تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798206029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بخور و نخورهای گوشتی از نظر طب سنتی!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بخور و نخورهای گوشتی از نظر طب سنتی!
به جرات می‌توان گفت که گوشت، یکی از پرطرفدارترین غذاها محسوب می‌شود بویژه وقتی به صورت کبابی طبخ شود.
آفتاب‌‌نیوز :  در این گزارش برخی مواردی را که باید در رابطه با گوشت بدانید، به شما می‌گوییم.


مزاج‌تان را بشناسید


آن دسته از افرادی که با تغییر وضعیت مزاجی مواجه شده‌اند، باید با مشورت از متخصص طب‌ سنتی، نوع گوشت مصرفی خود را انتخاب کنند. اگر مزاج، گرم‌تر شده باشد، پزشک متخصص طب‌ سنتی توصیه به استفاده از غذاهای دریایی که مزاج آنها سردتر است، می‌کند. البته میگو و شاه‌میگو، مزاج گرم‌تری به نسبت انواع ماهی‌ها دارند. آن دسته از افرادی که مزاجشان به سمت سردی متمایل شده است، باید از گوشت پرنده‌های کوچک استفاده کنند.


درست انتخاب کنید


گوشت حیوانات جوان، از دیدگاه طب‌ سنتی بهترین گوشت محسوب می‌شود؛ در نتیجه مصرف جوجه و بره، می‌تواند برای افراد بسیاری مفید باشد. البته علاوه بر گوشت بره و جوجه، مصرف برخی از ماهی‌ها مانند قزل‌آلا و ماهی سفید نیز می‌تواند تا حدودی خوب باشد. گوشت‌ها به‌طور کلی، مزاج گرم دارند و نسبت گرم‌ بودن آنها با یکدیگر سنجیده می‌شود. به عنوان مثال، گوشت ماهی به نسبت گوشت پرندگان، مزاج سردتر، با رطوبت بالا‌تر دارد. علاوه بر این گوشت‌ها، گوشت‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد، ولی مصرف این نوع از گوشت‌ها نباید به صورت دائمی باشد. برای مثال، آن دسته از افرادی که در بدن‌شان انرژی کمی دارند، گاهی می‌توانند از گوشت شتر که مزاج آن گرم است، بهره ببرند. مصرف موردی گوشت شترمرغ، به آن دسته از افرادی که به کلسترول و چربی خون بالا، مشکلات سیاتیک، یا درد مفاصل مبتلا هستند، توصیه می‌شود.


گوشت غلیظ است؟!


هنگام انتخاب گوشت، علاوه بر توجه به مزاج آن، باید به غلظت و لطافت آن نیز توجه کافی داشت. برای مثال، برخی از انواع گوشت مانند ماهی‌ها، لطیف و سریع‌الهضم محسوب می‌شود، در حالی‌که برخی دیگر از گوشت‌ها مانند گاو یا گوساله، متراکم به حساب می‌آید و دیر هضم است. افراد پیر یا کودکان که هاضمه آنها ضعیف است، نباید از گوشت‌های متراکم استفاده کنند، گوشت جوجه مرغ و ماهی برای این دسته از افراد گزینه خوبی محسوب می‌شود. افرادی که ورزش را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند باید از گوشت گوساله به شکل موردی حتما استفاده کنند.


سراغ گوشت نرو


از دیدگاه طب سنتی، مصرف گوشت به صورت زیاد برای برخی از افراد، ممنوعیت دارد. مثلا افرادی که دموی‌مزاج یا مزاج گرم و تر دارند، نباید در مصرف گوشت زیاده‌روی کنند. داشتن بدن سرخ و برافروخته، فشار خون بالا، تعریق زیاد، گرمایی بودن و احساس طعم شیرین در دهان، از ویژگی‌های این دسته از افراد است. آن دسته از بیمارانی که به اختلال حافظه، پرخونی (هموگلوبین بالا)، درد مفاصل و... مبتلا هستند، نباید بیش از اندازه گوشت مصرف کنند.


وقتی نگرانی برای مصرف نیست


افرادی که مزاج آنها سرد و خشک است یا سوداوی مزاج محسوب می‌شوند باید حتما از گوشت در برنامه غذایی خود استفاده کنند. ویژگی این دسته از افراد زودرنج بودن، لاغری اندام، داشتن ساختار بدنی استخوانی، سرد بودن پوست بدن و کدر بودن آن است. علاوه بر این، ریزش موی سر، داشتن موهای ریز روی بدن (خانم‌ها)، ابتلا به یبوست و... از دیگر ویژگی‌های این دسته از افراد است. به غیر از این دسته از افراد، کودکان در حال رشد هم باید از گوشت به مقدار کافی استفاده کنند.


امان از کباب خوشمزه


گوشت باید تازه باشد و طب‌سنتی مصرف گوشت یخ‌زده را منع می‌کند. علاوه بر این، نوع طبخ گوشت مساله بسیار مهمی محسوب می‌شود و بر کیفیت آن، اثر می‌گذارد. طبخ گوشت باید متناسب با بدن افراد باشد، ولی به طور کلی، طب‌سنتی گوشت کباب شده را گزینه بهتری به نسبت گوشت آب‌پز و سرخ شده می‌داند چون گوشت کبابی، با دستگاه گوارش سازگاری بیشتری دارد. البته آن دسته از افرادی که مزاج خشک، ریزش موی ناشی از خشکی و پوست خشک دارند، بهتر است به جای استفاده از گوشت کبابی، از نوع آب‌پز استفاده کنند تا رطوبت بدن‌شان به این شکل تا حدی بالا برود. چنانچه گوشت به قدری در آب پخته شود که حالت لهیدگی کامل پیدا کند، به آن «مهرا» در طب‌سنتی گفته می‌شود. این نوع گوشت، برای افرادی که دستگاه گوارش آنها ضعیف است، کاربرد دارد. این نوع گوشت آب‌پز، مناسب فصول پاییز و زمستان است که خشکی مزاج در این فصول بیشتر دیده می‌شود.


حواستان به ادویه باشد


استفاده از ادویه‌جات مختلف در گوشت، روی کیفیت آن تاثیر می‌گذارد و می‌تواند کیفیت آن را تغییر بدهد. استفاده از تخم گشنیز، تمرهندی، قره‌قروت، گرد لیمو و آلو می‌تواند طبع گوشت را به سمت رطوبت بالاتر و خنک شدن ببرد؛ البته این چاشنی‌ها هضم گوشت را کمی سخت خواهد کرد. برخی از ادویه‌‌جات مانند فلفل سیاه و دارچین، کاهش غلظت گوشت را در پی دارد. استفاده از نعنا خشک، جعفری خشک و به طور کلی سبزیجات معطر خشک شده، به هضم بهتر گوشت کمک می‌کند. البته این سبزیجات طبع گوشت را خشک خواهد کرد.


ماهی را این‌گونه بپزید


برای این‌که کیفیت گوشت ماهی افزایش پیدا کند، باید روی آن روغن زیتون یا کنجد ریخت؛ برای این منظور، می‌توان در زمان طبخ چند قطره روغن بادام شیرین روی ماهی ریخت و به آن آویشن نیز اضافه کرد. مصرف ماهی بهتر است به شکل آب‌پز یا کبابی باشد. زدن زردچوبه، آرد و تخم‌مرغ روی ماهی و سرخ کردن آن، کیفیت ماهی را پایین می‌آورد؛ ضمن این‌که برای افرادی که کبد ضعیفی دارند یا از ناراحتی‌های پوستی مانند لک‌های سیاه یا سفید رنج می‌برند، مضر است. بعد از مصرف ماهی، خوردن خرما توصیه می‌شود.


منبع: آنا




۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن