واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
آمارها نشان دهنده رضایت مردم از عملکرد روحانیون است/ طرح تحقیقاتی انتظارات مردم از روحانیت
یک محقق در نشست «بررسی انتظارات مردم از روحانیت» گفت: نتیجه این پژوهش نشان میدهد که بیش ز 50 درصد مردم ایران معتقدند، روحانیون در 19 آیتم انتظارات آنان را در حد «خیلی زیاد» و «زیاد» برآورده کرده است. این آمارها نشان دهنده رضایت مردم از عملکرد روحانیون در سه دهه انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، به همت مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری اداره همکاریهای علمی و پژوهشی نشست «بررسی انتظارات مردم از روحانیت» برگزار گردید.
در این نشست دکتر ابراهیم فتحی به عنوان ارائه دهنده بحث و دکتر نعمتالله کرماللهی بهعنوان دبیر علمی نشست حضور داشتند.
در آغاز نشست دکتر کرماللهی به معرفی مختصری از پژوهش انجام شده و ضرورت انجام اینقبیل پژوهشها پرداخت.
وی در این باره اظهار داشت: در طول تاریخ ایران، به ویژه در طول تاریخ معاصر، دین اهمیت بسیاری در عرصة فرهنگی و اجتماعی داشته و بر همین اساس نهاد روحانیت همواره نقش قابل توجهی عهدهدار بوده است؛ از اینرو با توجه به تغییرات پیشآمده در عرصه فرهنگ و اجتماع همچون گسترش و نفوذ رسانههای مختلف مانند اینترنت، ماهواره و... روحانیت باید به نگرشها و انتظارات مخاطبین خود توجه مضاعفی داشته باشد.
در همین راستا دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چنین مطالعاتی را بهعهده مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی واگذاشته است. از جمله این پژوهشها، طرح «بررسی انتظارات اقشار مختلف از روحانیت» میباشد.
در ادامه دکتر فتحی ضمن خیر مقدم به حضار در جلسه به ارائه گزارش پژوهش پرداخت. به گفته دکتر فتحی این طرح بهروش پیمایشی و در سطح ملی، با نمونه 15421 نفری در بین افراد 18 سال و بالاتر ساکن مراکز استانها به اجرا در آمده است.
دکتر فتحی اضافه کرد: در این پژوهش انتظارات مردم از روحانیت از طریق 21 گویه مورد پرسش قرار گرفته که این متغیرها را می توان در پنج مقوله دینی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دستهبندی کرد.
دکتر فتحی در ادامه با بیان اینکه روحانیون همیشه در اغلب مسائل و مشکلات به ویژه در حوزه عمومی با آنها همراه بودهاند، تصریح کرد: نتیجه این پژوهش نشان میدهد که بیش از 50 درصد مردم ایران معتقدند، روحانیون در 19 آیتم انتظارات آنان را در حد «خیلی زیاد» و «زیاد» برآورده کرده است. اما در دو گویه «شجاعت در انتقاد از مسئولان» به میزان 46.5 درصد و «سادهزیستی در زندگی» به میزان42.7 درصد مردم در حد «خیلی زیاد» و «زیاد» اعتقاد دارند که روحانیون به انتظارات آنان پاسخ مثبت دادهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بر این نکته تأکید کرد که این آمارها نشان دهنده رضایت مردم از عملکرد روحانیون در سه دهه انقلاب اسلامی است.
در پایان از سوی حاضران در جلسه پرسشهایی مطرح شد که دکتر فتحی به پاسخ دادن به آنها پرداخت.
۱۳۹۲/۱۱/۲۹ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]