محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843341048
هرچه طاعات زیادتر شود گناه در جامعه کمتر می شود/ تعبیر جالب ائمه(ع) درباره مالک اشتر
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله قرهی؛
هرچه طاعات زیادتر شود گناه در جامعه کمتر می شود/ تعبیر جالب ائمه(ع) درباره مالک اشتر
آیت الله قرهی گفت: اگر طاعت در جامعه بشری زیاد شد، اتّحاد و اجتماع آنها به عنوان جامعه وجود دارد و إلّا هر کسی، فردی برای خودش بوده و در ظاهر یک جامعه است، و گر نه معنی حقیقی جامعه این است که یک چیزی اعضای آن را پیوند می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله قرهی در درس اخلاق اخیر خود گفت: در اولین روایت اصول کافی، در باب عقل، بیان شده که وقتی پروردگار عالم، عقل را خلق کرد به عقل بیان فرمود: برو، گفت: چشم. گفت: برگرد، گفت: چشم. بعد به جهل گفت:برو، رفت. گفت: برگرد، نیامد.
لذا یک نکته دیگر را به عنوان رمزگشایی بیان کنم و آن، اینکه معلوم میشود آنهایی که چشم مطلقند، عقل مطلقند؛ خلاف آن چیزی که بعضی تصوّر میکنند و میگویند: مگر انسان، عقل ندارد که مدام بگوید: چشم.
عجبا! أسفا! اتّفاقاً آنهایی که عقل دارند، میگویند: چشم. همانطور که خلقت خود عقل، به فرمان ذوالجلال والاکرام رفت و به فرمان ذوالجلال والاکرام برگشت، این خیلی مهم است. آن که عقل دارد، مطیعتر از همه است. هر کس عقلش تا این درجه بالاتر رفت، معلوم است نسبت به دیگران مطیعتر است. لذا اینها چشم مطلق میشوند.
پس معکوس فرمایش حضرت «إِذَا قَلَّتِ الطَّاعَاتُ كَثُرَتِ السَّيِّئَات»این میشود که هر چه طاعات زیاد میشود، گناه کمتر میشود. حضرت فرمودند: موقعی که طاعات کم میشود، سیّئات و ذنوب در جامعه بشری زیاد میشود. لذا عکسش هم این است که هر موقع اطاعت زیاد شد، گناه کمتر میشود.
لذا ارتباط این اطاعت با اخلاق که جامعه بشری متخلّق به اخلاق الهی شود، همین است. چون انسان در این طاعات رشد میکند و خلاف این که بعضی میگویند: مگر انسان عقل ندارد که مطیع باشد؛ عقلش، شکوفا میشود. خدا گواه است آنها که نسبت به حضرات معصومین(ع) مطیع بودند، در عقل بودند
بعضی از اولیاء خدا یک تعبیری در مورد مالک اشتر دارند که میگویند: «هو أعقل النّاس بعد إمامه فی زمانه» او عاقلترین انسانها بعد از امامش در زمان خودش بود. چون مالک مطیع محض بود. تا سر خیمهگاه پلیدیها، پستیها و پلشتیها رفته، اگر او را بکشد، تمام است و جامعه بشری راحت میشود. امّا امام فرمود: برگرد، گفت: چشم. اینطور نبود که توجیه نفسانی کند و بگوید: حالا اجازه بده دو دقیقه دیگر برگردم، یا این که بگوید: اصلاً این حرف را نشنیده میگیرم و پنج دقیقه دیگر کار تمام است و با این کار من، خود امام هم خوشحال میشود که معاویه و عمروبنعاص را قلع و قمع کنم.
همه حتّی محافظینشان هم فرار کرده بودند و خود مالک میگوید: صدای نفس، نفس زدن این دو خبیث را میشنیدم؛ یعنی اینقدر نزدیک شده بود، امّا تا امام فرمود: برگرد، گفت: چشم. اینطور نبود که بگوید: میکشم، امام را هم خوشحال میکنم، ابداً.
لذا این هم یک کد دیگر است که اولیاء خدا اجازه نمیدهند در بحث طاعت، لحظهای توجیهات نفسانی آنها را از طاعت باز دارد. حالا اگر کسی این نکات را نمیفهمد، نفهمد، ما چه کار کنیم؟! ما فرمایشات بزرگان را میگوییم. آنها که خودشان اهل طاعت شدند، این را میفهمند که ما چه میگوییم، امّا کسی که نمیفهمد، إنقلت و اشکال میآورد.
گاهی انسان به جایی میرسد که میگوید: من هم بالاخره برای خودم نظری دارم، امّا اهل طاعت چون عبدند؛ هیچ موقع برای خودشان محلّی از اعراب قائل نیستند.
بعد میفرمایند: اجتماع به همین طاعت، مجتمع است؛ یعنی اگر طاعت در جامعه بشری زیاد شد، اتّحاد و اجتماع آنها به عنوان جامعه وجود دارد و إلّا هر کسی، فردی برای خودش است. البته صورت ظاهرش در جامعه است، امّا معنی حقیقی جامعه این است که یک چیزی آنها را پیوند میدهد که همه آنها یک دست میشوند.
بعد مثال میزنند، می گویند: مثلش، مثل نماز جماعت است که مثلاً همه با هم به رکوع بروند. می دانید مستحبّ است که همه با هم آماده باشند و بعد از اینکه امام جماعت «اللّه اکبر» گفت، - چون وقتی دارد اقامه می گوید، خودش یک نوع آمادگی است و با بیان «قد قامت الصلوة» دیگر همه بلند می شوند - بلافاصله همه با هم «اللّه اکبر» بگویند، طوری که حتّی صدایی، بعد و یا زودتر از آن، ولو به لحظهای هم نباشد.
لذا حتّی در باب عبادی هم می گویند: اینطور هماهنگ و یکسان باشید. امام که رکوع رفت، شما بلافاصله با هم رکوع بروید. امام که بلند شد، بلافاصله همه با هم بلند شوید. امام که به سجده رفت، بلافاصله همه با هم به سجده بروید، نه یکی جلوتر و نه یکی عقبتر؛ چون در غیر این صورت، این جماعت نمی شود. آنوقت معلوم می شود که خود این قضیّه، یک محوری به نام امام دارد که هادی الهی است و همه با هم از او تبعیّت میکنند.
لذا اگر خوبیها و آنچه که نیکی و از حسنات درونی هست، به نام اخلاق، در جامعه رشد کند و همه مطیع این اخلاق شوند؛ آنوقت جامعه وجود دارد و إلّا فرد فرد آنها گرگانی هستند که به جان هم می افتند، ولو به صورت ظاهر در یک جامعه آمده اند، امّا آن جامعه، جامعه حقیقی نیست. لذا منشأ جامعه هم اخلاق است.
اینقدر مهم است که برای این که این طاعت را به ما یاد بدهند، امیرالمؤمنین(ع)فرمودند: از مافوق خودت اطاعت کن، تا پاییندستی هم از تو اطاعت کند؛ یعنی این سلسله مراتب اطاعتیه را ولو به صورت ظاهر باشد، رعایت کنید. می فرمایند: «أَطِعْمَنْ فَوْقَكَ يُطِعْكَ مَنْ دُونَك»[9] به عنوان مثال یعنی از پدر و مادر خودت اطاعت کن تا بعداً فرزندت از تو اطاعت کند.
یک ولیّ خدایی با این که بچّه های خوبی هم داشت، امّا یک موقعی مثلاً بلافاصله خودشان کار را انجام نمی دادند و باید مدام میگفت: آقا! این کار یادتان نرود و...؛ به بچّههایشان میفرمود: ما که برای پدر و مادرمان اینطور بودیم، این شدیم که شما، بچّههایمان هستید، وای به بچّه های شما که چه خواهند شد؟!
لذا مقام طاعت همینطور است که اگر خراب کردیم، مدام پایین تر می آید. اگر انسان مطیع فرمان ولیّ خدا و معصوم نشد، طبیعی است کسی هم دیگر مطیع فرمان او در جامعه نمی شود. یعنی وقتی مطیع فرمان خدا نباشی، کسی از تو فرمان نمی برد. مافوق ما معصوم و پروردگار عالم است که باید از آنها تبعیّت کنیم تا زیردستیهایمان از ما تبعیّت کنند.
لذا ببینید خود معصومین(ع) در مقام اطاعت چگونه هستند. با اینکه اینها خلقت نوریّه اند - که در آن بحث بیست و هشتم صفر، راجع نور لولاکیّه مطالبی را بیان کردیم که غوغا بود - و به قالب جسم آمدند، امّا شکی نیست مطیعترین افراد به پروردگار عالم در جامعهکه درصدر همه اهل طاعت میباشند؛ معصومین هستند.
لذا اگر مطیع پدر و مادر شدی، تمام است و فردا دیگران هم در زندگی، کار و اجتماع از تو اطاعت می کنند، امّا اگر مطیع نبودی، گرفتار می شوی.
۱۳۹۲/۱۱/۲۵ - ۱۱:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
جامعه ما به لحاظ بنیان اخلاقی از استحکام بالایی برخوردار است/ اندیشه غربی رهیافت واحدی درباره رابطه اخلاق و سی
دین و اندیشه یک مدرس دانشگاه جامعه ما به لحاظ بنیان اخلاقی از استحکام بالایی برخوردار است اندیشه غربی رهیافت واحدی درباره رابطه اخلاق و سیاست ندارد یک مدرس دانشگاه با بیان اینکه جامعه ما به لحاظ بنیان اخلاقی از استحکام بالایی برخوردار است و ما دارای منابع غنی اخلاق دینی و حکمیطه هاشمی: متخصصان با تبعیت از سیره ائمه برای جامعه الگوسازی کنند
طه هاشمی متخصصان با تبعیت از سیره ائمه برای جامعه الگوسازی کنندمعاون فرهنگی دانشگاه آزاد گفت متخصصان و استادان دانشگاه باید با الهام گرفتن و تبعیت از سیره ائمه معصوم ع برای موضوعات و نوع زندگی امروز الگوسازی کنند به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی وارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری(ع)
ارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری ع فرهنگ > دین و اندیشه - مرکز تحقیقات رایانهای قائمیه اصفهان بیش از یکصد و بیست کتاب و مقاله دیجیتالی پیرامون امام حسن عسکری علیه السلام را در سایت خود بارگذاری کرد مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان اثواب اجتناب از گناهان كبيره
ثواب اجتناب از گناهان كبيره اگر هر مؤمنى از گناهانى كه خداوند به مرتكب آن وعده جهنم داده است پرهيز نمايد خداوند گناهان او را مى پوشاند به گزارش سرویس دینی جام نیوز راوى مى گويد از امام صادق عليه السّلام پرسيدم معنى آيه شريفه «اگر از گناهان كبيره اى كه از آنمبلغان و ائمه جماعات سنت حسنه وقف را ترویج کنند
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۲ یک عضو شورای عالی حوزه علمیه از روحانیون ائمه جماعات و مبلغین خواست در راستای معرفی اقدامات انجام گرفته در سازمان اوقاف و ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف اقدام کنند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آیتالله مرتضی مقتدایی با اشاره بگناه روح انسان را میکشد/ حکایت جوانی که از شدت شرمندگی گناه جان داد
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله مظاهری گناه روح انسان را میکشد حکایت جوانی که از شدت شرمندگی گناه جان داد آیت الله مظاهری در درس اخلاق این هفته خود گفت گناهان زبان مانند دروغ غیبت تهمت و اهانت و تحقیر گناهان گوش مثل شنیدن گناهان زبانی دیگران و شنیدن موسیقی مطرب و شهوتپند لقمان حکیم درباره روش مذاکره با دشمن
پند لقمان حکیم درباره روش مذاکره با دشمن بايد يكى از سلاحهايى كه تو در برابر دشمنت به كار مىگيرى اعلان رضايت از او باشد در جلب منفعت بسيار را اندك و در زيان ديدن كوچك را بزرگ بشمار به گزارش سرویس دینی جام امام جعفر صادق عليهالسلام وقتى كه لقمان پسرش را موحجت الاسلام زائری: رسانه ملی عامل برخی مشکلات اخلاقی در جامعه است
حجت الاسلام زائری رسانه ملی عامل برخی مشکلات اخلاقی در جامعه است فرهنگ > دین و اندیشه - مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی هشدار داد متاسفانه سریال ها و برنامه های مختلف تلویزیونی روز به روز کودکان و نوجوانان را در برابر والدین گستاخ تر کرده و به جای افزایشاظهارات جالب مدیرعامل پرسپولیس درباره سریال آوای باران
اظهارات جالب مدیرعامل پرسپولیس درباره سریال آوای باران پروين درباره بازي دخترش گفت خيلي كم بود فقط 6-5 دقيقه بازي كرده بود به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز علي پروين مديرعامل محبوب باشگاه پرسپوليس ديروز براي تماشاي فيلم دخترش به كاخ جشنواره در برجکبر و غرور به سراغ موقعیتهای بالا در جامعه میآید
سهشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۵۶ یک استاد برجسته حوزه گفت سنت مباحثه علوم دینی در میان طلاب کمرنگ شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم آیتالله علویگرگانی در دیدار جمعی از طلاب و روحانیون در سپاه پاسداران تصریح کرد قرآن کریم به پیامبر ص سفارش کردنظر جالب شمخانی درباره موشک شهاب 3
نظر جالب شمخانی درباره موشک شهاب 3 معاون تحقیقات صنعتی وزارت دفاع گفت وقتی امیر دریابان شمخانی وزیر دفاع بود و موشک شهاب 3 به ثمر رسید ایشان یک جایی گفتند که ما در تولید موشک شهاب 3 از پیکان خودکفاتریم و این یک حقیقت بود برخلاف اینکه دشمنان القا میکنند ایران به کشورهای دیگر وااظهارات جالب قوچام نژاد درباره ایران در گفتگو با سایت چارلتون
اظهارات جالب قوچام نژاد درباره ایران در گفتگو با سایت چارلتون امیدوارم بتوانم به چارلتون کمک کنم و از شنبه برای تیم جدیدم به میدان روم به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز رضا قوچان نژاد در اولین مصاحبه اش توصیه ویژه ای برای هواداران چارلتون داشت مهاجم سابق استاندارد لیژ که امروز به صارسطو در کتاب سیاست جامعه سياسي مطلوب را بررسی کرده است/ سعادت غايت نهايي جامعه سياسي است
دین و اندیشه ارسطو در کتاب سیاست جامعه سياسي مطلوب را بررسی کرده است سعادت غايت نهايي جامعه سياسي است دکتر داوود مهدوی زادگان در نشست سیاست از منظر ارسطو با اشاره به اینکه ارسطو در کتاب سیاست جامعه سياسي مطلوب و در اخلاق نیکوماخوس در مورد فلسفه سياسي بحث کرده است گفت کتاب اپاسخ آیت الله خامنه ای به استفتاء درباره تقدم اقامه نماز جمعه بر برگزاری نمایشگاه
پاسخ آیت الله خامنه ای به استفتاء درباره تقدم اقامه نماز جمعه بر برگزاری نمایشگاه مقام معظم رهبری در پاسخ به استفتایی درباره اقامه نماز جمعه در مصلای تهران و برگزاری نمایشگاه فرمودند اقامه نماز جمعه در مصلی یادشده مقدم بر سایر امور است و اگر برپایی نمایشگاه ها مزاحم با نمازجمعه17 راز جالب درباره آقایان که باید بدانید!
17 راز جالب درباره آقایان که باید بدانید اگر دختری در سنین ازدواج هستید بهتر است مردان را بهتر بشناسید شناخت روحیه مردان نه تنها مشکلات زوجین را کم می کند بلکه باعث برقراری رابطه بهتر بین آنها می شود روان شناسانی که نقش جنسیت را در برقراری ارتباط مطالعه می کنند این 17 نکتهگفتوگو به مناسبت میلاد آخرین حلقه از انسان ۲۵۰ ساله سیره ائمه(ع) را با چه نگاهی مطالعه کنیم؟
گفتوگو به مناسبت میلاد آخرین حلقه از انسان ۲۵۰ سالهسیره ائمه ع را با چه نگاهی مطالعه کنیم امام عسکری ع فرمودند که بنیامیه و بنیعباس به دو دلیل شمشیرهایشان را در برابر ما از رو بستند جهت اول اینکه میدانند خودشان اهلیت برای خلافت ندارند جهت دوم اینکه میدانند که پایان حکودبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز: بودجه فعالیتهای مذهبی بسیار کمتر از جشنوارهها است
دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز بودجه فعالیتهای مذهبی بسیار کمتر از جشنوارهها استدبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز گفت بودجه فعالیتهای مذهبی بسیار کمتر از جشنوارهها است به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز حجتالاسلام والمسلمین سید محیالدین طاهری بعد از ظهر امروز در دیدار اعضای-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها