واضح آرشیو وب فارسی:: یکی از روش های مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور از طریق تحصیل است. متقاضیان می توانند با اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور، ویزا تحصیلی دریافت کرده و به ترکیه مهاجرت نمایند. ترکیه کشور مناسبی برای متقاضیان ایرانی است؛ چرا که علاوه بر نزدیکی به ایران هزینه های پایین و مقرون به صرفه ای را برای متقاضیان داراست. امروزه دانشجویان زیادی برای افزایش علم و دانش خود قصد تحصیل در کشور های خارج را دارند و به دنبال کشور هایی هستند که دانشگاه های معتبری را در خود جای داده اند.
کشور ترکیه نیز یکی از کشور های مناسب برای تحصیل می باشد که دانشگاه های معتبری را در خود جای داده است. این کشور برای جذب دانشجویان خارجی، بورسیه های تحصیلی گوناگونی را نیز قرار داده که متقاضیان واجد شرایط می توانند اقدام به اخذ آن نمایند. ما در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با تحصیل در ترکیه، بورسیه های تحصیلی ترکیه، دانشگاه های ترکیه و... صحبت نمایید تا متقاضیان مهاجرت به این کشور با آگاهی لازم اقدامات مناسبی را انجام دهند.
تحصیل در ترکیه
تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه برای دانش آموزان و دانشجویان بین المللی امکان پذیر است. متقاضیان می توانند با ارائه دیپلم 12 ساله و اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور، ویزا تحصیلی دریافت کرده و ترکیه مهاجرت نمایید. دانشگاه های ترکیه به دو دسته دانشگاه های دولتی و خصوصی تقسیم می شوند که متقاضیان می توانند هم در دانشگاه های خصوصی و هم در دانشگاه های دولتی آن تحصیل نمایند.
هزینه دانشگاه های دولتی در ترکیه معمولا پایین تر از هزینه های تحصیل در دانشگاه های خصوصی آن است. متقاضیان می توانند در دانشگاه های خصوصی این کشور هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ترکی تحصیل نمایند؛ اما در دانشگاه های دولتی ترکیه، متقاضیان باید به زبان ترکی مسلط باشند. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی، باید علاوه بر مدرک دیپلم دارای مدرک زبان انگلیسی یا ترکی نیز باشند. همچنین باید در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه نمره قبولی را کسب نمایند.
متقاضیان با اخذ نمره قبولی می توانند در دانشگاه های این کشور تحصیل نمایند. تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه نزدیک به 4 سال به طول می انجامد. همچنین متقاضیان می توانند برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی، در حین تحصیل کار پاره وقت نیز دارا باشند. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های دولتی این کشور 100 تا 300 دلار در سال است؛ اما هزینه های تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور در مقطع کارشناسی، نزدیک به 8 تا 25 هزار دلار می باشد.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه نزدیک به 2 تا 3 سال به طول می انجامد. برای ورود به دانشگاه های ترکیه و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد متقاضیان باید در آزمون ورودی دانشگاه مد نظرشان نمره قبولی را کسب نمایند. دانشگاه های ترکیه در رشته های مختلفی دانشجویان را پذیرش می کند. البته برای متقاضیانی که هزینه دانشگاه اولویت زیادی دارد، باید بگوییم، هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی نزدیک به 500 تا 1000 دلار در سال است و هزینه تحصیل به زبان انگلیسی نزدیک به 1000 تا 3000 دلار در سال است. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، اجازه 20 ساعت کار در هفته را دارا هستند.
تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه نزدیک به 4 سال به طول می انجامد. پذیرش دانشجو در مقطع دکترا نیازمند رزومه تحصیلی قوی می باشد. رزومه تحصیلی قوی شامل، مقالات بین المللی و ISI، مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس 5 یا 6، معدل مناسب و... می باشد. یکی از مهم ترین شرایطی که متقاضیان تحصیل در این مقطع باید دارا باشند، تاییدیه استاد راهنما است. متقاضیان باید با ارائه رزومه تحصیلی خود به سوپروایزر، تاییدیه وی را اخذ نمایند.
تحصیل در مقطع دکترا، معمولا به صورت تحقیقاتی و عملی است. هزینه تحصیل در این مقطع نزدیک به 4000 دلار در سال است. متقاضیان تحصیل در این مقطع اجازه 30 ساعت کار در هفته را دارا هستند.
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه، باید قبل از هر اقدامی از قوانین و مقررات این کشور آگاهی داشته باشند. همچنین باید برای تحصیل در ترکیه 2021 شرایط لازم را فراهم نمایند. ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، با وکلا و مشاوران مهاجرتی مشورت نمایید؛ چرا که وکلا و مشاورین در این زمینه تجربه بالایی داشته و می توانند در این مسیر کمک بسزایی را به شما نمایند.
بورسیه تحصیلی ترکیه
اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه، در تمامی مقاطع این کشور امکان پذیر است؛ اما به علت پایین بودن هزینه های تحصیل، کشور ترکیه بورسیه های محدودی را برای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه کرده است. متقاضیان برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی باید دارای دیپلم 12 ساله به همراه ریز نمرات، معدل بالا، مدرک زبان و... باشند. هرچه معدل متقاضیان اخذ بورسیه بلا تر باشد، اولویت بالاتری برای اخذ بورسیه دارا هستند.
اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد، نیازمند گذراندن دوره زبان ترکی و اخذ نمره قبولی از آن می باشد. متقاضیان برای دریافت بورسیه تحصیلی باید دارای دیپلم 12 ساله به همراه ریز نمرات، ارائه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات، معدل بالا و... باشند. هرچه معدل متقاضی بالا تر باشد و سن وی پایین تر، وی در اولویت بالاتری برای اخذ بورسیه تحصیلی قرار میگیرد.
اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا نسبت به مقاطع دیگر راحت تر می باشد. متقاضیان می توانند در این مقطع علاوه بر بورسیه تحصیلی از کمک هزینه های دانشجویی نیز بهره مند شوند. این کمک هزینه های دانشجویی، شامل خوابگاه رایگان، بیمه درمانی رایگان و... می باشد. به طور کلی، دولت ترکیه ظرفیت های محدودی را برای بورسیه های تحصیلی ارائه می کند که دانشجویان واجد شرایط می توانند نسبت به اخذ آن اقدام نمایند. متقاضیان برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا باید پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا، مدارک تحصیلی ماقبل به همراه ریز نمرات، رزومه تحصیلی، مدرک زبان و... را ارائه دهند. متقاضیان در این مقطع باید دارای معدل بالایی باشند تا در اولویت بالاتری قرار گیرند.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا ترکیه
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه جهت اخذ ویزا این کشور باید مدارک زیر را به سفارت ارائه دهند:
- ارائه پاسپورت معتبر
- ارائه نامه پذیرش از دانشگاه
- ارائه انگیزه نامه دانشجو که هدف او از تحصیل در این کشور بیان شده است
- ارائه عکس پاسپورتی
- ارائه نامه تمکن مالی
- ارائه بیمه دانشجویی
متقاضیان جهت اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه باید مدارک زیر را ارائه دهند:
- ارائه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات با توجه به مقطع تحصیلی شان
- ارائه پاسپورت معتبری که دارای 6 ماه تا 1 سال اعتبار باشد
- ارائه نامه پذیرش از دانشگاه مد نظر متقاضی
- ارائه عکس پاسپورتی
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه نامه پذیرش دوره های زبان ترکی
- در صورت تحصیل در مقطع دکترا ارائه مقالات و دست یابی های علمی نیاز است
- ارائه نامه عدم سو پیشینه
دانشگاه های ترکیه
متقاضیان مهاجرت به ترکیه، برای تحصیل در این کشور باید با دانشگاه های معتبر آن آشنایی داشته باشند. دانشگاه های زیادی در ترکیه وجود دارد که از میان آنها، چندین دانشگاه دارای رتبه جهانی هستند. دانشگاه های برتر و معتبر ترکیه عبارت اند از:
نام دانشگاه | رتبه جهانی |
دانشگاه استانبول | 401-500 |
دانشگاه فنی استانبول | 651-700 |
دانشگاه بلکینت | 401-500 |
دانشگاه صابانچی | 351-400 |
دانشگاه کوش | 301-350 |
دانشگاه آتلیم | 451-500 |
دانشگاه بوگزیسی | 471-480 |
دانشگاه فنی خاورمیانه | 471-480 |
متقاضیانی که قصد اخذ اقامت دائم این کشور را دارند، می توانند پس از اتمام تحصیلات شان، در این کشور مشغول به کار شوند. البته کار در ترکیه، نیازمند تسلط به زبان ترکی می باشد؛ چرا که متقاضی باید ارتباط موثری را با کارفرما و مشتری داشته باشد. در نتیجه متقاضیان با کار در این کشور می توانند پس از چند سال، اقامت دائم ترکیه را اخذ نمایند.
مهاجرت و اقامت در کشور ترکیه، در صورتی که آگاهی مناسبی را از شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی آن نداشته باشید، کمی مشکل است. برای کار در ترکیه متقاضیان باید از نرخ بیکاری در این کشور آگاهی داشته باشند تا بتوانند شغل مناسبی را در این کشور جستجو نمایند. بهتر است برای مهاجرت به کشور های آمریکایی، اروپایی و... با وکلا و مشاوران مجرب و کار درست مشورت نمایید تا اطلاعات جامعی را از کشور مقصد تان کسب کنید. علاوه بر این وجود وکیل مهاجرتی می تواند کمک بسزایی را در اخذ ویزا و اقامت به شما نماید؛ زیرا این فرد از تمامی قوانین و مقررات مهاجرتی کشور مقصد آگاه است و می تواند شما را زود تر به هدف مهاجرتی تان برساند.
سایت مرجع: https://avammigration.com/category/turkey/immigrating-to-turkey/