تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845908778




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسن گروسي در گفت‌وگوي مشروح با فارس:«شب آسماني» شبكه‌هاي وهابي را زمين‌گير كرد/ بودجه باشد سريال فاخر قرآني مي‌سازيم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسن گروسي در گفت‌وگوي مشروح با فارس:«شب آسماني» شبكه‌هاي وهابي را زمين‌گير كرد/ بودجه باشد سريال فاخر قرآني مي‌سازيم
مدير شبكه قرآن و معارف سيما با اشاره به نقش رسانه ملي در در پيشبرد اهداف قرآني گفت: درصورت تأمين بودجه به زودي سريال‌هاي قرآني فاخر در اين شبكه توليد و پخش مي‌شود.


خبرگزاري فارس ـ مريم سادات آجوداني: شبكه قرآن و معارف سيما يكي از شبكه‌هايي است كه با هدف گسترش فرهنگ قرآني در سال 78 آغاز به كار كرد، به طوري كه پس از اخبار 22:30 بر روي آنتن شبكه دو سيما به مدت يك ساعت فعاليت مي‌كرد. پس از آن برنامه‌هاي اين شبكه بعد از اذان ظهر و به مدت دو سال با عنوان سيماي نور پخش مي‌شد و در نهايت نيز حدود پنج ساعت از ساعت 6 تا 11 صبح برنامه‌هاي شبكه قرآن از شبكه چهار سيما تقديم بينندگان مي‌شد تا اينكه در يازدهم مهر سال 1384 شبكه‌اي مستقل با عنوان «سيماي قرآن» بر روي آنتن تلويزيوني قرار گرفت.

سلمان فرهمند، مصطفي صدرزاده، حسين ساري، محمدباقر پيشنمازي از سال 87 تا 91 شبكه قرآن و معارف سيما را مديريت كردند تا اينكه سال گذشته حسن گروسي به عنوان مدير شبكه قرآن و معارف سيما انتخاب شد.

در ابتداي تأسيس اين شبكه كه با عنوان «سيماي قرآن» فعاليت خود را آغاز كرده بود تنها به مباحث قرآني پرداخته مي‌شد، اما پس از استقلال اين شبكه، برنامه‌هاي حوزه معارف نيز خودنمايي ‌كرد تا اينكه در سال‌هاي اخير شاهد توليد و پخش برنامه‌هاي متنوع حوزه قرآن و معارف از اين شبكه تلويزيوني هستيم. اين شبكه با گذشت زمان توفيقات را كسب كرده است كه از جمله آن‌ها مي‌توان به افزايش 20درصدي تعداد تماس‌هاي مخاطبان با روابط عمومي شبكه اشاره كرد.

با حسن گروسي مدير اين شبكه گفت‌وگو كرديم و نقاط قوت و ضعف‌ شبكه قرآن و معارف را جويا شديم.

*آقاي گروسي عده‌اي معتقدند برنامه‌هاي شبكه قرآن و معارف سيما راديومحور است، اين انتقاد را وارد مي‌دانيد؟

ـ براي روشن شدن موضوع بهتر است برنامه‌هاي گفت‌وگو محور شبكه قرآن و معارف سيما را از صبح تا شب با هم مرور كنيم.

ما ساعت 7 تا 9 صبح برنامه «صبح و اميد» را داريم كه از برنامه‌هاي پربيننده اين شبكه است و كارشناسان نيز بيشتر با پاورپوينت سر برنامه حاضر مي‌شوند كه تصويري است؛ يعني برنامه‌هاي مختلفي با جلوه‌هاي تصويري بر روي آنتن مي‌رود در صورتي كه راديو اين چنين نيست، البته اينكه در بسياري از برنامه‌ها تنها مجري و كارشناس حضور دارند، تأثيرگذاري بسياري دارد و چه بسا گاهي شبيه برنامه‌هاي راديويي هم باشد اما اين دليل نمي‌شود كه بگوييم برنامه با مخاطبان تلويزيوني ارتباط برقرار نكرده است.

به طور مثال برنامه صبح و اميد كه در واقع مجله صبحگاهي است برخي اوقات در آمار تماس‌هاي مردم با 162 اداره كل روابط عمومي سازمان، گوي سبقت را به‌ويژه در روزهاي يكشنبه‌ از برنامه‌هاي صحبگاهي ديگر شبكه‌ها مي‌ربايد و به دليل محتواي جذابي كه دارد، در صدر برنامه‌ها قرار مي‌گيرد كه اين امر نشان مي‌دهد مخاطبان با شبكه قرآن و معارف سيما ارتباط خوبي برقرار كرده‌اند.

شما معتقديد كه بسياري از برنامه‌هاي شبكه قرآن و معارف سيما راديويي است، اما در برنامه صبحگاهي صبح و اميد غير از گفت‌وگو با كارشناسان و بررسي مباحث مختلف قرآني و معارفي از منظر اجتماعي نيز كه بسيار كاربردي است به جلوه‌هاي بصري توجه شده است.

علاوه بر اين، در برنامه «شب آسماني» كه كارشناسان به شبهات عاشورا و امام حسين عليه السلام كه از سوي شبكه‌هاي معاند مطرح شده است، پاسخ مي‌دهند، اين ضعف را برطرف كرده‌ايم؛ در حالي كه شايد در نگاه اول اين برنامه نيز گفت‌وگو محور و راديويي به نظر بيايد اما در مجموع اين برنامه‌اي تلويزيوني است كه در آن از جذابيت‌هاي بصري نيز به خوبي استفاده شده است.

به طور كلي فكر نمي‌كنم در عالم ارتباطات كه بنده جداي از مباحث تجربي، به صورت علمي تا مقطع كارشناسي ارشد تحصيل كرده‌ام، نتوان تفاوتي ميان اين نوع برنامه‌ها با برنامه‌هاي راديويي كه آنها هم از غناي زيادي برخوردارند و بايد احترام خاصي برايشان درنظرگرفت، قائل شد! بنابراين، اگر از حيث كارشناس و مجري به برنامه‌ها بنگريم بايد گفت كه تمامي برنامه‌هاي گفت‌وگو محور رسانه ملي راديويي است، در صورتي كه اين تصور درستي نيست.

«شب آسماني» شبكه‌هاي وهابي را زمين‌گير كرد

*از برنامه «شب آسماني» گفتيد، چگونه برنامه شب‌ آسماني اين ضعف را برطرف كرده است؟

- در برنامه «شب آسماني» شبهاتي كه شبكه‌هاي معاند و ضد شيعي، ضداسلام و مسلمانان درباره محرم عنوان مي‌كنند، جمع‌آوري و پخش مي‌كنيم و كارشناسان نيز اين شبهات را با پاورپوينت و براساس كتب اهل تسنن پاسخ مي‌دهند تا شبهات موجود در رابطه با موضوعات اسلام و محرم برطرف شود، به طوري كه ما توانستيم در دهه اول ماه محرم با اين برنامه بسياري از برنامه‌هاي شبكه‌هاي ماهواره‌اي و معاند مذهب تشيع را زمين‌گير كنيم.

در صورت تأمين اعتبار سريال‌هاي جذابي از شبكه قرآن پخش مي‌شود

*چرا شبكه قرآن و معارف سيما سريال و برنامه‌هاي جذاب قرآني توليد نمي‌كند؟

- ما برنامه‌ها و سريال‌هاي متنوعي را در مناسبت‌هاي مختلف پخش مي‌كنيم. درست است كه شبكه قرآن و معارف سيما در زمينه فيلم و سريال كمي ضعيف بوده است، اما اگر مشكلات بودجه و مالي برطرف شود به زودي فيلم‌هاي فاخري ساخته مي‌شود، چرا كه ما فيلمنامه مصوب و آماده كليد زدن با كارگردانان مشهور كشورمان را داريم كه تنها در انتظار تأمين بودجه هستيم.

*يعني مشكل عدم توليد فيلم و سريال در اين شبكه تنها كمبود بودجه است؟

- بله. ما وظيفه خود را در اين زمينه انجام داده‌ايم، اما مسئولان مربوطه به ويژه در خارج از سازمان صدا و سيما كه بودجه‌هاي قرآني را تقسيم مي‌كنند بايد با ما همكاري بيشتري كنند، چرا كه براي اين امر بودجه مناسبي درنظر گرفته نشده است، در حالي كه تأثير رسانه در بارور كردن فعاليت‌هاي قرآني غير قابل انكار است و اين موضوع را خود مسئولان قرآني و فرهنگي كشور بارها با تمام وجود حس و به آن اذعان كرده‌اند.

مسئولان در حوزه رسانه بيشتر سرمايه‌گذاري كنند

اگر مي‌خواهيم در جامعه بازتوليد معرفت كنيم و جامعه نه تنها قرآني بلكه اهل‌بيتي و معارفي نيز باشد بايد در حوزه رسانه سرمايه‌گذاري بيشتري كنيم. بنابراين، اگر دستگاه‌هاي مرتبط به ويژه دستگاه‌هايي كه بودجه‌هاي كافي دارند با شبكه قرآن و معارف سيما مشاركت كنند، اين شبكه نيز مي‌تواند برنامه و فيلم‌هاي تاريخي و مذهبي خوبي ساخته و پخش كند.

*شبكه قرآن براي توليد مستند چه برنامه‌هايي دارد؟

- اكنون در شبكه قرآن و معارف سيما زماني را به پخش مستند اختصاص داده شده است و برخي از مستندهاي توليد شبكه نيز به زودي بر روي آنتن مي‌رود. به طور مثال؛ مستند«خيلي دور خيلي نزديك» كه به معرفي مسلمانان كشورهاي مختلف مي‌پردازد از استاندارد قابل قبولي برخوردار است.

همچنين مستند «مسافر طوفان» نيز كه به آثار و بقاياي كشف شده كشتي نوح در قسمت‌هايي از كشور تركيه مي‌پردازد، در جشنواره فيلم مستند حقيقت به مراحل پاياني داوري راه يافته است. علاوه بر اين، بسياري از برنامه‌هاي شبكه در جشنواره‌هاي مختلف رتبه مي‌آورند.

پخش مستندهاي ويژه در ماه‌هاي رجب و شعبان سال آينده

ما در اين يك سال مستندهاي بسيار خوبي توليد كرده‌ايم كه از شبكه‌هاي ديگر سيما هم بازپخش شده‌اند، مثل مستند نيم قرني جامعه مدرسين حوزه علميه قم با عنوان «جمعيت سري» كه از شبكه‌هاي يك و چهار پخش شد يا مستند آيت الله انواري كه از شبكه دو سيما بازپخش شد.

علاوه بر اين، مستندهاي فاخري در حوزه بيداري اسلامي توليد كرده‌ايم كه در برخي از شبكه‌هاي مختلف سيما پخش شده و برخي هم در انتظار پخش است. اين وعده را هم بدهم كه امسال از مراسم اعتكاف سه مستند و از شب‎هاي قدر پنج مستند ويژه ساخته شده است كه ان‌شاءالله در ماه‌هاي رجب و شعبان سال آينده پخش خواهند شد.

*درباره برنامه‌هاي شبكه قرآن و معارف سيما براي كودكان بفرماييد، چرا از اين شبكه برنامه‌هايي براي جذب كودكان به امور قرآني كمتر ديده مي‌شود؟

- در حوزه كودك و نوجوان برنامه «نقطه اوج» را داريم كه ويژه نوجوانان است. كليپ‌هايي نيز در مناسبت‌ها داريم كه توليد و پخش مي‌شود.

برنامه‌هاي كودك و نوجوان اين شبكه از استانداردهاي خوبي برخوردار است، اما اشكال اين است كه به خوبي ديده نمي‌شود. البته درباره كودك و نوجوان، برنامه‌هاي مختلفي داريم كه اميدوارم در آينده اين برنامه‌ها ارتقا يابند.

توليد برنامه جذاب كودك نيازمند بودجه است/ مسئولان تصميم‌ساز بودجه‌ها در جاي درست هزينه كنند

*شبكه پويا يك شبكه تازه‌تأسيس است اما كودكان را به خوبي پاي تلويزيون كشانده است؛ چرا شبكه قرآن از اين دست برنامه‌ها ندارد؟

- كودكان علاقه زيادي به انيميشن دارند، اما هزينه ساخت يك انيميشن گاهي به اندازه توليد10 تا از برنامه‌هاي شبكه است. توقع ما اين است كه با اقبالي كه جامعه قرآني، متدين و عموم مردم نسبت به شبكه قرآن داشتند، بودجه بيشتري در اختيار اين شبكه قرار گيرد، چرا كه هيچ‌كس منكر تأثير رسانه نيست. بنابراين، براي تأثيرگذاري بر مردم به ويژه در رابطه با مسائل قرآني و معارفي بايد در اين حوزه سرمايه‌گذاري كرد.

مشكل بودجه قرآني نداريم/ مشكل از تقسيم ناعادلانه بودجه است

كار فرهنگي و قرآني نيازمند بودجه است چرا كه براي به سرانجام رساندن آن بايد هزينه كرد. البته بايد متذكر شد كه در كشور مشكل بودجه قرآني وجود ندارد، بنابراين اگر همين بودجه‌اي كه دراختيار دوستان است به درستي تقسيم و مديريت شود، شاهد موفقيت‌هاي بسياري در امور قرآني به ويژه در شبكه قرآن و معارف سيما خواهيم بود.

*به نظر شما دليل عدم تقسيم صحيح بودجه‌ها چيست؟مشكل از كجاست؟

- تقسيم بودجه‌ها بايد بازنگري شود يعني توزيع بودجه‌هاي قرآني نيازمند دسته‌بندي صحيح است. چه بسا در اين دسته‌بندي رسانه به عنوان اولويت بيستم در نظر گرفته شود. اولويتي كه اكنون براي رسانه درنظر گرفته شده، اولويت خوبي نيست؛ يعني معلوم نيست جايگاه رسانه كجاست؟

رسانه‌ها تفكر مردم را تغيير مي‌دهند/ براي پيشبرد اهداف قرآني نبايد رسانه ملي را تنها گذاشت

نهادهايي همچون آموزش و پرورش و بسياري از نهادهاي ديگر مهم هستند، اما هيچ‌كدام نقش رسانه را ايفا نمي‌كنند. امروز رسانه‌ها تفكر مردم را در دنيا تغيير مي‌دهند. ما براي اين رسانه‌اي كه در خدمت قرآن است چقدر سرمايه‌گذاري كرده‌ايم؟ نبايد صدا و سيما را در پيشبرد اهداف عاليه خود تنها گذاشت، بلكه براي شبكه قرآن و معارف سيما بايد همه دست به دست هم دهند و همكاري كنند، البته من گلايه‌اي از همكاري‌ها ندارم، اما متأسفانه در سطح قابل قبولي نيست و بايد دستگاه‌ها با رسانه تعامل بهتري داشته باشند يعني اگر تمامي دستگاه‌هاي قرآني همسو كار كنند، گرايش مردم به قرآن و معارف اسلامي بيشتر خواهد شد.

نبود همگرايي در بين خبرنگاران حوزه قرآن و معارف، هم‌افزايي‌ها را كمرنگ مي‌كند

*چه پيشنهاداتي براي انعكاس بيشتر اخبار قرآني در جامعه داريد؟

- ما در فضاي مجازي شاهد سطح قابل قبولي از اخبار قرآني نيستيم. مسئولان قرآني بايد مهندسي جديدي در اين عرصه داشته باشند. امروز از فضاي مجازي نمي‌شود غافل شد، چرا كه در دورافتاده‌ترين روستاها نيز امكانات سايبري خوبي داريم، اما چه برنامه‌ريزي مناسبي در اين عرصه شده است؟ آيا موفق بوده‌ايم؟!

خبرنگاران حوزه قرآن و معارف براي انعكاس اخبار متحمل زحمات بسياري مي‌شوند، اما به نظر من چون همگرايي بين آنها نيست، هم‌افزايي نيز ديده نمي‌شود. من آمادگي دارم ميزبان خبرنگاران اين حوزه باشم تا برنامه‌ريزي ‌كنيم كه فعاليت‌هاي معارف و قرآن در چه جايگاهي است و براي بهتر شدن چه بايد كرد. چرا زحمات اساتيد، حافظان، قاريان قرآن ديده نمي‌شود؟ يا نوع اطلاع‌رساني استاندارد نيست يا اشكالات ديگري وجود دارد، بنابراين بايد ديد اشكالات كجاست تا آنها را مرتفع سازيم.

بهترين نقشه راه توجه به بيانات امام خميني(ره) و رهبري است

*شبكه قرآن و معارف سيما چه برنامه‌هايي براي آينده دارد؟

- با توجه به اقبال عمومي كه نسبت به شبكه قرآن و معارف سيما در ماه‌هاي گذشته به طور جدي‌تري ديده شده است، برنامه‌ريزي كرديم تا با توليد برنامه‌هاي متنوع جوانان را بيشتر جذب فعاليت‌هاي قرآني كنيم. رويكرد ما به طرف توليد برنامه‌هايي است كه بتواند جوانان را جذب كند و تأثيرگذاري خوبي بر مخاطب داشته باشد.

براي پاسخگويي به شبهات ورود جدي به اين عرصه كرديم كه در اين راستا هم برنامه «برهان» كه شب‌هاي جمعه پخش مي‌شود و هم برنامه «شب آسماني» را داريم و چون پاسخ به شبهات نياز جامعه است، در ساير شبكه‌ها نيز اين برنامه‌ها را خواهيم داشت. اگر مشكلات مالي برطرف شود، در حوزه فيلم و سريال و همچنين مستند نيز به جايگاه خوبي خواهيم رسيد.

اگر نقشه راهي براي آينده بخواهيم بايد به فرمايشات حضرت امام (ره) و به طور مشخص و دقيق‌تر در سال‌هاي اخير در فرمايشات و بيانات مقام معظم رهبري دقت كنيم. نقشه راهي كه در راستاي اهل‌بيت، قرآن و معارف و به طوركلي در امور فرهنگي داريم و مطالبات رهبري هم بوده، بسيار جامع است كه با تحقق آنها مي‌توان به جامعه‌اي پويا برسيم.

*در انتها اگر صحبتي داريد، بفرماييد.

-در گذشته شبكه‌هاي ضد ديني و ضد اخلاقي و سياسي بينندگان مختصري داشتند، اما اكنون به لطف خداوند و با ارتقاي بينش و تفكرات جامعه بينندگان اين شبكه‌ها بسيار محدود شده است، به طوري كه افزايش تعداد مخاطبان شبكه قرآن نشان مي‌دهد كه مردم از برنامه‌هاي قرآني و معارفي به خوبي استقبال مي‌كنند، بنابراين براي جذب جوانان بايد برنامه‌ريزي كرد.

علاوه بر اين، از بابت عدم حضورم در برنامه‌‌هاي مختلف از همكاران عذرخواهي مي‌كنم. من فرصت زيادي براي برنامه‌هاي خود هم ندارم و فكر مي‌كنم هيچ مدير قرآني به اندازه من سرش شلوغ نيست، چرا كه صبح زود سركار مي‌آيم و آخر وقت هم مي‌روم اما باز هم وقت كم مي‌آورم به همين دليل احساس مي‌كنم اگر در مجموعه باشم مفيدتر خواهم بود؛ البته از اينكه زمان خود را صرف امور قرآني مي‌كنم بسيار خوشحالم.

در پايان نيز از مراجع گرانقدر، علما، اساتيد حوزه و دانشگاه، قاريان، حافظان، اساتيد و مسئولان برخي از مؤسسات قرآني كه همواره با شبكه در تعامل بوده و حمايت مي‌كنند، تشكر مي‌كنم و اميدوارم هميشه در سايه قرآن و اهل‌بيت عصمت و طهارت(س) باشند.

انتهاي پيام/

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن