تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845386201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقوا راه کسب بسیاری از حقایق الهی و معنوی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آیت الله جوادی آملی:
تقوا راه کسب بسیاری از حقایق الهی و معنوی است

جوادی آملی


شناسهٔ خبر: 3734071 - یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی

.jwplayer{ display: inline-block; } مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه امام صادق(ع) شهرستان دماوند با سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه امام صادق علیه السلام شهرستان دماوند با سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار شد.

آیت الله جوادی آملی در این مراسم با اشاره به وظایف حوزه های علمیه در زمینه تعلیم و تعلّم اظهار داشت: خداوند در قرآن خود را به عنوان «معلّم» معرفی می کند؛ خداوند خود بهترین معلم است و از این رهگذر وظایف اصلی حوزه های علمیه را مشخص کرده است.

وی ادامه داد: دو مطلب جزء رهاوردهای تازه انبیاست، یکی معرفت شناسی یعنی؛ چطور عالم شویم؟ و دیگری معروف شناسی یعنی؛ به چه علم پیدا کنیم؟

معظم له در بیان تفاوت علوم تجربی و علوم الهی اذعان داشت: انسان اگر حسی از حواس خود را از دست داد در حقیقت راه کسب تجربه هایی که از طریق آن حس به دست می آید را از دست داده است؛ علوم تجربی با این اصل اداره می شود.

وی خاطرنشان کرد: اما در جریان معرفت شناسی، حرف تازه انبیاء این است که اگر کسی تقوایی را از دست داد، علوم حاصل از راه آن تقوا را از دست  خواهد داد یعنی همانگونه که چشم و گوش راه کسب علوم تجربی است تقوا نیز راه کسب  بسیاری از حقایق الهی و معنوی است.

آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که انسان بی تقوا هرگز روحانی نخواهد شد بیان داشت: تقوا، راه کسب معرفت شناسی انبیاست، کسی که از تقوا دور شد قطعاً از آن معرفت شناسی که از راه تقوا حاصل می شود نیز دور خواهد شد.

معظم له تاکید داشت: کار حوزوی بدون تقوا خروجی نخواهد داشت، چرا که تقوا یک بصیرت عمیق در درون انسان ایجاد می کند که به برکت آن بسیاری از علوم برای انسان حاصل می شود. معظم له در خصوص مقام عالم اظهار داشت: مومن عالم به جایی می رسد که می تواند در قیامت هم وارد بهشت شود و هم عده ای را شفاعت کند و با خود به بهشت وارد نماید که مقام، مقام بسیار بالایی است.

وی در خصوص توصیه قرآن به آموختن علم بیان داشت: قرآن فرمود چهار عنصر در جهان هست که حوزه های علمی رسالتشان آموختن آن چهار عنصر است: چه هست و چه نیست که از آن به «حکمت نظری» یاد می شود،  چه باید باشد و چه نباید باشد، که از آن به «حکمت عملی» یاد می شود و شامل بخش های فقهی، اخلاقی و اجتماعی است.

معظم له خطر شرک پنهان را یادآور شدند و فرمود: بسیاری افراد از مشرک بودن خود بی خبرند؛ وظیفه انسان آن است که از این شرک رقیقی که گرفتار اوست خلاص شود تا از برکات اعتقاد به توحید طرفی ببندیم.

وی ادامه داد: ما باید بسیار مراقب اندیشه خود باشیم؛ نگوییم خود زحمت کشیده ایم و عالم شده ایم، این قرآنی فکر کردن و قارونی عمل کردن است و با توحید سازگار نیست، ما به هر جا رسیده ایم از برکت و لطف الهی بوده است.

معظم له موحد بودن را از بهترین برکات الهی ذکر کرد و ابراز داشت: آن مومنی که از خشیت الهی مشفق است و شرک را از جان خود زدوده است و همه امور را در دایره مقدرات الهی می بیند به درجه موحد بودن که از بهترین برکات الهی است رسیده  و وظیفه حوزه های علمیه پرورش افراد در همین مسیر است، چرا که این امر می تواند جامعه را اداره کند.

آیت الله جوادی آملی در فراز پایانی فرمایشات خود به انتظارات مردم از روحانیت اشاره کرد و بیان داشت: مردم طبق سرمایه فطرت که خداوند به همه داده است، به یک روحانی که عملش مطابق با سخنش و سخنش مطابق با عملش باشد جذب می شوند لذا باید به این نکته بسیار توجه داشته باشیم.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن