادت آن بزرگوار به دست عوامل عباسی می باشد.
مرحوم شیخ مفید، با اشاره به روایتی درباره مسمومیت و شهادت امام جواد (علیه السلام)، رحلت آن حضرت را مشکوک دانسته است.(10) بنا به روایت مستوفی، عقیده شیعه بر این است که معتصم آن حضرت را مسموم نموده است.(11)
پاره ای از منابع اهل تسنن، اشاره بر این دارند که امام جواد (علیه السلام) به میل خود و برای دیداری از معتصم عازم بغداد شده است.(12) در حالی که منابع دیگر، حاکی از آنند که معتصم به ابن زیات مأموریت داد تا کسی را برای آوردن امام به بغداد بفرستد.(13) ابن صبّاغ نیز با عبارت" اِشخاص المعتصم له من المدینة"(14) این مطلب را تأیید کرده است.
مسعودی روایتی نقل کرده که بنابر آن، شهادت آن حضرت به دست ام فضل، در زمانی رخ داده که امام از مدینه به بغداد نزد معتصم آمده بود.(15) ام فضل پس از شهادت امام، به پاس این عمل خود به حرم خلیفه پیوست.(16) این نکته را نباید از نظر دور داشت که ام فضل در زندگی مشترک خود با امام جواد (علیه السلام) از دو جهت ناکام مانده بود:
نخست آن که از آن حضرت دارای فرزندی نشد.
دوم آن که امام نیز چندان توجهی به وی نداشت .
ام فضل یک بار (گویا از مدینه) نامه ای نگاشت و از امام نزد مأمون شکایت کرد و از این که امام چند کنیز دارد گله نمود، ولی مأمون در جواب او نوشت:
ما تو را به عقد ابوجعفر درنیاوردیم که حلالی را بر او حرام کنیم، دیگر از این شکایتها نکن.(17) به هر حال، ام فضل پس از مرگ پدر، امام را در بغداد مسموم کرد و راه یافتن او به حرم خلیفه و برخورداری از مواهب موجود در آن، نشانی از آن است که این عمل به دستور معتصم انجام شده است.(18) و بالاخره امام جواد (علیه السلام) به شهادت رسید و حرم مطهر ایشان در کاظمین عراق قرار دارد که ملجا و پناهگاه عاشقان ایشان است . نمونه هايى از فضايل و سيره فردى امام محمد بن على الجواد(ع)
1- موسى بن قاسم گويد: به أبى جعفر ثانى (امام جواد) (ع) گفتم: خواستم به عوض شما و پدرتان طواف كنم، ولى می گويند از طرف اوصياء، طواف صحيح نيست؛ فرمود: نه، هر قدر بتوانى طواف كن، اين كار جايز است. بعد از سه سال، به آن حضرت گفتم: من از شما اجازه خواستم كه از جانب شما و پدرتان طواف كنم، اجازه فرمودى، آنچه خدا خواست از طرف شما طواف كردم، بعد چيز ديگرى به نظرم آمد و به آن عمل كردم؟ امام فرمود: آن چيست ؟ گفتم: يك روز از طرف رسول الله (ص) سه بار طواف كردم، در روز دوم از طرف اميرالمؤمنين (ع) طواف به جاى آوردم، در روز سوم از جانب امام حسن و در روز چهارم از طرف امام حسين، روز پنجم بعوض على بن الحسين، روز ششم از أبى جعفر محمد بن على، روز هفتم از جعفر محمد، روز هشتم از جانب پدرت موسى بن جعفر روز نهم از جانب پدرت على بن موسى، روز دهم از جانب شما اى آقاى من!. اينها آنان هستند كه به ولايتشان عقيده دارم. فرمود: آن وقت به خدا قسم به دينى اعتقاد دارى كه خداوند از بندگان غير آن را قبول ندارد، گفتم: گاهى هم از جانب مادرت فاطمه (س) طواف كردم وگاهى نكردم، فرمود: اين كار را زياد كن، اين انشاء الله أفضل اعمالى است كه می كنى(19) نامه امام رضا (ع)به پسرش امام جواد(ع)
2- أبى نصر بزنطى فرموده: نامه امام رضا (ع) را خواندم كه به پسرش امام جواد نوشته بود: به من خبر رسيد كه چون سوار شدى غلامان تو را از در كوچك بيرون مى كنند، اين كار از بخل آنهاست، تا كسى از تو خيرى نبيند، تو را به حق خودم قسم مىدهم دخول و خروجت فقط از در بزرگ باشد و چون سوار شدى مقدارى پول طلا و نقره همراهت بردار تا هر كه سؤال كند چيزى به او بدهى. هر كه از عموهايت از تو احسانى خواست كمتر از پنجاه دينار نده، بيشتر از آن به اختيار توست، هر كه از عمه هايت چيزى از تو خواست كمتر از بيست و پنج دينار نده، زيادى به اختيار توست، من مى خواهم خدا تو را رفعت بخشد، انفاق كن، از جانب خدا از تنگدستى نترس. (20)
نامه امام جواد (ع)به حاكم سجستان
3- مردى از بنى حنيفه گويد: در اولين سال خلافت معتصم عباسى كه امام جواد (ع) به حج رفته بود، با وى رفيق راه بودم روزى در سر سفره طعام كه عدهاى از رجال خليفه نيز بودند، گفتم: فدايت شوم، والى ما مردى است كه شما اهل بيت را دوست دارد و من به دفتر او ماليات بدهكارم، اگر صلاح بدانيد نامهاى بنويسيد كه به من ارفاق كند. امام فرمود: من او را نمی شناسم،گفتم: فدايت شوم، او همانطور است كه گفتم: از دوستان شماست، نامه شما به حال من مفيد است، امام (ع) كاغذ به دست گرفت و نوشت: بسم الله الرحمن الرحيم آورنده نامه من از تو مذهب خوبى نقل كرد، از حكومت فقط كار نيك براى تو می ماند، به برادرانت نيكى كن، بدان خداى تعالى ازاندازه ذره و خردل از تو سؤال خواهد كرد.
آن مرد گويد: چون وارد سجستان شدم، به حسين بن خالد كه والى آن جا بود خبر داده بودند كه از جانب امام (صلوات الله عليه) نامهاى براى او مى آورم، والى در دو فرسخى شهر خودش را به من رسانيد نامه را به او دادم، گرفت و بوسيد و آن را بر دو چشم خويش گذاشت. گفت: حاجتت چيست؟ گفتم: در دفتر تو ماليات بدهكارم، آن را از ديوان محو كرد و گفت: تا بر سر كار هستم ديگر ماليات مده، بعد گفت: خانوادهات چند نفر است؟ گفتم: فلان قدر، فرمود به من و آنها احسان كردند، تا او زنده بود ديگر ماليات ندادم، و تا زنده بود مرتب به من احسان مى كرد. (21)
نامه امام جواد (ع)به على بن مهزيار اهوازى
4- امام جواد (ع) به ثقه جليل القدر على بن مهزيار اهوازى چنين نوشتند: بسم الله الرحمن الرحيم يا على! خداوند پاداش تو را نيكو گرداند و در بهشت خودش جاى دهد، و از خوارى دنيا و آخرت بدورت دارد، و با ما اهل بيت محشور فرمايد. يا على! تو را امتحان كردم و در نصيحت و اطاعت و خدمت و توقير و احترام به امام و قيام به آنچه بر تو واجب است، صاحب اختيارت گردانيدم، اگر بگويم نظير تو را نديدهام اميدوارم راست گفته باشم.
خداوند پاداشت را جنات فردوس قرار بدهد، نه مقامت بر من پوشيده است و نه خدمتت در گرم و سرد و شب و روز، از خدا مىخواهم چون اولين و آخرين را براى قيامت جمع كند، رحمتى بر تو عنايت فرمايد كه بوسيله آن مورد غطبه ديگران باشى كه او شنونده دعاست.(22)
ناگفته نماند: على بن مهزيار اهوازى از امام رضا (ع) حديث نقل كرده و از خواص امام جواد (ع) بود و از جانب آن حضرت وكالت داشت و نيز از جانب امام هادى (ع)، درباره وى توقيعاتى از آن حضرت صادر شد كه مقام و عظمت او را در نزد شيعه روشن كرد، او در روايت، موثق بود و كتابهاى مشهور نوشت. (رجال نجاشى).
دستوربه مدارا با پدرناصبى
5- بكربن صالح گويد: به امام ابى جعفر ثانى (ع) نوشت: پدرم ناصبى و خبيث الرأى است، از او بسيار سختى ديده ام، فدايت شوم براى من دعا كن و بفرما: چه كنم، آيا افشاء و رسوايش كنم يا با او مدارا نمايم؟ امام (ع) در جواب نوشت: مضمون نامه ات در باره پدرت فهميدم، پيوسته انشاء الله براى تو دعا می كنم، مدارا براى تو بهتر از افشاگرى است، با سختى آسانى هست، صبر كن «ان العاقبة للمتقين» خدا تو را در ولايت كسى كه در ولايتش هستى ثابت فرمايد. ما و شما در امانت خدا هستيم خدايى كه امانتهاى خويش را ضايع نمىكند.
بكربن صالح گويد: خدا قلب پدرم را به من برگردانيد بطورى كه در كارى با من مخالفت نمی كرد. (23)
معجزه اى از جواد الائمه (صلوات الله عليه)
6- شيخ مفيد رحمةالله از محمد بن حسان از على بن خالد نقل كرده: گويد: در سامراء بودم، گفتند: مردى را از شام آورده و زندان انداخته اند چون ادعا كرده كه من پيغمبرم، اين سخن بر من گران آمد، خواستم او را ببينم، با زندانبانان آشتى برقرار كردم تا اجازه دادند پيش او بروم. بر خلاف شايعه اى كه راه انداخته بودند، ديدم آدم وارسته و عاقلى است، گفتم: فلانى درباره تو می گويند كه ادعاى نبوت كرده اى و علت زندان رفتنت همين است؟
گفت: حاشا كه من چنين ادعايى كرده باشم، جريان من از اين قرار است: من در شام در محلى كه گويند: رأس مبارك امام حسين را در آن گذاشته بودند مشغول عبادت بودم، ناگاه ديدم شخصى نزد من آمد و به من گفت: برخيز برويم، من برخاسته و با او براه افتادم، چند قدم نرفته بوديم كه ديدم در مسجد كوفه هستم، فرمود: اين جا را می شناسى؟ گفتم: آرى، مسجد كوفه است، او در آن جا نماز خواند، من هم نماز خواندم، بعد با هم از آن جا بيرون آمديم، مقدارى با او راه رفتم ناگاه ديدم كه در مسجد مدينه هستيم .
به رسول خدا (ص) سلام كرد و نماز خواند، من هم با او نماز خواندم، بعد از آن جا خارج شدم، مقدارى راه رفتيم ناگاه ديدم كه در مكه هستيم، كعبه را طواف كرد، من هم طواف كردم. (24) بعد ازآن جا خارج شدم چند قدم نرفته بوديم كه ديدم در جاى خودم كه در شام مشغول عبادت بودم، هستم. آن مرد رفت، من غرق تعجب بودم كه خدايا او كى بود و اين چه كار؟! يك سال از اين جريان گذشت كه ديدم باز همان شخص آمد، من از ديدن او شاد شدم، مرا دعوت كرد كه با او بروم، من با او رفتم، و مانند سال گذشته مرا به كوفه و مدينه و مكه برد و به شام برگردانيد.
و چون خواست برود گفتم: تو را قسم می دهم به آن خدايى كه بر اين كار قدرت داده بگو تو كيستى؟! فرمود: من محمد بن على بن موسى بن جعفر هستم:
«قلت سألتك بالحق الذى أَقدرك على ما رايتُ منك إلاّ أَخْبر تَنى من انت قال: أنا محمد بن على بن موسى بن جعفر (ع)».
من اين جريان را به دوستان و آشنايان خبر دادم، قضيه منتشر گرديد تا به گوش محمد بن عبدالملك زيات (25)رسيد، او فرمان داد مرا به زنجير كشيده به اين جا آوردند و اين ادعاى محال را به من نسبت دادند، گفتم: جريان تو را به محمد بن عبدالملك زيات برسانم؟ گفت: برسان. من نامه اى به محمد بن عبدالملك وزير اعظم معتصم عباسى نوشته، جريان او را باز گفتم، وزير در زير نامه من نوشته بود: احتياج به خلاص كردن ما نيست، به آن كس كه تو را از شام به كوفه و از كوفه به مدينه و از مدينه به مكه برد و باز به شام برگردانيد و همه را در يك شب انجام داد، بگو تا تو را از زندان آزاد كند. على بن خالد گويد: من از ديدن جواب نامه، از نجات او مأيوس شدم، گفتم: بروم و به او تسلى بدهم و چون به زندان آمدم ديدم مأموران زندان همه غرق در حيرتند و بى خود به اين طرف و آن طرف می دوند، گفتم: جريان چيست؟! گفتند: آن زندانى در زنجير و مدعى نبوت، از ديشب مفقود شده، درها بسته قفلها مهر و موم است، ولى معلوم نيست به آسمان و يا به زير زمين رفته و يا مرغان هوا او را ربوده اند؛ على بن خالد، زيدى مذهب بود، از ديدن اين ماجرا معتقد به امامت گرديد و اعتقادش خوب شد. (26)
معجزه ای دیگر
7- کلینی رحمةالله در کتاب «کافی» بابی تحت عنوان « آنچه به سبب آن ادعای حقّ و باطل از یکدیگر جدا می گردد» تشکیل داده و در آنجا از محمّد بن ابی العلاء نقل کرده است که گفت:
از یحیی بن اکثم قاضی سامراء – بعد از آن که او را بسیار امتحان نمودم و با او مناظره و گفتگو و مراسله داشتم و از علوم آل محمّد (علیهم السلام) سؤال کردم – شنیدم که گفت: روزی وارد مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شدم تا قبر مبارک او را طواف کنم، حضرت جواد (علیه السلام) را دیدم که در آنجا طواف می کند، درباره مسایلی که در نظر داشتم با آن حضرت گفتگو کردم و او همه را جواب فرمود.
به ایشان عرض کردم: می خواهم سؤالی از شما بپرسم ولی بخدا قسم خجالت می کشم. امام (علیه السلام) فرمود:
من از آن سؤال به تو خبر می دهم قبل از آن که بپرسی، می خواهی سؤال کنی که امام کیست؟
عرض کردم: بخدا قسم سؤال مورد نظرم همان است.
فرمود: من امام هستم، عرض کردم نشانه ای می خواهم تا یقین کنم.
آن حضرت در دست خود عصایی داشت، وقتی من چنین گفتم فوراً آن عصا شروع به صحبت کرد و گفت:
"إنّ مولای امام هذا الزمان و هو الحجّة."
به راستی مولا و صاحب من امام این زمان است و او حجت پروردگار است.(27) ........................................................................
پی نوشت ها
1- الحیاة السیاسیة للامام الجواد(علیه السلام)، ص 65.
2- الارشاد، ص 319.
3- همان، صص319-320.
4- شیخ طوسى، رجال، الطبعة الاولى، نجف، منشورات المكتبة الحیدریة، 1381 ه. ق، ص 397-409. مؤلف «مسند الامام الجواد» تعداد یاران و شاگردان امام جواد را 121 نفر مىداند (عطاردی، شیخ عزیز الله، مسند الامام الجواد، مشهد، المؤتمر العالمی للامام الرضاعلیه السلام، 1410 ه. ق) و قزوینى آنها را جمعا 257 نفر مىداند (قزوینی، سید محمد كاظم، الامام الجواد من المهد الى اللحد، الطبعة الاولى، بیروت، مؤسسة البلاغ، 1408 ه. ق)
5- آقاى عطاردى در مسند الامام الجواد با احصائى كه كرده مجموع احادیث منقول از پیشواى نهم را در زمینههاى مختلف فقهى، عقیدتى، اخلاقى، و... ، تعداد مذكور در فوق ضبط كرده است.
6- تاریخ بغداد، بیروت، دارالكتاب العربی،ج3، صص54 و55.
7- امین، سید محسن، اعیان الشیعة، بیروت، دارالتعارف للمطبوعات،1403 ه. ق،ج2، ص 35.
8- ابن شهرآشوب،قم،المطبعة العلمیة،ج 4، ص384.
9- الکافی، ج1، صص492-493.
10- الارشاد، ص 326.
11- تاریخ گزیده ، صص 205-206.
12- الائمه الاثنی عشر، ابن طولون، ص 103؛ شذرات الذهب، ج2، ص 48.
13- بحارالانوار، ج50، ص8.
14- الفصول المهمه، ص 275.
15- مروج الذهب، ج3، ص 464.
16- الائمة الاثنی عشر، ابن طولون ص 104، الفصول المهمه، ص 276. ام فضل، خواهرزاده معتصم بود.
17- الارشاد، ص 323.
18- الکافی، ج 1، ص 323.
19- كافى: ج 4 ص 314 كتاب الحج باب الطواف والحج عن الائمه (ع).
20- عيون اخبار الرضا: ج 2 ص 8.
21-كافى: ج 5 ص 111 كتاب المعيشة باب عمل السلطان و جوائزهم.
22- بحار: ج 50 ص 105 از غيبت شيخ.
23- بحارالانوار : ج 50 ص 55.
24- در نقل كافى آمده كه گويد: اعمال حج را با او به جاى آورد.
25- محمد بن عبدالملك زيات مردى ناكس و توانائى بود و در تنور ميخ دارى كه براى شكنجه مجرمين به وجود آورده بود كشته شد، ماجراى عبرت انگيزى دارد.
26- ارشاد مفيد: ص 305، مرحوم كلينى آنرا در كافى: ج 1 ص 492 باب مولد أبى جعفر محمد بن على الثانى (ع) نقل كرده است، مجلسى (رضوان الله عليه) آنرا در بحار: ج 50 ص 38 - 40 از بصائرالدرجات نقل مىكند و مى گويد: آنرا شيخ مفيد در ارشاد و طبرسى در اعلام الورى از ابن قولويه از كلينى نقل كرده اند.
27- اصول کافی، ج 1، ص 353
۱۳۹۳/۲/۲۰ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
زندگینامه شیخ صدوق به مناسب سالروز تولد او امام حسن عسگری کدام دانشمند ایرانی را فقیه نامید
زندگینامه شیخ صدوق به مناسب سالروز تولد اوامام حسن عسگری کدام دانشمند ایرانی را فقیه نامیدجلالت شان و منزلتشیخ صدوق تا بدان پایه رسید که امام حسن عسگری ع طی نامهای او را با لقب شیخ فقیه معتمد مورد خطاب قرار داده و توفیقات او را برای کسب رضای پروردگار درخواست کرد به گنامه نگاری امام جواد(ع) با مردم / پاسخ امام درباره رفتار با پدری که ضد دین و ولایت است
نامه نگاری امام جواد ع با مردم پاسخ امام درباره رفتار با پدری که ضد دین و ولایت است فرهنگ > دین و اندیشه - یکی از راه های ارتباط امام جواد که درود خدا بر او باد با مردم از طریق نامه بود چرا که به علت خفقان دستگاه حکومتی امکان ارتباط مستقیم با مردم وجود نداشت ازندگی نامه آیت الله سید علی قاضی
زندگی نامه آیت الله سید علی قاضیولادت آیت الله سید علی قاضی حاج سید علی آقا قاضی فرزند حاج سید حسین قاضی است ایشان در سیزدهم ماه ذی الحجة الحرام سال 1282هـ ق در تبریز متولد شد و او را علی نام نهادند بعد از بلوغ و رشد به تحصیل علوم ادبیه و دینیه مشغول گردید و مدتی در نزدپیامک های ولادت امام جواد علیه السلام
پیامک های ولادت امام جواد علیه السلام ز آسمان برکات خداى نازل شد ز یمن مقدم او بر زمین چو گام نهاد به این مطلب امتیاز دهید گشود دیده چو بر این جهان امام جواد به روى خلق در مرحمت خداى گشاد شکفت تا گل رویش ز بوستان رضا ع بداد مژده به اهل نیاز پیک مراد میلاد امام جواد ع مبارکتفاهم نامه جدید لبنان و لیبی برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر
تفاهم نامه جدید لبنان و لیبی برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر فرهنگ > دین و اندیشه - رئیس پارلمان لبنان ضمن اظهار خرسندی از امضای تفاهم نامه میان لبنان و لیبی این رویداد را گامی تاریخی در روند پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر و دو همراهش دانست به گزارش خبرآنلاین بهروایتهایی از زندگی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب / انتشار نوشته های بنت الهدی صدر درباره زنان
روایتهایی از زندگی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب انتشار نوشته های بنت الهدی صدر درباره زنان فرهنگ > دین و اندیشه - موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با 12 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال شرکت کرده است به گزارش خبرآنلاین موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسیویژه برنامه ولادت امام محمد باقر(ع) در بقاع متبرک برگزار می شود
دین و اندیشه ویژه برنامه ولادت امام محمد باقر ع در بقاع متبرک برگزار می شود معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری ویژه برنامه ولادت امام محمد باقر ع در امامزادگان و بقاع متبرک کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی اجتماعیشناخت امام هادی(ع) با شناخت تاریخی و شناسنامهای حاصل نمیشود
شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ یک پژوهشگر دینی گفت هر یک از امامان ما به طریقی راهبر امت و بیانگر احکام قرآن و اسلام بودهاند و در این میان امامان امام هادی ع بیش از همه در هدایت مردم و شناساندن مقام امامت نقش داشتهاند حجتالاسلام محمدعلی خیرآبادی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجودیدار با نویسنده «هفت روایت خصوصی از زندگی امام موسی صدر» در نمایشگاه کتاب
دیدار با نویسنده هفت روایت خصوصی از زندگی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب فرهنگ > دین و اندیشه - حبیبه جعفریان نویسنده کتاب سید موسی صدر هفت روایت خصوصی امروز 16 اردیبهشت به نمایشگاه کتاب تهران می آید به گزارش خبرآنلاین حبیبه جعفریان نویسنده کتاب «سید مبابالمراد و تصوير زندگي امام جواد(ع)
مناظره تاريخي امام رضا ع در سريال عربي بابالمراد و تصوير زندگي امام جواد ع سريال تلويزيوني بابالمراد با موضوع زندگي حضرت جوادالائمه ع و همچنين تصوير بخشي از زندگي امام رضا ع به دست كارگرداني عرب در ايران ساخته ميشود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگارانپاسخ امام جواد(ع) به نامهای درباره ازدواج
پاسخ امام جواد ع به نامهای درباره ازدواجتاریخ انتشار جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۱۶ امام جواد علیهالسلام در پاسخ به نامه حسین بن بشار در مورد ازدواج توصیه فرمودند که اگر از دیانت و امانت خواستگار مطمئن شدید به او زن بدهید به گزارش تسنیم حسین بن بشار میگوید بهمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسن مجتبی (ع) البرز: سپاه در عرصه سازندگی کارنامه درخشانی دارد
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسن مجتبی ع البرز سپاه در عرصه سازندگی کارنامه درخشانی داردمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسن مجتبی ع استان البرز گفت سپاه پس از حضور موثر در هشت سال دفاع مقدس در عرصه سازندگی نیز کارنامه درخشانی را از خود به یادگار گذاشته است به گعصر امروز در مسجد جوادالائمه صورت میگیرد اهدای کتاب «حبیب» و «یادنامه» در نخستین سالگرد درگذشت امیرحسین فردی
عصر امروز در مسجد جوادالائمه صورت میگیرداهدای کتاب حبیب و یادنامه در نخستین سالگرد درگذشت امیرحسین فردینخستین سالگرد درگذشت امیرحسین فردی پدر ادبیات داستانی انقلاب پنجم اردیبهشت ساعت 16 در مسجد جوادالائمه برگزار میشود به حاضران در این مراسم کتاب یادنامه و جلد دهم حبیب اامام علی(ع) در سخت ترين شرايط زندگی نگاهی به اموال مردم نداشت/مدیران نسبت به بیت المال، دل های خود را پاک کنند
استانها مرکز مرکزی آیت الله دری نجف آبادی امام علی ع در سخت ترين شرايط زندگی نگاهی به اموال مردم نداشت مدیران نسبت به بیت المال دل های خود را پاک کنند اراک - خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ضمن توصیه به مدیران برای حفظ بیت المال گفت امام علی عليه السلام پیشواس ام اس ولادت امام محمد تقی«جوادالائمه»(ع)-3
گشود دیده چو بر این جهان امام جوادبه روى خلق در مرحمت خداى گشادشکفت تا گل رویش ز بوستان رضا ع بداد مژده به اهل نیاز پیک مرادمیلاد امام جواد ع مبارک باد پیامک ولادت امام جواد پدرت شاه خراسان و خودت گنج مقامیپدرت حضرت خورشید و خودت گنج تمامیغنچه ای نیست که عطر نفسبه همراه اولین تصاویر اختصاصی مناظره تاریخی امام رضا(ع) در سریال عربی/ «بابالمراد» و تصویر زندگی ام
به همراه اولین تصاویر اختصاصیمناظره تاریخی امام رضا ع در سریال عربی بابالمراد و تصویر زندگی امام جواد ع سریال تلویزیونی باب المراد با موضوع زندگی امام جواد ع و همچنین تصویر بخشی از زندگی امام رضا ع توسط کارگردان عربی در ایران ساخته میشود به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیونرئیس پژوهشکده دانشنامه نگاری: دانشنامه فاطمی نگاهی جامع به ابعاد زندگی حضرت زهرا(س) دارد
رئیس پژوهشکده دانشنامه نگاری دانشنامه فاطمی نگاهی جامع به ابعاد زندگی حضرت زهرا س داردرئیس پژوهشکده دانشنامه نگاری اظهار کرد در دانشنامه فاطمی نگاه جامع و تاریخ مند به همه ابعاد زندگی حضرت زهرا س صورت گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از قم ابوالقاسم مقیمی عصر امروز در مراسم رونما-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها