جشنوارههای فجر 1403، ماراتن بزرگ فرهنگی و هنری کشور، پس از روزها تب و تاب و نمایش آثار هنرمندان ایرانی، در کنار سرو کهن ایرانی به ایستگاه پایانی رسید. این رویداد که عرصهای برای تجلیل از هنر و هنرمندان در رشتههای مختلف بود، با برگزاری مراسم اختتامیه باشکوه، پرونده خود را بست و خاطرهای ماندگار از هنر ایرانی در سال 1403 را به ثبت رساند.
شامگاه شنبه، چهارم اسفندماه، مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم که با حضور نادره رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد، زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و جمعی از هنرمندان و علاقهمندان به هنر برگزار شد، برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی و جوایز آنها اهدا شد.
جشنوارهای ملی با رویکردی متفاوت
هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با رویکردی ملی در ۳۱ استان کشور برگزار شد و هنرمندان از سراسر ایران آثار خود را به این جشنواره ارسال کردند. بهرام کلهرنیا، دبیرکل جشنواره، در ابتدای مراسم اختتامیه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفق جشنواره، گفت: "جشن امسال مهر و شادی را به خود اختصاص داد. در این دوره کارهای نوینی را انجام دادیم و کوشیدیم نظام اندیشمندی دیگری را اعمال کنیم."
کلهرنیا با اشاره به اینکه تلاش شده بود تا این جشن به جشن دوستی، عدالت و برابری تبدیل شود، افزود: "ما رقیب هم نیستیم، ما همپیمان هستیم و همدیگر را پشتیبانی کردیم." وی همچنین با تاکید بر اهمیت برگزاری آکادمی هنرهای تجسمی و ملی، اظهار امیدواری کرد که جشنواره فجر بتواند این خواسته را به عنوان یک جشن میان مردم و هنرمندان محقق کند.
تقدیر از تلاشها و معرفی برگزیدگان
امیر راد، دبیر هنری جشنواره نیز در سخنانی گفت: "در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تلاش شد تا جشن همه فعالان از جمله هنرمندان، ناشران و گالریداران باشد." وی افزود: "در این جشنواره بنا بر حرکت به سوی هنر گذاشته شد، به همین دلیل فعالان این عرصه بدون هیچ وابستگی به جناح یا جایی، مورد پایش قرار گرفتند."
در ادامه مراسم، بها عبدالحسین مجید، نماینده انجمن هنرهای تجسمی عراق، به عنوان نماینده مهمانان خارجی حاضر در جشنواره، از برگزاری این رویداد قدردانی کرد و گفت: "امسال اتفاق خوبی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر افتاد و آن هم دعوت از مدیران انجمنهای هنری از کشورهای همسایه بود. ما میتوانیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای دیگر باشیم."
نادره رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد نیز در بخش پایانی مراسم ضمن تشکر از برگزارکنندگان و حامیان جشنواره، اظهار امیدواری کرد که این رویداد بتواند مقدمهای برای گامهای بعدی باشد. وی همچنین از غیبت سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل حضور در جلسه هیات دولت عذرخواهی کرد.
در پایان مراسم، اسامی برگزیدگان در بخشهای مختلف جشنواره اعلام و جوایز آنها اهدا شد. همچنین علی زند وکیلی به اجرای قطعاتی برای حاضران پرداخت.
اسامی برگزیدگان:
نماینده استان برتر: اسما حجازی از استان فارس، مهدی جعفری از استان کرمان مدیران هنری برتر: ابوذر نوروزینژاد از استان هرمزگان، فاطمه پرینژاد از استان مازندران، محمدجواد زارع مهذبیه از استان فارس، روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر، بهداد نجفی اسدالهی از استان تهران، حمید بهجت از استان آذربایجان غربی، مهدی جعفری از استان کرمان و علی سلطانی از استان قم زنان برتر (بخش سرزمین من): فاطمه (سحر) رحمانیان از استان فارس، مریم کاشی از استان خراسان جنوبی، طیبه ظاهری از استان ایلام و فرزانه نصیری از استان زنجان بخش مفاخر: مسعود زنده روح کرمانی، محمدرضا ذبیحالهزاده، علی رضاییان، فتحالله زیارتی و احمد وکیلی