محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826058134
نزار القطري در گفتوگوي مشروح با فارس:نام اصليام «نظر علي» است/ نخستين مداحيام به زبان فارسي بود+تصاوير دوران كودكي
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نزار القطري در گفتوگوي مشروح با فارس:نام اصليام «نظر علي» است/ نخستين مداحيام به زبان فارسي بود+تصاوير دوران كودكي
نزار القطري گرچه نامي عربي دارد اما در خانوادهاي ايراني متولد شده است. او كه نام اصلياش «نظر علي» است، درباره مشهورترين نوحهاي كه اجرا كرده، ميگويد: 33 سال است كه «أنا مظلوم حسين» را ميخوانم و تا ابد خادم امام حسين(ع) ميمانم.
خبرگزاري فارس ـ محمد حسين كلهر: شش سال پيش بود كه يك نوحه فارسي-عربي از مداحي ناشناخته گوي سبقت را از ديگر نوحهها ربود و گل سرسبد محافل مذهبي ايران شد. اين نوحه در حسينيه حائري در كويت و براي جمعيت بسيار اندكي اجرا شد و خواننده آن هرگز گمان نميكرد فيلم اين مراسم از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش شود و اينچنين ايرانيها را به وجد آورد.
خودش در اين باره ميگويد: خيليها فكر ميكنند اين نوحه را در كربلا خواندم، جالبتر اينكه وقتي به ايران آمدم از من سؤال ميكردند چند هزار نفر آنجا سينه ميزدند؟ و من گفتم كه تنها 20 نفر يا كمتر بودند!
او ماجرا را چنين نقل ميكند: «ايام فاطميه بود، تلفن خانه به صدا در آمد و شخصي به نام سيدابراهيم مرا براي مداحي شبجمعه به حسينيه حائري دعوت كرد. گفتم ميآيم، اما او با شك پرسيد واقعاً ميآييد؟ گفتم بله مگر دعوتم نكرديد؟ گفت يعني شرط و شروطي نداريد؟ نميخواهيد بدانيد سيستم صوتي چطور است و چه شرايطي دارد؟ گفتم شما دعوتم كرديد و من هم گفتم ميآيم اما او باز هم تأكيد كرد كه حسينيهشان خيلي مخاطب ندارد. من هم گفتم ميآيم و نوحهام را ميخوانم، اگر يك نفر هم سينه بزند برايم كافي است! خيليها اينجا از من ميپرسند كه پس چرا اينطور به نظر ميآيد كه انگار هزاران نفر در حال سينهزني هستند، اما اگر به ويدئو نگاه كنيد من تنها به دوردست نگاه ميكنم، جايي كه يك نفر نشسته بود و سينه نميزد. پس با آن بيست نفر كار نداشتم بلكه با آن يك نفر كار داشتم، ميخواستم او را سر خط بياورم كه آوردم!»
قصيده مشهور «خيرة الله من الخلق أبي» يا همان نوحه «أنا مظلوم حسين» 33 سال است كه توسط اين مداح اهلبيت اجرا ميشود و هرگز رنگ و بوي كهنگي به خود نميگيرد. او علاوه بر عربي به زبانهاي انگليسي و فارسي هم تسلط دارد و حتي به تركي نيز مديحهسرايي كرده است.
اين مداح 42 ساله كه اصالتي ايراني دارد و متعلق به منطقه لارستان در استان فارس است، در قطر به دنيا آمده، مدتي را در لندن زندگي كرده و اكنون ساكن كويت است. ميگويد: سه فرزند دارم كه همگي در لندن به دنيا آمدند؛ دخترم «كوثر» سيزده سال دارد و پسرانم «حسين» و «علي» هستند. به دليل اينكه اسم پسر بزرگم حسين است، گاهي مرا با نام «ابوحسين» خطاب ميكنند.
او درباره نام دقيقش هم چنين توضيح ميدهد: مادرم اسم مرا «نظرعلي» گذاشت. كمي بعد وقتي كه ميخواستيم براي كار به فيليپين مهاجرت كنيم، در پاسپورت نامم را Nazar نوشتند اما به دليل اينكه حروف «ز»، «ظ» و «ذ» در رسمالخط انگليسي همگي به صورت Z نوشته ميشوند، بعداً هنگام برگردانكردن نامم به عربي، Nazar را به صورت «نزار» نوشتند.
«نزار»درباره نام خانوادگياش نيز توضيحاتي اينچنين دارد: فاميليام به دليل به دنيا آمدن در قطر «قطري» است در حالي كه اصالتاً ايراني هستم و حتي دبستان را در مدرسه ايرانيها درس خواندم. چند سال پيش هم وقتي تيم فوتبال ايران از قطر شكست خورد، خيلي ناراحت شدم و فكر ميكردم انگار من شكست خوردهام.
شما را به خواندن ادامه گفتوگو با «نزار القطري» دعوت ميكنيم:
* آقاي قطري، درباره نوحه «أنا مظلوم حسين» توضيح داديد اما خيليها دوست دارند بدانند شاعرش كيست و از چه منبعي انتخاب شده است.
ـ برخي بخشها زبان حال امام حسين(ع) است، خود ايشان گفتند «من له جد كجدّي في الوري؟ (چه كسي در عالم، پدربزرگي مانند پدربزرگ من دارد؟) او كشيخي فأنا ابن العلمين؟ (يا پدري چون پدر من دارد؟ پس من فرزند دو نشانه بزرگ و سالار هستم) اين عادت اعراب بود كه موقع جنگ رجز ميخواندند، اين هم بخشي از رجز امام حسين(ع) است كه در مقتل «ابي مخنف» آمده، البته تاكنون هم در حال جمعآوري و كامل كردن اين شعر هستم كه مقتل بشود.
* فكرش را ميكرديد يك روز اين شعر انقدر بين مردم جا باز كند؟
ـ من اين نوحه را تقريبا 33 سال است كه ميخوانم و آن ويدئويي كه توسط سيدعزيز (از دوستانم در مؤسسه ثقلين كويت) ضبط شد و در ايران منتشر شد، مخصوص ايام فاطميه است. معتقدم كاري كه براي خدا باشد، خود به خود گسترش پيدا ميكند.
در واقع سه چيز خيلي در مداحي مهم است كه با حرف الف شروع ميشوند اول اخلاص، دوم اخلاق و سوم اجتهاد. اين سه فاكتور را كنار هم بگذاريم تبديل به يك مداح بزرگ ميشويد. ممكن است برخي مداحان بدون يكي از اينها هم بزرگ شوند ولي تا كي ميتواند اينطور ادامه دهد؟ خلاصه يك روز اخلاقش بين مردم جامعه رو ميشود.
خوب نيست كه بگويم اما از خدا و ائمه ميخواهم كه كارم را قبول كنند و از ائمه ميخواهم از من راضي باشند، البته دلم ميخواهد كارم را مردم هم ببينند و بپسندند اما خدا و پيغمبر مهم هستند. يك روز هم من ميميرم و سرم را بر لحد ميگذارم، اما مردم همچنان نوحه را ميشنوند و شمارهانداز ثواب هم كار خواهد كرد.
* اولين شعري هم كه مداحي كرديد همين «أنا مظلوم حسين» بود؟
ـ نه، يك شعر فارسي بود. آن زمان هشت سال داشتم و مشغول حفظ قرآن كريم بودم. الحمدلله نصف قرآن را حفظ كردم و هفت بار هم در مسابقات ترتيل و تجويد به رتبه اول دست يافتم، موازي با حفظ و تلاوت قرآن، شروع به مداحي هم كردم.
اما درباره اولين مداحي، شعري كه از مادرم ياد گرفته بودم، او در خانه اين شعر را زمزمه ميكرد و من حفظ شده بودم. داستان از اين قرار است كه يك شب در حسينيه مراسم سوگواري داشتيم و از خوششانسي من مداح نيامده بود. مردم ناراحت بودند، همه به دنبال مداح ميگشتند، من چند بار دستم را بلند كردم و گفتم ميخواهم بخوانم اما چون بچه بودم اعتماد نميكردند! خلاصه پافشاريام باعث شد موافقت كردند و ميكروفون را به من دادند. واقعاً چيزي براي خواندن بلد نبودم، غير از همان دوبيت شعر مادرم:
اكبرم زلف پريشان تو را شانه زنم / نوجوان اكبر من اي به فدايت سر و تن
شيشه عمر من از شوري جانت مشكن / نوجوان اكبر من اي به فدايت سر و تن
همين دو بيت را شصت ـ هفتاد بار تكرار كردم، عجيب اين بود كه كسي سينه نميزد و همه گريه ميكردند.
* تا به حال شده از خواندن «أنا مظلوم حسين» خسته شويد؟
ـ چرا بايد خسته شوم؟ اتفاقاً خيلي هم دوست دارم. امام حسين(ع) يك بار شهيد شد، اما ما هر سال حسينيه ميرويم، همان مقتلها را ميشنويم و ميدانيم خطيب چه چيزي ميگويد و روضهاي كه ميخواند، بلديم، اما هر بار برايمان جديد است.
هزار و چهارصد سال است كه امام حسين(ع) شهيد شده است ولي هر سال سوگوارياش برايمان جديد است، ما همه اين سالها عزاداري ميكنيم چون هيچ كس مثل او نيست، حسين وجه الله و خون خداست. عشق يعني حسين!
*شعرهايتان را چطور براي مداحي انتخاب ميكنيد؟
ـ عادتم اين است كه صبر ميكنم تا آخرين لحظات و نوحه را براي خواندن انتخاب ميكنم، اما خب موضوع خيلي مهم است و بايد دقت كرد. بيشتر مضمون شعر برايم مهم است نه شهرت شاعر آن.
* در سبك چطور؟ ميدانم خيلي كم اهل گوشكردن موسيقي و مداحي هستيد، با اين حال ميتوانيد بگوييد تاكنون از چه كساني تأثير گرفتهايد؟
ـ بله متأسفانه زياد اهل گوشدادن نيستم اما شيوهام همان شيوه مداحي جنوب ايران است و از بلبل امام خميني(ره) حاج صادق آهنگران خيلي الهام گرفتهام. به خاطر دارم گاهي سبكهاي ايشان را ميگرفتم و روي اشعار عربي ميگذاشتم.
خلاصه بايد بگويم لحن يا سبك مهم است و ما لحنهاي سخيف و اين سبكهاي جديد را قبول نداريم.
* منظورتان از سبكهاي سخيف مداحي چيست؟
ـ از خدا ميخواهم پيشبينيام غلط باشد اما احساس ميكنم روش حسيني اكنون در حوزه مداحي اندكي منحرف شده است. من آشكارا ميگويم بعضاً مداحاني آمدهاند كه مداح نيستند. همه چيز در صدا و لحن خوش خلاصه نميشود. همانطور كه گفتم مداح اخلاق و اخلاص و اجتهاد ميخواهد. مداحي يك شغل نيست، يك وظيفه شرعي است، نبايد آن را به امور غيرشرعي يا دنيايي آلوده كنيم. بايد جلوي انحراف را بگيريم و اگر اكنون -كه اندكي دير است- جلويش را نگيريم، ديگر نميتوانيم.
* اگر مداح نبوديد چه كاره ميشديد؟
ـ شغل من مداحي نيست، من كارمند تلويزيون كويت هستم و براي بچهها و كودكان كار ميسازم. مداحي وظيفه شرعي من است، نه شغل من! به من گفتند صدايت خوب است، پس چه كاري بهتر از اينكه با اين صدا براي امام حسين(ع) بخوانم؟ من تا ابد خادم امام حسين(ع) هستم.
يادم ميآيد يكي از شبكههاي عربي با من مصاحبه كرد و از من سؤال پرسيد كه كارم چيست؟ گفتم در تلويزيون كار ميكنم. گفت با اين كارت مداحي هم ميكني؟ گفتم بله. گفت اگر مداح نبودي چه كاره بودي؟ يك لحظه فكر كرد،م گفتم بازم مداح بودم. گفت خب اگر نبودي؟ گفتم نميتوانم خودم را غير از مداح ببينم، من تا ابد مداحم.
* روال مداحي شما در مجالس به چه صورت است؟
ـ ما اول يك نوحه مقدمه داريم كه بايد حزين باشد، بعد قصيده كه كل موضوع است و سپس يك مداحي سريع و ختم كه براساس عادت مجلس من «أنا مظلوم حسين» را ميخوانم. حتي در مجلس فاطمه زهرا(س) هم با مدح امام حسين(ع) مداحي را ختم ميكنم، چرا كه هيچ روزي نيست روز امام حسين (ع) نباشد.
* تا به حال شده براي خودتان هم روضه بخوانيد؟
ـ زياد! گاهي در ماشين در حال رانندگي هستم اگر مسافت خيلي طولاني باشد به خاطر اينكه وقت بگذرد يك مجلس شروع ميكنم و همان طور كه اول گفتم يك مقدمه، سپس قصيده و بعد هم ختم. به ياد دارم در دوران كودكي وقتي اينكار را ميكردم، گاهي خودم را تشويق ميكردم و «باركالله» ميگفتم. برادرانم به من ميخنديدند و ميگفتند با كي هستي؟
* به عنوان آخرين سؤال، آرزويتان در وادي مداحي چيست؟
ـ از خدا ميخواهم آن روز كه من يك ذره تكبر پيدا كردم، صبح ديگر از خواب بيدار نشوم و بميرم.
* ممنون از وقتي كه گذاشتيد.
ـ من هم ممنونم.
در ادامه عكسهايي از نزار القطري قابل مشاهده است
نزار قطري به همراه پدرش در مشهد مقدس (تصوير سمت راست)
نزار قطري در طبيعت ايران
نزار قطري هنگام تلاوت قرآن كريم در مدرسه
نزار قطري در كنار سيدعمار حكيم (رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق)
نزار قطري در استوديو
انتهاي پيام/ك
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]
صفحات پیشنهادی
آيتالله نكونام در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردنظرات عرفا، فلاسفه و فقها درباره موسيقي/ چرا برخي روايات م
آيتالله نكونام در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردنظرات عرفا فلاسفه و فقها درباره موسيقي چرا برخي روايات موسيقى را نهي ميكنند آيتالله نكونام از اساتيد حوزه علميه قم ميگويد شايد نهي حضرات معصومين عليهمالسلام از موسيقى و آواز و صوت و صدا به اين خاطر بوده كه تمامى اين امومشروح گفتوگوي كواكبيان با فارس:دولت در 100 روز اقدامات چشمگيري انجام نداد/ دولت روحاني اصلاحطلب نيست/ پيگيري
مشروح گفتوگوي كواكبيان با فارس دولت در 100 روز اقدامات چشمگيري انجام نداد دولت روحاني اصلاحطلب نيست پيگيري توسعه سياسي در قالب حقوق شهروندي ماجراي اعدام سرپرست روزنامه مردم سالاري دبيركل حزب مردم سالاري تهيه منشور حقوق شهروندي توسط دولت را در راستاي پيگيري توسعه سياسي دانست وگفتوگوي مشروح فارس با عليرضا راهداريبسياري از راههاي آموزش جرم و جنايت در اينترنت/ فعاليت القاعده در فضاي سا
گفتوگوي مشروح فارس با عليرضا راهداريبسياري از راههاي آموزش جرم و جنايت در اينترنت فعاليت القاعده در فضاي سايبر چگونه است عليرضا راهداري گفت تروريستها از طريق اينترنت مهارتها و دانش خود را با يكديگر در سطح جهان به اشتراك ميگذارند آموزش روشهاي جرم و جنايت براي اهداف تروريستيمعاون حج، عمره و عتبات سازمان حج در گفتوگو با فارس خبر داداعزام ۴۰۰ هزار زائر ايراني به كربلاي معلي/ تمديد مه
معاون حج عمره و عتبات سازمان حج در گفتوگو با فارس خبر داداعزام ۴۰۰ هزار زائر ايراني به كربلاي معلي تمديد مهلت ثبتنام متقاضيان اعزام به عمره مفرده معاون حج عمره و عتبات سازمان حج و زيارت گفت تاكنون بيش از ۴۰۰ هزار زائر ايراني از مرزها عبور كرده و به كربلاي معلي اعزام شدهاندگفتوگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي/ تربيت 15حافظ كل قرآن با امكا
گفتوگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي تربيت 15حافظ كل قرآن با امكانات محدود سكينه سبزيان حافظ كل قرآن متولد يكي از روستاهاي شهرستان فسا است او اكنون در 30سالگي با هجرتي قرآني ترك وطن كرده و در سيستان و بلوچستان به تعليم كلام نوراني قرآاميرمهرداد خسروي در گفتوگوي مشروح با فارس مطرح كردجنگ رسانهاي وهابيت براي تخريب اسلام و شيعه/خاطرهاي از «شب
اميرمهرداد خسروي در گفتوگوي مشروح با فارس مطرح كردجنگ رسانهاي وهابيت براي تخريب اسلام و شيعه خاطرهاي از شب آسماني و حضور ماموستا بهمني مجري و كارشناس برنامه شب آسماني ميگويد دهها شبكه مخالف انديشه اصيل اسلامي در نحلههاي مختلف فكري از جمله وهابيت سالهاست تلاش بيوقفهافنايي اشكوري در گفتوگوي مشروح با فارس:انسان مدرن خلأ معنويت را احساس ميكند/ جريان عرفانگرايي نياز به هدايت
فنايي اشكوري در گفتوگوي مشروح با فارس انسان مدرن خلأ معنويت را احساس ميكند جريان عرفانگرايي نياز به هدايت دارد عضو هيئت علمي مؤسسه امام خميني ره گفت اين موضوعكه بشر به اين نتيجه رسيده كه نياز معنوي دارد اين يك گام به جلو است اما بايد اين جريان را هدايت و تصحيح كرد و در جهگفتوگوی ناتمام هاشمیطبا و علیآبادی/ به آییننامه تجاوز کردند
گفتوگوی ناتمام هاشمیطبا و علیآبادی به آییننامه تجاوز کردند روسای فعلی و سابق کمیته ملی المپیک امروز در برنامه تیتر داغ شبکه رادیویی جوان در مورد تغییرات جدید آیین نامه انتخابات کمیته ملی المپیک در گفتگوی تلفنی حاضر شدند و اظهار نظرکردند آفتاب در ابتدای برنامه محمد علی آبدر گفتوگوي مشروح با فارس عنوان شدتوصيههاي استاد فاطمينيا براي منبريها/ تأكيد رهبر انقلاب بر تأسيس دارالتبل
در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان شدتوصيههاي استاد فاطمينيا براي منبريها تأكيد رهبر انقلاب بر تأسيس دارالتبليغ فاطمينيا از اساتيد اخلاق ميگويد ببينيد تعارف نداريم كفگير ما دارد يواش يواش به ته ديگ ميرسد در گذشته مجتهدان روي منبر ميروند اما امروز متأسفانه اخيرارضا رضايي در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردماجراي برگزاري نمايشگاه چاپ كشورهاي عضو اكو را در ايران/ ضرورت دع
رضا رضايي در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردماجراي برگزاري نمايشگاه چاپ كشورهاي عضو اكو را در ايران ضرورت دعوت از برندهاي شاخص رضا رضايي گفت چندين بار با برگزاركننده نمايشگاه صنعت چاپ آلمان صحبت كردم تا نمايشگاه كشورهاي عضو اكو را در ايران برگزار كنند ابتدا موافقت كردند اماقاسم پورحسن در گفتوگوي مشروح با فارس:هيچ فيلسوفي بدون حكمت عملي پروژه فلسفياش تمام نميشود
قاسم پورحسن در گفتوگوي مشروح با فارس هيچ فيلسوفي بدون حكمت عملي پروژه فلسفياش تمام نميشود عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي گفت فلسفه فلسفه است بنياد مهم فلسفه تفكر و انديشه است و اساساً به جغرافيا قلمرو و سپهر خاصي بستگي ندارد به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فاحسن گروسي در گفتوگوي مشروح با فارس:«شب آسماني» شبكههاي وهابي را زمينگير كرد/ بودجه باشد سريال فاخر قرآني مي
حسن گروسي در گفتوگوي مشروح با فارس شب آسماني شبكههاي وهابي را زمينگير كرد بودجه باشد سريال فاخر قرآني ميسازيم مدير شبكه قرآن و معارف سيما با اشاره به نقش رسانه ملي در در پيشبرد اهداف قرآني گفت درصورت تأمين بودجه به زودي سريالهاي قرآني فاخر در اين شبكه توليد و پخش ميشوددهقان در گفتوگوي مشروح با فارس:روحاني مراقب تندروهاي اصلاحات باشد/با حرف حجاريان نمايندگان وكيلالدوله نميش
دهقان در گفتوگوي مشروح با فارس روحاني مراقب تندروهاي اصلاحات باشد با حرف حجاريان نمايندگان وكيلالدوله نميشوند عضو هيئت رئيسه مجلس با انتقاد از اظهارات اخير سعيد حجاريان گفت حجاريان در حالي وكلاي ملت را به دليل عمل به مظايفشان تهديد ميكنند كه بايد گفت قطعا نمايندگان با حرف-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها