تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):در انسان پاره گوشتى است كه اگر آن سالم و درست باشد، ديگر اعضاى بدنش هم با آن سا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843176286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفت‌وگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي/ تربيت 15حافظ كل قرآن با امكانات محدود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفت‌وگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي/ تربيت 15حافظ كل قرآن با امكانات محدود
سكينه سبزيان حافظ كل قرآن متولد يكي از روستاهاي شهرستان فسا است. او اكنون در 30سالگي با هجرتي قرآني ترك وطن كرده و در سيستان و بلوچستان به تعليم كلام نوراني قرآن مي‌پردازد. سبزيان از مسئولان تقاضا دارد مؤسسات محروم را دريابند.


به گزارش خبرنگار فعاليت‌هاي قرآني خبرگزاري فارس، مؤسسه قرآني بيت‌الاحزان حضرت زهرا(س) سال 1376 با همت حجت‌الاسلام عليرضا شاهسوني راه‌اندازي شد. اين مؤسسه كار خود را از شهرستان استهبان از توابع استان فارس آغاز كرد و طي اين سال‌‌ها شعب مؤسسه در سراسر كشور گسترش يافته است تا جايي كه اين مؤسسه هم‌اكنون بيش از 120 شعبه در سراسر كشور دارد.

يكي از كار‌هاي ارزنده مؤسسه مذكور اين است كه پس از اتمام دوره حفظ ،اغلب حفاظ را به منظور تدريس جذب مي‌كند به اين صورت كه ابتدا يك دوره مربيگري براي آنان برگزار مي‌كند سپس از اين افراد به عنوان مدرس حفظ استفاده مي‌شود.

«سكينه سبزيان» يكي از اين افراد است كه از سال 1381 حفظ قرآن كريم را آغاز و پس از به پايان رساندن حفظ 15 جزء قرآن كريم تدريس را هم آغاز كرد. وي از سال 1386 به شهرستان دلگان سيستان و بلوچستان مهاجرت كرد و پس از چندي مسئول مؤسسه بيت‌الاحزان دلگان شد.

به منظور آشنايي بيشتر با فعاليت‌هاي اين حافظ كل قرآن كريم در مؤسسه بيت‌الاحزان دلگان دقايقي را با وي به گفت‌وگو نشستيم.

حفظ و تدريس همزمان قرآن كريم

* لطفاً ابتدا خودتان را معرفي كنيد و بفرماييد حفظ قرآن را از كي آغاز كرديد.

سكينه سبزيان هستم، متولد 1362 يكي از روستاهاي توابع شهرستان فسا.

سال 1381 پس از پايان تحصيلات متوسطه از طريق مؤسسه بيت‌الاحزان حفظ قرآن را آغاز كردم. در ابتداي كار به مدرسه شبانه‌روزي شهر استهبان رفتم و در آنجا 9 جزء از قرآن را حفظ كردم، سپس به روستا بازگشتم و در شعبه‌اي كه در آنجا بنا نهاده شده بود موفق به حفظ كل قرآن شدم، البته در روستاي ما معلم قرآن وجود نداشت. من ابتدا خودم در منزل به حفظ قرآن پرداختم و هنگامي كه 15 جزء قرآن را حفظ شدم به عنوان معلم در شعبه روستا تدريس مي‌كردم و به صورت همزمان خودم هم حفظ قرآن را به پايان رساندم.

*شما معلم نبوديد پس چگونه حفظ قرآن تدريس مي‌كرديد؟

هنگامي كه من 15 جزء قرآن را حفظ شدم، آقاي شاهسوني يك دوره فشرده مربيگري براي من برگزار كرد و پس از آن مرتب به شعبه سركشي مي‌كرد و بر روند كارها نظارت داشت، البته من در دوره‌هاي ارتقاي علمي مؤسسه هم شركت كردم تا بتوانم مدرك كارشناسي حفظ را دريافت كنم، اما متأسفانه پدرم دچار بيماري شد و من نتوانستم اين دوره‌ها را ادامه دهم از اين رو هنوز مدرك كارشناسي حفظ را دريافت نكرده‌ام.

*با توجه به اينكه اكنون مسئول مؤسسه هستيد، هنوز هم تدريس مي‌كنيد؟

از زماني كه 15 جزء قرآن را حفظ كردم، كار تدريس را هم آغاز كردم، البته مدتي پس از اتمام حفظ قرآن به صورت داوطلبانه به سيستان و بلوچستان مهاجرت كردم و تاكنون هم تدريس قرآن را رها نكرده‌ام.

به كار در مناطق محروم علاقه داشتم

*ماجراي مهاجرت به شهرستان دلگان سيستان و بلوچستان را شرح دهيد.

در يكي از جلسات مؤسسه اعلام شد شعبه جديدي در شهرستان دلگان از توابع استان سيستان و بلوچستان راه‌اندازي شده و به معلم مهاجر نياز داريم و من هم داوطلب شدم. آقاي شاهسوني مشكلات سفر و مهاجرت به سيستان و بلوچستان را براي من بازگو كرد، اما من علاقه به فعاليت در مناطق محروم داشتم. از اين رو، شهرستان دلگان را انتخاب كردم.

از همان ابتدا قصد داشتيد در شهر دلگان بمانيد؟

در سال 1386 كه كار خود را در شهر دلگان آغاز كردم، قصد ماندن نداشتم و با خود مي‌گفتم هنگامي كه حفظ اين دانش‌آموزان به پايان برسد به شهر و ديار خود بازمي‌گردم، اما بچه‌هاي دلگان در يادگيري بسيار مشكل داشتند و ضعيف بودند زيرا دوره روخواني و روانخواني كه اغلب طي 14 جلسه به اتمام مي‌رسد حدود 6 ماه طول كشيد و حفظ كل قرآن اين افراد حدود سه سال طول كشيد. از اين رو من مجبور شدم زمان بيشتري در اين شهر بمانم، همچنين قسمت اين بود كه در اين شهر ازدواج كنم و اينجا بمانم.

*چطور شد در اين شهر ازدواج كرديد؟

همسر رئيس وقت اداره تبليغات شهرستان دلگان از دوستان من بود و وي به من پيشنهاد ازدواج با برادر همسرش را داد، من هم پس از بررسي اين فرد و اطمينان از ايمان و تقواي او پاسخ مثبت دادم.

*خانواده شما با مهاجرت و ازدواج شما مخالفت نداشتند؟

پدرم در ابتداي امر چندان راضي به مهاجرت من نبود، اما رضايت داد كه من به همراه تعدادي از خانم‌ها به شهرستان دلگان مهاجرت كنم. همچنين مادرم به دليل دوري مسافت با ازدواج من در شهر دلگان مخالفت مي‌كرد، اما پس از آشنايي و ديدار همسرم به اين ازدواج رضايت داد.

مردم حفظ قرآن توسط شيعيان را باور نداشتند

* واكنش برادران و خواهران اهل تسنن به كلاس‌هاي شما چه بود؟

برخي مي‌گفتند كه شيعيان نمي‌توانند قرآن را حفظ كنند، اما پس از فعاليت‌ها و تربيت تعدادي حافظ قوي كه مسلط به ترجمه و شماره صفحه بودند، برادران و خواهران اهل تسنن نيز به اين نتيجه رسيدند كه شيعيان هم مي‌توانند قرآن را به خوبي حفظ كنند.

*همسر شما حافظ قرآن است؟

خيز وي به تازگي حفظ قرآن را آغاز كرده، البته همسرم فردي مؤمن و متدين است و گاهي اوقات مشاهده مي‌كنم مراقبت‌هايي كه وي دارد، من كه حافظ قرآن هستم ندارم.

مؤسسه طي سه سال شعب خود را از سه به يازده افزايش داد

*شما كار خود را در شهرستان دلگان با چه امكانات و سطحي آغاز كرديد و امروز چه شرايطي داريد؟

من حدود سه سال است كه مسئول بيت‌الاحزان شهرستان دلگان شده‌ام و پيش از آن فقط معلم بودم. زماني كه من مسئول بيت‌الاحزان دلگان شدم تنها سه شعبه داشتيم اما اكنون پس از حدود سه سال 11 شعبه در شهرستان دلگان راه‌اندازي كرده‌ايم، به اين صورت كه افرادي كه موفق به حفظ كل قرآن مي‌شدند را به دوره‌هاي تربيت معلم اعزام و سپس با استفاده از اين افراد شعب جديد را راه‌اندازي مي‌كرديم، اما مشكلات ما بسيار زياد و توان راه‌اندازي شعبه جديد نداريم.

*تاكنون چه تعداد افراد علاقه‌مند مورد آموزش حفظ قرآن قرار گرفته‌اند؟

طي اين مدت حدود هزار نفر از علاقه‌مندان آموزش ديده‌اند كه 15 حافظ كل، 15 حافظ 20 جزء و 150 نفر زير 20 جزء شاخص‌ترين اين افراد هستند.

مردم منطقه توان پرداخت شهريه را ندارند

*هزينه‌هاي شعب شهرستان دلگان را از چه طريق تأمين مي‌كنيد؟

اساسي‌ترين مشكل ما موضوع بودجه است، زيرا هيچ بودجه مشخصي نداريم و اغلب با كمك مردم و به سختي امور مؤسسه را مي‌گذرانيم، از طرفي مردم اين منطقه مردمان مستضعفي هستند و توان پرداخت شهريه به مؤسسه را ندارند، اين در حالي است كه اهل تسنن به افرادي كه به حفظ قرآن مي‌پردازند هدايايي هم مي‌دهند، اما ما توان مالي ضعيفي داريم و بايد به ناچار از قرآن‌آموزان پول هم دريافت كنيم.

*هزينه‌هاي ماهانه شما چقدر است؟

شعب مؤسسه در شهرستان دلگان ماهانه حدود 5 ميليون تومان هزينه دارد كه اين هزينه توسط قرآن‌آموزان، كمك مردم و دفتر آيت‌الله مكارم تا حدودي تأمين مي‌شود. متأسفانه با وجود درخواست‌هاي مكرر مردم، روستاهاي مختلف دلگان مبني بر راه‌اندازي شعب جديد، اما ما توان راه‌اندازي را نداريم.

*از بودجه‌هاي قرآني كشور مبلغي براي شما درنظر گرفته نشده است؟

از بودجه‌هاي دولتي و قرآني هيچ مبلغي براي ما درنظر گرفته نشده است، البته بابت برگزاري آزمون‌هاي حفظ مبلغ اندكي آن هم با تأخير به دست ما مي‌رسد اما هيچ بودجه معيني نداريم، البته سال گذشته شعبه ما به عنوان مؤسسه برتر كشور انتخاب شد و سه ميليون تومان هديه به ما پرداخت شد.

*مردم دلگان چگونه مردماني هستند؟ آيا از زندگي در بين آنان رضايت داريد؟

مردمان اين منطقه بسيار خونگرم و خوش‌اخلاق و بسيار علاقه‌مند به قرآن هستند تا جايي كه ما تعدادي قرآن‌آموز بيسواد هم داريم.

*در پايان حرفي داريد؟

از حجت‌الاسلام شاهسوني مدير مؤسسه بيت‌الاحزان تشكر مي‌كنم كه به حفظ قرآن اهميت مي‌دهند، وي با راه‌اندازي شعب مؤسسه در مناطق محروم خدمت مي‌كند، همچنين ايشان با راهنمايي و دلداري‌هاي خود روحيه ما براي ادامه كار و تحمل مشكلات بالا مي‌برد.

مسئولان مؤسسات محروم را دريابند

از ساير مسئولان كشور تقاضا مي‌كنم به موضوع حفظ قرآن بيشتر اهميت دهند و مؤسساتي مانند ما كه در مناطق محروم كار مي‌كنيم را دريابند، زيرا اگر بودجه معيني براي ما درنظر بگيرند با آسودگي خاطر كار مي‌كنيم و مي‌توانيم پاسخگوي خيل عظيم علاقه‌مندان به حفظ قرآن باشيم.

انتهاي پيام/ك

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن