محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843293646
درگذشت رابرت دال، رییس پیشین انجمن علوم سیاسی آمریکا/ کسی که مخالف صدور الگوی دموکراسی از یک کشور به دیگر کشورها بود
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
درگذشت رابرت دال، رییس پیشین انجمن علوم سیاسی آمریکا/ کسی که مخالف صدور الگوی دموکراسی از یک کشور به دیگر کشورها بود
رابرت دال، صاحب نظر برجسته علوم سیاسی و پشتیبان سرسخت نظریه دموکراسی، که 5 فوریه 2014 در 98 سالگی درگذشت، 21 کتاب پیرامون فرضیهها و اصول دموکراسی، مسایل ایجاد دموکراسی و چگونگی مشارکت و تمرین آن تألیف کرده است که حاصل این تحقیقات و تألیفات این است که دموکراسی که آرزوی بشر بوده است هنوز از صورت ایدهآل خارج نشده و آرزویی مشابه ایجاد مدینه فاضله است.
رابرت دال در تاریخ 17 فوریه 1915 در اینوود آمریکا متولد شد. درسال 1936 از دانشگاه واشنگتن فارغالتحصیل شد و مدرک دکترای خود را از دانشگاه ییل در سال 1940 دریافت کرد. در جنگ جهانی دوم با درجه ستوانی در جنگ خدمت و مدال برنز دریافت کرد. وی درسال 1946 به دانشکده ییل پیوست. پرفسوردال نقش مهمی در تولد رشته علوم سیاسی ایفاکرد. وی یکی از پیشگامان استفاده از «تکنیکهای تجربی در مطالعات علوم سیاسی» محسوب میشد. او که استاد برجسته و ممتاز علوم سیاسی دانشگاه ییل بود کتابهای متعددی را در زمینه دموکراسی، سیاست خارجی، کنگرهای ایالات متحده، رفاه، قانون اساسی ایالات متحده و موضوعات و عناوین بسیار دیگر قلم زد. براساس ردهبندی بخش ادبی مجله تایمز، کتاب «چه کسی حکومت میکند؟» وی که قهرمانانه از دموکراسی در نظریه دفاع میکند و در مقابل، آن را در عمل به چالش میکشد، دربین 100 کتاب برتر و اثرگذار پس ازجنگ جهانی دوم قراردارد.
علاوه برآن، دکتردال برای نخستین بار یک واژه جدید به نام "پلی آرشی" را برای دموکراسی مدرن و غیرمتمرکز به کار برد. یکی از برجسته ترین کارهای دال «عمومی کردن» علم سیاست بود. درسال 1985، وزارت امورخارجه آمریکا وی را «پیشکسوت اندیشمندان علوم سیاسی آمریکا» نامید. وی در طول سالهای عمر خود مفتخر به کسب جوایز متعددی شد. دال ریاست پیشین انجمن علوم سیاسی آمریکا را برعهده داشت. علاوه برآن، عضوآکادمی ملی علوم، انجمن فلسفه آمریکا و آکادمی هنرها و علوم آمریکابود.دکتر دال دو بار ازدواج کرد و حاصل این ازدواجها 6 فرزند بود. پروفسور رابرت دالRobert Dahlضمن تدریس در ییل،از 1953 تا 2006 ، بیست و یک کتاب پیرامون فرضیهها و اصول دموکراسی، مسایل ایجاد دموکراسی و چگونگی مشارکت و تمرین آن تألیف کرده است. حاصل این تحقیقات و تألیفات این است که دموکراسی که آرزوی بشر بوده است هنوز از صورت ایدهآل خارج نشده و آرزویی مشابه ایجاد مدینه فاضله است.
وی بیشتر مسایل دموکراسی را در «نامزدشدن» اشخاص برای انتخابات و تبلیغات این نامزدها میداندو اینکه اکثر نامزدهای انتخابات با هدف جاهطلبی و کسب منافع فردی نامزد انتخابات میشوند و کمتر انگیزه خدمت، پیشبرد، ارتقا و رفاه ملت را در سر میپرورانند. «دال» ابزار تازه نفوذ را «میدیاکراسی» یا مداخله رسانهها در انتخابات و هدایت از «پیش سازمان یافته» مسیر آن برای رسیدن به برخی هدفها و تأمین منافع شماری خاص میداند. وی میدیاکراسی (تعیین مقامات انتخابی ازطریق جو ّسازی رسانهها و شستشوی مغزی رأیدهندگان معمولی با تمرکز بر اخبار و مطالب خاص و ...) را نوعی تخریب و انحراف دمکراسی از اصالت خوانده و اشاره کرده است که در اصل قرار بود رسانهها ستون نگهدارنده ساختمان دمکراسی،هادی و پاسدار اصالت آن باشند. وی «میدیاکراسی» را بدتر از تعیین مقام انتخابی به خواست پادشاه میداند که در سابق در پارهای از کشورها مرسوم بود.
دال میگوید از آنجا که شرایط انتخاب شونده، راهنمایی انتخاب کننده و چگونگی انتخابات توسط همان مقامات انتخابی باید تدوین و تصویب شود و آنان منافع خود را میجویند مسایل و مشکلات دموکراسی همچنان باقیمانده و پیچیدهتر میشوند و انتخابکنندگان، مأیوس و بیاعتنا و حضورشان پای صندوقها صرفا برای خالی نبودن عریضه و یا تحت تأثیر تبلیغات خواهدبود و بعد هم از کار خود (رأی دادن) پشیمان میشوند.
دال که انتخابات را در بیشتر کشورها مورد پژوهش قرار داده است، راههای مقدماتی حل مسئله را تأمین تبلیغ برابر برای همه نامزدها، منع قانونی جلب «آرا»از طریق دروغ گفتن و دادن وعده به صورت رشوه، ایجاد «کمیتههای خودجوش نامزدیاب» مرکب از دلسوزان و آگاهان جامعه و تشویق افراد خدمت گزار به نامزدشدن، روشن ساختن مردم از اهمیت مقام انتخابی و آموزش دموکراسی در تالارها (سیتی هالها) و شبکه های تلویزیونی ذکر کرده است. وی میگوید وضعیت باید به گونهای باشدکه اعضای جامعه از ته قلب،انتخابات را از ملزومات زندگی بدانند. باید وسایلی فراهم آید تاانتخابکنندگان بتوانند درباره نامزدها از قبل درست قضاوت کنند و بهترین و مناسبترین نامزد را برگزینند، ریش و قیچی را به دست او بدهند و با اطمینان کامل به کاروزندگی خودبازگردند و بعداً هم احساس پشیمانی از انتخاب خود نکنند و این کار وقتی امکانپذیرخواهد بود که پیرامون نامزد اطلاعات کافی و درست داشته باشند.
دکتر دال در تألیفات خود نوشته است که هر دولت باید «سیاستگذاری دمکراتیک » داشته باشد و دواصل مهم این سیاست گذاری باید «تأمین فرصت برابر برای تبلیغ» و نیز «برقراری و تأمین تساوی سیاسی » میان مردم باشد. باید تبلیغات انتخاباتی نامزدها ازکنترل اصحاب منافع، مبلغّان حرفهای (مزدبگیر) و بنگاههای روابط عمومی خارج و فعالیت سازمانهای جمعآوری پول برای تأمین هزینه تبلیغات یک نامزدخاص ممنوع (غیرقانونی) شود.
پرفسور دال باافشاگری نسبت به نامزدها (که اصطلاحاً تبلیغ منفی نامیده میشود) در صورتی که منطقی، عادلانه و به دوراز جنجال باشد موافق است وآن رانوعی روشنگری میداند نه تخریب. مردم باید بدانند که یک نامزد در سابقه خود چه لغزشهایی داشته و چه نقاط ضعفی دارد و روانشناسی او چیست و نامزدی که مورد افشاگری قرار میگیرد نیز باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و ابزار لازم (رسانهها و تالارهای سخنرانی) دراختیار او قرارگیرد.
پروفسور دال که تدریس و تحقیق درباره دموکراسی رااز سال 1946 آغازکرده بود میگفت که تا مسئله مشاركت در دموکراسی به طور كامل حل نشود، این مسئله همچنان به صورت فرضيه باقي خواهد ماند. وی در عین حال مخالف صدور الگوی دموکراسی از یک کشور به کشورهای دیگر بود. به اعتقاد وی، هر ملت بالغ طبق شرایط و فرهنگ ملی و روانشناسی تاریخی خود باید در چارچوب اصول دموکراسی، روش پیاده و اجرایی کردن آن را طرحریزی کند. به عقيده دال، دموكراسي نمیتواند ازتعديل توزيع درآمد جدا باشد و از مردمي كه همه حواسشان معطوف به تأمين حداقل معيشت است و يا از مردمي كه رسانههاي عمومي مستقل (حرفهاي) در اختیار ندارند نميتوان انتظار مشاركت واقعي در دموكراسي را داشت. نامزدانتخابات هرچند شايسته، مردمدوست و مناسب، وقتي كه وسيله تبليغ در اختيار نداشته باشد و «انتخابکنندگان» شخصیت او، انديشه و كارهايش را نشناسند، شكست ميخورد. دال میگفت «بوروکراسی و فساداداری» قاتل شماره یک دموکراسی است و همین فساد و پیچیدگی به حیات نظامهای سوسیالیستی كه واژه «دمكراتيك » را هم بر نام خود يدك ميكشيدند پایان داد. جامعهاي ميتواند خود را دمكراتيك بنامد كه «فرهنگ دمكراسي» در آن عموميت يافته و قسمتي از زندگي روزمره مردم شده باشد. به باور پروفسور دال،یأس مردم از دموکراسی موجب میشود که آماده قبول دیکتاتوری شوند زيرا كه اكثريت مردم ذاتاً خواهان ثبات و نظم هستند.
نظریه رابرت دال در باب قدرت نیز قابل تأمل است. وی قدرت را چهره اي مبتني بر نگرشي کثرتگرا، ناظر بر اعمال قدرت و متمرکز بر رفتار انضمامي و قابل مشاهده، تعريف مي کند. از ديد رابرت دال قدرت را تنها بعداز بررسي دقيق مجموعه اي از تصميمات محسوس و انضمامي مي توان تحليل کرد. وي با رويکردي رفتارگرايانه، قدرت را به معني کنترل بر رفتارها تعريف مي کند. به اين معنا که "آ" بر "ب" تا جايي قدرت دارد که بتواند "ب" را به کاري وادار کند که در غيرآن صورت انجام نمي داد.
درکل، درقرن بیستم رابرت دال ازجمله اندیشمندانی است که در گسترش مفهوم دموکراسی بسیار کوشیده است. او مدل لیبرال دموکراسی حاکم در غرب را به نام پولیآرشی نوع مطلوب حکومت دموکراتیک تلقی میکند. این نوع حکومت به نظر وی دو ویژگی عمده دارد: اول شهروندی گستردهای که تمامی افراد بالغ را شامل میشود و دوم اینکه شهروندی حق انتخاب و عزل بالاترین مقام سیاسی رادر برگیرد. او برای تحقق این نوع نظام سیاسی هشت نهاده و مولفه راضروری میشمارد: 1- آزادی تشکیل و عضویت در انجمنها 2- آزادی بیان 3- حق رأی گسترده 4- حق انتخاب شدن برای مقامات 5- حق مقامات حکومتی برای رقابت بر سر رأی وحمایت 6- در دسترس بودن اطلاعات بدیل 7- انتخابات آزاد و منصفانه 8- وجود نهادهایی که ابتنای سیاستگذاریهای دولت بر رأی و ترجیحات مردم را تضمین کند.
تألیفات مهم پروفسور دال عبارتند از : «تعاريف و اصول دموكراسي»، «مقدمهای بر فرضيه دموكراسي»، «چه كسي بايدحكومت كند؟»، «دموكراسي و انتقادهايي كه به آن واردآمده است»، «درباره دمكراسي»، «پلیارشی: مشارکت دردموكراسي»، «سیاستگذاری دموکراسی»، «دموکراسی اقتصادی»، «دموکراسی کثرتگرا»، «برابری سیاسی» و «به سوی دمکراسی». رابرت دال، صاحب نظر برجسته علوم سیاسی و پشتیبان سرسخت نظریه دموکراسی، روزچهارشنبه 16 بهمن ماه 1392 برابر با 5 فوریه 2014 درآسایشگاهی در شهر همدن، ایالت کانکتی کات، در 98 سالگی دارفانی را وداع گفت.
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ - ۱۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
شریعتی حرکت انقلابی را در ایران تسریع کرد/ شریعتی مخالف لیبرال دموکراسی غربی بود
دین و اندیشه نشست واکاوی اندیشه شریعتی در سه دهه شریعتی حرکت انقلابی را در ایران تسریع کرد شریعتی مخالف لیبرال دموکراسی غربی بود یک محقق و پژوهشگر آثار دکتر شریعتی گفت شریعتی اساساً با دموکراسی لیبرالی غربی مخالف بود چرا که وی معتقد بود لیبرال دموکراسی غربی دموکراسی اصیل و راهمایش« تاریخ وعلوم سیاسی» برگزار می شود
دین و اندیشه همایش تاریخ وعلوم سیاسی برگزار می شود گروه تاریخ و همکاریهای میانرشتهای پژوهشکده تاریخ اسلام همایش تاریخ و علوم سیاسی را برگزار میکند به گزارش خبرگزاری مهر گروه تاریخ و همکاریهای میانرشتهای پژوهشکده تاریخ اسلام همایش «تاریخ و علامام خمینی حکیمی است که نگاه سیاسی و راهبردی به حکمت دارد/ امام(ره) حکمت را پیشینه و پشتوانه حکومت می داند
دین و اندیشه یک استاد دانشگاه در گفتگو با مهر امام خمینی حکیمی است که نگاه سیاسی و راهبردی به حکمت دارد امام ره حکمت را پیشینه و پشتوانه حکومت می داند یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حضرت امام ره به عنوان یک حکیم فقیه و مفسر متعالی اخلاقی و عرفانی نظامی را تأسیس کرده ومعارفه رییس جدید انجمن مفاخر بدون حضور رییس پیشین
دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۲۳ مراسم معارفهی مهدی محقق بهعنوان رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد در این مراسم رییس پیشین انجمن مفاخر حضور نداشت به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آیین معارفهی محقق بهعنوان رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی صبح امروزبازی سیاسی جدید آمریکا؛ کنگره مخالف مذاکرات، دولت حامی مذاکرات و تعلیق تحریمها
زارعی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد بازی سیاسی جدید آمریکا کنگره مخالف مذاکرات دولت حامی مذاکرات و تعلیق تحریمها یک کارشناس مسائل بینالملل گفت تقسیم کاری بین کنگره و دولت آمریکا صورت گرفته است که در نتیجه آن کنگره خود را مخالف مذاکرات و دولت خود را در قامت حامی رونداستاد علوم سیاسی واحد تهران مرکز درگذشت+عکس
استاد علوم سیاسی واحد تهران مرکز درگذشت عکس یک عضو هیأت علمی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در رشته علوم سیاسی درگذشت به گزارش نامه نیوز دکتر فاطمه شکوهی آذر - استاد علوم سیاسی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی به علت ابتلا به بیماری سرطان درگذشت وی دارای مدرک دکتری روابرئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در بررسی اندیشه های امام(ره): انقلاب اسلامی خط بطلانی بر تبلیغات مارکسیستها
رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در بررسی اندیشه های امام ره انقلاب اسلامی خط بطلانی بر تبلیغات مارکسیستها استرئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی گفت پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی ایران امواجی را ایجاد کرد که اولین آن خط بطلانی بر تبلیغات مارکسیست ها بود که دین رارییس انجمن دوستی صربستان و ایران: آمریکا فهمید نمی توان ایران را منزوی کرد
رییس انجمن دوستی صربستان و ایران آمریکا فهمید نمی توان ایران را منزوی کرد بلگراد-ایرنا- رییس انجمن دوستی صربستان و ایران با اشاره به رفع تدریجی تحریم ها علیه کشورمان گفت آمریکا در نهایت به این مطلب پی برد که کشوری چون ایران با سابقه تاریخی چند هزار ساله را نمی توان در تنگنا و ایک فعال سیاسی مخالف حملات پهپادهای آمریکا در پاکستان ربوده شد
یک فعال سیاسی مخالف حملات پهپادهای آمریکا در پاکستان ربوده شد اسلام آباد - ایرنا - مقام های پلیس پاکستان دوشنبه شب گزارش دادند یک فعال سیاسی مخالف حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق قبایلی پاکستان در نزدیکی محل اقامت خود در حومه اسلام آباد ربوده شد به گزارش ایرنا بهائتلاف احزاب کرد عراق از درخواست کمک برخی رجال سیاسی از آمریکا انتقاد کرد
ائتلاف احزاب کرد عراق از درخواست کمک برخی رجال سیاسی از آمریکا انتقاد کرد تهران - ایرنا- ائتلاف احزاب کردستان عراق از درخواست کمک برخی سیاستمداران عراقی از آمریکا برای حل بحران داخلی این کشور انتقاد کرد شبکه المیادین روز دوشنبه اعلام کرد ائتلاف متحدون به ریاست اسامه النجیفی ررییس قوه قضاییه درگذشت آیت الله ابطحی را تسلیت گفت
رییس قوه قضاییه درگذشت آیت الله ابطحی را تسلیت گفت تهران- ایرنا- آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه امروز - جمعه - با انتشار پیامی درگذشت آیت الله ابطحی را تسلیت گفت به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی قوه قضاییه متن پیام رییس قوه قضاییه به این شرح است خبر درگائتلاف مخالفان طرحی را برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ارائه داد
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۲۵ مشاور امور ریاستی در ائتلاف مخالفان سوریه اعلام کرد که این ائتلاف طرحی را در خصوص حل و فصل سیاسی بحران سوریه در مقابل شرکت کنندگان در مذاکرات ژنو 2 ارائه داده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت اینترنتی النشره منذر اقبیقکارشناس سیاسی بسیج: الگوی حرکت ملت ایران از ابتدای انقلاب قیام امام حسین(ع) است
کارشناس سیاسی بسیج الگوی حرکت ملت ایران از ابتدای انقلاب قیام امام حسین ع استکارشناس سیاسی بسیج گفت الگوی حرکت ملت مسلمان ایران قیام سالار شهیدان و نقطه نهایی این انقلاب تشکیل حکومت جهانی و عدالتگستر ولیعصر عج است به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان سیدتقی حسینی امشب دائتلاف مخالفان سوریه طرحی را برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ارائه داد
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۲۵ مشاور امور ریاستی در ائتلاف مخالفان سوریه اعلام کرد که این ائتلاف طرحی را در خصوص حل و فصل سیاسی بحران سوریه در مقابل شرکت کنندگان در مذاکرات ژنو 2 ارائه داده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت اینترنتی النشره منذر اقبیقرییس انجمن جراحان ارتوپدی: زیرمیزی یعنی چه
رییس انجمن جراحان ارتوپدی زیرمیزی یعنی چه کیش- ایرنا- رییس انجمن جراحان ارتوپدی ایران طرح موضوع زیرمیزی و نسبت دادن آن به کل جامعه پزشکی انتقاد کرد و گفت زیرمیزی یعنی چه به گزارش خبرنگار ایرنا غلامعلی عکاشه جمعه در آیین اختتامیه سومین همایش دوسالانه بین المللی انجمن جراحی زانآیتالله صفایی بوشهری: آمریکاییها همچنان در توحش سیاسی به سر میبرند
آیتالله صفایی بوشهری آمریکاییها همچنان در توحش سیاسی به سر میبرندامام جمعه بوشهر گفت فضای سیاسی جهان تغییر کرده اما آمریکاییها همچنان در توحش سیاسی به سر میبرند به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری در خطبههای نماز جمعه این هفته بوشهر با اشاره بهتحلیلگر سوری در گفتوگو با فارس: ژنو 2 سرگردانی سیاسی آمریکا در قبال بحران سوریه را آشکار کرد
تحلیلگر سوری در گفتوگو با فارس ژنو 2 سرگردانی سیاسی آمریکا در قبال بحران سوریه را آشکار کردتحلیلگر سوری تاکید کرد که کنفرانس ژنو 2 سرگردانی سیاسی آمریکا در قبال بحران سوریه را نمایان کرد و نشان داد که واشنگتن همچنان مواضع متناقضی را در قبال این بحران اتخاذ میکند ملاذ مقداد-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها