محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843698120
5 نکته پر اهمیت درباره آیة الکرسی
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
5 نکته پر اهمیت درباره آیة الکرسی خدا ولى و سرپرست کسانى است که بخواهند ایمان آورند، و با لطف و کمک خویش آنان را از تاریکیهاى کفر و گمراهى خارج می کند و به نور و هدایت راهنمایى میکند.
1. شأن نزول «آیة الکرسی»
در مورد شأن نزول آیة الکرسی امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «یهود معتقد بودند وقتى خداى توانا آسمانها و زمین را آفرید ، در حالىکه بر فراز کرسى نشسته بود که روى دو زانوى خود تکیه کرده بود و بدین وسیله رفع خستگى نمود؛ لذا آیة الکرسی بر ردّ اعتقاد آنان نازل شد».[1]
2. اهمیت و جایگاه «آیة الکرسى»
در اهمیت و فضیلت آیة الکرسی احادیث زیادی با ثوابهای گوناگون نقل شده است، که برای نمونه دو مورد بیان میشود:
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرماید: «برگزیده قرآن سوره بقره و برگزیده بقره، آیة الکرسى است، در آن پنجاه کلمه است و در هر کلمهاى پنجاه برکت است».[2]
همچنین امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «براى هر چیز نخبهاى است و نخبه و قلّه قرآن، آیة الکرسى است. هر کس یکبار آنرا بخواند خداوند هزار ناگوارى از ناگواریهاى دنیا و هزار ناگوارى از ناگواریهاى آخرت را از او بر میگرداند، آسانترین ناگوارى دنیا فقر و سهلترین ناگوارى آخرت عذاب قبر است و من به امید ارتقای درجه و مقامم آنرا میخوانم».[3]
در روایات به خواندن آیة الکرسی در منزل،[4] در تعقیب نمازها،[5] موقع خواب،[6] هنگام خارج شدن از منزل،[7] زمان سوار شدن بر مرکب،[8] وقت زیارت قبور مۆمنان[9] و… سفارش شده است.
3. حدود آیة الکرسی
در مورد حدود آیة الکرسی دو دیدگاه وجود دارد و قائلان به هر دیدگاه، دلایلی ارائه کردهاند که به اختصار بیان میشود.
3-1. آیة الکرسی، یک آیه است؛ یعنی از «اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ» تا «وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ» است؛ به چند دلیل:
الف. ظاهر بسیارى از روایات همین را تأیید میکند، به ویژه اینکه آنچه مشهور است و در روایات آمده عبارت «آیة الکرسى» است که کلمه «آیة» مفرد است و تنها شامل یک آیه میشود.[10] و اگر تا «هُمْ فِیها خالِدُونَ» بود باید تعبیر به آیات میشد.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرماید: «برگزیده قرآن سوره بقره و برگزیده بقره، آیة الکرسى است، در آن پنجاه کلمه است و در هر کلمهاى پنجاه برکت است»
ب. اضافه شدن آیه به کرسى هم، مۆیّد دیگر است؛ زیرا آیهای که مشتمل بر لفظ «کرسى» است، آیه 255 سوره بقره بوده، ولی در آیات بعد از آن، لفظ کرسى نیامده است.[11]
ج. تمام مفسران شیعی و سنی؛ فضائل و خواص آیة الکرسى را ذیل آیه 255 سوره بقره بیان کردهاند، سپس به تفسیر دو آیه بعد از آن پرداختهاند.
2. برخی نیز آیة الکرسی را تا آیه 257 (هُمْ فِیها خالِدُونَ) دانستهاند. به سه دلیل:
الف. متعارف بودن بین مسلمانان.
ب. در روایات سفارش شده است که آیة الکرسى و دو آیه بعد از آن خوانده شود.[12]
آنچه درباره آیة الکرسی مناسب به نظر میرسد این است که؛ با توجه به روایاتی که عنوان «آیة الکرسی» در آن ذکر شده، به همان آیه 255 سوره بقره میگویند، اما در برخی روایات علاوه بر سفارش به خواندن آیة الکرسی، به خواندن دو آیه بعد از آن هم سفارش شده است، ولی نه به عنوان آیة الکرسی؛ از اینرو، میان عرف مۆمنان جا افتاده است که آیة الکرسی به سه آیه 255 تا 257 سوره بقره گفته میشود.
در عین حال؛ در اینجا تفسیر هر سه آیه بیان میشود.
4. تفسیر آیه 255 سوره بقره
«اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ ما بَیْنَ أَیْدیهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا یُحیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا یَۆُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظیمُ».
پس از آنکه خداوند داستان امتهاى گذشته و اختلاف آنان را با پیامبرانشان در مسئله توحید بیان کرد، در این آیه شریفه به بیان توحید میپردازد.
«اللَّهُ»؛ یعنى کسى که به دلیل قدرت و تواناییاش بر نعمتها، پرستش سزاوار اوست.
«لا إِلهَ إِلَّا هُوَ»؛ احدى جز او سزاوار پرستش و خدایى نیست.
«الْحَیُّ الْقَیُّومُ»؛ زندهاى که قائم است به تدبیر خلق از آفرینش ابتدایى مردم و سپس روزى دادن به آنها.
فرزند خدا بچه
«لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ»؛ او را نه چُرت و نه خواب سنگین میگیرد. بعضى میگویند: یعنى او غافل از مردم نمیگردد و آنها را فراموش نمینماید.
«لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ»؛ براى اوست سلطنت و تصرف آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است.
«مَنْ ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ»؛ کیست که شفاعت کند نزد او جز به اجازهاش. این جمله استفهامى است که معناى انکار و نفى دارد؛ یعنى شفاعت نمیکند در روز قیامت کسى براى دیگرى جز به اجازه خدا و امر خدا؛ چون مشرکان میپنداشتند که بُتها براى آنان شفاعت میکنند.
«یَعْلَمُ ما بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ»؛ میداند آنچه روبهرو و آنچه پشت سر ایشان است.
«وَ لا یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ»؛ به چیزى از دانش او احاطه ندارند. مقصود از کلمه «علم» در اینجا «معلوم» است یعنى به معلومات او احاطه ندارند.
«إِلَّا بِما شاءَ»؛ مگر آنچه را که خود او بخواهد که دیگران بدانند و آنان را آگاه کند.
«وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ»؛ علم و آگاهى خدا آسمانها و زمین را فرا گرفته است.
«وَ لا یَۆُدُهُ حِفْظُهُما»؛ یعنى بر خداوند حفظ آسمانها و زمین سنگین و سخت نمیباشد.
«وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ»؛ او بالاتر است از مانندها و ضدها و مثلها و از آنچه نشانه نقص و دلیل حدوث است و او توانا است و عظیم الشأن که هیچ چیز او را ناتوان نمیکند و دانایى است که هیچ چیز بر او پوشیده نیست و براى مقدورات و معلومات او نهایت و پایانى نیست.[13]
تفسیر آیه 256 سوره بقره
«لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُۆْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَمیعٌ عَلیم».
ظاهر بسیارى از روایات همین را تأیید میکند، بویژه اینکه آنچه مشهور است و در روایات آمده عبارت «آیة الکرسى» است که کلمه «آیة» مفرد است و تنها شامل یک آیه میشود
«لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ»؛ اکراه و اجبارى در دین نیست و امور مذهب بر قدرت و اختیار مبتنى است نه بر إجبار.
«قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ»؛ ایمان از کفر (و حق از باطل) با دلایل روشن، جدا شد.
«فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ…»؛ هر کس کافر شود به شیطان و بتها، و خدا را تصدیق کند، به نیروى بازدارنده مطمئنى دست یافته که قطع نمیشود.
تفسیر آیه 257 سوره بقره
«اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ الَّذینَ کَفَرُوا أَوْلِیاۆُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُماتِ أُولئِکَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فیها خالِدُونَ».
«اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ»؛ خدا ولى و سرپرست کسانى است که بخواهند ایمان آورند، و با لطف و کمک خویش آنان را از تاریکیهاى کفر و گمراهى بیرون میآورد و به نور و هدایت راهنمایى میکند. یا منظور این است که خداوند مۆمنان را از شبهاتى که در دین براى آنها به وجود میآید بیرون میبرد و به وسیله راه حلهایى که در اختیارشان میگذارد، آنان را به نور یقین میرساند.
«وَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیاۆُهُمُ الطَّاغُوتُ»؛ کسانى که بر کفر اصرار ورزند به عکس مۆمنان، اولیاى آنها شیاطین هستند که عهدهدار امور آنان میباشند.
«یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُماتِ»؛ آنان را از نور هدایت و روشنایى به تاریکیهاى جهل و شرک بیرون میبرند.
«أُولئِکَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فِیها خالِدُونَ»؛ اینان اهل آتش و براى همیشه در آن خواهند بود.[14]تبیان
جمعه 29 فروردین 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
تکذیب دفتر آیتالله صافی درباره نبش قبر میرزاحسن کاشفی
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۰ دفتر آیتالله صافی گلپایگانی با صدور اطلاعیهای انتساب هرگونه فتوای جواز نبش و تخریب مقبره محدث فقیه میرزا حسن کاشفی در قم به این مرجع تقلید را تکذیب کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن این اطلاعیه به این شرح است پیرو سوال تعدادی انظر آیتالله نوری همدانی درباره گرفتن یارانه توسط ثروتمندان
نظر آیتالله نوری همدانی درباره گرفتن یارانه توسط ثروتمندان فرهنگ > دین و اندیشه - آیت الله نوری همدانی نظر خود را درباره دریافت یارانه در مرحله جدید بیان کرد به گزارش خبرآنلاین آیت الله نوری همدانی در پاسخ به یک استفتاء نظر خود را درباره دریافت یارانه برای افرادی6 نکته مهم درباره پتو که باید بدانید!
6 نکته مهم درباره پتو که باید بدانید معمولا این روزها دیگر پتوهایی با جنس پنبه خالص پیدا نمیشوند در حال حاضر بیشتر پتوهای پنبهای موجود در بازار ترکیبی از نخ پنبه و الیافی مصنوعی مانند اکریلیک و پلیاستر هستند به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران این پتوها بسیار گرم و نتفاوتهای دیدگاه اسلام و غرب درباره حقوق بشر/ غربیها مبدأ و معاد را در حقوق بشر در نظر نمی گیرند
دین و اندیشه برنجکار در گفتگو با مهر تفاوتهای دیدگاه اسلام و غرب درباره حقوق بشر غربیها مبدأ و معاد را در حقوق بشر در نظر نمی گیرند یک استاد پردیس قم دانشگاه تهران با بیان اینکه اگر در یک جمله بخواهیم تفاوت اسلام و غرب را در این خصوص بگوییم غربی ها جزء نگر و فرد نگر هستند ولی ممهمترین خطبه شیعه و سنی درباره پوشش زنان/ شکل پوشش فاطمه(س) در بیرون از خانه چگونه بود؟
مهمترین خطبه شیعه و سنی درباره پوشش زنان شکل پوشش فاطمه س در بیرون از خانه چگونه بود فرهنگ > دین و اندیشه - متن زیر گلچین خبرآنلاین از خطبه حضرت فاطمه س با عنوان خطبه فدک است که این خطبه توسط استاد اخلاق و عرفان حضرت آقا مجتبی تهرانی شرح شده است که مهمترین سنظر آیتالله مکارمشیرازی درباره جستجو در حسابهای شخصی مردم
شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۱ آیتالله مکارمشیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره جستجو در حسابهای شخصی مردم اعلام کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن سوال و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است سوال آیا تفتیش و تجسس در حسابهای شخصی مردم جاحدیثی که امام صدر درباره رابطه با مردم خواند
حدیثی که امام صدر درباره رابطه با مردم خواند فرهنگ > دین و اندیشه - حجت الاسلام و المسلمین باقر اشکوری در دیدار با اعضای گروه تاریخ شفاهی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر به پرسشهای آنان پاسخ گفت به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه امام موسی صدر حجت اسفیر ترکیه در ایران در گفتوگو با فارس ترکیه درباره یوتیوب و توییتر به نظر دیگران اهمیتی نمیدهد/جریان گولن در
سفیر ترکیه در ایران در گفتوگو با فارسترکیه درباره یوتیوب و توییتر به نظر دیگران اهمیتی نمیدهد جریان گولن در فضای سیاسی ترکیه تاثیری نداردسفیر ترکیه در ایران در خصوص موضع گیری برخی مقامات غربی درباره فیلترینگ توییتر و یوتیوب گفت ترکیه در قبال مسائل داخلی خود اهمیتی به نظر دیگرروایات شیعه و سنی درباره دفن شبانه حضرت زهرا(س) چه می گویند؟
روایات شیعه و سنی درباره دفن شبانه حضرت زهرا س چه می گویند فرهنگ > دین و اندیشه - مىگویند فاطمه را شبانه دفن کردهاند خوب این به خاطر وصیت حضرت فاطمه به اسماء بنت عمیس بود که نمىخواست اندازه جسدش را نامحرم ببیند دفن شبانه نماز بدون حضور و اطلاع خلیفه قبر پنهشش نکته که باید درباره قلبتان بدانید
شش نکته که باید درباره قلبتان بدانید قلب اندامی حیاتی است که خون را به سراسر بدن میرساند و بخشی از دستگاه گردش خون است به گزارش نامه نیوز به نقل از همشهری قلب خصوصیاتی شگفتانگیز دارد که ممکن است از آن آگاه نباشید این شش نکته از جمله این خصوصیات قلب شما هستند ۱- قلب منظر آیتالله سیستانی درباره ارتباط زن و مرد در شبکه های اینترنتی
نظر آیتالله سیستانی درباره ارتباط زن و مرد در شبکه های اینترنتی فرهنگ > دین و اندیشه - آیتالله سیستانی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه ارتباط در شبکههای اجتماعی توصیه هایی به کاربران کرده است به گزارش خبرآنلاین آیتالله سید علی سیستانی به پرسشی درباره ارتباطسمینار میلاد حضرت زهرا(س) در لاهور برگزار میشود/ سخنرانی بانوان شیعه فرانسوی درباره مقام زن
دین و اندیشه سمینار میلاد حضرت زهرا س در لاهور برگزار میشود سخنرانی بانوان شیعه فرانسوی درباره مقام زن رئیس شورای بین المللی سیرت در لاهور از برگزاري سمینار میلاد حضرت زهرا س به مناسبت ولادت با سعادت آن حضرت و روز زن در لاهور خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر علیرضا کاظمی رئیسمعضل ارزش چیست/ پژوهش فلسفی درباره مفهوم «دانستن» معرفت شناسی است
دین و اندیشه معضل ارزش چیست پژوهش فلسفی درباره مفهوم دانستن معرفت شناسی است لیندا زاگزبسکی در کتاب معرفت شناسی آورده است تعدادی از نظریههای نامآشنا در باب معرفت درماندهاند از توضیح اینکه چه چیز موجب میشود که معرفت خوبتر از باور صادق خشک و خالی باشد این همان مسئلهای اسیادداشت/ سعدالله زاعی ۷ نکته درباره انتخابات افغانستان
یادداشت سعدالله زاعی۷ نکته درباره انتخابات افغانستانبرگزاری انتخابات نسبتا آرام و فراگیر در افغانستان در شرایطی که طالبان با برگزاری انتخابات مخالفت کرده بود یک دستاورد مهم برای افغانستان و منطقه به حساب میآید چرا که امنیت انتخابات بر عهده نیروهای افغانی بوده و اشغالگران نقشیتشریح فتوای رهبر انقلاب درباره تحریم سلاح اتمی در نیویورک
تشریح فتوای رهبر انقلاب درباره تحریم سلاح اتمی در نیویورک فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری اهل بیت ابنا نوشت جمعی از استادان دانشگاههای آمریکا ایران روسیه چین کره جنوبی عراق و تاجیکستان در نشستی که در نیویورک برگزار شد فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی را درونمایی از نرم افزار سخنان آقا مجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه(س)
رونمایی از نرم افزار سخنان آقا مجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه س فرهنگ > دین و اندیشه - نرم افزار چند رسانه ای کوثر شامل سخنان آیت الله آقامجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه س رونمایی می شود به گزارش خبرآنلاین نرم افزار چند رسانه ای کوثر شامل سخنان آیت الله آقامجتتوصیههای آیتالله مکارمشیرازی به دولت درباره گرانیها
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ آیتالله مکارمشیرازی گفت دولت با همکاری مجلس و سایر نهادها نباید اجازه دهد کارگران و کارمندان و سایر اقشار ضعیف جامعه زیربار تورم له شوند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظ-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها