پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848209407
آیا امام زمان(عج) از کشتهشدن خوف دارد
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا امام زمان(عج) از کشتهشدن خوف دارد
کد خبر: ۳۹۲۰۳۹
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۳ - 12 April 2014
آیتالله جوادی آملی میگوید: بر پایه برخى روایات، خوف از کشتهشدن، از اسباب غیبت وجود مبارک ولىّ عصر(عج) است. ترس یاد شده هرگز «خوف مذموم» نیست که از ضعف نفس بر مىخیزد، بلکه هراسى عقلى است که امرى بس پسندیده و در برخى موارد لازم و ضرورى است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سالهاست که امام عصر(عج) در پشت پرده غیبت به سر میبرند و منتظران حضرتش ثانیهها، دقیقهها، ساعتها، روزها، ماهها، سالها و قرنهای زیادی است که برای تحقق وعده الهی لحظه شماری میکنند، آیتالله عبدالله جوادی آملی در کتاب «امام المهدی(عج) موجود موعود» علاوه بر بیان فضائل منتظران به بازگویی اسرار غیبت حضرت حجت(عج) میپردازد که در ادامه میآید:
*ترس از قتل
بر پایه برخى روایات، خوف از کشتهشدن، از اسباب غیبت وجود مبارک ولىّ عصر(عج) است، چنان که امام صادق(ع) فرمود: قال رسول الله(ص): لا بدّ للغلام من غیبة، فقیل له: و لم یا رسول الله؟ قال: یخاف القتل.
ترس یاد شده هرگز «خوف مذموم» نیست که از ضعف نفس بر مىخیزد، بلکه هراسى عقلى است که امرى بس پسندیده و در برخى موارد لازم و ضرورى است، ترس برخاسته از بستر خود دوستى که سبب گریز از خطر کردن به روز حادثه در مسیر حفظ دین و مکتب مىشود، ضعف نفسانى و صفتى ناپسند در برابر شجاعت است؛ امّا خوفى که سبب حفظ جان آدمى و هدر نشدن و بىاثر نمردن شود، ممدوح و عاقلانه، بلکه واجب است، زیرا مهم آن است که نثار خون نتیجه دهد و به ثمر بنشیند.
آنکه خون مىدهد اما به مثمر بودنش نمىاندیشد، متهور است نه شجاع، زیرا شجاعت در سنجیده عمل کردن و به جا کارزار کردن است، همانگونه که وجود مبارک على(ع) در اوضاع خاصى از خطر کردن و هدر دادن جان خویش و خاندان مکرم و یاران اندکش حذر کرد:
نگریستم و دیدم نه مرا یارى است و نه مدافعى و مددکارى جز کسانم که دریغ آمدم به کام مرگشان برانم، پس خار غم در دیده خلیده چشم پوشیدم و گلو از استخوان غصه آب دهان را جرعه جرعه نوشیدم و شکیبایى ورزیدم در خوردن خشمى که از حنظل تلختر بود و دل را از تیغ برنده، دردآورتر.
ایشان در حالى از کشته شدن دورى مىکردند که ترس از شجاعت حضرتش هراسناک بود و این رذیلت اخلاقى را همچون دیگر رذائل، زهره نزدیکى به حریم مقدسش نبود! چگونه چنین نباشد، جایى که آن حضرت در لیلة المبیت به تنهایى و بىهیچ سلاح و دفاعى در بستر رسول خدا خوابید، با آنکه مىدانست چهل مرد مسلح قصد حمله به آنکه در بستر آرمیده را دارند و به طور طبیعى هر که را در آن بستر بیابند، به گمان پیامبر بودن به تیغ خواهند کشت! او چگونه از مرگ بهراسد که خود به عثمان بن حنیف نگاشت: اگر تمام عرب در صفى یگانه به جنگم آیند، هرگز به آنها پشت نخواهم کرد.
گاه با حمله او دشمنان تار و مار مىشدند و به کوهها پناه مىبردند و یکدیگر را به دورى از تیغش توصیه مىکردند، بلکه مىگفتند که گویا فرشته مرگ در جایى است که على آنجاست. شجاعت آن حضرت بدان پایه بود که پیامبر خدا(ص) در جنگ خیبر او را مهاجم بىفرار نامید و کافران را به حمله و دلاورىاش تهدید مىکرد.
بدین ترتیب مراد آن حضرت از ترس در اینگونه روایات، ترس عاقلانه است که عین شجاعت است؛ نه ترس برخاسته از ضعف نفس، پس باید گفت که حضرت ولىّ عصر(عج) از آن ترساناند که با ظاهر شدن در میان مردم، پیش از آنکه موعد الهى آن فرا رسد، حضرتش را به قتل رسانند و بدینسان با شهادت آخرین ذخیره الهى، دین حقیقى و غیر محرّف خدا رخت بربندد و واسطه فیض میان خالق و مخلوق قطع شود و امدادهاى الهى به شایستگانش نرسد و وعده حاکمیت صالحان محقق نشود و. . . .
این ترس نه از سر ضعف نفس بلکه عین تدبیر و نهایت شجاعت است و عمل به آن، واجب؛ به ویژه آن ذات مبارک، آخرین ذخیرۀ الهى است و همین سبب امتیاز ایشان از دیگر معصومان(ع) است، چرا که سایر ائمه(ع) چون شهید مىشدند، حجّت و معصوم دیگرى در زمین قیام مىکرد؛ اما وجود مقدس امام عصر(عج) آخرین حجّت و امام معصوم الهى است.
* رهایى از بیعت طاغوتها
اسحاق بن یعقوب در نامهاش که به دست دومین نائب خاص حضرت ولى عصر(عج) محمد بن عثمان عمرى به آن حضرت رساند، در ضمن سؤالات خویش از حکمت غیبت پرسید و آن حضرت پاسخ فرمود: اما در خصوص علت غیبت پس؛ بدان که خداى سبحان مىفرماید: اى مؤمنان! از امورى نپرسید که چون هویدا گردند، اندوهگین مىشوید. همه پدرانم ناگزیر از بیعت طاغوت زمانشان بودند؛ اما من در حالى ظهور خواهم کرد که بیعت هیچ طاغوتى را بر گردن ندارم.
این روایت افزون بر آنکه بیان یکى از اسرار غیبت آن وجود مبارک است، نشان مىدهد که حضرتش در زمان ظهور، تمام طاغوتهاى عصرش را به اسلام ناب فرا مىخواند و اگر استنکار یا استکبار ورزند، با آنان مبارزه مىکند و بر سر احکام الهى با کسى مداهنه، مواهنه و سازش روا نمىدارد و این رهایى، خود از برکات غیبت آن حضرت است، وگرنه هیچ امام معصومى از بیعت با خلفاى ستم اموى، مروانى و عباسى خشنود نبوده است.
* افاضه تدریجى
بىشک، امام معصوم(ع) واسطه فیض خدا بر خلق است و حضور مشهودانه ایشان خود فیضى مضاعف است؛ اما این فیضرسانى با شرایط و مقدمات خاصى ملازم است که بدون آنها موجود مستفیض یا از فیض محروم مىشود؛ یا از آن بهره تامّى نمىبرد، زیرا رابطه میان موجود فیّاض و مستفیض سه گونه است:
1- فیاض و مستفیض توان اعطا و دریافت دفعى فیض را داشته باشند، همچنان که قرآن کریم در شب مبارک قدر بر قلب مقدس پیامبر گرامى اسلام(ص) نازل شد و مشام جان آن حضرت یکجا به شمیم وحى الهى مست فیض شد.
2-نه فاعل در اعطا تام باشد و نه قابل در استفاضه؛ همانند مادرى که طفلش را شیر مىدهد که نمىتواند تمام شیر دوره شیرخوارگى را یکجا در اختیار طفل بگذارد، همان طور که کودک نیز نمىتواند سهمیه تمام مدت شیرخوارگىاش را دفعاً دریافت دارد که این عدم توانایى افاضه و استفاضه هر دو را تدریجى مىسازد.
3-فاعل در اعطا تامّ باشد؛ امّا قابل نتواند فیض را به طور دفعى دریافت کند؛ مانند معلّمى که سالها در رشتهاى از علوم مانند ریاضى تحقیق و تدریس مىکند و مىتواند فرمولى اصلى به شاگردانش بیاموزد که چندین قاعده و فرمول فرعى ریاضى از آن استخراج شود و در اعطاى دانش خود با هیچ قید و شرطى روبهرو نیست؛ اما دانشآموزان هنوز بدان پایه از دانش ریاضى نرسیدهاند که بتوانند قواعد و فرمولهاى فرعى مختلف را از همان یک فرمول اصلى استخراج کنند، در نتیجه نمىتوانند از افاضه دفعى معلم استفاضه کنند.
براین اساس، سخن از تدریج اعطا و افاضه الهى، ناظر به عدم قابلیت مستفیض است نه نقص فاعل فیاض؛ و اشاره به تدریج افاضه در آیه إِنَّ رَبَّکُمُ اَللّٰهُ اَلَّذِی خَلَقَ اَلسَّمٰاوٰاتِ وَ اَلْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیّٰامٍ و آیات مشابه به این معنى است که دریافت فیض تدریجى در هر درجه، قابل را براى دریافت فیض بعدى مستعد مىکند، وگرنه افاضه دفعى آن فیض از سوى خداى سبحان مانعى نداشته و ندارد.
افاضه فیض تدریجى نیز براساس توان و استعداد قابل، دو گونه است: گاهى قابل توان جذب دفعى فیض الهى را ندارد؛ امّا مىتواند فیض تدریجى خداى سبحان را یا بىواسطه یا با کمترین وسایط فیض دریافت کند، همانگونه که معجزات انبیاى عظام و کرامات اولیاى کرام از این دستهاند و نزول مائده آسمانى براى حضرت مریم(س) شاهد این معناست: کُلَّمٰا دَخَلَ عَلَیْهٰا زَکَرِیَّا اَلْمِحْرٰابَ وَجَدَ عِنْدَهٰا رِزْقاً قٰالَ یٰا مَرْیَمُ أَنّٰى لَکِ هٰذٰا قٰالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اَللّٰهِ إِنَّ اَللّٰهَ یَرْزُقُ مَنْ یَشٰاءُ بِغَیْرِ حِسٰابٍ و عبارت بِغَیْرِ حِسٰابٍ گویاى ظهور فیض الهى بر طریقى غیر از روند معمول عالم طبیعت است، چرا که قانون عادى طبیعت بر وجود واسطههاى فراوان در تحقق اشیاء جریان دارد، حال آنکه در چنین مواردى فیض الهى برخلاف قانون عادى و مبتنى بر حذف یا تقلیل واسطهها ظهور مىیابد.
بنابر آنچه گذشت، برخوردارى از فیض حکومت صالحان، گرچه از سوى مبدأ فیاض بىگذراندن مقدمات مانع ندارد، قابلها فاقد استعداد لازم براى دریافت جمعى فیض و تابع شرایط، مقدمات و زمینههاى لازماند، بهگونهاى که تا آن شرایط و مقدمات در بستر زمان فراهم نیایند، نمىتوانند به این فیض الهى برسند و از شرایط اساسى استقرار حکومت صالحان، پرورش انسانهاى صالح و ایجاد آمادگى در مردم براى پذیرش حکومت عادلانه جهانى است که غیبت امام معصوم عصر(عج) براى تحقق این شرایط است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
وزیر کشور از اجرای طرح آرامش بهاری در جوار امامزادگان قدردانی کرد/ خبرهایی کوتاه از سازمان اوقاف
دین و اندیشه وزیر کشور از اجرای طرح آرامش بهاری در جوار امامزادگان قدردانی کرد خبرهایی کوتاه از سازمان اوقاف وزیر کشور به همراه امام جمعه و فرماندار شهرستان شیروان از غرفه های طرح آرامش بهاری امامزاده حمزه رضا ع شیروان بازدید و از اجرای این طرح قدردانی کرد به گزارش خبرگزاری مههمزمان با اولین روز نو ، نیکوکار اراکی دو میلیارد ریال برای توسعه امامزاده محمدعابد(ع) اراک اهدا کرد
دین و اندیشه همزمان با اولین روز نو نیکوکار اراکی دو میلیارد ریال برای توسعه امامزاده محمدعابد ع اراک اهدا کرد مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت همزمان با نخستین روز سال 93 نیکوکار اراکی با حضور در خیمه معرفت دو میلیارد ریال به منظور توسعه و تکمیل بنای امامزاده محمآرامش بهاری ازجمله طرحهای زیبای سازمان اوقاف در امامزادگان است
دین و اندیشه آیت الله طبرسی آرامش بهاری ازجمله طرحهای زیبای سازمان اوقاف در امامزادگان است نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری در مورد طرح آرامش بهاری سازمان اوقاف در عید نوروز گفت طرح آرامش بهاری یکی از طرح های زیبای سازمان اوقاف و امور خیریه است به گزارش خبرگزاریجمعهها با منتظران آیا امام زمان(عج) از کشتهشدن خوف دارد+پاسخ آیتالله جوادی آملی
جمعهها با منتظرانآیا امام زمان عج از کشتهشدن خوف دارد پاسخ آیتالله جوادی آملیآیتالله جوادی آملی میگوید بر پایه برخى روایات خوف از کشتهشدن از اسباب غیبت وجود مبارک ولىّ عصر عج است ترس یاد شده هرگز خوف مذموم نیست که از ضعف نفس بر مىخیزد بلکه هراسى عقلى است که امرى بسآیا امام زمان(عج) از کشتهشدن خوف دارد+پاسخ آیتالله جوادی آملی
آیا امام زمان عج از کشتهشدن خوف دارد پاسخ آیتالله جوادی آملی آیتالله جوادی آملی میگوید بر پایه برخى روایات خوف از کشتهشدن از اسباب غیبت وجود مبارک ولىّ عصر عج است ترس یاد شده هرگز خوف مذموم نیست که از ضعف نفس بر مىخیزد بلکه هراسى عقلى است که امرى بس پسندیده و در برخىآیت الله مکارم شیرازی به زیارت امامزادگان محمد و طیب(ع) اراک رفتند/ خبرهایی از سازمان اوقاف
دین و اندیشه آیت الله مکارم شیرازی به زیارت امامزادگان محمد و طیب ع اراک رفتند خبرهایی از سازمان اوقاف همزمان با برگزاری طرح نوروزی آرامش بهاری و در ششمین روز از سال 93 آیت الله العظمی مکارم شیرازی به زیارت امامزادگان محمد و طیب ع اراک رفتند به گزارش خبرگزاری مهر همزمغفلت از یاد امام زمان(ع) موجب نزول بلایا ا
غفلت از یاد امام زمان ع موجب نزول بلایا ا باید از درگاه خداوند بخواهی که تو را از فراموش کردن یاد آن حضرت محفوظ بدارد و خداوند بر تو نسبت به آن حضرت وظایف و آدابی قرار داده که جز با مداومت کردن بر یاد او از تو تحقق نمی پذیرد به گزارش سرویس دینی جام نیوز "مکیال المکارم فىامامزادگان نقطه استراتژیک و پایگاههای فرهنگی کشور هستند
دین و اندیشه حجتالاسلام پناهیان امامزادگان نقطه استراتژیک و پایگاههای فرهنگی کشور هستند حجتالاسلام علیرضا پناهیان در ویژه برنامه آرامش بهاری امامزادگان ناصر و یاسر ابن موسیالکاظم ع گفت امامزادگان نقطه استراتژیک و پایگاههای فرهنگی قوی هستند که باید بیش از بیش تقویت شوند بپیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس سازمان اوقاف
دین و اندیشه پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس سازمان اوقاف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی در گذشت والد حجت الاسلام و المسلمین محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری مهر متن کامل این پیام به این شرح است جناب حجت الاسلام و المسلاعلام آمادگی سازمان اوقاف برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان
دین و اندیشه اعلام آمادگی سازمان اوقاف برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان معاون اوقافی حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام آمادگی برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان گفت در حال حاضر آمادگی برای دریافت کمکهای افرادی که میتواامام جمعه شهربابک: اقتصاد مقاومتی بهترین مدل در زمان مبارزه است
امام جمعه شهربابک اقتصاد مقاومتی بهترین مدل در زمان مبارزه استامام جمعه شهربابک گفت اقتصاد مقاومتی بهترین مدل اقتصادی در شرایط جنگ و مبارزه است ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرگزاری فارس از شهربابک حجتالاسلام حسن منتظری ظهر امروز در جمع نمعاون سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد ۲۴۳۷ امامزاده و بقعه متبرکه، فردا میزبان عزاداران فاطمی
معاون سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد۲۴۳۷ امامزاده و بقعه متبرکه فردا میزبان عزاداران فاطمیمعاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت پنجمین سوگواره یاس نبوی به منظور بزرگداشت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا س فردا در ۲۴۳۷ امامزاده و بقعه متبرکه برگزار میشود به گزارامام خمینی عراق چه کسی بود؟
امام خمینی عراق چه کسی بود سید محمد صادق صدر با اشک و آه و ناله به جنازههای خونین آیتالله صدر نگاه میکرد جای سالمی درآنها نمیدید سرتاسر بدنهایشان زخم تا زیانه بود کبود بود ناخنهایشان را کشیده بودند محاسن و موی سرآیت الله صدر را سوزانده بودند به گزارش سرویس دینی جاسخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خبر داد اجتماع بزرگ هیئتهای عزاداری در 1136 بقعه متبرکه و امامزاده
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خبر داداجتماع بزرگ هیئتهای عزاداری در 1136 بقعه متبرکه و امامزادهسخنگوی سازمان اوقاف با اشاره به برگزاری سوگواره یاس نبوی در 2437 بقعه متبرکه و امامزاده گفت اجتماع بزرگ هیئتهای عزاداری فردا در 1136 بقعه متبرکه و امامزاده برگزار میشود بهکسی که امام به او لقب هشام بن حکم زمان داد
کسی که امام به او لقب هشام بن حکم زمان داد علامه در عصر حکومت ملک عبدالعزیز برای زیارت خانه خدا به مکه رفت در عید قربان در کنار سایر علما به کاخ پادشاه سعودی دعوت شد هنگامی که نوبت به او رسید دست شاه را گرفت و هدیهای به او داد و آن هدیه یک قرآن بود که دارای جلدی پوستین بودمراسم تشییع پدر رئیس سازمان اوقاف امروز در قم برگزار می شود
دین و اندیشه مراسم تشییع پدر رئیس سازمان اوقاف امروز در قم برگزار می شود مراسم تشییع مرحوم مرادعلی فراهانی پدر نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز 20 فروردین ماه در قم برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر مرحوم مرادعلی فراهانی پدر حجت الاسلام و المسلمین علی مسوگواره یاس نبوی در 222 بقعه متبرکه مازندران آغاز شد/ خبرهایی از سازمان اوقاف
دین و اندیشه سوگواره یاس نبوی در 222 بقعه متبرکه مازندران آغاز شد خبرهایی از سازمان اوقاف مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران از برگزاری سوگواره یاس نبوی در 222 بقعه متبرکه مازندران خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر حجتالاسلام ستار علیزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران-