تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830746268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درسگفتار «جغرافیای فلسفه به روایت دلوز/ رافائل(مکتب آتن)» برگزار می شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
درسگفتار «جغرافیای فلسفه به روایت دلوز/ رافائل(مکتب آتن)» برگزار می شود
درسگفتار جغرافیای فلسفه به روایت دلوز/ رافائل(مکتب آتن) با تدریس صالح نجفی از دوشنبه 5 اسفندماه در مؤسسه مطالعات سیاسی اقتصادی پرسش آغاز می شود.



به گزارش خبرگزاری مهر، درسگفتار جغرافیای فلسفه به روایت دلوز/ رافائل(مکتب آتن) با تدریس صالح نجفی از دوشنبه 5 اسفندماه از ساعت 17-19 در مؤسسه مطالعات سیاسی اقتصادی پرسش آغاز می شود.
 
ژیل دلوز در پاره هجدهم کتاب "منطق معنا" با عنوان «سه تصویر از فلسفه» این ایده را مطرح می کند که تفکر پیش از آنکه تاریخی داشته باشد واجد نوعی جغرافیاست و پیش از آنکه دست به نظام سازی بزند، بُعدها یا جهت هایی را ترسیم می کند.
 
برای نمونه، تصویری که هم اهل فن و هم عموم از یک فیلسوف دارند از قرار معلوم به وسیله فلسفه افلاطونی ترسیم شده است: فیلسوف موجودی است که به بر شدن و بالا رفتن می اندیشد؛ او غار را ترک می گوید و به بلندیها می رود و هرچه بالاتر و پاکیزه تر و پالوده تر می شود و بدین سان بین اخلاق و فلسفه، آرمان زهد و ایده تفکر، پیوندهایی تنگاتنگ برقرار می گردد.
 
به زعم دلوز، به قیاس از این وصف، جغرافیاییِ فلسفه را می توان به یاری استعاره بیماریهای فلسفی هم باز گفت. می توان ایده ئالیسم را بیماری ذاتی فلسفه افلاطونی خواند و به اعتبار اوج گرفتنها و سقوط کردن ها یا به تعبیری قبض و بسط های ملازم آن، ایده ئالیسم را شکل دوقطبی ـ یعنی تناوب شیدایی و افسردگی ـ فلسفه خواند.
 
دلوز، به همین قیاس، جغرافیای فلسفه را تکمیل می کند: فیلسوفان یا متفکران پیش از سقراط همواره رو به پایان و به سوی اعماق دارند، یعنی ایشان هم در محور عمودی کار می کنند، منتها در جهت خلاف افلاطونیان. و البته گروه سوم که دلوز با اعضای آن اظهار همدلی و همراهی می کند فلاسفۀ مگارایی، کلبیون، رواقیون و ... هستند.
 
دلوز ادعا می کند با تفکر این گروه، شاهد پیدایش تصویر جدیدی از فیلسوف ایم، فیلسوفی که در راستای افقی حرکت می کند. از سوی دیگر، دلوز به تأسی از نیچه از روشی تازه برای خواندن آثار فلاسفه سخن می گوید. به زعم او نباید تن به دوراهۀ « یا زندگی نامه ( بیوگرافی ) یا کتابشناسی (بیبلیوگرافی )» سپرد. باید بکوشیم تا به نهانخانه ای سرّی دست یابیم که در آن حکایت زندگی فیلسوف (anecdote) و کلمات قصار تفکر او به هم می رسند و با هم یکی می شوند.
 
از نظر دلوز، این قضیه به منزلت «معنا» (sense) می ماند که سکه ای دو روست: یک سویش به حالات و سوانح زندگی باز می گردد و سوی دیگرش در بطن قضایا یا گزاره های فکری جای دارد. از این منظر، در بازخوانی تاریخ فلسفه باید به دنبال آن کلماتِ قصار زندگی بگردیم که در عین حال حکایات فکری اند ـ این تلاقی گاه شگرف را، این ملتقای زندگی و تفکر یا جسم و کلام را، دلوز «ژست فلاسفه» می نامد.
 
شاید در تاریخ هنر و فلسفه هیچ کس ژست فلسفه را به زیبایی و شیوایی رافائل به تصویر نکشیده باشد: رافائل در دیوار نگاره بلندآوازه ای که در فاصله 1509 تا 1510 نقاشی کرد و ما امروزه با عنوان «مکتب آتن» می شناسیم، به بهترین نحو تقدم جغرافیای فلسفه بر تاریخ فلسفه را تصویر کرده است. در مکتب آتن، هر متفکری با ایما و اشاره ای نمودگار گردیده که اشاره به تلاقیِ حکایات زندگی و گزین گویه های تفکرش دارد. در این صحنه «تئاتر فلسفه» فیلسوفانی از زمانها و مکانهای گوناگون گرد هم آمده و جلوی چشمان نقاش «ژست» گرفته اند.
 
هر کدام از ایشان در آنِ واجد دو تن است: چهره ای تاریخی و چهره ای معاصر رافائل. در قاب تابلو دو شخص به ناظر نگاه می کنند؛ هر دو خود نگاره هایی از نقاش اند: رافائل نگاه شوق ـ شگفت زده اش را در مکتب آتن خویش در تماشاگه ژستهای فلاسفه ثبت کرده است.



۱۳۹۲/۱۲/۴ - ۰۸:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن